15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Yoga Nidra for å sovne – Praktiske øvelser for å sovne for bedre søvn og dyp avslapning

yoga nidra for å sovne praktiske øvelser for å sovne bedre sove dyp avslapning statue buddha blomst blomstre rødt

Søvn er mystisk, og for noen av oss er det et mysterium hva som egentlig skjer i tankene våre når vi glir inn i drømmeverdenen. For andre er det mystisk hvordan vi får nok søvn eller hvordan vi til og med kan sovne. Hvis du leter etter yoga nidra eller yogisk søvn, er det eldgamle treningsøkter. En gang var disse forbeholdt konger og ledere i India. I dag har disse etablert seg i mainstream. Så hva er egentlig yoga nidra og hvordan kan det hjelpe deg å sove bedre? I dette innlegget har vi gitt deg nyttig informasjon for deg i denne forbindelse.

Hva er Yoga Nidra?

yoga nidra å sovne praktiske øvelser for å sovne bedre søvn dyp avslapning innsjø sollys menneskelig liggende

Det er to ting som begrepet Yoga Nidra refererer til: Sett med teknikker som omfatter praksis og den faktiske tilstanden til Yoga Nidra. Staten kan best beskrives som ren lykke.

yoga nidra for å sovne praktiske øvelser for å sovne bedre søvn dyp avslapning kvinne studio ligge sofa sofa ben

Men hvis du trenger en mer detaljert forklaring på hvordan denne grunnloven føles, kan du beskrive den som å prøve å forklare hvordan et jordbær smaker for noen som aldri har prøvd en. Selve opplevelsen sier mye, så det er best å prøve det selv.

neaol ghoshal savasana yoga nidra praksis avslapningsteknikker

For å komme dit, følger utøverne og deres instruksjoner, inkludert øvelser for å puste og mental fokus, som med annen guidet meditasjon. Disse blir undervist av en utdannet yogalærer i Savasana mens du ligger på ryggen. Dette har en fordel i forhold til meditasjon fordi det generelt er mer behagelig å ligge enn å sitte.

yoga nidra for å sovne praktiske sovneøvelser yogiske søvnguru -lærere liggende kvinner

Det er flere teknikker for yoga nidra, men alle vil føre deg til et øyeblikk av lykke eller søvn hvis det er målet ditt. Tenk på det som en utvidet Savasana -økt på slutten av yogatimen, med en avslappet lærer som følger deg gjennom hvert øyeblikk med instruksjoner.

yoga nidra for å sovne praktiske sovneøvelser yogisk søvn duftende pinne indisk

Hvert trinn på veien fører deg inn i dypere avslapningstilstander til kroppen kan sovne og bevisstheten forblir. I dette tilfellet bremser hjernebølgene, og observerer veldig lignende mønstre som normalt sees hos friske sviller. Det magiske ved øvelsen er at hjernehalvdelene i hjernen, hjertet og nervesystemet bringes inn i en sammenhengende tilstand.

Fordeler med Yoga Nidra

yoga nidra for å sovne praktiske øvelser for å sovne yogiske søvnkvinner som ligger

Denne guidede øvelsen er den perfekte distraksjonen for å løsne oppmerksomheten din fra mylderet av dagligdagse ting som du sannsynligvis vil ha på hjernen din til enhver tid. Den dype avslapnings- og pusteteknikken hjelper kroppen din til å slå av å produsere hormoner som kortisol, noe som reduserer stress.

yoga-nidra-til-søvn-praktiske-søvn-øvelser-bedre-søvn-dyp avslapning-kvinne-liggende-utenfor-sove-elvebygging

En annen hovedfunksjon for øvelsen er å skape balanse og harmoni i nervesystemet ved å berolige sinnet. Når hjernen og nervesystemet har mulighet til å synkronisere på denne måten, gir det endokrine systemet deg den perfekte dosen for å sette deg i søvn, der kroppens funksjoner fungerer i harmoni. I tillegg kan Yoga Nidra være nyttig for å øke kreativiteten, produktiviteten og konsentrasjonen, og til og med hjelpe med psykiske problemer som depresjon og angst.

Hvordan praktiserer du yogisk søvn??

yoga nidra for å sovne praktiske øvelser for å sovne bedre søvn dyp avslapning mann studio ligge sovepute mat tregulv

Det er ingen riktig måte å praktisere yoga nidra på. Imidlertid er det en rekke alternativer hvis du vil lære. Du kan sjekke ditt lokale yoga- eller meditasjonsstudio for å se om de har de riktige klassene. I det andre tilfellet kan du prøve Mojo Di Sovne selv hjemme ved hjelp av lyd eller tekst.

yoga nidra for å sovne praktiske øvelser for å sovne bedre søvn dyp avslapning kvinne studio ligge liggeunderlag tregulv

Som nevnt ovenfor starter du i Savasana. Deretter kan du gjøre en guidet yoga nidra -meditasjon.

Når er det best å praktisere yoga nidra?

yoga nidra å sovne praktiske øvelser for å sovne bedre søvn dyp avslapning everest fjell innsjø kveld lys solnedgang

Svaret avhenger av når du vil sovne med Yoga Nidra. Det er best å bruke metoden før sengetid. Men hvis du vil bruke Yoga Nidra til å forbedre søvnen din, kan du gjøre det når som helst på dagen. Kanskje du til og med bør prøve det som en 30-minutters lur på lunsjpausen hvis du er spesielt sliten.

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig