15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Senk blodsukkeret raskt uten medisiner – 7 hjemmemedisiner

Hvordan man senker blodsukkeret raskt er et spørsmål som mennesker med type 2 diabetes ofte stiller seg selv. Årsaken er at de ønsker å holde blodsukkernivået under kontroll uten å ta medisiner. Noen ganger føler diabetikere at sukkernivået er høyt, men ikke så høyt at de trenger medisiner. På den annen side, siden medisiner kan senke blodsukkernivået for mye, vil du prøve andre måter å naturlig senke blodsukkeret med noen få punkter. Hvis du er diabetiker og ser opp for et sunt kosthold og mosjon, men fortsatt hadde en juksedag eller en karbohydratmiddag i går, er det noen triks og hjemmemedisiner for hvordan du senker blodsukkeret raskt.

Test blodsukkernivået først

Senk blodsukkeret raskt uten medisiner

Når blodsukkernivået er høyt, kan du føle deg irritabel, sliten og treg. Tørst, munntørrhet og racinghjerte er også vanlige symptomer på høyt blodsukker. Imidlertid kan disse symptomene også spores tilbake til mange andre forhold. Så før du prøver å senke blodsukkernivået med hjemmemedisiner, er det lurt å sjekke verdiene først. I noen tilfeller kan blodsukkeret ditt være normalt eller lavt.

Senk kortsiktige blodsukkernivåer raskt etter å ha spist

Senk blodsukkeret raskt med eplecidereddik

Eddik senker blodsukkeret

Eplecidereddik har mange helsemessige fordeler. Det kan redusere blodsukkerproduksjonen i leveren eller øke bruken av celler. Studier viser også at eddik påvirker kroppens respons på sukker betydelig og forbedrer insulinfølsomheten.

En studie fra 2005 ved Lund University i Sverige fant at eddik kan senke den glykemiske indeksen (GI) for et måltid på brød. Totalt 12 friske mennesker deltok i studien. Tre mengder eddik (18, 23 og 28 mmol eddiksyre) ble servert med en porsjon hvitt hvetebrød med 50 g karbohydratinnhold som frokost etter en faste over natten. Brød uten eddik ble brukt som referansemåltid. Etter 120 minutter ble det tatt blodprøver for analyse av glukose og insulin.

Hjemmemedisiner eddik reduserer blodsukkeret

Resultatene viste at eddik med den høyeste syrekonsentrasjonen signifikant senket blodsukkerresponsen etter 30 og 45 minutter og insulinresponsen etter 15 og 30 minutter etter å ha spist. Tilsetning av eddik til hvitt hvetebrød økte også den subjektive vurderingen av metthetsfølelse.

For å senke blodsukkeret raskt, tilsett 2 ts eplecidereddik til 200 milliliter vann. Du kan også legge eddik til salatdressinger. Det er imidlertid viktig å diskutere bruken av eplecidereddik med legen din hvis du allerede er på blodsukkersenkende medisiner.

Kanel kan regulere blodsukkernivået

Kanel kan regulere blodsukkernivået

Studier viser at kanel også kan senke blodsukkernivået med opptil 30%. Det bremser nedbrytningen av karbohydrater i fordøyelseskanalen, noe som bidrar til å redusere blodsukkeret etter et måltid. Kanel fungerer på samme måte som insulin, om enn mye saktere. Et forskerteam fra Sverige fant i 2007 at 6 gram kanel til 300 gram rispudding reduserer glukoseresponsen betydelig..

Kanel mot høyt blodsukker

Kanel er også rik på krom, som er ansvarlig for å binde insulin til cellemembranreseptorer. Med sin hjelp økes glukosetransporten til cellene med 15 til 20 ganger. Uten krom blir cellene “insulinresistente”.

En effektiv dose kanel er 1–6 gram kanel per dag, eller omtrent 0,5 til 2 ts. Sørg imidlertid for at du ikke får i deg mer enn det, for mye kanel kan være skadelig.

Keto -stekte mandler med kanel uten sukker

Når du lager deg en smoothie, dryss du litt kanel i den. Ristede mandler med kanel er en spesielt velsmakende og sunn matbit. Velg en lavkarbo eller keto oppskrift. Disse oppskriftene er stort sett sukkerfrie og inneholder søtningsmidler som er egnet for diabetikere.

Naturlig kakao kan være nyttig

Kakao hjelper kroppen til å frigjøre mer insulin

Forskere har funnet ut at visse forbindelser som finnes i kakao faktisk kan hjelpe kroppen til å frigjøre mer insulin og reagere bedre på høyt blodsukker. Det handler om polyfenolene epicatechin og catechin, som endrer glukosemetabolismen i tarmen og stimulerer insulinproduksjonen i bukspyttkjertelen. En studie fra 2017 antyder at langvarig kakaokonsum kan påvirke insulinresistensen mer enn enkeltdoser kakaoprodukter.

