15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

“Kroppspositivitet” – ikke bare en positiv holdning til din egen kropp

Hashtag

Hashtag “Body Positivity” – en bevegelse som har gjort bølger rundt om i verden de siste årene. Vi lever i en verden der mange kvinner føler seg under et stort press for å oppnå perfeksjon. På Instagram & Tilsynelatende har alle det perfekte håret, den perfekte huden, det perfekte livet og den perfekte kroppen. Selv om alle på en eller annen måte vet at dette åpenbart er en kunstig illusorisk verden fra riktig perspektiv, smigrende lys, en dyktig pose, filtre, Photoshop og andre triks, emulerer stadig flere kvinner disse rollemodellene.

Body shaming må ta slutt

lubne kvinner på stranden kropp positivitet selv kjærlighet

Skjønnhetsidealet har endret seg flere ganger gjennom århundrene, men det har alltid vært “riktig” eller “feil” for kvinner. Alle som ikke var klumpete i det gamle Hellas eller den italienske renessansen ble ikke ansett som attraktive. På 1920 -tallet var kvinner plutselig “ideelt” gutteaktige, og på 1960 -tallet var de så slanke som mulig, etter eksempelet til den første supermodellen “Twiggy”. Ti år tidligere var den “perfekte” kvinnen fyldig med slank midje, lik et timeglass, og rundt 1970 var plutselig ønsket om sunne kurver og sportslighet. Det er nesten umulig å holde tritt med alle disse trendene, så det var alltid mange kvinner – ja, vanligvis flertallet – som ikke hadde en så angivelig perfekt figur.

Og selv i dag har ikke alle en rumpa à la Kylie Jenner eller “lårgapet”. Resultatet er ofte en form for “body shaming”. Alle de antatt ufullkomne kvinnene føler seg ukomfortable i huden, streber etter uoppnåelige skjønnhetsidealer, kanskje til og med risikerer helsen i retur eller er fiendtlige mot andre brukere på sosiale medier. “Body shaming”, det være seg passiv i følelsen av misnøye med deg selv eller aktiv, for eksempel gjennom ekle kommentarer på Internett, har blitt et stort problem i vår tid og en av grunnene til at flere og flere kvinner – og menn også – lider av mindreverdighetskomplekser på grunn av figuren.

Nesten hver kvinne er misfornøyd med kroppen sin

Nesten hver kvinne er misfornøyd med kroppen sin

Konsekvensene som fokuset på ytre utseende og risikoen for “body shaming” betyr nå har nådd enorme proporsjoner: totalt 92 prosent av tyske kvinner er ifølge ÄrzteZeitung misfornøyd med kroppen hennes. For menn er det også nesten 80 prosent. For noen går skammen så langt at de kvier seg for å vise seg naken foran partneren. Mer enn en fjerdedel av kvinnene måtte betale opptil 30 000 euro for å få problemområdene sine til å forsvinne. Dette forklarer hvorfor antallet kosmetiske operasjoner vokser jevnt samtidig.

Kroppspositivitet Bevegelse Føl deg komfortabel i din egen kropp

Hvilket potensial har “kroppspositivitet” som en motbevegelse??

“Kroppspositivitet” skal sette en stopper for denne utviklingen. Selv om det for øyeblikket er på alles lepper, er det strengt tatt ikke en ny oppfinnelse. I stedet begynte bevegelsen allerede på 1990 -tallet, og en titt på statistikken viste de første suksessene ved årtusenskiftet når det gjelder større tilfredshet blant kvinner og menn med kroppen sin. Takket være Instagram og andre sosiale nettverk endret det seg raskt. “Body shaming” virker for tiden verre enn noen gang før. Grunnen til at “Body Positivity” opplever et oppsving og kom inn i de etablerte mediene for første gang i 2012 da SEVENTEEN MAGAZINE bestemte seg for å stoppe airbrushing av modellene.

Kroppspositivitet er en grunnleggende tilfredshet med en selv

Ytterligere kampanjer som forbud mot ord som “Bikini Body” fra KVINNES HELSE eller funksjoner med modeller for pluss størrelser i SPORT ILLUSTRERT, fulgte. I Miss Teen USA -valget er det ikke lenger en “badedraktskonkurranse”, og flere og flere påvirkere på plattformer som Instagram bestemmer bevisst mot å behandle sine påståtte feil i bildene sine. Plutselig kan cellulitter eller strekkmerker, føflekker, fettruller og arr sees i fôrene som var så perfekte til nå.

Men hva er egentlig “kroppspositivitet”??

Til en viss grad betyr hashtaggen “Body Positivity” faktisk en liten revolusjon når det gjelder temaene kroppsbevissthet og selvkjærlighet. Det som høres bra ut ved første øyekast, har også blitt kritisert mer og mer nylig. Fordi fordommer som råder i samfunnet vårt vedvarer. For eksempel må overvektige mennesker godta ulemper i yrkeslivet, ettersom de er assosiert med egenskaper som latskap eller mangel på disiplin. Dessverre endrer ikke en positiv holdning det. Disse stereotypiene vil ikke endres i løpet av måneder eller år på grunn av en hashtag.

Kroppspositivitet Positiv holdning til egen kropp

I tillegg risikerer “kroppspositivitet” å bli brukt som et markedsføringsverktøy og dermed bli misbrukt til en viss grad. Mange merker bruker sprøytenarkomanen for å fange oppmerksomhet ved for eksempel å slutte å retusjere bildene til modellene sine. En utvikling som er gunstig. Imidlertid er det fortsatt tvilsomt hvor lenge de gode intensjonene vil vare når “kroppspositivitet” har blitt den nye normalen. Bevegelsens bærekraft kan foreløpig ikke estimeres. Mellom Instagram -feeds, markedsføringsverktøy & Co blir fort glemt om den virkelige tingen: Det burde handle om å ha det bra i kroppen din. Dette trenger ikke å være tilfelle hver dag og ikke alltid i 24 timer i døgnet, og betyr ikke at du ikke kan eller vil endre. Men det bør være en grunnleggende selvtilfredshet. Stikkordet har allerede blitt nevnt: selvkjærlighet.

Optimalisere kroppspositivitet av hensyn til din egen helse

Et positivt selvbilde utelukker ikke optimalisering

Noen mennesker prøver nå å bruke “kroppspositivitet” igjen som en ledetråd for “body shaming”. Plutselig er det ikke lenger lov å prøve å gå ned i vekt eller gå på treningsstudioet, fordi det uunngåelig vil bety mangel på selvkjærlighet, ikke sant? Ikke korrekt! Å elske deg selv betyr ikke at du ikke kan optimalisere kroppen din eller livsstilen. Forbrenne overflødig fett bør være et mål for alle av hensyn til sin egen helse og i kombinasjon med en oppmerksom livsstil, ikke bare på grunn av det ytre utseendet. I stedet handler “Kroppspositivitet” om et helhetlig livskonsept med mål om selvkjærlighet og selvrespekt til fordel for egen (psykiske) helse-å være seg selv, være sunn, være glad. Så det er mye mer enn “bare” en hashtag!

Glade kvinner i forskjellige størrelser og kroppstyper Kroppspositivitet

Bildekilder:

Pixabay.com / jill111, StockSnap

Unsplash.com / rawpixel, Court Prather, Laura Marques, Sharon McCutcheon

Previous Post
30 gjør-det-selv bryllupsgaveideer
Next Post
Julehåndverk med barn: 15 håndverksideer for populære motiver