15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvor beskyttelsesmasken er obligatorisk og hva straffene for manglende overholdelse er: Interessante fakta

Å bruke åndedrettsvern for å beskytte mot koronaviruset er fortsatt et kontroversielt tema. Mens ansiktsmasken i noen asiatiske land nesten er en del av hverdagsklær, vil innbyggerne i andre land ikke venne seg til dette tiltaket til tross for pandemien og fortsette å nekte det. Dette fører igjen til at noen regjeringer gjør bruk av beskyttelsesmaske obligatorisk, noe som selvfølgelig forårsaker opprør blant mange motstandere. Også i Tyskland vurderes det å gjøre beskyttelsesmasken obligatorisk offentlig.

I Fjernøsten har den obligatoriske beskyttelsesmasken stoppet epidemien

I hvilke andre land er beskyttelsesmasken obligatorisk og under hvilke forhold? Hva er straffene der for ikke å overholde forskriften, og hvorfor synes noen nasjoner det er vanskeligere enn andre? Vi har samlet noen interessante opplysninger om emnet nedenfor. Selvfølgelig må du selv bestemme om du til syvende og sist er for et maskekrav.

Skulle beskyttelsesmasken være obligatorisk i Tyskland?

Beskyttelsesmaske obligatorisk i forskjellige land rundt om i verden - fungerer det eller ikke

Du trenger ikke bruke ansiktsmaske i Tyskland ennå. Imidlertid diskuteres det om beskyttelsesmasken også bør være obligatorisk for oss. Tross alt viser mange land veien nå. Korea beviser til og med at det var slik det inneholdt spredning av viruset. De fleste tyskere er imidlertid imot det. Hva er grunnen?

Absolutt en av grunnene er at du faktisk ikke vet om det å bruke ansiktsmasker virkelig gjør noe. WHO sier at bare syke skal bruke den for ikke å smitte friske mennesker, mens andre eksperter anbefaler beskyttelsesmasken for alle. Alexander Kekulé, for eksempel, er en av de virologene som går inn for å bruke masker. “Beregningen er veldig enkel: Statistisk sett smitter en infisert person opptil tre andre mennesker med Corona. Med enkel munn- og nesebeskyttelse kan hvem som helst bidra til å redusere infeksjonshastigheten til mindre enn én person. Hvis vi når denne kvoten, vil epidemien være over, sier virologen til BILD.

Skepsis blant tyskerne

Tyskere er forpliktet til å bruke beskyttelsesmasker fordi de verdsetter deres individualitet

Men nettopp posisjonen til WHO er en av grunnene til at tyskerne ikke vil bruke åndedrettsvern: “Hvis det ikke beskytter meg, men bare andre, hvorfor skal jeg ha det?” Det som høres voldelig ut i begynnelsen, er psykologisk normal. Folk er mer villige til å ofre (selv om de bare bruker en enkel maske) hvis det redder deres eget liv. Denne tankegangen er ikke bare individuell, den kan også være typisk for en hel nasjon, og Tyskland er en av dem.

Hvor er en beskyttelsesmaske obligatorisk og hvilke straffer betales for manglende overholdelse

I tillegg setter tyskerne pris på deres individualitet. Dette går imidlertid tapt ved å bruke ansiktsmaske som også dekker nesen. I kontrast gjelder for eksempel kollektivisme i Asia. En persons særegne ansikt spiller ingen rolle. Derfor er det lettere og raskere å bruke maske i disse landene, selv uten en eksisterende pandemi. Det at beskyttelsesmasken for øyeblikket er obligatorisk, plager ingen der.

En nasjons tro spiller også en rolle når det gjelder frivillig bruk av respirator. Og hvis det ikke fungerer frivillig, er regjeringer tvunget til å innføre obligatoriske beskyttelsesmasker. Så langt er imidlertid Jena den første tyske byen der det er obligatorisk å bruke maske når du handler.

