15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Midler mot flått – tips for forebygging med hjemmemedisiner og profylaktiske tiltak

På vår- og sommersesongen foretrekker mange å gå en tur i parker eller i det store utendørs uten medisiner mot flått eller insektbitt. Imidlertid lurer farer overalt, spesielt fra blodsugende parasitter. I tillegg kan slike insekter forårsake mange infeksjoner, hvorav den farligste er Lyme sykdom. Så mens du nyter solen utendørs, kan du eller kjæledyret ditt bli bitt ubemerket. Flåttene er små, edderkopplignende insekter med mørk brun farge som lever av pattedyr, fugler og mennesker ved å suge blod. Av denne grunn er det spesielt viktig å redusere risikoen for bitt i de varmere månedene. Her er nyttig informasjon og tips om hvordan du bekjemper slike skadedyr.

Er et naturlig middel mot flått effektivt?

Bruk midler mot flått som et forsvar

For å beskytte seg mot flått bruker folk ofte apotekavstøtende midler som inneholder kjemiske stoffer. Du kan imidlertid også prøve oppskrifter på hjemmelagde anti-flått-midler. I noen tilfeller inneholder disse imidlertid ganske sterke ingredienser som kan forårsake hudirritasjon og allergiske reaksjoner. Av denne grunn anbefales det først å bruke slike beskyttelsesmidler på klærne. Slik avviser du flått og ikke lar dem komme på huden din. Disse parasittene angriper vanligvis ikke det indre av hus. Men hvis de klarer å klamre seg til deg eller kjæledyrene dine, kan det også få dem inn i hjemmet ditt. I tillegg kan flått gjemme seg nesten hvor som helst inne i huset. Så hvis du finner en hjemme, er det en god tid å ta forebyggende tiltak. Den enkleste måten å bli kvitt individuelle flått er ved å støvsuge kjæledyrs sengetøy, sprekker i gulv og under møbler.

beskyttelse mot flått hos mennesker ved å kaste gamle gjenstander og klippe plenen

Sørg også for å kaste støvposen umiddelbart etter rengjøring. Hvis alt er rent og ryddig, kan naturlige flåttmidler, for eksempel et eterisk oljepreparat, bidra til å holde flått unna. Eksempler kan være blandinger av sitrongress, peppermynte og hvitløk mot flått. Flått på tøy, sengetøy eller klær kan bli drept i tørketrommelen. Ikke legg dem i tøyet på forhånd, da vasketemperaturene kan ha forskjellige effekter. For eksempel fant forskere fra flere universiteter og Centers for Disease Control and Prevention at svartbeinte flått kan overleve under vann lenger. Imidlertid bør tørketrommelen til tørketrommelen ifølge produsentens instruksjoner dehydrere dem og drepe dem raskt.

Beskyttelse mot flått hos mennesker

to flått nærbilde fotografere med mobiltelefon

For eksempel, hvis du leter etter flåttmidler i hagen, kan hjemmemedisiner hjelpe. Men hvis det er flått i hagen din, vil du mest sannsynlig trenge å gå til skadedyrbekjempelse. Dette gjør at du kan inspisere hjemmet ditt individuelt og eventuelt få utarbeidet en behandlingsplan. Men hvis du er ute etter effektive måter å bli kvitt flått selv, er det noen forebyggende tiltak du kan ta. Flått bor vanligvis utenfor, hvor de enkelt kan finne verter og knytte dem til seg. Hva hjelper mot flått som forebygging? For å unngå flåttangrep når du bor i et hus, anbefales følgende tiltak:

 • Fjern løvet.
 • Trim høyt gress og fei rundt huset ditt og langs kanten av plenen.
 • Plasser en 3 fot (3 fot) barriere av flis eller grus mellom plenen og skogkledde områder for å begrense vandringen av flått til rekreasjonsområder.
 • Klipp plenen ofte.
 • Stabel tre pent og tørt for å holde gnagere unna.
 • Hold lekeapparater og terrasser borte fra hagekanten og trærne.
 • Fjern gamle møbler, madrasser eller klumpete avfall som kan gi flått et sted å gjemme seg.

