15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Til legen: Disse 5 symptomene bør avklares

Ledende tretthet, uvanlige smerter, fordøyelsesproblemer: Hvis din egen kropp ikke vil ha den måten vi er vant til, skaper dette usikkerhet. Ikke rart. I tider med internett kan symptomer undersøkes innen kort tid ved hjelp av en søkemotor, som sjelden beroliger. Her lokker stort sett skrekkdiagnoser. Av denne grunn er det alltid verdt å gå til legekontoret hvis du har uklare symptomer. Disse fem er en del av det.

1. Overdreven tretthet eller tretthet

Symptomer som et tegn på sykdom

Ingen tvil om det: Å ikke føle seg virkelig våken om morgenen kan til tider være helt normal. En spennende film om kvelden, den mjuke katten foran soveromsvinduet eller rett og slett en rastløs natt kan redusere søvnkvaliteten betydelig. Som et resultat, hvis du noen ganger føler deg litt sliten og trenger litt hjelp for å våkne, trenger du ikke å bekymre deg. Men hvis tretthet utvikler seg ytterligere og det er en blyfølelse og noen ganger til og med fysisk merkbar svakhet eller tyngde, bør dette undersøkes nærmere.

Tretthet: Den ledende følelsen av svakhet har mange ansikter og årsaker

Tretthet som et symptom på depresjon

Svært forskjellige sykdommer kan ligge bak alvorlig tretthet eller tretthet. Psykiske sykdommer som depresjon eller angst samt fysiske sykdommer er mulige utløsere.

Under itsinyourmuscles.eu Eksperter forklarer tretthet i detalj og viser i hvilken grad det kan tale for muskelsykdommer. Det er ikke bare én såkalt myopati, men flere med ganske uspesifikke symptomer. Tretthet er ikke uvanlig blant symptomene, men er ikke forbundet med dem på grunn av sjeldenhet av muskelsykdommer. Det er derfor også et spørreskjema på stedet som kan fylles ut av en lege før diagnosen og dermed hjelper til med å diagnostisere disse sjeldnere sykdommene.

2. Dårlig ånde

Dårlig ånde som et symptom på en sykdom

Igjen, et symptom som ikke er grunn til bekymring hvis det oppstår av og til. Alle som regelmessig lider av dårlig ånde og til og med kan oppleve begrensninger i hverdagen på grunn av dette symptomet, bør snarest besøke praksisen. Imidlertid er det vanskelig å velge riktig emne her, fordi dårlig ånde kan ha mange årsaker.

I medisin sies det ofte: “Når du hører hovene dunke, tenk på en hest først, ikke en sebra.” Derfor, når dårlig ånde oppstår, bør den mest sannsynlige kilden – munnen – først undersøkes nærmere. Bakterielle avsetninger på tungen eller tannråte er mulige årsaker.

Hvis tannlegen ikke finner noe, bør fastlegen, gastroenterologen og ØNH -legen lete etter kilden til den ubehagelige lukten. Spekteret av mulige årsaker spenner fra diabetes til nyresykdommer til sinusinfeksjoner eller gastritt.

3. Uvanlige avføring

Uvanlige avføring som et symptom på en sykdom

Fordøyelsesproblemer er ikke uvanlige. Mange mennesker sliter med forstoppelse, diaré eller gass fra tid til annen. Men hvis det knapt er noen normalitet når det gjelder fordøyelse, er et besøk til legen avgjørende.

Hvor “mistenkelig” din egen avføring er, kan i utgangspunktet bestemmes ved hjelp av Bristol stol form skala vær bestemt. Det viser når tarmbevegelsen viser tegn på muligens patologiske prosesser. I tillegg gir fargen også visse indikasjoner. Blod i avføringen er selvfølgelig alltid en grunn til å oppsøke lege umiddelbart. Svart taler også for mulige tilsetninger av gammelt blod.

Fordøyelsesbesvær og gass kan være symptomer på en rekke sykdommer

Uregelmessig avføring, gass og smerte kan være symptomer på en rekke sykdommer. Tykktarmskreft er ikke den eneste muligheten. Til og med

  • Allergi og intoleranse
  • Kronisk inflammatorisk tarmsykdom
  • Infeksjoner
  • og irritabel tarm eller mage

tilhører de diagnosene som den behandlende legen kan nevne som en mulig årsak til klagene.

4. Nedgang i ytelse

Nedsatt årsak og symptomer på dårlig ytelse

Mange vet veldig godt hva deres egen kropp kan oppnå. Derfor er det vanligvis merkbart raskt hvis ytelsen endres vesentlig. Andpustenhet etter å ha gått i trapper, økende vanskeligheter med den ellers enkle treningsrutinen og racinghjertet mens du går: Hvis kroppen viser uvanlige tegn på (over) anstrengelse under normal aktivitet, bør en lege se nærmere på.

Mulige årsaker kan være en akutt infeksjon, hjertesykdom eller mangel på næringsstoffer. Muskelsykdommene som allerede er nevnt kan også føre til nedsatt ytelse. Fremfor alt bør muligheten for en infeksjon få de berørte til ikke å fortsette å trene og ta det med ro for ikke å risikere forverring eller til og med hjertemuskelbetennelse.

5. Problemer med å holde vekten

Vekttap som et symptom på en sykdom

Det er mye diskusjon om kroppsvekt på internett. Ofte er målet å gå ned i vekt ved hjelp av tips og triks. Imidlertid er det også situasjoner der utfordringen er annerledes. Du går ned i vekt eller har problemer med å spise nok til tross for at du spiser nok?

Alle som merker dette bør ta for seg dette i artspraksisen. BMI gir deretter en første indikasjon på en kroppsvekt som avviker fra den medisinske normen. de Forbundsenter for helseopplæring tilbyr en tilsvarende kalkulator.

En rekke sykdommer kan være ansvarlige for uvanlig vekttap. Spekteret spenner fra spiseforstyrrelser og tarmsykdommer til mindre vanlige diagnoser som parasittangrep eller kreft. Uansett er en detaljert diagnose viktig for å få problemet under kontroll igjen. En kropp som er for slank kan være mer utsatt for infeksjoner, og i tilfelle en mer alvorlig infeksjon har færre ressurser å trekke på.

Previous Post
Bærekraftige pakkereiser: hvordan fungerer det?
Next Post
5 lavkarbo -kakeoppskrifter som dessert og som mellommåltid