Beskyttelsesmasker har nylig blitt obligatorisk i Østerrike

Nye tiltak mot Covid -19 i Østerrike - beskyttelsesmasker i offentligheten

Så langt var beskyttelsesmasken bare obligatorisk i supermarkeder. Siden 14. april 2020 må den imidlertid også brukes i alle andre butikker og offentlig transport – etter at befolkningen hadde en uke på å utstyre seg med ansiktsmaske. Det trenger ikke nødvendigvis å være en spesiell maske med et filter. Alternativt er en enkel klut også mulig.

Det er bare viktig at både munn og nese er dekket. Alle som ikke følger forskriften risikerer en bot på 50 euro. På arbeidsplassen gjelder avtalene mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. En munnvern er derfor ikke lovpålagt der. Den østerrikske forbundskansleren Sebastian Kurz sa: “Dette trinnet er nødvendig for å redusere den videre spredningen.”

Tsjekkia

Tsjekkia oppfordrer også andre land til å bruke åndedrettsvern

I Tsjekkia er en kirurgisk maske obligatorisk som beskyttelsesmaske. Tsjekkia er også det første europeiske landet som innfører et maskekrav. 29. mars talte den tsjekkiske statsministeren til og med til USAs president Donald Trump med meldingen: «Mr. President, prøv å bekjempe viruset på den tsjekkiske måten. Bruk av en enkel klutmaske reduserer spredningen av viruset med 80%. “

En bot på 10.000 kroner kan betales hvis man ikke overholder denne loven i Tsjekkia og blir fanget offentlig uten en beskyttelsesmaske. Det tilsvarer omtrent 364 euro.

Slovakia

Trendy Slovakias president med ansiktsmaske som matcher antrekket

Etter Tsjekkia innførte Slovakia også en lov som krever at befolkningen bruker åndedrettsmasker. Og selv om andre land er ganske skeptiske til maskekravet, tror slovakkene, i likhet med tsjekkerne, bestemt at dette tiltaket kan dempe spredningen av Covid-19. Du må betale en bot på 1000 euro hvis du ikke overholder maskekravet.

Beskyttelsesmasker har nylig blitt obligatorisk i Bulgaria

I Bulgaria har beskyttelsesmasken nylig vært midlertidig obligatorisk offentlig

I Bulgaria har beskyttelsesmasken vært obligatorisk offentlig og også i lukkede rom i noen dager (siden 12. april 2020). Foreløpig gjelder denne forskriften bare til 26. april 2020. Denne loven ble innført 30. mars, men ble deretter trukket tilbake av helseminister Kiril Ananiev. Grunnen til at han oppga var at det ikke var offentlig enighet.

Det kan ilegges en bot ved overtredelse. Beskyttelsesmasker er en mangelvare på apotek, og derfor kan du bare kjøpe en pustemaske. Derfor kan ikke bare masker brukes som beskyttelse, men også andre typer ansiktsmaske, for eksempel et skjerf eller selvlagde beskyttelsesmasker. Bedrifter mottar økonomisk støtte fra regjeringen.

Bosnia -Hercegovina og Nord -Makedonia

En beskyttelsesmaske er obligatorisk i Bosnia -Hercegovina og Nord -Makedonia

I Bosnia -Hercegovina har beskyttelsesmasken vært obligatorisk siden 29. mars 2020, og i Sarajevo -kantonen siden 30. mars 2020 må det også brukes vernehansker. Brudd kan straffes. Det er lik i Nord -Makedonia. Masker må brukes i supermarkeder og butikker, det samme må hansker.

Marokko

I Marokko er det lovpålagt å bruke ansiktsmasker

Maskebeskyttelsesforpliktelsen går selvfølgelig utover Europa. For eksempel er Marokko et av de afrikanske landene med denne forskriften. Maskerne lages av tekstilfabrikker i selve landet på forespørsel fra regjeringen, og kapasiteten forventes å øke fra 3,3 millioner per dag til 6,6 millioner. Befolkningen kan deretter kjøpe disse respiratorene til en pris av 0,8 dirham (0,07 øre).

