15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag deodorant selv – ideer og enkle oppskrifter med hjemmemedisiner

Lag deodorant selv 3 ingredienser husholdningsmidler mot lukt

Nylig har flere og flere vitenskapelige studier vist at noen ingredienser i konvensjonell kosmetikk ikke er helt ufarlige. Det er ikke så rart. Tross alt var det ikke så lenge siden da produsenter la radium til ansiktskremer på 1920 -tallet for å gjøre huden mer strålende! I løpet av den nye helsebevisstheten vender flere og flere seg til naturlig kosmetikk og økologiske produkter. De som verdsetter å vite nøyaktig hvilke virkestoffer som finnes i hud- og hårpleieproduktene, vil til og med lage daglige pleieprodukter selv. Å lage sjampo, kremer, dusjsåpe, hår- og ansiktsmasker eller til og med deodorant selv – det er ikke så komplisert som du kanskje tror.

Hvorfor lage deodorant selv?

Bruk deodorant mot svette lukt under trening

Vel, selv om de radioaktive komponentene er en ting fra fortiden en gang for alle, er det også andre stoffer hvis effekter på menneskers helse ennå ikke er undersøkt i detalj eller blir brukt til tross for negative effekter. Her er noen av ingrediensene som brukes i de fleste deodoranter og antiperspiranter, men ikke nødvendigvis er sunne.

Aluminium – Det er et metall som har blitt knyttet til brystkreft hos kvinner som øker risikoen for Alzheimers sykdom.

Parabener – Disse syntetiske konserveringsmidlene finnes i så mange produkter for personlig pleie. Den største bekymringen er at disse kjemikaliene forstyrrer vår delikate hormonbalanse. Parabeneksponering har også vært knyttet til fødselsskader og organtoksiner.

Propylenglykol (E 1520) – Dette er et petroleumderivat. Når det brukes i store mengder, kan dette tilsetningsstoffet skade sentralnervesystemet, leveren og hjertet.

Ftalater – Disse kjemikaliene brukes som myknere i PVC. De er også knyttet til en rekke helseproblemer, inkludert fødselsskader.

Triclosan – Denne kjemikalien er faktisk klassifisert som et plantevernmiddel og sannsynligvis kreftfremkallende.

Lag deg en deodorant krem ​​lavendelolje

Denne listen over skadelige ingredienser i deodoranter kan være ganske lang. Av denne grunn bestemmer flere og flere seg for å lage en deodorant selv. Vi viser deg noen sunne alternativer mot svetteflekker og ubehagelig lukt. Disse oppskriftene består vanligvis av 3 ingredienser og er like effektive som masseproduserte produkter. Men i motsetning til disse utgjør hjemmelagde deodoranter ingen trussel mot ditt velvære.

Dette er en av de andre viktige fordelene ved å bruke hjemmelaget naturlig deodorant: det blokkerer ikke naturlig svette helt. De vil ikke tette porene dine, og de forhindrer ikke at kroppen avkjøles under hetebølger. Du vil bare føle deg bra hvis du svetter litt, og denne effekten varer mellom 8 og 12 timer!

Vi starter med en grunnoppskrift på hjemmelaget naturlig deodorant. Flertallet av bloggere sverger til det og bruker det som utgangspunkt for sine egne improvisasjoner. Ingrediensene – kokosnøttolje, natron og stivelse – er ikke vanskelig å finne og er også lette på lommeboken.

Brus, kokosolje og stivelse – hvorfor disse ingrediensene er effektive?

Deodorant lager eteriske oljer med natron

Kokosolje er kjent for sine antibakterielle egenskaper, noe som gjør den til et perfekt tillegg til deodorantoppskrifter. Det helbreder og beroliger huden og er flott for å forhindre inngrodde hår.

Natron er en av de mest nyttige hjemmemedisinene som har mange bruksområder. På grunn av sine nøytraliserende egenskaper, får natron lukten til å forsvinne på en fantastisk måte.

Arrowroot stivelse er luktfri og fungerer som bindemiddel. Men du kan også bruke maisstivelse.

Lag deodorant selv med kokosolje, natron og stivelse

Lag deodorant selv – oppskrift med natron, kokosolje og stivelse

Ingredienser:

6 ss kokosolje *

4 ss natron **

4 ss pilrotstivelse ***

et par dråper eteriske oljer etter eget valg (valgfritt)

Forberedelse:

Legg de tørre ingrediensene, nemlig natron og pilrotstivelse, i en mellomstor bolle. Tilsett kokosoljen ved å myke den lett med en gaffel til den er deig og ikke rennende. