15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Goji bær: egenskapene til denne etterspurte supermat

goji bær-supermat-tørr-kinesisk-wolfberry

Godji-bærene eller kinesiske ulvbær er for tiden blant de såkalte supermatene. Nesten magiske helbredende egenskaper tilskrives disse små fruktene, som har samme form som innfødte hyller. “Ernæringsmirakelet fra Fjernøsten” bør ha en positiv effekt på den generelle helsen, nemlig å styrke immunsystemet og hjertet og samtidig senke blodlipidnivået. Hvis det er sant? Det diskuteres heftig på Internett. Men vi er enige: Gojibær er definitivt deilige og veldig allsidige !

Goji bær og deres historie

Goji bær supermat wolfberry vanlig wolfberry

Gojibær har en oval, langstrakt form og er knallrøde til oransje. I tradisjonell kinesisk medisin har fruktene av den vanlige ulvebæren vært æret i tusenvis av år. I Tibet feirer de til og med festivaler til ære for gojibæret.

Den eksakte opprinnelsen til gojibærene er historisk ukjent, men det antas at plantene fra den kinesiske provinsen Ningxia (i Nord-Sentral-Kina) spredte seg over hele Asia, senere også i Europa, Nord-Amerika og Nord-Afrika. De løvfellende buskene er veldig enkle å stelle og kaldebestandige og tåler temperaturer ned til -25 ° C. Likevel vokser de bare veldig sjelden her i landet.

Siden det er vanskelig å importere fersk frukt, selger vi hovedsakelig goji bær tørket i mysli, te, syltetøy og som goji juice, fruktpulver eller ekstrakt. Men ikke bare fruktene av den vanlige ulvbæret blir bearbeidet til mat, men også røtter, bark, frø og blader.

goji-bær-te-wolfberry-effekter-på-helse

De tørkede gojibærene smaker litt søtt og er spesielt aromatiske. De dyrebare bærene kan brukes i krydrede retter, viltretter, som tillegg til sauser, etc..

Goji bær kan også brukes perfekt som en fruktig aksent i smoothies, fruktsalater eller puddinger. Det er alltid bedre å suge de tørre bærene i vann på forhånd.

Gojibær og deres ingredienser

Goji bær-tørket frukt-supermat-ideer-oppskrifter

Den mest næringsrike frukten i verden inneholder A-, B -vitaminer, kalsium, jern, karotenoider, polysakkarider, flavonoider, naturlige antioksidanter, totalt 21 viktige mineraler og sporstoffer. Den tørkede frukten er sannsynligvis mindre rik på aktive ingredienser enn de friske gojibærene. Imidlertid bør virkemåten til disse plantene være allsidig.

Goji bær: effekt på helse

goji-bær-smoothy-oppskrift-tørket-små-frukt

Goji bær bidrar generelt til å fremme helse og styrke immunsystemet. I tillegg viser de seg å være nyttige for diabetes for å styrke immunsystemet, mot stress, mot høyt blodtrykk, med hjertesykdom, med problemer med øyne, nyrer og lever. I kosmetikk er frukten først og fremst verdsatt for anti-aldring. Det er også snakk om en mulig positiv effekt av gojibæret ved sykdommer som Alzheimers, men dette forskes fortsatt på.

Fordelene med gojibærene høres gode ut og har ennå ikke blitt offisielt bevist av studier. Innfødte bær inneholder også alt som ser så sunt ut i gojibær. Goji bær kan også påvirke måten medisiner virker på, noe som kan ha alvorlige konsekvenser.

Når du kjøper tørkede bær, bør du alltid sørge for at bærene har blitt resttestet av et uavhengig institutt eller har et tysk organisk segl.

De kinesiske mirakelbærene – en frukt for helse og velvære

detox-retter-goji-bær-sunn mat

 Mer informative nettsteder om dette emnet: Goji bær rådgiver

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!