15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ingefæroppskrifter for helse: bekjemp forkjølelse og virus med kraftroten!

Selv uten koronaviruset lurer forkjølelse og virus overalt. Spesielt om høsten og vinteren, når immunsystemet er svekket, er det spesielt lett å bli smittet. Av denne grunn er det verdt å kjenne noen triks og hjemmemedisiner som vil hjelpe mot forkjølelse, smerte og ubehag. I dag tar vi en nærmere titt på kraftrot ingefær og gir deg de beste ingefæroppskriftene for helse.

Helsemessige fordeler av ingefær

Ingefæroppskrifter med sitroner for helse

Ingefær er en av de klassiske hjemmemedisinene mot virus. Mirakletknollen har ingen helbredende egenskaper, men takket være de aktive ingrediensene gingerol og zingeron kan den hemme formeringen av virus. Det styrker også immunsystemet, noe som gjør organismen mindre utsatt for infeksjoner.

I TCM (tradisjonell kinesisk medisin) har ingefær lenge vært brukt som et middel, spesielt mot hoste, feber, smerter og kramper, høyt blodtrykk og kvalme under graviditet. Vestlig medisin har ennå ikke utforsket alle disse anvendelsesområdene for mirakelknollen, men sier at ingefær har en positiv effekt på gastrointestinale klager og mot reisesyke.

Men en ting er sikkert: ingefær er sunt. Den lille kraftroten inneholder mange viktige ingredienser som vitamin C, sink, magnesium, kalium og jern. Ingefærroten kan gjøre alt dette:

  • Lindre smerter lokalt
  • ro magen ved reisesyke
  • beskytte mot oppkast og forebygge kvalme
  • arbeide mot fordøyelsesproblemer
  • hjelp i behandlingen av matforgiftning og tarminfeksjoner
  • fremme naturlig blodsirkulasjon
  • redusere risikoen for høyt blodtrykk
  • redusere risikoen for blodpropp og åreforkalkning
  • senke kolesterolnivået i blodet

Gravid kvinne i vinterhender på babyhump

Er ingefær farlig under graviditet?

Ingefærrot hjelper generelt med å behandle og forhindre kvalme og oppkast. Det brukes derfor ofte i første trimester av svangerskapet. Imidlertid er det ikke tilrådelig å bruke det i andre og tredje trimester, da ingefær kan stimulere blodstrømmen og dermed utløse for tidlig fødsel.

De beste ingefæroppskriftene for helse

Ingefær sunn rot eller pulver

Hvis du ønsker å tilberede naturmidler med ingefær selv, kan du bruke både fersk ingefærrot og ingefærpulver. For tilberedning av drikkevarer, for eksempel te eller juice, anbefales bruk av den friske knollen, der formen også er godt egnet for salver og oljer.

Hold deg frisk og prøv våre ingefæroppskrifter!

Ingefærte mot forkjølelse

Ingefærte med honning og lime mot forkjølelse

Ingredienser:

5 cm langt ingefær

1 liter vann

1 ss fersk limesaft (saften av 1/2 lime)

1-2 ss honning (etter smak)

Forberedelse:

Om nødvendig skreller du ingefæren og skjærer i tynne skiver. Ha den deretter i en kjele, hell kokende vann over den og la den trekke i 10 minutter. La det trekke litt lenger for en sterkere te. I prinsippet, jo lengre bruttiden er, desto varmere blir te. Sil ingefærte og tilsett limejuice (hvis brukt) og honning. Drikk så varmt som mulig.

Hvordan lage ingefærte mot forkjølelse selv Instruksjoner

Bruk:

Hvis du føler deg sliten eller blir forkjølet, kan du ta en drink ingefærte. Det smaker krydret og varmt og varmes raskt opp fra innsiden.

Er ingefæroppskriftene også egnet for barn??

Ingefær anses å være ufarlig for helsen for barn hvis den anbefalte daglige dosen ikke overskrides. Hvis du vil tilberede ingefærte for barn, bruk litt mindre ingefær og ikke la røttene trekke i mer enn 5 minutter. For å myke opp krydret, kan du kombinere teen med fruktig te, da den øker appetitten.