Sjokoladepålegg for diabetikere med kremost og kakao

Mørk sjokolade med minst 85% kakao inneholder svært lite tilsatt sukker. Personer med diabetes bør imidlertid begrense sjokoladeinntaket til en eller to små firkanter mørk sjokolade per dag. Dette sjokoladepålegget er for eksempel en god idé for diabetikere: Bland en pakke kremost med en til to spiseskjeer usøtet kakaopulver og smak til med en til to teskjeer erytritol – og den sukkerfrie godbiten er klar!

Lag deg en grønn smoothie!

Smoothie med avokadobanan og kanel

Personer med diabetes type 2 har ofte mindre magnesium i blodet. Bladrike grønne grønnsaker som salat, grønnkål og spinat inneholder mye magnesium, noe som bidrar til å opprettholde sunne glukosenivåer. Du kan finne mange smoothieoppskrifter i denne artikkelen. Eksperimenter med forskjellige ingredienser, slik at du ikke blir lei av smaken. Spinat og avokado danner det perfekte grunnlaget for en deilig grønn smoothie. Tilsett litt kokosolje da vitamin K er fettløselig.

Ta en kort spasertur!

Senk blodsukkeret med en kort spasertur rundt blokken

En av de raskeste måtene å senke blodsukkeret på er å trene. En kort spasertur er den enkleste måten å oppnå dette på. Hvis du ikke vil komme for langt hjemmefra, kan du ta en runde eller to rundt blokken. Tren i 5 til 15 minutter, og sjekk deretter blodsukkeret igjen. Hvis blodsukkeret ditt er over 240 mg / dL, bør du imidlertid teste urinen for ketoner. Når ketoner er tilstede, er trening kanskje ikke anbefalt.

Tilsett godt fett

Sunt fett finnes i nøtter, frø, avokado og oljer

Sunt fett reduserer frigjøringen av glukose i tarmene. Bare tilsett sunne oljer og fett til hvert måltid eller spis dem som en matbit i mellom.

Gode ​​kilder til enumettet fett inkluderer:

avokado

Rapsolje

Nøtter som mandler, cashewnøtter, pekannøtter og peanøtter

Olivenolje og oliven

Peanøttsmør og peanøttolje

sesamfrø

Se opp for kaloriene! Som alle fettstoffer inneholder nøtter og oljer mye kalorier. Hvis du vil gå ned i vekt, bør du bare spise små porsjoner av disse matvarene. For eksempel har 6 mandler eller 4 pekannalvdeler samme antall kalorier som 1 teskje olje eller smør.

Du bør spise mandler i små porsjoner

Flerumettet fett er også “sunt” fett. Gode ​​kilder er:

Maisolje

Bomullsfrøolje

Saflor olje

Soyabønneolje

Solsikkeolje

Valnøtter

Gresskar eller solsikkefrø

majones

Ta et varmt bad

Varmt badekar i 15 minutter kan senke blodsukkernivået

Unn deg et varmt bad eller ta en varm dusj i omtrent 15-20 minutter. Varmt vann øker blodstrømmen til huden og lar insulin strømme rundt i kroppen. Drikk et glass vann før du bader for å forhindre dehydrering. Sjekk vanntemperaturen på håndleddet nøye eller bruk et termometer. Temperaturen skal være under 40 grader.

Kontroller blodsukkeret etter at du har dusjet, og se hvor mye og om det har falt i det hele tatt. Noen mennesker har liten effekt, mens andre rapporterer at de føler seg svake og svimmel av varmen. Så for å unngå hypoglykemi bør du vite hvilken effekt denne metoden har på deg.

Når bør du oppsøke lege??

svært høyt blodsukkernivå kan være farlig

Det er viktig å merke seg at svært høyt blodsukkernivå kan være farlig, og det er viktig å kjenne symptomene og risikofaktorene ved følgende forhold:

  • Diabetisk ketoacidose – en form for metabolsk acidose som forekommer spesielt ofte som en komplikasjon ved diabetes type 1 med absolutt insulinmangel.
  • Hyperosmolar hyperglykemisk tilstand – alvorlig hyperglykemi, som er spesielt vanlig som en komplikasjon av type 2 diabetes.

Hvis du har diabetes type 1, vil blodsukkernivået over 250 mg / dL ledsaget av ketonnivåer over 20 mg / dL og / eller symptomer på ketoacidose trolig kreve en tur til legevakten for IV -væsker.

Snakk med legen din hvis du har problemer med å holde blodsukkernivået under kontroll.

Hold blodsukkernivået stabilt

Holde blodsukkernivået stabilt gjennom et sunt kosthold

Det kan være veldig vanskelig for noen med diabetes å opprettholde stabile blodsukkernivåer. Imidlertid må man prøve å holde blodsukkernivået konstant og unngå høyder og nedturer i blodsukkernivået. Dette har blitt mantraet for diabetesomsorg i dag. Akkurat som en toppidrettsutøver som alltid trener, må en diabetiker alltid jobbe for å opprettholde normale blodsukkernivåer. Dette er et relativt nytt konsept. Kosthold, mosjon og medisiner må optimaliseres hver dag for å unngå komplikasjoner fra diabetes og leve et langt og sunt liv. Forskjellen er at belønningen for alt dette arbeidet kommer senere.

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!