15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Avslapningsteknikker for stress – Å overvinne frykten for koronavirus

Hvis du er bekymret for det nye koronaviruset, kan noen avslapningsteknikker hjelpe deg med stress. Lurer du på hvordan du skal håndtere angst under karantene? Utbrudd av smittsomme sykdommer som koronaviruset (COVID-19) kan være bekymringsfullt. Dette kan påvirke din psykiske helse. Imidlertid er det mange ting du kan gjøre for å ta vare på din fornuft under slike tider. Dette innlegget kan lede deg gjennom noen få trinn som mange synes er nyttige. Hvis du ofte sliter med angst, helseproblemer eller tvangstanker og handlinger, kan du trenge ekstra støtte for å hjelpe deg med å slappe av i denne stressende situasjonen.

Avslapningsteknikker for stress relatert til COVID-19

Stresset mann får panikk på grunn av koronavirus -karantene

Tenk hvor lett en baby eller smårolling kan sovne. Folk er født med instinkt til å slappe av og sove når kroppen eller sinnet trenger en pause. Gjennom årene blir det også nødvendig å kontrollere og til og med undertrykke denne naturlige trangen til å hvile. Folk må holde seg våkne når de går på skole, jobber, lærer jobber eller passer på en familie. Mange bruker år på å kondisjonere seg til å prestere godt til tross for at de er slitne. Selv om ingen vil nekte for at undertrykkelse av karantene er nødvendig, kan det påvirke vår evne til å faktisk gi slipp og slappe av.

frykt for koronavirus bruk mobiltelefon med beskyttelsesmaske

For å vite hvordan du skal håndtere din egen frykt, må du tenke litt. Så prøv først å stille og svare på følgende spørsmål:

 • Hva skjer vanligvis med kroppen din når bekymringene øker?
 • Hvor bekymret er du?
 • Hva frykter du mest?
 • Det som vanligvis hjelper deg med å håndtere stress?

Når angst stiger fordi du er utsatt for en stressende trussel som det nye koronaviruset, er det viktig å fokusere på det som vil hjelpe deg å dempe den angsten. Prøv å holde fast ved tanken på at du er fullt klar til å hjelpe deg selv. Du kan ta skritt for å roe ned og stabilisere deg selv. Så husk hva som fungerer for deg, for som mennesker er vi ikke så forskjellige, men vi har en tendens til å ha våre egne preferanser og avslapningsteknikker når vi er stresset.

Vær forsiktig og rolig

progressiv muskelavslapping kvinne lener seg på stolen

Selvfølgelig er forsiktighet avgjørende i en slik situasjon. Men når du har tatt viktige forholdsregler, er det på tide å trekke pusten dypt og gjøre ditt beste for å roe ned. Det er ikke nødvendig eller nyttig å være i konstant høy beredskap. Dette vil slite deg ned følelsesmessig og fysisk. Så prøv å tilpasse oppmerksomheten din til dine nærmeste omgivelser. Så når du kommer hjem, vask hendene godt og finn måter å slappe av og føle deg trygg på. Sikkerhet er et grunnleggende behov for oss alle. Så siden du gjør ditt beste for å holde deg trygg og sunn i løpet av denne tiden, kan søvn hjelpe deg på to måter: det øker immunforsvaret og reduserer stress.

God søvn styrker immunsystemet for å bekjempe koronavirusinfeksjon

Etter det vi vet så langt, synes et sunt immunsystem å være det beste forsvaret mot koronaviruset. De som har et sunt immunsystem kan komme seg raskere og har ofte færre symptomer enn de med svakt immunsystem. Så søvn er et naturlig immunstimulerende middel og en viktig komponent for god helse. Dette gir immunforsvaret din nødvendige ro i sjelen og lar den reagere raskt og nøyaktig. Når du ikke får nok søvn, reagerer immunsystemet langsommere på inntrengere, noe som øker risikoen for infeksjon. En god natts søvn kan også hjelpe deg med å senke stressnivået naturlig og opprettholde god helse. Medisinske funn viser at når søvnvåkningssyklusen forstyrres, øker kortisolen i kroppen og har en negativ effekt på immunsystemet. Denne økningen i stress kan påvirke sentralnervesystemet og til slutt immunsystemet, som er hovedforsvaret mot COVID-19.

