15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Psoriasis: Det er bra for huden om sommeren!

psoriasis hva hjelper tips sommer

Noen ganger bare på enkelte steder, noen ganger over hele kroppen: rød hud, dekket med hvitaktig skala og kløe er typiske symptomer på psoriasis. Psoriasis kommer under huden og gjør hverdagen til en utfordring – spesielt om sommeren. I den varme årstiden trenger irritert hud spesiell omsorg og oppmerksomhet.

Korte og luftige klær mot friksjon

psoriasis det som hjelper sommer korte, luftige klær

Det er ikke et tabu å ha på seg det man føler til tross for at man har en hudsykdom. Om sommeren er dette hovedsakelig shorts og ermeløse kjoler. Mange syke gjemmer sin flassende hud under lange klær om sommeren. I offentligheten er de redde for øynene til sine medmennesker, som ofte reagerer irritert eller til og med negativt på psoriasis.

For ikke å unødvendig irritere huden, bør psoriasispasienter definitivt la tette klær av syntetiske fibre ligge i skapet. Huden svetter raskt og begynner å klø. Bedre egnet løstsittende klær om sommeren laget av naturlige stoffer som bomull eller lin. Alle som er åpne om sin hudsykdom og ikke klarer seg uten shorts og lignende om sommeren, må ikke glemme solbeskyttelse.

Soling i moderate mengder og med høy solbeskyttelsesfaktor

tips soling psoriasis UV -beskyttelse

På samme måte som sunn hud, krever psoriasis hud tilstrekkelig beskyttelse mot solen. Selv om UV-strålene har en antiinflammatorisk effekt og til og med kan lindre psoriasis, bør det under ingen omstendigheter oppstå solbrenthet. I verste fall kan dette føre til en ny type psoriasisutbrudd i et tidligere upåvirket område.

Fordi UV -lys bremser hudens vekst og dermed demper flass, brukes lysterapi ofte i tillegg til medikamentell behandling for psoriasis. Mens mild psoriasis vanligvis kan behandles med kremer og salver, krever alvorlige sykdommer intern behandling. Såkalte biologer har vist seg å være spesielt effektive og godt tolerert. De genetisk manipulerte virkestoffene som secukinumab hemmer spesifikt messenger -stoffer som utløser de inflammatoriske prosessene i kroppen og dermed hudsykdommen.

psoriasis sommer behandler solbeskyttelse

Konvensjonell soling eller til og med et besøk i solarium er imidlertid ingen erstatning for medisinsk lysterapi. Kunstig UV -lys brukes i solarium, som er skadelig for huden. Middagssola bør også unngås. Soleksponering er vanligvis mindre aggressiv før kl. 11 og etter kl. 15 Likevel: Påfør alltid solkrem med en solbeskyttelsesfaktor på minst 30 sjenerøst på alle utsatte hudområder og oppdater dem regelmessig.

Nyt svømmeturer ordentlig

tips psoriasis sommer svømming saltvann

I likhet med sollys kan saltvann bidra til å lindre psoriasis. Bading i spesielt salt vann som Dødehavet kan hjelpe til med utvinning på mange måter. Svømming i ferskvann, derimot, hjelper ikke på å lindre symptomene; i utendørsbassenger angriper kloret den stressede huden. Generelt bør psoriasispasienter alltid dusje etter svømming, deretter tørke huden forsiktig og fukte den med en fuktighetskrem.

Hudpleie som passer for sesongen

psoriasis moderat soling høy solbeskyttelsesfaktor

Apropos hudpleie: det er ikke tilrådelig for psoriasispasienter å bruke de samme hudpleieproduktene om sommeren som om vinteren. Om vinteren påvirkes huden av kalde temperaturer og tørr, oppvarmet luft. En fet krem ​​er ideell. Om sommeren kan varmen bygge seg opp under oljefilmen til kremen, selv med sunn hud Betennelse komme. Derfor er det bedre å bruke fuktighetsgivende lotioner. Stoffer som urea, hyaluronsyre og melkesyre binder fuktigheten i huden. Såkalte keratolytiske stoffer virker også på en hornløsende og flassende effekt.

Bildekilde: © Unsplash (CC0 Public Domain) / 1. Vinicius Wiesehofer, 2. Pete Bellis, 3. Tomas Salas, 4. Meg Sanchez, 5. Haley Phelps, 6. Salvador Martin Yeste

Previous Post
Kosthold uten karbohydrater – gå ned i vekt raskt og effektivt
Next Post
Brysttrening for menn hjemme – å bygge muskler under korona -krisen