Ingefæroppskrifter for et sterkt immunsystem: ingefærskudd med gurkemeie

Oppskrift ingefærskudd med svart pepper

Denne oppskriften på sunne, veganske ingefær gurkemeie skudd er det perfekte daglige løftet for immunsystemet ditt. Fra antiinflammatoriske egenskaper og fordøyelseshjelpemidler til å avverge forkjølelse, denne oppskriften har mye å gjøre. I tillegg tar det bare 4 ingredienser, en juicer og 10 minutter av tiden din! Men ikke la deg lure: ingefær er ikke et universalmiddel som kan beskytte deg hundre prosent mot virus. Imidlertid støtter roten immunsystemets funksjon, og det vanlige forbruket gjør det mindre utsatt for virus og bakterier. Her er oppskriften:

Ingredienser:

250 g ingefær

250 g gurkemeie

3 mellomstore sitroner

2 appelsiner (valgfritt)

¼ ts svart pepper, malt

Instruksjoner for å lage ingefærskudd selv med en juicer

Tilberedning med en juicer:

Vask gurkemeie og ingefær godt og rengjør om nødvendig (det er best å bruke organisk kvalitet). Du trenger ikke nødvendigvis å skrelle røttene. Juice gurkemeie først og deretter ingefær. Fjern sitronskallet og trekk ut saften fra sitronmassen (du kan også presse sitronsaften separat). Gjør det samme med appelsinene (hvis de brukes). Bland alt og tilsett svart pepper. Dette er nødvendig for at gurkemeien skal dra full nytte. Fyll opp i små glassflasker og oppbevar dem i kjøleskap.

Tilberedning uten juicer:

Hvis du ikke har en juicer, kan du enten purere skuddene i en blender eller fint rive ingefær og gurkemeierøtter og blande dem med presset sitronsaft. Hvis du ikke liker biter i skuddet ditt, la saften trekke i 5-6 timer og før den deretter gjennom en sil.

Ingefæroppskrifter for helse Lag ditt eget ingefærskudd

Bruk:

For å styrke immunsystemet, drikk et ingefærskudd med gurkemeie hver morgen. Den anbefalte daglige dosen er 60-80 ml. De resterende bitene ingefær og gurkemeie kan tørkes og males til pulver.

Ingefæroppskrifter for ondt i halsen og hoste

Oppskrift og tilberedning av ingefærte

På grunn av sine desinfiserende egenskaper kan ingefær gi hurtig lindring fra ondt i halsen. Du kan forberede roten i form av en te og berike den med sitron for enda mer vitamin C. Et annet alternativ ville være å lage pastiller eller en hostesirup selv. Oppskriftene følger.

Ingefærte med sitron

Ingredienser:

500 ml vann

2,5 cm ingefærrot, skåret i tynne skiver

1 skive sitron

1 ts honning (valgfritt)

Forberedelse:

Ha ingefærskivene i en kjele, hell vann over dem og kok opp. Fjern fra varmen og la trekke i noen minutter. Sikt og hell i en kopp med sitron og honning. Drikk varmt for rask lindring.

Lag halsgodteri med ingefær selv

DIY ingefær godteri mot ondt i halsen og hoste

Ingredienser:

170 g honning

2 ss fersk sitronsaft

1 ts fersk revet ingefær

Flormelis, maisstivelse eller kanel til belegning

Forberedelse:

Bland en honning, sitronsaft og fersk ingefær med en treskje i en mellomstor, dyp gryte. Kok opp over middels varme, rør ofte for å unngå å brenne. Bruk et sukkertermometer til å varme opp blandingen til 146-154 ° C til den når den sterke putefasen (hvis det ikke er et termometer, test blandingen ved å slippe en dråpe av den i en bolle med kaldt vann – hvis den stivner, er blanding klar).

* Se pannen nøye mens blandingen skummer opp på sidene av pannen. Ta kjelen av ovnen et øyeblikk for å la skummet avta, og legg det deretter tilbake på koketoppen for å fortsette tilberedningen. Du må kanskje skru ned varmen for å unngå at honningen brenner.