Fysisk avslapningsteknikk for stress

overrasket person titter ut av et hull i esken

Disse resultatene viser at enkle avslapningsmekanismer kan gi leger og sykepleiere en ikke-invasiv måte å hjelpe pasientene sine på å sove. Pasienter kan også bruke disse teknikkene isolert hjemme. I tillegg krever disse ikke at leger eller sykepleiere skal møte pasienter. Med progressiv muskelavslapping blir visse muskelgrupper anspent når du puster inn og deretter slapper av når du puster ut. Det er en progressiv øvelse fordi prosessen beveger seg gjennom hele kroppen – fra en muskelgruppe til en annen. For eksempel kan du starte med føttene og jobbe deg opp til skuldrene. Eksperter finner ut at når kroppen slapper av fysisk og du sovner naturlig, føler tankene deg mindre engstelig.

terapi fingre muskelavslapping

Viktigst av alt, studien nevnt ovenfor viser hvordan progressiv muskelavslapping kan hjelpe de som allerede var smittet med koronaviruset. For å beskytte deg mot infeksjon kan du lære av denne forskningen og bruke de samme avslapningsteknikkene under stress for å redusere det og hjelpe deg med å sove bedre. Begge er faktisk av avgjørende betydning for øyeblikket. Hvis du sporer spredningen av viruset er det naturlig å bekymre deg for fremtiden. Sosial distansering og selvkarantene forstyrrer dagliglivet, angrepet av mediedekning kan føles overveldende, og du kan frykte for helsen og sikkerheten til de rundt deg. Alt dette ekstra stresset kan være vanskelig å håndtere mens du prøver å leve et normalt liv.

Pusteøvelser for å lindre frykten for koronavirus

mor og datteren hennes gjør yogaøvelser sammen i stua

Ofte når du legger deg om natten, raser tankene dine med spørsmål om det ukjente. Usikkerheten øker etter hvert som viruset sprer seg. Men som nevnt, fører overdreven stress til en tilstrømning av kortisol (stresshormonet) i kroppen. Følgelig øker dette hjerneaktiviteten og tvinger folk til å savne dyrebar hvile. Tapet av søvn skaper en ond sirkel av angst. I tillegg til progressiv muskelavslapping, er det andre måter å naturlig lindre stress. Nedenfor er noen gode fremgangsmåter du kan bruke til å slappe av og finne søvnen du trenger. Fra pust i magen til vekslende nesepust, kan disse avslapningsteknikkene lindre panikken på kort tid når du er under stress.

meditasjon og avslapningsteknikker for stress med yoga hjemme på grunn av covid-19

Det er tre utmerkede yoga pusteøvelser som vil bidra til å dempe angsten knyttet til koronaviruspandemien. Disse inkluderer puste i magen kjent som diafragmatisk pust, 4-7-8 pust og vekslende nesepust. Frykt øker tankestrømmen, og pust kan bringe deg tilbake til nåtiden. Før du begynner, er det imidlertid verdt å merke seg at pusten din kan være grunne i begynnelsen. Derfor, ikke bli frustrert over deg selv. Angst kan føre til grunne pust. Bare vær tålmodig og fortsett å fokusere på pusten.

Abdominal pust

Abdominal pust, også kalt diafragmatisk pust, er den enkleste øvelsen av de tre. Det kan gjøres enten sittende eller liggende. Lukk øynene og legg en hånd på magen, like under ribbeina. Legg den andre hånden over hjertet ditt. Pust dypt inn gjennom nesen og kjenn luften sakte stige opp i magen. Pust ut helt gjennom munnen og kjenn luften tømme magen forsiktig. Du bør gjøre denne øvelsen tre til ti ganger.

