15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Styrke immunsystemet: Bruk hjemmemedisiner for å støtte kampen mot koronaviruset

I begynnelsen var det bare en del av nyhetssendingene, nå er det et sensitivt tema: koronavirus. I mellomtiden tar ikke bare regjeringen det på alvor, hele befolkningen er også bekymret. Hovedsakelig fordi viruset er veldig nytt, har en høy dødelighet, og det for øyeblikket ikke er noen effektiv medisin mot det. Vaksinasjonsbeskyttelse vil også være et helt år unna. Situasjonen skal på ingen måte undervurderes. Men panikk hjelper heller ikke. Det vi alle kan gjøre nå er å ta de nødvendige sikkerhetstiltakene for å forhindre mulig overføring og for å styrke immunsystemet vårt. Vi forklarer deg hvordan du kan bruke hjemmemedisiner for å støtte kampen mot immunsystemet mot koronaviruset. Fordi et sunt kosthold og livsstil virkelig kan hjelpe.

Styrking av immunsystemet: Slik sikrer du et bedre forsvar

Immunsystemet svekkes med alderen mot koronaviruset

Det er flere regler for hvordan vi kan beskytte oss mot infeksjon. Hvis mulig, bli hjemme. Unngå folkemengder, hold minst 2 meters avstand til andre mennesker, vask hendene ofte med såpe, unngå å berøre ansiktet ditt. De lokale myndighetene kommuniserer også ytterligere beskyttelsestiltak daglig.

Hvis det til tross for alle beskyttende tiltak skulle oppstå en koronavirusinfeksjon, er det nyttig å ha et sterkt immunsystem. Medisinsk blir immunresponsen mot virus og bakterier imidlertid ikke referert til som “sterk” eller “svak”, men snarere som passende eller overrespons. Immunsystemet kan svekkes, for eksempel hos kronisk syke og hos eldre. De kan også være normale, noe som er tilfellet for de fleste i yrkesaktiv alder. En viktig forutsetning for dette er at kroppen får nok vitaminer og næringsstoffer. Vi snakker om en overreaksjon av immunsystemet når aktiviteten til immuncellene øker raskt og for mye. Dette fører til ødeleggelse av vev, lungeceldød og lungebetennelse.

Styrke immunsystemet Hjemmemedisiner i kampen mot koronavirus -tips

Så når vi styrker forsvaret vårt, bør vi være forsiktige med å la immunsystemet reagere feil. Det er derfor de fleste medisinske fagpersoner fraråder å ta kosttilskudd. Mangel på vitaminer, mineraler eller sporstoffer kan bare bestemmes med en test. Uten mangel er det ingen mening å ta kosttilskudd, desto mer kan det føre til en overdose, noe som kan være farlig. Så det er mye mer fornuftig å gi kroppen de viktige næringsstoffene med et sunt kosthold. Så det kan aldri være en overdose.

Videre kan andre påvirkningsfaktorer også ha en negativ effekt på immunsystemet vårt. Først og fremst er det stresset som holder forsvaret i sjakk. Utilstrekkelig søvn gjør oss også mer utsatt for bakterier og virus. Alkohol og røyking har også en negativ effekt ikke bare på helsen vår, men også på immunsystemet vårt.

Styrke immunsystemet for å bekjempe koronaviruset

Å spise grønnsaker og frukt daglig tips for sunt kosthold

Vi har allerede forklart deg hvilke vitaminer som spiller en viktig rolle i kampen mot koronaviruset. Grønnsaker, nøtter, sunt fett og frukt er viktige leverandører av vitamin A, B, C og E. De gode nyhetene: Med et balansert kosthold forsyner vi kroppen med alle vitaminer. Men sporstoffer holder også immunsystemet vårt i form. Disse inkluderer for eksempel:

  • Mineralet sink er en viktig komponent i enzymer i kroppen vår. Det bidrar også til dannelsen av antistoffer som senere må bekjempe virus og bakterier. Sporelementet produseres bare i begrenset grad av den menneskelige organismen og må derfor tilføres mat. Du kan dekke dine daglige behov med regelmessig inntak av havregryn, ost, linser, nøtter, storfekjøtt og fisk.
  • Magnesium regnes som et mirakelvåpen mot virus fordi det forbedrer permeabiliteten til blodkar. På denne måten kan både næringsstoffer og antistoffer transporteres, og for eksempel kan betennelser bekjempes raskere. Gresskar og solsikkefrø, for eksempel, er rike på magnesium.
  • Jern styrker immunsystemet. Sporelementet hjelper til med å transportere oksygen i kroppen vår. På denne måten kan den komme inn i kroppens celler, hvor den videre bearbeides for å generere energi. Kjøtt, spinat, rødbeter og bladgrønnsaker er rike på jern.

Styrke immunsystemet: hjemmemedisiner mot virus og bakterier

Corona immunsystem tips for å styrke hva du bør unngå

Hvis du spiser et sunt kosthold og derved styrker immunsystemet ditt, har du fortsatt et kraftig våpen mot virus. Disse hjemmemedisinene viser seg å være spesielt effektive:

1. Hold slimhinnen fuktig: For eksempel med lunken te eller sitronvann.

For eksempel er urtete fra sitron, echinacea eller grønn te infusjoner egnet. Drikk teen veldig sakte eller gurgle den 2-3 ganger om dagen. Sterk ingefærte er også bra for slimhinnen og holder kroppen varm.

