15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Selvfølgelig mot rosacea og andre hudsykdommer

Hudsykdommer klør-tilbake-naturmidler

Det klør, strammer og svir. Hudsykdommer er ubehagelige. I lys av rødhet og kviser er hudforhold også et estetisk problem for mange. I tillegg til fysiske klager, er det ofte også psykiske problemer. Berørte mennesker vil noen ganger gjemme seg bort og ikke engang gå utenfor. Resultatet er svekket selvtillit. Men det trenger ikke være det! Medisiner, riktig hudpleie og velprøvde naturmidler kan forbedre hudsykdommer synlig og merkbart.

Hjelp hudsykdommer! Hva kan jeg gjøre med kviser?

Hudsykdommer-ansikt-akne-inversa-behandle-kronisk

Kviser er en av de vanligste hudforholdene. Sykdommen er preget av overdreven talgproduksjon. I medisin differensieres to former for akne som hudsykdommer. Acne vulgaris oppstår vanligvis for første gang i ungdomsårene og forsvinner vanligvis før 30 -årsalderen. Acne inversa Imidlertid vises den vanligvis bare mellom 20 og 30 år. Forløpet av denne formen for akne er vanligvis kronisk. De eksakte årsakene er ennå ikke avklart, tilsynelatende spiller røyking, fedme og en genetisk disposisjon en rolle i utviklingen av betente hårrøtter og purulent fortykning. For å unngå arrdannelse og spredning av purulente kviser, bør pustlene ikke presses ut selv.

Hudsykdommer-ansikt-akne-pleie-krem

I stedet anbefales behandling av en hudlege. Dette kan starte de nødvendige trinnene. For kviser er visse antibakterielle salver og tabletter foreskrevet. I et avansert stadium av akne inversa, som sjelden forekommer, er imidlertid kirurgiske inngrep vanligvis nødvendige for å behandle det berørte vevet. Begge former for akne kan være forbundet med hormonelle ubalanser og er mer vanlige hos kvinner enn menn. Berørte kvinner reagerer ofte positivt på behandling med p -piller. Regelmessig hudrensing anbefales også. Imidlertid bør harde rengjøringsmidler unngås. De som pleier å ha tørr hud, bør unngå fete kremer og foretrekker å bruke fuktighetsgivende lotioner. Ingredienser som sink, melkesyre eller salisylsyre og niacinamid kan bidra til å dempe overdreven talgproduksjon. Skånsomme peelinger eller ansiktsmasker kan også brukes en gang i uken for å tydeliggjøre hudfargen når huden ikke er for irritert.

Plutselig hevelse og rødhet: Hva er Rosacea?

Hudsykdommer-rosacea-aloe-vera-lindrer-rødhet

Hvis det plutselig oppstår hevelse, rødhet eller små cyster i ansiktet, mistenkes det også raskt akne. Faktisk er de tørre, hovne områdene rundt pannen, kinnene, nesen og haken oftest et tegn på rosacea. Symptomene er også kjent som “flush”. Faktisk hva er rosacea faktisk? Rosacea er en inflammatorisk hudsykdom, hvis årsak ikke er fullt ut forstått. Tilsynelatende er det forskjellige mulige årsaker til klagene. Direkte sollys, alkoholforbruk, inntak av krydret mat, infeksjoner og intens fysisk eller følelsesmessig stress ser ut til å favorisere et rosacea -utbrudd. Det er ikke for ingenting at flushene også regnes blant symptomene på histaminintoleranse og mastcelleaktiveringssykdommer. En forbindelse til et overaktivt immunsystem og lidelser i hormonbalansen diskuteres derfor også som årsaker til rosacea. Tilsynelatende er imidlertid mikroorganismer som hårsekkmidd (Demodex folliculorum) også mulige årsaker. Disse små skapningene er på alles hud. Men hvis de er i overkant, kan det føre til betennelse i huden.

Behandling for rosacea er først og fremst rettet mot å lindre symptomer. Berørte mennesker bør unngå triggere som lang soling, alkoholforbruk og krydret mat. Noen ganger reagerer de berørte positivt på en endring i kostholdet som inneholder lite histamin. Overdreven hudpleie anbefales imidlertid ikke. Vasking for ofte kan faktisk forverre symptomene. I stedet bør huden behandles forsiktig med kjølende og beroligende stoffer som aloe vera.

Neurodermatitt og psoriasis – hva hjelper med disse hudsykdommene?

Hudsykdommer-hodebunn-neurodermatitt-hårvask

Ubehagelig rødhet oppstår også med neurodermatitt (atopisk dermatitt) og psoriasis. Selv om atopisk dermatitt først oppstår i barndommen, manifesterer psoriasis seg vanligvis bare i avansert voksen alder. Kløende utslett er typiske for begge hudsykdommene. Mens atopisk dermatitt er preget av røde, tørre utslett, viser psoriasis seg som tørre, skjellete flekker med en sølvaktig glans. Hudsykdommene behandles ofte med kortisonkrem. På lang sikt er imidlertid denne behandlingen ikke uten bivirkninger.

I naturopati behandles disse hudsykdommene vanligvis med en endring i kostholdet. Mange berørte reagerer positivt på å utelate meieriprodukter og hveteprodukter. I tillegg har et salt og kjølig sjøklima og moderat soling en positiv effekt på symptomene. Hudsykdommene neurodermatitt og psoriasis er i mellomtiden også med en Vitamin D -mangel årsakssammenheng. Den interne og eksterne behandlingen med nattlysolje har også vist seg. I tillegg reagerer de berørte vanligvis positivt på den avkjølende effekten av vask av sink og sølv.

Med eteriske oljer mot hudsopp

hudsykdommer-hjemmemedisiner-essensielle oljer-tea-tree-olje

Alle som har fått en hudsopp må vanligvis vise utholdenhet under behandlingen. Personer med svekket immunforsvar samt diabetespasienter og overvektige tilhører risikogruppen for hudsopp, men alle andre kan bli smittet av en av de smittsomme soppene. Leger skiller filamentøse sopp (dermatofytter) som en av de vanligste patogenene fra gjær, som også kan angripe slimhinner og muggsopp, som vanligvis forårsaker problemer i hele organismen (systemisk mykose). Tradisjonelt behandles hudsopp med soppdrepende kremer og salver. Imidlertid er soppdrepende midler også tilgjengelige i form av pulver, sjampo og tinkturer. Noen ganger er intern bruk med tabletter også nødvendig.

I naturopati foreskrives vanligvis salver med essensielle oljer som tea tree olje, som også har en soppdrepende effekt. Siden sopp foretrekker et varmt og fuktig miljø, må noen tiltak iverksettes for å fremskynde helbredelsesprosessen og unngå ny infeksjon. Flip-flops bør alltid brukes i svømmebassenger og badstuer. Etter bading og dusjing må mellomrommene mellom tærne tørkes spesielt nøye. Etter hver dusj, bør håndkleet skiftes og vaskes i minst 60 grader Celsius for å drepe patogenene. De som er berørt bør også sørge for at de bruker komfortable, pustende fottøy og bytter sokker og strømper hver dag.

Bildekilde:

Bilde 1: fotolia.com anetlanda

Bilde 2: fotolia.com pressmaster

Bilde 3: fotolia.com Maridav

Previous Post
Nellik av blomster – hvilke følelser de forskjellige fargene uttrykker
Next Post
Tredemølleopplæring – 12 nyttige tips for effektive kondisjonstreninger