15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tips for å spise om sommeren – hvilket kosthold passer for den varme årstiden?

spis ananas, vannmelon og andre frukter og grønnsaker om sommeren mens du jobber med den bærbare datamaskinen

Når temperaturen begynner å stige, er det viktig å holde kroppen kjølig og sunn ved å spise rett om sommeren. Spesielt hvis du spiser usunt, kan varmen føre til ubalanser som søvnløshet, høyt blodtrykk, betennelse, forstoppelse og blødningsproblemer. Jo, du kan slå på klimaanlegget og ta en kald dusj, men å holde deg kjølig bør starte fra innsiden og ut. Så, med disse spisetipsene om sommeren, kan du holde kroppstemperaturen lav hvis det blir for varmt ute.

Å spise om sommeren – sesongen for endring i kostholdet

bladgrønnsaker rucola frø og avokado i tallerkenen på sofaen med gaffelmat om sommeren

Om sommeren prøver vi vanligvis å nyte de varme og lengre dagene så mye som mulig. Vi sover mindre, men vi har mer tid til å slappe av. Det er spesielt viktig å tenke på diettendringer i løpet av denne veldig hyggelige sesongen når vi spiser mindre. Rens kroppen din og gi den mer energi og styrke for de neste kjøligere årstidene. Så sommersesongen er en tid for kostholdsendring. De fleste av kroppens funksjoner er optimalisert når vi spiser mat fra naturen rundt oss og i harmoni med årstidene og værforholdene. Sommeren er tiden på året da naturen gir oss en overflod av frisk frukt og grønnsaker ladet med solenergi. Disse produktene inneholder mange viktige og nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

organiske grønnsaker som fennikel kirsebærtomater courgette paprika og løk fersk i en bøtte

Sommerens naturlige produkter kan fukte organismen vår med 80-90% strukturert vann. Dermed forsyner vi kroppen vår med nødvendig drivstoff i form av glukose. Vi kan også enkelt absorbere slike matvarer uten å belaste fordøyelsessystemet. Samtidig fyller vi raskt opp vital energi.

Balansert kosthold som en detox om sommeren

Å spise vaniljeis i et krus på stranden om sommeren

Sommeren er den mest gunstige sesongen for å gjenoppbygge og opprettholde likevekt. Høye temperaturer, mye sol og energi, i tillegg til fersk frukt og grønnsaker gjør det mulig for oss å konsumere mer rå grønnsaker. Dette virker avgiftende, renser kroppen og holder syren lav. Så sommeren er den beste tiden på året for å alkalisere kroppen når den syrnes ved å spise tung og sur mat om vinteren.

ferske kirsebær i rosa bolle på et bord på en varm dag

Spis fersk frukt som kirsebær, aprikoser, fersken, meloner, fiken, druer og spesielt grønnsaker. Slike kan være agurker, tomater, paprika, kål, gulrøtter, rødbeter og andre. Dette lar deg styrke immunsystemet ditt, som svekkes om vinteren, noe som øker kroppens vitalitet og styrke. Råforbruket av frukt og grønnsaker som mat om sommeren bør helst utgjøre 70-80% av det daglige matinntaket. På denne måten oppnår du en balanse i kroppen som kunne ha gått tapt i den kalde årstiden.

Tang og sjømat

Rett med agurkpersille andre grønnsaker og reker i bolle som mat om sommeren

Den salte smaken av tang bringer friskheten i det dype hav rett til tallerkenen din. Fordelene med tang går imidlertid enda lenger. De forsyner kroppen din med naturlig jod og kalium, som ellers mangler i det typiske vestlige kostholdet. Fisk, og spesielt skalldyr, inneholder mye proteiner og næringsstoffer som ikke belaster kroppen. Kinesisk medisin bruker igjen sjømat og tang. Vi kan lett se at de fleste fisk og skalldyr kan holde oss friske og kule. Dette betyr at resultatet av å spise fisk vil motvirke varmen i kroppen din selv etter at den er kokt. Så du kan bringe deg selv i balanse igjen på en varm sommerdag.

Urter kan kjøle ned kroppen

bruk sommerurter som myntebalsam og andre varianter i retter

Nettle, sitrongress, chickweed, bananblad, sorrel, løvetann, koriander, hibiscus, rødkløver, sitronmelisse, bringebærblad og peppermynte. Dette er bare noen av urter som er kjent for å være svaret på kroppens varme og bringe den til en kjøligere tilstand. Noen av disse kan være gode tillegg til salatene dine. Andre, for eksempel brennesle, sitrongress, hibiskus, rødkløver, sitronmelisse, bringebærblad og peppermynte, er egnet for å lage deilige kalde infusjoner eller te. Nettle og sitrongress er ikke bare perfekte for deilige infusjoner, men er også ideelle for å lage sommerretter. Faktisk kan alle disse urter være kreative og forfriskende tillegg til mange av dine favoritt sommeroppskrifter.

sommercocktailer uten alkohol med frukt og musserende vann, mynteblader og en skive appelsin

Det kan virke kontraintuitivt, men noen land i de varmeste klimaene er kjent for sin krydrede mat om sommeren, samt inntaket av varm te. Dette er fordi krydrede retter og varm te bringer kroppen til oppvarmingsterskelen, noe som får den til å åpne porene og naturlig avkjøle seg selv ved å svette. Det kan være lurt å unngå disse under et midtsommerbryllup når du har kledd deg smart ut. På den neste grillkvelden vil du imidlertid føle deg god når du drikker varm myntete sammen med vennene dine.

Drikk mye vann og drikk væske

kvinne som drikker vann fra plastflaske under solstrålene ved siden av en elv

Dette velkjente faktum er åpenbart, men ikke alle tilstrekkelig observert av alle i løpet av sommeren. I varmt sommervær er kroppene våre utsatt for tørrhet ettersom vann bokstavelig talt fordamper fra oss. Så hold kroppen din hydrert enda mer enn vanlig med mye vann og væske. Hvis rent vann virker for kjedelig for deg, kan du legge til noen agurkskiver, noen bær, en sitronpresse eller noen kvister sitronmelisse. Spis færre animalske produkter og unngå alkohol, kaffe, bearbeidet sukker, brus, mel og sigaretter. Når været er varmt, trenger ikke kroppen din å jobbe for hardt for å behandle det du har fått i deg.

Hell vann i et glass om sommeren og hydrer kroppen og spis væske

Ta en pause ved å spise lettere ingredienser som frukt og grønnsaker. Unngå mat som kjøtt, meieri og bearbeidet mat som kan forårsake betennelse. Prøv å dampe maten om sommeren eller innta mer rå mat. Unngå matlaging, steking, baking og frityrsteking. Langsomt tilberedte måltider er gode for de kaldere månedene, men bør unngås om våren og sommeren. I stedet for å ha en gryte i august, kan du dra fordel av det varme været for å nyte mer sushi, salater og hurtigmat, for eksempel.

Ikke for mye kul mat om sommeren

mannen får en ispinne fra hånden til en kvinne på stranden

Det kan høres fristende ut å bite i det som er rett ut av kjøleskapet når solen skinner ute. Sørg imidlertid alltid for å vurdere din personlige sminke når du bestemmer deg for bestemte matvarer. Hvis du opplever tegn og symptomer som irritabilitet, forstoppelse, tørst, overdreven svette eller bare føler deg elendig når temperaturen når de øvre sifrene, er tipsene i denne artikkelen noe for deg.

Termometer med kvikksølv og stigende temperatur under sol og varme

Men hvis du ikke liker kaldt vær, har løs avføring eller gass og utvikler en blek tunge om vinteren, men trives i sommervarmen, er din generelle tilstand sannsynligvis på den kaldere siden av spekteret. Du kan fortsatt spise vannmelon av og til hvis det blir for varmt ute. Sørg imidlertid for at du fortsatt spiser rikelig med varm mat, slik at organismen din ikke avkjøles for mye.

Foretrekker økologiske grønnsaker som selleri, gul paprika og brokkoli som mat om sommeren

Grønnsaker som agurker, reddiker, salater, selleri og spinat er ideelle som mat om sommeren. Rå grønnsaker er alltid et sunt alternativ. På grunn av deres vannaktig natur kan de fem typene grønnsaker som er nevnt senke temperaturen spesielt godt. Frukt som epler, meloner, sitrusfrukter og bær kan også spises ubekymret som sunne desserter på varme dager. På samme måte som rå grønnsaker, kjøler frukt nesten alltid kroppssystemet ned. Du kan spise dette umiddelbart som en matbit eller dessert, lage en smoothie med det eller legge det i vannet for en deilig, forfriskende drink.

Sommer diett plan

spis sunt og ta vare på magen og fordøyelsen

Prøv å holde deg frisk, levende og energisk når du kan. For dette formål er det bedre å fokusere på mer frisk og moden økologisk frukt og grønt med garantert kvalitet. Vi anbefaler også at du bare bruker en fruktsort per porsjon, uten begrensning på mengden. Også, spesielt når du er sulten, spis uten å ta hensyn til kaloriene. Det er også tilrådelig å konsumere store mengder salat om sommeren, med vekt på grønne grønnsaker. Som nevnt ovenfor, bør du drikke rikelig med væske på varme dager, med en halv liter varmt vann om morgenen.

Kvinne smiler og holder cherrytomat foran munnen med grønnsaker og kjøkkenbord i bakgrunnen

Hvis det er mulig, er det bedre å ekskludere alle animalske produkter og fett, inkludert olivenolje, slik at kroppen kan avlaste seg fra overdreven protein- og fettforbruk. Vi absorberer ikke disse lett, og de akkumuleres som giftstoffer i organene. Det er også tilrådelig å redusere forbruket av frø og nøtter til 20-30 gram per dag. Dette er den ideelle mengden for inntak av verdifulle fettsyrer.

sunn mat og diett plan sommer fra nøtter bringebær jordbær gresskar frø valnøtter tørket frukt og honning

Av kokte matvarer bør glutenfrie korn som quinoa, hirse, ris, bokhvete og slike matvarer foretrekkes i kombinasjon med noen belgfrukter. Så hvis du følger disse enkle og naturlige reglene for riktig mat i henhold til sesongen, kan du holde deg frisk og livsviktig hele året.

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig