15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

16 matvarer for vakkert hår – det er mange vitaminer her inne!

Når det gjelder tykt, sunt hår, er det en rekke hårpleieprodukter som lover å forbedre utseendet og følelsen av håret vårt. Men mange av oss glemmer at riktig kosthold er et av de viktigste kravene til en lang, vakker manke. Å spise et balansert, hovedsakelig plantebasert kosthold kan hjelpe deg med å få de viktigste næringsstoffene som trengs for å holde hår, hud og negler i god form.

Vitaminer og næringsstoffer for vakkert hår

vakkert krøllete hår trenger mye fuktighet

Noen av de beste vitaminene og næringsstoffene for hårvekst inkluderer:

– Biotin (også kjent som vitamin B7): Det får håret til å vokse raskere, opprettholder håret glans og forhindrer splittede ender. Det daglige kravet for kvinner er 30 til 60 mikrogram.

– Vitamin A (retinol): Det fettløselige vitaminet sikrer at håret ser sterkt og smidig ut. Det har også en positiv effekt på fettsyntesen i folliklene. Det anbefalte inntaket for voksne er mellom 0,8 og 1,1 milligram per dag.

– E -vitamin: Dens kraftige antioksidanteffekter bidrar til å redusere oksidativt stress i hårsekkene. Vitamin E beskytter hodebunnen og håret mot skadelige miljøpåvirkninger. Kroppen trenger mellom 5 og 13 milligram per dag, avhengig av alder og kjønn.

Nøtter Mung dal Almonds Blåbær for vakker hud og hår

– sink: Mineralet fremmer hårvekst og hjelper mot flass. Sink er involvert i dannelsen av hårproteinet keratin.

– jern: Jernmangel er hovedsakelig forbundet med hårtap.

– Vitamin C: Det vannløselige universelle vitaminet gjør det lettere for kroppen å ta opp jern og fremmer blodstrømmen til hodebunnen.

– Omega-3 fettsyrer: Deres antiinflammatoriske effekter kan motvirke enhver betennelse som forårsaker hårtap.

– silisium: Silika er viktig for hårets elastisitet og styrke.

pen kvinne med karamellblondt vakkert sunt hår

Det du spiser kan også ha en dramatisk innvirkning på hårtap. Unngå bearbeidede og emballerte matvarer som er svært næringsrike og er avhengige av hele, ekte og naturlig mat. Mange av disse bearbeidede produktene inneholder tilsetningsstoffer og kunstige ingredienser som kroppen din ganske enkelt ikke trenger. I tillegg kan disse bearbeidede matvarene ha en ødeleggende effekt på tarmene dine. En sunn tarmflora er viktig for å støtte næringsopptak og for å styrke hår, hud og negler.

langt hår hva du skal gjøre mot hårtap og vitaminmangel

Hvis du nylig har opplevd betydelig hårtap, er det første du må gjøre å se legen din, da det kan indikere en underliggende medisinsk tilstand. Før du starter et kosttilskudd, bør du alltid snakke med legen din først. Selv om å ta B -vitaminer kan være nyttig i visse tilfeller (f.eks. Hvis du har en medisinsk tilstand som forårsaker mangel), kan de også ha negative effekter, for eksempel en farlig endring i laboratorietestresultater. Kosttilskudd gir også ofte unødvendig biotin som går langt utover det kroppen din faktisk kan bruke. Gitt at de fleste kan få alle B -vitaminene de trenger gjennom kostholdet sitt, er det sannsynligvis sløsing med å kjøpe disse kosttilskuddene.

Liste over vitaminrike matvarer for vakkert hår

Spis lakseprotein for vakkert hår

laks

En rik kilde til omega-3 fettsyrer og protein, laks kan gjøre håret fløyelsaktig, skinnende og sterkt. Omega-3 fettsyrer har antiinflammatoriske effekter. Så du kan hjelpe hvis du har betennelse i hårrøttene som forårsaker hårtap. I tillegg scorer laks med vitamin D, som stimulerer hårsekkene.

Spis egg til vakkert hår med avokado

Egg

Egg inneholder mye protein og viktige næringsstoffer, som kolin og vitamin A, D og B12, som bidrar til hårhelsen. Det er mye vitamin D i eggeplommen. To spesifikke karotenoider som finnes i egg, lutein og zeaxanthin, spiller også en rolle i å opprettholde cellehelsen, spesielt øyne, hud og hår.

Spis peanøttsmør for vakkert hår

Peanøtter og peanøttsmør

Peanøtter er også en kjent kilde til biotin. B -vitaminet er kjent for å både stimulere hårvekst og forhindre hårtap. 60 gram peanøtter inneholder opptil 9 gram protein, 4 gram fiber og mye antioksidanter. Peanøtter er også veldig mettende, og derfor er de en ideell kjøtterstatning for vegetarianere eller veganere. Som mandelsmør er peanøttsmør rikt på vitamin E. Også interessant: er peanøttsmør sunt??

baby spinat sunn rik på jern og vitamin k

spinat

Spinat er fullpakket med magnesium, jern og folsyre, et av de viktigste B -vitaminene. Andre bladgrønnsaker som grønnkål tilbyr også mange næringsstoffer og fordeler for hud og hår. I tillegg bidrar vitamin C i disse grønne grønne grønnsakene til å beskytte cellemembranene i hårsekkene.