En annen stor forskjell på regelverket i Europa er straffen for dem som bryter den nye loven. Så lenge beskyttelsesmasken er obligatorisk, risikerer borgere som ikke overholder den en bot på opptil 1300 dirham (i underkant av 115 euro) eller en fengselsstraff på opptil tre måneder.

I India er beskyttelsesmasken obligatorisk

India med beskyttelsesmaske og karantene og drastiske straffer for brudd

I India har regjeringen sperret av mange deler av landet. Dette er områder som er spesielt tett befolket. Områdene der beskyttelsesmasken er obligatorisk offentlig inkluderer hovedstaden Delhi, samt Mumbai og Chandigarh. Politiet iverksetter drastiske tiltak for å sikre overholdelse av denne loven, som forskjellige videoer på nettet viser.

Indisk politimann med ansiktsmaske - juling og fengsel truer hvis regelverket brytes

Knebøy, slag og til og med batonger er noen av straffene som “samfunnets fiender” står overfor for ikke å overholde kravene til beskyttelse av masker eller for å forlate huset uten god grunn. Fengselsstraff på inntil to år kan også idømmes. Grunnen til disse tunge straffene er at landet ikke kunne takle en pandemi. Ingen land kan gjøre det.

Med tanke på den høye befolkningen ville en forventet infeksjon på 40% av befolkningen bety at rundt 70 millioner mennesker ville være avhengige av et sykehus. 20 millioner trenger intensivbehandling. Sykepleierne ved sykehusene i India sa: “I India har vi ikke råd til å tape denne krigen.”

Fjernøsten – munnvakter i Kina, Taiwan, Sør -Korea og Co..

I Kina og andre asiatiske land er ansiktsmasker en del av hverdagen

Sannsynligvis har alle sett bilder eller videoer fra asiatiske land med folk iført ansiktsmasker. I land som Kina, for eksempel, er munnbeskytter normalt og en del av hverdagen – på den ene siden for å beskytte deg selv mot høye luftforurensninger, på den andre siden for å beskytte andre mot infeksjon når du er syk selv. Og det selv med en enkel forkjølelse og spesielt siden utbruddet av koronaviruset. Det at beskyttelsesmasken også ble obligatorisk sies å ha bidratt til den ganske raske og vellykkede kampen mot viruset i Kina, Taiwan og Sør -Korea.

Israel

Israel med forbud på grunn av koronavirus - obligatorisk beskyttelsesmaske og portforbud i landet

Som i Bulgaria har maskekravet i Israel vært i kraft siden 12. april 2020. Denne forskriften fra helsedepartementet gjelder for allmennheten, med små barn under 6 år og funksjonshemmede som ikke gjør det mulig å bruke åndedrettsvern masker er unntatt fra forskriften.

I USA er bare noen få beskyttelsesmasker obligatoriske

Bare i noen få byer i USA har beskyttelsesmasker blitt obligatoriske

I USA er bruk av respirator stort sett frivillig, slik det er tilfelle i Tyskland. Los Angeles introduserte nylig obligatorisk offentlig slitasje for å forhindre spredning. For tiden foreskriver USA det største antallet dødsfall i Covid -19 i verden – til og med foran Italia. Mange eksperter anbefaler derfor å bruke masker som dekker munnen og nesen, og gir asiatiske land som eksempler: Kina, Japan og Taiwan, land der pustemasker er en normal ting i hverdagen, fikk raskt epidemien under kontroll.

Det er ikke uvanlig at syke ikke viser symptomer, føler seg i form og er sunne og ikke aner at de er smittet med koronaviruset. I slike tilfeller bør det være en fordel hvis beskyttelsesmasken er obligatorisk. Det beskytter også friske mennesker mot syke mennesker, selv om man ikke mistenker at det er økt smittefare.

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner