15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kan antibiotikaforskning vinne mot resistente bakterier og bakterier?

Antibiotika er en velsignelse. Det er riktig, for uten dem ville utallige sykdommer, skader og infeksjoner ikke ha blitt behandlet tidligere, noe som ville ha resultert i amputasjoner eller død av den syke. Antibiotika er en forbannelse. Fra dagens perspektiv har det fantastiske hjelpemiddelet den “bivirkningen” at noen bakterier og bakterier har tilpasset seg så perfekt til antiobiosen at de lykkelig fortsetter å skade seg. De fleste har sikkert hørt om “sykehuskimene”. Du er ganske imponert over antibiotika. Men hvor kommer disse resistente bakteriene fra, og har forskning en sjanse til å sette en stopper for dem? Denne artikkelen tar en titt på det.

Hvordan oppstår motstand??

Undersøk antibiotika og resistente bakterier

Takket være de gode resultatene har antibiotika blitt hodepinepiller over tid. Mange leger benyttet det gjerne uten å undersøke årsaken til infeksjonen nøye. Et godt eksempel er influensa, som ofte bare er forkjølelse. Hvis pasienten nå tar antibiotika, virker disse ikke mot virus, men bakterier har igjen sjansen til å tilpasse seg antibiosen. Siden mange mennesker sjelden fortsetter å ta tablettene når de føler seg bedre, forblir restbakterier igjen – disse kan nå utvikle resistens. Så det er generelt flere grunner til at motstander utvikler seg:

Feil resept – En pinne bør faktisk tas fra hver influensapasient for å finne ut om legen har å gjøre med virus eller bakterier. Dette gjøres ofte ikke. Andre uriktige resepter kan også spores tilbake til mangel på flekker, ettersom det ofte brukes bredspektret antibiotika i stedet for å ta et preparat som er spesielt beregnet på individuelle bakterier.

Feil resept eller feil bruk som årsaker til utvikling av antibiotikaresistens

Feil inntak – Feil resept er absolutt en medvirkende årsak: Antibiotika må tas over lengre tid slik at ingen bakterier og bakterier blir igjen. Så hvis du føler deg bra, må du fortsette å ta tablettene. Et eksempel er flåttbitt med rødhet: Ved mistanke om Borreliose -infeksjon anbefaler eksperter først klassifisering, deretter tre uker med antibiotika som virker mot denne formen for Borrelia. I praksis brukes alltid et bredspektret preparat uten klassifisering og tas i ti dager.

Fabrikkoppdrett – For å opprettholde kjøttproduksjon er fabrikkoppdrett vanlig. Dyrene må imidlertid fôres med antibiotika slik at det ikke bryter ut sykdommer på gården. Siden det knapt er noen bakterier eller bakterier som er begrenset til en enkelt pattedyrart, lider mennesker også av motstandene som oppstår i oppfettingsoperasjonen. Samtidig er det bivirkningen som i Kjøtt har alltid antibiotikarester blir funnet.

Antibiotiske rester finnes gjentatte ganger hos kyllinger

Så til syvende og sist er overtilgjengeligheten av antibiotika det store problemet. Bakterier og bakterier kan tilpasse seg for lett og utvikle resistens. Bruk av antibiotika bør derfor vurderes tydelig, som inkluderer grunnleggende punkter:

Klassifisering – Før hver bruk av antibiotika, må det avklares i laboratoriet hvilke bakterier og bakterier som er involvert. Først etter dette resultatet skal et preparat brukes.

Bredbånd – Den må brukes sjeldnere, slik at det bare tas målrettede tiltak mot bakteriene som forårsaker problemet hos denne personen i det øyeblikket.

husdyrhold – det må endres vesentlig slik at dyrene ikke lenger trenger å få forebyggende antibiotika på grunn av deres enorme masse på et lite område.

Svelging – her blir alle spurt om seg selv og kan hjelpe. Er det nødvendig at forkjølelsen blir behandlet med antibiotika, eller ville det være mer fornuftig å snuse i tre dager? Hvorfor avbrytes et legemiddel når du føler deg bedre, men instruksjonene bestemmer at du skal ta det over en lengre periode??

Vanlige antibiotika på et øyeblikk

Vanlige antibiotika på et øyeblikk

Hvilke antibiotika er det egentlig? En oversikt over noen varianter:

Azitromycin – dopet virker mot bakterielle infeksjoner, ved å forstyrre proteinproduksjonen til bakterien. Dette antibiotikumet brukes mot seksuelt overførbare sykdommer, bihulebetennelser og mage -tarminfeksjoner. I løpet av de siste årene har det vært en økning i motstand mellom 5 og 15 prosent i Europa.

Cefixime – Dette er et bredspektret antibiotika som hovedsakelig brukes mot betennelse i luftveiene og hørselene. Det er knapt noen motstand rundt gonokokker, og det er derfor legemidlet brukes igjen for gonoré.

Dalacin C – midlet brukes mot bakterier og parasitter. Bruksområder inkluderer leddinfeksjoner, malaria, bakteriell vaginose og lungebetennelse.

Clindasol – Dette preparatet er også effektivt mot forskjellige bakterier og parasitter. Hudinfeksjoner, Trichomonas, bløtvevsinfeksjoner behandles med det. Legemidlet har bare en begrenset effekt på bakterier som er resistente mot metilicin.

Hva med forskning?

Det forskes over hele verden på utvikling av motstand

Det forskes over hele verden på utvikling av motstand og selvfølgelig måter å forhindre eller reversere den. EN Europeisk prosjekt kalt ENABLE har gjort betydelige fremskritt siden 2014 og kunne vise suksesser det siste året.

Prosjektet består av en rekke partnere fra forskning og industri. Sammen forsker de på nye medisiner som på et prosjektspesifikt grunnlag hjelper spesielt mot E. coli. Forskerne fant fem blystrukturer som praktisk talt representerer prototypen til en aktiv ingrediens.

I tillegg til dette prosjektet er det forskningsgrupper rundt om i verden som omhandler andre typer resistens og bakterier. Forskning er imidlertid en ting, praksis er en annen. Medisiner må først gå gjennom mange faser fra laboratoriet før de faktisk blir godkjent.

Konklusjon – vær oppmerksom på antibiotika

Å ta antibiotika har mange bivirkninger

Alle kan ta et skritt mot motstand selv: Før du tar stoffet, bør det spørres om dette er den riktige måten eller om det finnes andre løsninger. Dette kan høres tøft ut og er absolutt ikke egnet for bittsår eller alvorlige infeksjoner. Men de som kan overleve den kalde kulden uten piller, beskytter seg selv ved en større infeksjon. Likevel er forskning selvfølgelig veldig interessert i løsninger som også gjelder sykehuskim. Infeksjoner med disse er alvorlige og langvarige for de berørte, og ikke sjelden fører de til døden. Så det er viktig at en løsning eller andre preparater blir funnet.

Previous Post
Lag med 2 år gamle barn-20 ideer med forskjellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -trening – øvelser for å bygge muskler og forbrenne fett