Sardiner rik på omega 3 -fett for vakkert hår

Sardiner

Sardiner gir omega-3 fett og vitamin D. De er et lavere kvikksølvalternativ til annen fet fisk og er lett tilgjengelige i bokser (bare kjøp i vann, ikke i olje!). Du kan legge sardiner til salater og pålegg.

Chia frøpudding med granateplefrø

chiafrø

Leter du etter en vegetarisk eller vegansk kilde til omega-3 fettsyrer? Chiafrø er den perfekte løsningen for deg! Denne supermat er også proteinrik og inneholder 20% mer protein enn soyabønner. Du kan bruke disse små frøene i smoothies, puddinger og til og med som ingrediens i bakevarer. Sjekk ut denne artikkelen for noen gode oppskrifter på chiafrø!

Gresskar suppe pyntet med gresskarfrø

Gresskar og gresskarfrø

100 gram gresskar inneholder 83 kalorier og mindre enn ett gram fett. Den er også rik på jern og betakaroten – et viktig vitamin for hårvekst og styrke. Vitamin C og E sies også å ha antioksidanter. Gresskarfrø, derimot, inneholder sink og bidrar til å forhindre hårtap. 100 gram gresskarfrø dekker den anbefalte daglige mengden på 7 milligram for kvinner.

Spis avokado for vakkert, sunt hår

avokado 

Avokado toast regnes som den perfekte frokosten og med god grunn! Avokado er spesielt rikt på sunt fett og vitamin E, som fremmer hårvekst. På grunn av sitt høye biotininnhold er avokado en populær ingrediens i mange DIY hårmasker.

Spis druer for hårtap for hårvekst

Druer

Som andre plantebaserte matvarer inneholder druer polyfenoliske forbindelser med antioksidantegenskaper som kan beskytte celler mot miljøbelastning. Oligomere proantocyanidiner (OPC) i druer bidrar til å forhindre produksjon av dihydrotestosteron, som er en viktig bidragsyter til hårtap. OPC stimulerer også hårsekkvekst. Hvis du spiser 100 gram druer om dagen, kan du få disse antiinflammatoriske fordelene.

Bokhvete sunt for vakkert hår

Bokhvete

Fullkorn kan hjelpe deg med å innlemme mer fiber, sink, jern og B -vitaminer i kostholdet ditt for å støtte sunt hår. Bokhvete er et næringsrikt, glutenfritt pseudokorn som holder deg mett i lang tid. Bruk den som en erstatning for havregryn til frokost eller ris i wokretter.

Linfrø sunt mot tørr hodebunn

linfrø

Linfrø er fulle av flerumettede fettstoffer som kan gi næring til hodebunnen din og forhindre tørrhet. Strø hakket linfrø på yoghurten din, tilsett litt i smoothien din, eller lag ditt eget linfrøegg for å erstatte et ekte egg i alle bakervarer. Ha en spiseskje malt linfrø med tre spiseskjeer vann i en liten bolle. La dem trekke i omtrent fem minutter, til blandingen begynner å tykne.

Søtpotet rik på betakaroten vitamin A.

søtpotet

Forløperen til vitamin A finnes i søte poteter – betakaroten, som gir dem sin oransje farge. Denne antioksidanten blir deretter til vitamin A og forhindrer tørt og kjedelig hår. Søte poteter har betydelig høyere nivåer av vitamin A og noe høyere fiberinnhold enn hvite poteter.

Belgfrukter rik på folsyre og protein

Kikerter, linser, bønner og erter

Disse fire er alle kjent som belgfrukter. De gir en god porsjon plantebasert protein og fiber, og er superfyllende. Disse matvarene inneholder også folsyre, et av vitamin B -kompleksene som hjelper til med å holde håret sunt og fornye cellene som er viktige for hårvekst.

Grønn asparges rik på vitamin B folat stimulerer hårsekkene

asparges

B -vitamin folat finnes i asparges, men også i avokado, appelsiner og brokkoli. Dette næringsstoffet er ansvarlig for gensyntese og dannelse av røde blodlegemer. Det spiller også en viktig rolle i å bryte ned protein og gir dermed byggesteinene i hårsekkene.

Sunn gresk yoghurt til frokost

gresk yogurt

Naturlig usøtet gresk yoghurt er en utmerket proteinkilde. Yoghurt er også veldig allsidig og kan innlemmes i en mettende frokost (smoothies og frokostboller) eller i smakfulle retter (for eksempel dips). Den største fordelen med yoghurt er probiotika, de gode bakteriene som hjelper kroppen din til å absorbere næringsstoffer.

Grøt med banan og valnøtter

havregryn

Havregryn er rik på jern, fiber, sink, omega-3 fettsyrer og flerumettede fettsyrer som stimulerer hårvekst. 100 gram havregryn inneholder 20 mikrogram biotin og 4 milligram sink (39% av referansemengden for en voksens daglige inntak).

Previous Post
Kjøp vinterfrakk for menn – velg riktig frakk for menn
Next Post
Stretching – eller hvordan du kan oppnå drømmekroppen din ved å strekke deg