Lag halsgodteri selv med ingefær, honning og sitron

Når blandingen når sterkere balle, fjern den fra varmen og la den avkjøles i noen minutter til den tykner litt. Hell i passende silikonformer eller form med en teskje på bakepapir eller en silikonmatte. La avkjøle til godteriene er harde og faste. Så snart pastillene er avkjølt helt, rull dem i pulverisert sukker, maisstivelse eller malt kanel slik at de ikke henger sammen. Ha i en skruekrukke og oppbevar på et kjølig, tørt sted.

Bruk:

Barn og voksne kan suge en ingefær godteri annenhver time hvis de har ondt i halsen. Lider du av reisesyke? Så er det bare å ta med deg en pose på din neste tur, for disse pastillene kan berolige magen selv når du føler deg syk.

Oppskrift på hostesirup med timian, sitron og ingefær

Lag ingefæroppskrifter mot hoste hostesirup selvsagt

I tillegg til søtsaker, hjelper en sirup også mot hoste. Vi viser deg hvordan du lager din egen urte hostesirup som lindrer krampaktig hoste og fjerner slim fra lungene.

Ingredienser:

250 ml vann

2,5 cm ingefærrot, revet eller hakket

200 g honning

1 sitron med skall, tynt skiver og frø fjernet (helst økologisk dyrket)

6 kvister fersk timian eller 1 ss tørket timian

Forberedelse:

Ha vannet og ingefæren i en middels kjele. La småkoke på svak varme i 15-20 minutter til vannet er redusert til det halve. I mellomtiden, bland og mos sitron og honning for å løsne sitronsaften. Sett til side. Så snart vannet reduseres, kok opp igjen og slå av varmen. Tilsett timian, dekk til kjelen og la den trekke i 5-10 minutter. Sil eventuelt ingefær, timian og sitronskiver. Ha sitron-, honning- og ingefærblandingen tilbake i kjelen og rør. Hell sirupen i en glassflaske eller en glassflaske. Merk og dater flasken eller glasset.

Bruk:

For hoste tar barn 1 teskje og voksne 1 ss hver halve time eller etter behov. Barn under 1 år bør ikke spise honning. Oppbevar den hjemmelagde hostesirupen i kjøleskapet i opptil en måned.

Ingefæroppskrifter for forfriskende drinker mot tretthet

Forbereder ingefær gurkemeie sitrusfrukter sunn

Føler du deg sliten og sløv? Denne følelsen er spesielt vanlig om vinteren og kan også være et tegn på sesongdepresjon. Følgende ingefæroppskrifter fungerer godt mot tretthet og sikrer en god start på dagen.

Ingefærdrikk med sitrongress

Ingefæroppskrifter på en kald drink med sitrongress

Sitrongress har også antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper som hjelper mot forkjølelse. Kombinert med ingefær kan denne drikken gjøre underverker.

Ingredienser:

1 stilk av sitrongress

500 ml vann

2,5 cm av ingefærroten, skåret i tynne skiver

1 ts honning

Forberedelse:

Halv sitrongressstilken på langs og dunk til den er myk. Hell kokende vann over sitrongress og ingefær og la det trekke i 5 til 10 minutter. Sil drikken og søt den med honning. Nyt varmt eller kaldt.

Bruk:

Drikk en kopp om morgenen eller om ettermiddagen for å forhindre tretthet og for å styrke immunsystemet.

Oppskrift på grapefrukt, gulrot og ingefærjuice

forfriskende ingefærdrikker med grapefrukt og gulrotjuicer

Ingredienser:

2 grapefrukt, skall og hvit hud fjernet

5 gulrøtter, skrelt og grovhakket

2,5 cm fersk ingefær, skrelt og hakket

Forberedelse:

Juice alle ingrediensene med en juicer. Rør og drikk umiddelbart.

Bruk:

I den kalde årstiden, drikk om morgenen eller ettermiddagen mot tretthet og for å styrke immunsystemet.

Hjemmelaget ingefærøl for kvalme

Ingefæroppskrifter mot kvalme hjemmelaget ingefærøloppskrift

Det er ingenting som ingefærøl når du føler deg syk. Vi viser deg en enkel måte å lage ingefærdrikken hjemme. Denne oppskriften er også flott for å bekjempe graviditetssyke i første trimester.

Ingredienser:

250 ml vann

1 stor ingefærrot, skåret i tynne skiver

100-150 g honning

Kullsyrevann

fersk sitron og lime (valgfritt)

Forberedelse:

Ha ingefærrot og vann i en mellomstor kjele og la det småkoke på svak varme i ca 20 til 30 minutter til væsken er halvert. Sil ingefæren og hell væsken tilbake i kjelen. Rør inn honning til alt er godt blandet. (Du har nå laget en ingefærsirup som du også kan bruke mot hoste, forkjølelse, ondt i halsen og kvalme.) La ingefærsirupen avkjøles helt i kjøleskapet.

Bruk:

Hvis du føler deg syk, tilsett 1-2 ss ingefærsirup i et glass kaldt mineralvann. Tilsett litt fersk sitron og limejuice etter smak og drikk kaldt. Ingefærsirupen kan lagres i kjøleskapet i minst en måned.

Hjemmelaget ingefærolje mot hodepine

Lag ingefærolje selv mot hodepine

Å lage din egen ingefærolje er en enkel og billig måte å dra fordel av de mange helse- og kulinariske fordelene med denne naturlige ingrediensen.

Ingredienser:

5 cm av ingefærroten

350 ml olivenolje (eller kokosolje)

Tørk ingefærskivene og la dem trekke

Forberedelse:

Skjær ingefæren i veldig tynne skiver med en grønnsaksskiver eller en skarp kniv. Fordel på et rist eller bruk en automatisk dehydrator til å tørke. Tørk i dehydratoren i 2 timer og hvis lufttørket i 24 timer. Ha de tørkede ingefærskivene i en kjele og hell oljen over dem. La det trekke i 2 timer på svak varme. Sil gjennom en osteklut i en lufttett beholder. Oppbevares i kjøleskap eller på et kjølig, tørt sted.

Bruk:

For å bli kvitt hodepine, masserer du bare litt av den hjemmelagde ingefæroljen forsiktig på templene og lar den tre i kraft.

Ingefærsalve eller massasjeolje mot smerter

Lag ditt eget ingefærpulver, cayennepepper, salve og massasjeolje

Ingredienser:

125 ml søt mandelolje

1 ss cayennepepperpulver

1 ss ingefærpulver

12 dråper røkelse eterisk olje

15 g bivoks pastiller eller revet bivoks

Forberedelse:

La mandelolje og krydder reduseres i vannbad over svak varme. La småkoke forsiktig i 30 til 60 minutter eller litt lenger. Jo lengre infusjon, desto bedre blir oljen. Sil den tilførte oljen med en osteklut.

Til massasjeoljen: Hvis du lager en massasjeolje, la oljen avkjøle seg litt, rør inn essensiell olje av røkelse og hell den i en glassflaske (en glassflaske med pipette er flott for massasjeoljer). Denne oppskriften lager omtrent 50 ml massasjeolje.

Ingefærsalve med cayennepepper i en murkrukke

Til salven: Tørk av rester av krydder fra vannbadet, tilsett deretter den tilførte oljen og bivoksen. Varm opp over middels varme til bivoksen har smeltet. Tilsett essensiell olje og rør godt. Fyll umiddelbart i tilberedte bokser eller små murkrukker. Ikke glem å merke og datere salven. Denne oppskriften lager ca 100-120 ml salve.

Bruk:

For leddgikt og andre kroniske smerter, masser massasjeoljen eller salven inn i de berørte områdene daglig. Ikke berør øynene eller ansiktet med hendene etter påføring.

Previous Post
En barnesykkel laget av bambus fremmer miljøbevissthet
Next Post
Lag kake av søtsaker selv – 9 ideer med og uten baking