mann holder flått sugd opp med blod med pinsett i laboratoriet forhindrer borreliose

Som nevnt ovenfor kan flått bite smertefritt og bli på kroppen i flere dager uten å bli oppdaget. Når de er gjennomvåt, faller de av og gjemmer seg i huset ditt. For å forhindre at en flått kommer inn, er det en god idé å dusje og inspisere barna og kjæledyrene etter å ha vært utendørs. Hvis du finner ut at en flått har bitt seg selv, fjern den raskt med en spiss pinsett og slipp den ned i en beholder med alkohol. Du bør også sørge for at parasittens hode ikke setter seg fast under huden.

Kokosolje mot flått

Kokos bestrålet av solen er effektivt mot flått

Kokosolje er en annen naturlig måte å avvise flått. Den har hundrevis av bruksområder, inkludert som insektmiddel. Så dette kan brukes som et annet naturlig middel mot flått ettersom duften av kokosnøttolje stimulerer sansene til insekter og flått. Dette gjør det vanskelig for skadedyrene å finne det neste offeret. Den største fordelen med kokosnøttolje er at du kan påføre den direkte på huden din. Det er ingen risiko for overdose ved bruk av ren, naturlig kokosnøttolje, og ingen bivirkninger er kjent. Oljen er også en god fuktighetskrem og tilbyr andre fordeler i tillegg til å avvise insekter.

brun flått som hviler på et grønt blad som beskytter mot flått hos mennesker

Så kokosnøttolje er et rent naturlig insektmiddel. Laurinsyren, som avviser insekter, produseres blant annet av palmetreet for å beskytte seg mot skadedyr. Når du behandler en hund eller katt med et slikt flåttmiddel, gni en liten mengde mellom håndflatene og stryk kjæledyret ditt forsiktig. Du trenger bare veldig lite olje for det. Dyrets pels skal ikke se våt ut, bare skinne. En katt vil fortsette å spre den mens dyret renser pelsen. For et hjemmelaget insekt- og flåttmiddel, bruk kokosolje som baseolje og bland den med eterisk olje. Alt du trenger er ingrediensene og en flaske med skruehett med bred hals. Påfør denne blandingen på huden utendørs flere ganger om dagen for å avvise flått.

Svartfrøolje mot flått hos mennesker

nigella sativa plante for svart frøolje som er effektiv mot flått

Nigella Sativa Oil (Black Seed Oil) består hovedsakelig av umettede fettsyrer, essensielle oljer, en rekke vitaminer og andre sporstoffer. Stoffene som gir denne oljen dens avstøtende egenskaper er de naturlig forekommende terpenene carvacrol og tymol, som finnes i mange planter og frastøter insekter. Terpener er organiske forbindelser produsert av et stort utvalg av planter for å avskrekke planteetende insekter og parasitter. Carvacrol og tymol i Nigella sativa har en giftig og avstøtende effekt mot flått og mygg. Nigella Sativa essensiell olje kan enkelt påføres lokalt på klær og hud for å avvise flått og mygg. Disse kan være effektive som naturlige midler mot flått. Vær imidlertid også oppmerksom på at eteriske oljer og presenninger kan være giftige for kjæledyr.

sorte frø som er effektive mot flått i form av svart frøolje mot flått

Så Nigella Sativa Oil kan brukes som et organisk alternativ til syntetiske insektmiddel. Svartfrøolje har tradisjonelt blitt brukt til en rekke bruksområder. Det regnes som trygt og har ingen kjente alvorlige bivirkninger. Husk imidlertid at det ikke er noe som heter 100% beskyttelse. Avhengig av hvor du er, og spesielt hvis du har høy risiko for å pådra deg et flåttbåren virus, kan det være lurt å ty til mer effektive beskyttelsestiltak. Det er best å gjøre en test på et lite område av huden før første gangs bruk. På denne måten kan du finne ut om det kan oppstå overfølsomme hudreaksjoner. Så ikke bruk den hvis du opplever kløe eller andre allergier. I sjeldne tilfeller kan topisk påført svartfrøolje forårsake allergiske reaksjoner.

Hvitløk mot flått

Forbered hvitløksolje mot flått fra pressede hvitløksfedd

Det er mange produkter på markedet som gir beskyttelse mot disse skadedyrene, men de fleste inneholder et stort utvalg av kjemikalier. Det er mulig å lage en hjemmelaget avstøtende formel med hvitløk som ikke er skadelig for mennesker. Noen få vanlige husholdningsartikler kan være effektive for å beskytte familien og hagen din mot potensielt farlige flått og andre irriterende insekter.

Oppskrift på flåttmidler med hvitløk

menneskelig finger med flått på og hund i bakgrunnen

 • Finhakk 85 g hvitløk.
 • Ha 2 ts mineralolje i en liten bolle.
 • Bland hvitløken i mineraloljen og la den trekke natten over.
 • Fyll en sprøyteflaske tre fjerdedeler full med vann fra springen.
 • Ha en skvett vaskemiddel i sprayflasken med vann.
 • Hell blandingen av hvitløk og mineralolje i sprayflasken.
 • Dekk til åpningen på sprayflasken og rist den godt.

Injiser i vasken for en test. Hvis den hakkede hvitløken tetter åpningene, kan du sile væsken og helle den gjenværende løsningen tilbake i sprayflasken. Spray frastøtende middel på huden din for å drepe og avvise flått. Dette frastøtende middelet virker også for å avvise mygg og andre insekter. Vær imidlertid også forsiktig så du ikke sprayer avstøtningsmidlet i nærheten av øynene, nesen eller munnen. Dette gjelder spesielt for kjæledyr, ettersom hvitløk kan være farlig for dem.

Tea tree olje mot flått hos hunder eller mennesker

Bruk tea tree olje mot flått som et naturlig middel mot flått

Det er noen teorier om hvordan tea tree olje virker mot flått. For det første påføres oljen direkte på parasittene. Det er YouTube -videoer og nettartikler på forskjellige naturopatiske nettsteder som hevder at oljedråper som legges direkte på flåttene, vil eliminere dem nesten umiddelbart. Siden tea tree olje er giftig ved svelging, kan det hende, men det vil kreve flått på kroppen din og tilsette dråper direkte til insekter som lever av deg. Den andre bruken av oljen utendørs er som et avstøtende middel. Tanken her er at den sterke kamferlukten fra tea tree olje er noe som tikker av. Imidlertid kan bruk av ren tea tree olje være farlig på grunn av toksisiteten. På grunn av dette er det mange oppskrifter på internett som folk kan blande med oljen for å lage en flåttavvisende spray eller lotion. Prøv denne enkle oppskriften. Bland ingrediensene sammen og påfør dem på de utsatte hudområdene før du går ut:

Oppskrift på midler mot flått med tea tree olje

Tea tree ekstrakt som tea tree olje dråpe i flaske

 • 9 dråper sitronolje
 • 6 dråper eterisk olje av tea tree
 • 6 dråper eterisk peppermynteolje mot flått (også effektiv)
 • 1 ss mandelolje eller jojobaolje

Ølgjær mot flått hos hunder

Ølgjær er effektiv mot flått hos hunder eller mennesker

Hos hunder vil en daglig dose ølgjær i snacken bidra til å avvise flått eller lopper. Du kan også legge ølgjær til kattemat, men la hvitløken være ute. Løk og hvitløk er giftig for katter. Flått er også kjent for å bli frastøtt av sitrusfrukter. En ferskpresset appelsin eller sitron kan gnises inn i kjæledyrets pels uten skade når den slikkes, og den vil lukte frisk.

fjern flått fra kjæledyrets pels med pinsett

Riktig teknikk er viktig for å fjerne flått. Så sørg for at du er kjent før du gjør dette selv. Nå som du vet noen alternative måter å kontrollere flått på, kan du være sikker på at du og kjæledyrene dine forblir parasittfrie året rundt.

Previous Post
Renovert moderne bolig med et elegant interiør
Next Post
Å lage blomster med barn av papir, filt og plast – 16 kreative ideer