15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lett og reduser stress enkelt med disse 10 enkle tipsene og triksene

Reduser stress i hverdagen med forskjellige metoder og tips

I disse dager er stress ikke bare et vanlig problem, det kan nesten sees på som en normal del av hverdagen, noe som dessverre er trist. Siden en dynamisk og stressende hverdag knapt kan unngås i dag, er det derfor også viktig å finne metoder som du kan redusere stress eller til og med stoppe stress på, for det er ingen hemmelighet at det gjør deg syk i det lange løp. Det er mange forskjellige måter du kan redusere stress i hverdagen, og vi vil gjerne presentere disse for deg i dag. Prøv alltid å finne en balanse og avslutt en stressende arbeidsdag på en rolig og beroligende måte ved å lindre stress.

Reduser stress – tips for alle

Enkle tips for å redusere og redusere stress med og uten trening

Det anbefales alltid og overalt å gjøre noe med stressende situasjoner. Men hvordan kan du redusere stress? Trening er en fantastisk metode, men ikke alle er fan av det. Så er det alternativer? Nedenfor er en liste over 10 forskjellige tips som forklarer hvordan du kan redusere stress med mer enn bare trening. Du vil definitivt finne en passende variant for deg selv. Prøv å konsekvent implementere og følge metodene du har valgt for å oppnå en effekt.

Tyggegummi og lindrer stress uten medisiner

Lett stress med tyggegummi takket være aromaer og smaker

Så rart som dette høres ut, kan et enkelt tyggegummi virkelig bidra til å redusere stress. Ifølge studier er tyggegummi også et godt hjelpemiddel når det gjelder bekymringer eller mild angst. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men det er to teorier: På den ene siden fremmer rytmisk tygging blodstrømmen til hjernen, og på den andre siden bør lukten og smaken av tyggegummiet virke avslappende.

Gå utenfor

En tur i frisk luft reduserer stresset i hverdagen

En annen måte å lindre stress på er å bare gå ut. En kort spasertur gjør underverker. Og det trenger ikke å være en times lang spasertur. Det er nok å bare ta en tur i nærheten av hjemmet ditt. På denne måten kan du ikke bare lindre stress i hodet. Samtidig vil du også bli fysisk aktiv uten å trene tungt.

Avlast stress med et smil, men hvordan akkurat?

Smil og latter frigjør positive hormoner som reduserer stress

Det har blitt bevist at smilende, og nærmere bestemt spenning av musklene, har en avslappende effekt på kropp og sinn. Hormonene som frigjøres i prosessen reduserer stress. I tillegg reduserer smilende høyt blodtrykk så snart en stressende situasjon er over. Så smil oftere. Det trenger ikke alltid å være en bestemt grunn.

Bekjemp stress med lavendel

Duften av lavendel hjelper til med å lindre stress

Enkelte dufter kan også virke avslappende. Det inkluderer lavendel, som vist av en studie der sykepleiere la lavendel på klærne mens andre gjorde jobben sin uten lavendel. Det viste seg at sykepleierne på lavendel var mye mer avslappet enn de uten lavendel. Denne velduftende planten kan ha de samme effektene som angstdempende medisiner og smertestillende midler. Men hvis du tar denne typen medisiner og ønsker å bruke lavendel for å lindre stress i tillegg, bør du diskutere dette med legen din på forhånd.

høre på musikk

Musikk gjør deg glad og reduserer stress og bekymringer

Det er velkjent at musikk har en positiv innflytelse på oss. Så bruk dem når du vil avlaste stress. Spesielt når stressende situasjoner som en eksamen eller et foredrag kommer, er musikk en god hjelp. En studie viste at stresshormonet kortisol frigjøres i lavere mengder når det høres kormusikk.

Reduser stress – metoder med avslappende pusteøvelser

Pusteøvelser er gode stressmordere og gir kroppen oksygen

Ikke undervurder kraften i riktig pust! Mens du konsentrerer deg om å puste, “glemmer” hjernen din nåværende stressende situasjoner og problemer og kan slappe av. For å gjøre dette, pust inn og ut sakte og dypt gjennom nesen. Brystet og magen skal fylle pent med luft. Tell sekundene mens du puster: Pust ut sakte, akkurat så lenge du inhalerte. Det er også best å gjenta et ord eller uttrykk som du synes er trøstende. Hvis du vil avlaste stresset med denne typen trening, er det best å gjøre det i minst 10 minutter.

Beroligende selvsnakking

Reduser stress med motiverende og beroligende selvsnakking

Det høres kanskje rart ut, men det er ment alvorlig. Hvis en venn var i en ubehagelig, stressende eller problematisk situasjon, ville du ikke også prøve å roe dem ned med fine, motiverende eller oppmuntrende ord? Så hvorfor ikke gjøre det samme med deg selv? Enkle ordtak som “Du kan gjøre det!”, “Alt kommer til å gå bra!” Eller “Det ordner seg!” Kan være mer nyttig enn du kanskje tror. Og det er vanskelig å bli kvitt stress lettere enn det, ikke sant?

Å skrive

Avlast stress med en journal eller ved å notere og skrive ned problemer

Du kan også lindre eller redusere stress ved å helle hjertet ditt ut på papir. Et enkelt stykke papir eller en dagbok vil gjøre det bra. Skriv ned alt du er bekymret for, uten å utelate noen detaljer. Denne metoden er beroligende og hjelper samtidig med å finne en løsning som du kanskje ikke har tenkt på før. Hvis de klassiske materialene som penn og papir er for tungvint for deg, kan du også gjøre dette på mobiltelefonen eller den bærbare datamaskinen.

Snakk med en venn

Samtaler med venner eller familie hjelper mot stress, bekymringer og frykt

I stedet for å skrive ned problemene, kan du bare snakke med en venn eller slektning du stoler på. Spesielt når du finner noen som har hatt de samme opplevelsene, kan du lindre og redusere stresset fantastisk. Det handler ikke nødvendigvis om å få råd heller. Noen ganger vil du bare si alt høyt og finne noen å lytte til.

Reduser stress med trening

Velg badminton eller annen morsom sport for stressavlastning

Og selvfølgelig vil vi også nevne fysisk aktivitet. Og utvalget er stort, slik at alle kan finne noe som passer. Uansett om du lindrer psykisk stress med yoga, sykling, svømming, boksing, kampsport eller roing – det som er bra for kroppen din, kan ikke skade tankene dine i det hele tatt. Så vurder å trene hvis du bare vil gi slipp, slappe av og glemme alle bekymringer. Du vil bli overrasket over hvor energisk du kan føle deg selv etter en hard treningsøkt.

Previous Post
Hva du skal gjøre på nyttårsaften – noen friske ideer kan hjelpe
Next Post
Lag mosegraffiti selv og dekorer vegger med disse ideene