15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dette er effekten av clary salvie på en kvinnes helse!

Clary salvie har en lang historie som medisinsk urt og er en av de sunneste eteriske oljene som er tilgjengelig. Den har antidepressiva, antifungale, antiseptiske, antispasmodiske og antiinflammatoriske egenskaper. Clary salvieolje er kjent for sine effekter på menstruasjonssmerter, søvnforstyrrelser, samt mot hetetokter og depresjon.

Hva er clary salvie?

Hva er Clary Sage?

Clary salvie er en flerårig urt som er hjemmehørende i Middelhavsbassenget, så vel som noen områder i Nord -Afrika og Sentral -Asia. Planten når en høyde på 1,5 meter og har tykke firkantede hårete stilker. De rosa-fiolette blomstene vises fra mai til september og utvikler en fantastisk duft. de ingredienser av den essensielle oljen til clary salvie er sclareol, alfa-terpineol, geraniol, linalylacetat, linalool, caryophyllene, nerylacetat og germacrene-D. Den har høye nivåer av estere – rundt 72 prosent.

Forskjellen mellom Clary Sage og Sage

Forskjellen mellom Clary Sage og Sage

Salvie er en av de mest artsrike plantetyper, med mer enn 900 arter av salvie over hele verden. Clary salvie (botanisk Salvia sclarea) er derfor en nær slektning til den virkelige salvien (Salvia officinalis), men det er forskjeller i utseende og egenskaper.

1. Lindrer menstruasjonssmerter

Clary salvie lindrer menstruasjonssmerter

Clary salvie regulerer menstruasjonssyklusen ved naturlig balansering av hormonnivåer. Det lindrer symptomer på PMS, inkludert oppblåsthet, kramper, humørsvingninger og matbehov.

Denne essensielle oljen virker krampestillende, det favoriserer avslapning av musklene og hjelper med relaterte problemer som muskelkramper, hodepine og magesmerter. Det gjør dette ved å slappe av nerveimpulsene som vi ikke kan kontrollere.

En interessant studie utført ved Oxford Brooks University i Storbritannia analyserte virkningen Aromaterapi har på fødsel. Studien ble utført over en periode på åtte år og omfattet 8058 kvinner.

Resultatene av denne studien antyder at aromaterapi er effektivt for å redusere angst og smerte hos kvinner i fertil alder. Av de 10 essensielle oljene som ble brukt under fødselen, var olje av clary salvie og kamille de mest effektive for å lindre smerter.

Massasjeolje laget av mandelolje og clary salvieolje for menstruasjonssmerter

En annen studie fra 2012 målte effekten av aromaterapi som smertelindring i skolepikeperioden. Det var en aromaterapimassasjegruppe og en paracetamol. Under aromaterapimassasjen var emnene i magen en gang med en Massasje olje Massert av mandelolje, clary salvieolje, merianolje, kanelolje, ingefær og geraniumolje. Alvorlighetsgraden av menstruasjonssmerter ble vurdert 24 timer senere. Resultatene viste at aromaterapi ga en betydelig større reduksjon i menstruasjonssmerter enn paracetamol.

2. Regulerer hormoner naturlig

Clary salvie for hetetokter

Clary salvie påvirker kroppens hormoner på grunn av det naturlige fytoøstrogener inneholder avledet fra planter og ikke fra det endokrine systemet. Gjennom disse fytoøstrogenene kan clary salvie regulere nivået av østrogen og dermed sikre livmorens langsiktige helse. Dette reduserer også sjansen for livmor- og eggstokkreft.

Mange kvinners helseproblemer i dag, selv ting som infertilitet, polycystisk ovariesyndrom og kreft, er forårsaket av overflødig østrogen i kroppen.

En studie fra 2014 publisert i Journal of Phytotherapy Research fant at innånding av clary salvieolje forårsaket Lavere kortisolnivåer med 36 prosent kan. Studien ble utført på 22 kvinner i overgangsalderen (i 50 -årene), hvorav noen også ble diagnostisert med depresjon. På slutten av studien fant forskerne at “Clary salvieolje hadde en statistisk signifikant effekt i å senke kortisolnivået og hadde en antidepressiv effekt for å forbedre humøret”.

3. Clary salvie for søvnløshet

Clary salvie for søvnløshet

Clary salvieolje er et naturlig beroligende middel og gir deg den rolige og fredelige følelsen som er nødvendig for å sovne. Søvnløshet påvirker ikke bare energinivået og humøret ditt, det har også en negativ innvirkning på jobbytelsen og livskvaliteten.

To hovedårsaker til søvnproblemer er stress og hormonelle endringer. Clary Sage Essential Oil kan forbedre søvnløshet uten medisinering ved å redusere følelser av stress og angst og balansere hormonnivået.

En studie publisert i Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine i 2017 viste at bruk av en massasjeolje som inneholder lavendelolje, grapefruktekstrakt, neroli og clary salvieolje på huden til sykepleiere ved skiftende nattskift, forbedret søvnkvaliteten..

4. Øker blodsirkulasjonen og regulerer blodtrykket

Clary salvie sies å regulere blodtrykket

Clary salvie åpner blodårene og tillater økt blodsirkulasjon. Det senker også naturlig blodtrykket ved å slappe av arteriene. Dette øker effektiviteten til det metabolske systemet ved å øke mengden oksygen som når musklene og ved å støtte organfunksjonen.

En studie utført ved Institutt for grunnleggende sykepleievitenskap i Republikken Korea undersøkte evnen til muskeloljeolje til å senke blodtrykket hos kvinner med urininkontinens eller ufrivillig vannlating. 34 kvinner deltok i studien og fikk enten clary salvieolje, lavendelolje eller mandelolje (for kontrollgruppen). Etter å ha pustet inn disse duftende oljene i 60 minutter, ble blodtrykket målt igjen.

Resultatene viste at clary salvieoljegruppen viste en signifikant nedgang i systolisk blodtrykk sammenlignet med kontrollgruppen og lavendeloljegruppen, en signifikant nedgang i diastolisk blodtrykk sammenlignet med lavendeloljegruppen, og en signifikant nedgang i respirasjonsfrekvensen i forhold til kontrollgruppen.

Resultatene antyder at innånding av clary salvieolje kan være nyttig for å indusere avslapning hos kvinner med urininkontinens.

5. Mot depresjon, angst og panikkanfall

Clary salvie mot depresjon, angst og panikkanfall

Clary salvie fungerer som en antidepressiv og som en av de beste naturlige rettsmidler for angst. Det øker selvtillit og mental styrke samtidig som det lindrer følelser av frykt og fiasko. Det har også euforiske egenskaper og gir en følelse av glede og letthet.

En studie fra 2010 i Sør -Korea fant at clary salvieolje kan utvikles som et terapeutisk middel for pasienter med depresjon. For studien ble antidepressive egenskaper hos rotter undersøkt ved bruk av en tvungen svømmetest. Clary salvieoljen hadde den sterkeste antistresseffekten.

6. Dreper bakterier og forhindrer infeksjoner

Clary salvie dreper bakterier og infeksjoner

Clary salvie hemmer vekst og spredning av bakterielle og soppinfeksjoner. Disse antibakterielle egenskapene beskytter tykktarmen, tarmen, urinveiene og utskillelsessystemet.

Denne kraftige oljen er også antiseptisk, så den kan påføres sår. Denne fordelaktige egenskapen forhindrer infeksjon og hjelper kroppen til å gro raskt.

En studie publisert i “Postepy Dermatol Alergol Journal” i 2015 fant at clary salvieolje, på grunn av dets antimikrobielle egenskaper, er gunstig for Behandling av sår og hudinfeksjoner kan bli brukt. Resultatene indikerte at den essensielle oljen hadde sterke effekter mot stafylokokker isolert fra sårinfeksjoner – oljen var effektiv mot stammer som Staphylococcus aureus, S. epidermidis og S. xylosus.

7. Clary salvie for huden

Clary salvie for huden som tilsetning til krem

Det er en viktig ester i clary salvieolje som kalles det Linalylacetat, som forekommer naturlig som et sekundært plantestoff i mange blomster og urter. Denne esteren reduserer Hudbetennelse og fungerer som et naturlig middel Utslett. Det regulerer også hudens talgproduksjon.

Som alle andre essensielle oljer må clary salvieolje alltid brukes fortynnet på huden, for eksempel i en fettbasert olje som jojobaolje. Kombinasjonen av de to gjør den perfekte hudkrem som vil holde huden frisk og smidig hele dagen.

Clary salvieolje

forhindrer dannelse av rynker

jevner ut fet hud

beroliger cellulitter

forhindrer dannelse av strekkmerker

øker hudens elastisitet

Påføring av Clary salvieolje

Påføring av Clary salvieolje i diffusor

For å redusere stress – Ha 2-3 dråper clary salvieolje i en diffusor.

Med betennelse i øvre luftveier – 3 dråper per 2 liter kokende vann inhaleres i 10 minutter.

For astmasymptomer For å berolige naturlig, bland 4 dråper av denne oljen med lavendelolje og massér blandingen på brystet eller ryggen.

For leddsmerter – Ha 3-5 dråper clary salvieolje i varmt badevann. For å lage ditt eget helbredende badesalt kan du også kombinere den essensielle oljen med Epsom salt og natron.

Øyekompress for betennelse eller slitne øyne: Ha 2-3 dråper clary salvieolje på en ren, varm vaskeklut og trykk håndkleet over begge øynene i 10 minutter.

Clary salvie bidrar til å redusere slitne øyne og betennelse i øvre luftveier

Mot menstruasjonssmerter – For å lindre kramper og smerter, lag en massasjeolje ved å fortynne 5 dråper clary salvieolje med 5 dråper bærerolje (som jojoba eller kokosolje) og deretter påføre det på ønsket område.

– Til fordøyelse til støtte økonomisk, massere magen med en 1: 1 blanding av clary salvieolje og en bæreolje, eller bruk en varm magekompress med 3-5 dråper eterisk olje.

– Til Hudpleie lag en 1: 1 blanding av clary salvieolje og en bærerolje (som kokos- eller jojobaolje). Påfør blandingen direkte på ansikt, hals og kropp. Du kan også bruke den til å berike en ansiktskrem: 10 dråper olje blandes i 50 ml krem.

– Clary salvie intern bruk: KUN produkter av meget høy kvalitet bør brukes til intern bruk. Naturmidlet er tilgjengelig i mange former – inkludert te og kosttilskudd. Siden essensielle oljer er svært konsentrerte, må de alltid fortynnes. Tilsett en dråpe olje til et glass vann, en kopp te, eller bland det til en smoothie.

Bruk clary salvie mot hårtap

Mot hårtap du kan berike en sjampo og balsam med clary salvieolje. For å stimulere hårvekst, tilsett 10-15 dråper salvieolje til 100 ml sjampo.

Fotbad for svette føtter: Ha 3 dråper salvieolje og 4 dråper lavendelolje i en bolle med varmt vann og dypp føttene i vannet i 15 minutter. Du kan finne flere oppskrifter på et beroligende fotbad i denne artikkelen.

Clary salvie bivirkninger

Clary salvie blomstrer fra juni til august

Bruk clary salvieolje med forsiktighet under svangerskap, spesielt i første trimester eller når det brukes i magen. Det kan forårsake livmor sammentrekninger som kan være farlige. Det burde det heller ikke være Babyer eller Småbarn bli brukt.

Det er påstander om at clary salvieolje forbedrer synet og forhindrer synstap på grunn av for tidlig eller normal aldring. Imidlertid er det ikke nok forskning som tyder på at essensielle oljer bør brukes i øynene. Det er kanskje ikke trygt og bør diskuteres med øyelege først.

Unngå å bruke denne essensielle oljen med alkohol. Ifølge rapporter kan dette føre til livlige drømmer og forstyrret søvn. Hvis du liker oljen gjelder eksternt, Det anbefales at du gjør en lappetest på huden før bruk for å se om du er allergisk mot oljen.

Narkotikahandel

Clary salvieolje interagerer med klorhydrat og heksobarbital som forårsaker døsighet og svimmelhet. Clary salvie ser ut til å forbedre effekten av disse sovepiller.

Clary salvieolje interagerer med sovepiller

Previous Post
Lage smykker for barn – 11 fargerike ideer med instruksjoner for vakre halskjeder og armbånd
Next Post
Hvordan du kan ha Heidi Klums drømmeskikkelse og faste ben