15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag FFP3 -åndedrettsvern selv: Slik kan du ettermontere en dykkermaske med et P3 -filter!

Våren 2020 visste nesten ingen hva et FFP3 -åndedrettsvern var. Siden et maskkrav ble innført i offentlige rom for å redusere faren for infeksjon fra SARS-CoV-2, har vi imidlertid måttet informere oss godt. Spesielt på grunn av koronakrisen opplever åndedrettsmasker med filtre av beskyttelsesklasse P3 en skikkelig boom, fordi de gir størst mulig beskyttelse mot luftforurensning. De er også i stand til å filtrere giftige, kreftfremkallende og radioaktive partikler. Du kan finne ut hvordan du lager en ansiktsmaske av høyeste beskyttelsesklasse selv i denne artikkelen.

Åndedrettsvern P3 og FFP3 mening

åndedrettsvern med partikkelfilter p3 mot virus

Forkortelsen FFP3 er avledet fra det engelske “filtrerende ansiktsstykket” og tallet bak det beskriver beskyttelsesklassen til en maske. Åndedrettsvernfiltre er delt inn i klasser P1, P2 og P3, avhengig av hvilke farlige stoffer som er i luften, f.eks. Gasser / damper eller partikler. Filtre på filternivå P3 beskytter opptil 30 ganger grenseverdien med halvmasker og opptil 400 ganger med helmasker mot giftige, svært giftige partikler. FFP3 betyr den høyeste filterkvaliteten og gir beskyttelse mot skadelig / giftig støv, tåke, røyk, faste og flytende aerosoler samt kreftfremkallende stoffer, radioaktive stoffer og patogener som bakterier, virus og soppsporer som kan overføres gjennom luften.

Mens selvsyede stoffmasker forhindrer spredning av koronaviruset av uvitende brukere, fungerer FFP -masker omvendt – bare filtrert luft inhaleres. Virkelig virus-bevis er bare FFP3 åndedrettsvern. Masker i denne klassen filtrerer minst 99,5% av partiklene opp til 0,6 mikrometer i størrelse.

Nødvendighet gjør deg kreativ

Lag helmaske med åndedrettsfilter klasse p3 selv

Siden FFP3 -masker er beregnet på medisinsk personell og for tiden er en knapp ressurs, er de mindre anbefalt for privat bruk. For øyeblikket rådes alle til å overlate de effektive FFP3 -beskyttelsesmasker til de som virkelig trenger dem. Men nødvendigheten gjør oppfinnsomme og DIY -entusiaster å finne kreative løsninger for hvordan de kan lage svært effektive koronabeskyttelsesmasker med samme filtereffekt ved hjelp av enkle midler. Youtuber Billy Crammer viser for eksempel i videoen sin hvordan en dykkermaske kan konverteres til respirator med et P3 -filter. Trinnene er enkle og det kreves ingen spesielle ferdigheter for å implementere, bare noen få verktøy som de fleste oppussingsentusiaster allerede har.

Lag helmaske med P3 -filter selv

lag ditt eget p3 -filter respirator

Dykkermasken som et alternativ til koronabeskyttelsesmasken tilbyr flere fordeler. Den dekker hele ansiktet og sitter spesielt tett. Siden ventilene for inn- og utpust er separate, tåker ikke pleksiglassvinduet opp fra innsiden. Du kan også se brukerens smil gjennom masken.

Partikkelfilter P3 med skrueforbindelse mot koronavirus

Det viktigste her er åndedrettsfilteret. For å velge riktig filter, bør man ha nødvendig kunnskap om filtertypene og filterklassene. Et grunnleggende skille kan gjøres mellom tre typer åndedrettsfilter: partikkelfilter, gassfilter og kombinasjonsfilter (for gasser og partikler). Disse filtertypene er også delt inn i tre åndedrettsfilterklasser: P1, P2 og P3. I tillegg til en oppgave til visse filterklasser, er det en spesiell fargekoding som angir hovedområdet for applikasjonen. For å lage denne snorkelmasken med full ansikt trenger du en Partikkelfilter P3 med skrueforbindelse. Dette åndedrettsfilteret fungerer med en type cellulose som lar luft passere gjennom, men samtidig filtrerer forskjellige partikler som asbest samt aerosoler og virus.

DIY respiratorbeskyttelse klasse FFP3

DIY respiratorbeskyttelse klasse FFP3

Nødvendig materiale:

Dykkermaske for hele ansiktet (f.eks. Fra Decathlon for € 20)

Partikkelfilter P3 med skrueforbindelse

PVC -rør med samme diameter som skruegjengetilkoblingen

Håndsag

hårføner

Hullsag med matchende kjernebor

Metallfil

Varm limpistol

Duct tape

Lag helmaske FFP3 selv – Slik fungerer det:

1. Bruk håndsagen til å kutte et stykke på 3 cm fra PVC -røret.

Forkort PVC -røret med en håndsag

2. Varm opp plasten med hårføner slik at den kan formes.

Varm PVC -røret med en hårføner og form det

3. Lag et ovalt hull i dykkermasken med hullsagen. Fil deretter kantene.

Lag et ovalt hull med en hullsag

4. Sett PVC -røret inn i hullet og fest det med varmt lim.

5. Skru deretter filteret inn i røret med litt varmt lim som forsegling.

lag helmaske p3 av en dykkermaske selv

6. Til slutt lukker du den øvre åpningen av snorkelmasken med tape.

Fjern snorkelen og forsegl åpningen med tape

Bilder: Billy Crammer / Youtube

Dykkermaske som respirator

Ventilator for Covid-19 pasienter laget av snorkelmaske

Renato Favero, lege fra Nord-Italia, hadde først ideen om å konvertere en helmasksmaske fra fritidsavdelingen til sportsvareprodusenten Decathlon og bruke den som ventilator, den såkalte BiPAP-masken. Ingeniører ved Isinnova brukte deretter 3D -utskrift for å produsere en slags adapter som ventilasjonsrøret kan kobles til maskens snorkel på en sikker måte. Basert på forskning gjort i Italia, har Erasme Hospital i Brussel også utviklet en enhet som gjør en Decathlon snorkelmaske til en nødventilator for pasienter med COVID-19 for å overvinne ventilatoren mangel under koronaviruspandemien. Også i Tyskland har Decathlon nå mottatt mange henvendelser og ønsker å støtte forskningssentre og sykehus.

* Vi vil påpeke at forslaget om å lage og bruke et FFP3 -åndedrettsvern selv ikke er en anbefaling eller garanti for beskyttelse mot infeksjon.

Previous Post
Lag vårkranser – 10 enkle DIY -ideer for vårdekorasjoner med instruksjoner
Next Post
Loftleilighet med en dynamisk og livlig atmosfære