4-7-8 pust

Denne øvelsen, som kommer fra Pranayama Yoga, den yogiske øvelsen med å puste, krever litt mer konsentrasjon, men effekten er verdt det. Dette er en flott pusteøvelse når du trenger mer veiledning om hvordan du puster helt ut når du puster ut. Dette kan gjøres enten liggende eller sitte i en stol. Lukk først øynene. Du kan legge den ene hånden på magen og den andre over hjertet hvis du vil, men det er ikke strengt nødvendig. Pust først inn gjennom nesen og tell sakte til fire. Hold deretter pusten i syv sekunder. Når du teller til sju, puster du ut gjennom munnen i åtte sekunder. Gjenta tre til syv ganger.

Bytt på å puste gjennom neseborene

Alternativ pust gjennom neseborene, eller Nadi Shodhana Pranayama, er en av de mest nyttige avslapningsteknikkene for stressende situasjoner. Så dette er den mest kompliserte av de tre øvelsene, men fordelene taler for seg selv. Du kan sjekke ut videoen ovenfor for å få en bedre ide og veiledning om hvordan du gjør det. Denne pusteøvelsen må gjøres komfortabelt mens du sitter.

 • Start med å regulere pusten din ved å ta noen dype magepust gjennom nesen tre til fem ganger.
 • Når du er ferdig, tar du tommelen og ringfingeren på høyre hånd og tar dem til nesen. Midt- og pekefingeren skal peke mot håndflaten.
 • Deretter tar du tommelen til høyre nesebor og forsegler den for å hindre at luft kommer inn eller ut.
 • Pust deretter helt gjennom venstre nesebor.
 • Forsegl venstre nesebor med ringfingeren og ta en pause.
 • Fjern tommelen og pust gjennom høyre nesebor. Pust inn umiddelbart gjennom ditt høyre nesebor.
 • Lukk høyre nesebor og pust ut gjennom venstre. Du puster deretter inn til venstre før du bytter tilbake til høyre side.
 • Gjenta syklusen fem til ti ganger.

Avslapningsøvelser og progressiv muskelavslapping

helt avslappet kvinne ligger på yogamatte i stort rom

Mens folk forbereder seg på at koronaviruset kan spre seg, henvender helsemyndighetene seg til tidlig forskning fra Kina. Federal Office for Civil Protection and Disaster Assistance anbefaler også slike Bruk mot spenning under karantene. Disse studiene kan hjelpe deg med å bedre forstå hvordan du kan bekjempe COVID-19 og bremse spredningen. Denne studien innebærer bruk av progressiv muskelavslapping for å redusere angst og forbedre søvn hos de som er smittet med viruset. Studiene finner også at pasienter i karantene med positiv diagnose raskt utviklet stress og angst som forstyrret søvnen.

Kvinne med beskyttelsesmaske i ansiktet under koronavirusutbrudd ser ut av vinduet

Fordi viruset påvirker lungene, kunne disse pasientene ikke få søvnfremkallende medisiner, som ofte skader lungevev. Som et resultat vendte helsepersonell seg til alternative metoder for å bruke avslapningsteknikker for å lindre stress. På den måten kan de hjelpe disse pasientene med å få en bedre natts søvn. Resultatene antyder at kraftige avslapningsteknikker kan være en trygg og effektiv måte for oss alle å finne passende hvile under denne krisen. Ifølge en undersøkelse blant 51 pasienter, hver med et bekreftet tilfelle av COVID-19, ble halvparten av pasientene lært progressiv muskelavslapping. Leger fant ut at de som brukte en slik avslapningsmetode var mindre redde og sov bedre. I tillegg ble positive resultater sett etter bare fem dager med øvelse av teknikken.

Previous Post
Sunn grilling: Det er derfor brent kjøtt er kreftfremkallende!
Next Post
Rhododendron i hagen – tips for planting, omsorg, gjødsling, skjæring