2. Fukt nesen med en hjemmelaget neseskyll. Saltløsninger fukter og virker decongestant. De renser nesen for bakterier og kan i noen tilfeller også kvitte seg med virus. Du kan også gjøre en neseskylling selv. Kok opp en liter vann og la det avkjøles. Løs deretter 15 g havsalt i lunkent vann. Rør godt til saltet er helt oppløst. Hell deretter den hjemmelagde neseskyllingen i en nesedusj og rengjør nesen to eller tre ganger i uken.

3. Drikk nok vann. Vann holder ikke bare slimhinnen fuktig, den tynner også ut blodet. Dette gjør at kroppen kan forsyne cellene med viktige næringsstoffer. Selv om du er hjemme og ikke beveger deg mye, bør du fortsatt drikke minst 1,5 liter vann om dagen. Du kan tilsette sitronsaft i vannet etter smak. Eller du kan fortynne smoothies og hjemmelagde juicer med vann.

Drikk smoothies daglig og styrk immunsystemet mot bakterier og virus

4.. Forbered smoothies eller smoothie -boller. Har du en liste over frukt, grønnsaker og nøtter, men vet ikke hvordan du skal kombinere dem i en salat eller et fat? Så er det smoothies. Det er mange mulige kombinasjoner for ekte vitaminbomber som du kan bruke for å dekke dine daglige behov. Ikke glem å vaske frukt og grønnsaker grundig først! Hvis du ønsker det, kan du fortynne smoothiene med vann, men sørg for at minst 50% av frukt- eller grønnsakspuréen består av.

5. Spis belgfrukter daglig, fordi de inneholder mye protein. Proteiner er hovedleverandørene av energi og byggematerialer for immunsystemet. De bidrar også til transport av oksygen i kroppen. Ifølge studier bør rundt 18% av ditt daglige kosthold være protein. Fisk og kjøtt er også viktige proteinkilder og bidrar til å holde immunsystemet i form.

6.. Spis surkål. Hvis du er i karantene hjemme eller ikke vil gå til supermarkedet for fersk frukt og grønnsaker hver dag, kan du spise surkål. Det er en ekte vitaminbombe og inneholder mye vitamin C, som er veldig viktig for immunsystemet vårt. Et ekte hemmelig våpen mot virus og bakterier som styrker immunsystemet.

7. Avstå fra alkohol, med unntak av vin. EN glass rødvin daglig stimulerer stoffskiftet og blodsirkulasjonen.

8.. Hold føttene og hendene varme. Når vi er kalde, prøver kroppen å holde varmetapet på et minimum ved å innsnevre blodårene. Resultatet: dårlig blodsirkulasjon i nesehulen og i slimhinnen. Siden cellene i disse områdene ikke er tilstrekkelig tilført oksygen, kan de ikke lenger oppfylle sin funksjon og beskytte oss mot patogener. Det gjør oss mer utsatt for bakterier og virus.

9. Vær oppmerksom på god luftkvalitet i rommet. Først og fremst er det viktig at du ventilerer alle rom flere ganger om dagen. Hvis du bor i en storby, kan du investere i en luftrenser. Det er også viktig at du tar hensyn til fuktigheten. Hvis fuktigheten er under 50%, tørker slimhinnene raskt ut og immunforsvaret svekkes betydelig.

Drikk te mot virus og bakterier daglige tips

10. Med urter og Planter mot virus styrke immunsystemet. Løk og hvitløk regnes som naturlige antibiotika som hjelper mot bakterier og betennelse. Du kan bruke den til å krydre salater eller retter. Men noen urter og krydder kan også styrke kroppens forsvar eller lindre symptomer på forkjølelse. Disse inkluderer kamille, salvie, ringblomst og nellik.

11. Med timianvirus og bakterier slåss. Planten inneholder viktige essensielle oljer som har kraftige antivirale og antibakterielle effekter, som effektivt hjelper immunsystemet med å finne og drepe patogener.

12.. Styrke brystmuskulaturen, ved å gjøre pusteøvelser daglig Lungene våre har ingen muskler, brystmusklene regulerer pusten. Derfor er det viktig å styrke brystmuskulaturen. Jo sprekere du er, jo lettere er det å puste. Jo lettere det er å puste, jo mer oksygen kommer inn i cellene.

Når skal du oppsøke lege?

Hjemmemedisiner for forkjølelse og tips for å beskytte mot koronavirus styrker immunsystemet

Hvis du blir syk til tross for alle beskyttende tiltakene, har du i det minste trøst av at du har bygd opp immunsystemet ditt med et sunt kosthold. Du bør fortsatt oppsøke lege hvis:

  • Du har symptomer som tørr hoste, feber eller muskelsmerter
  • Du føler deg syk og har hatt kontakt med en smittet person
  • Du er i karantene hjemme og føler deg plutselig syk
  • Du føler deg forkjølet og har tidligere sykdommer

Det er veldig viktig at du følger instruksjonene fra myndigheter og medisinsk fagperson strengt. Ikke ta medisiner med mindre det er foreskrevet av lege. Selvbehandling er ikke tilrådelig, spesielt når det gjelder koronavirus. Ikke bare fordi tilstanden din kan bli verre, men også fordi du kan smitte andre med den farlige sykdommen.

Den gode nyheten er imidlertid at når du først har styrket immunsystemet med et sunt kosthold, kan du håpe på en normal immunrespons. Så sjansen er god for at du bare får milde symptomer og snart føler deg bedre.

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner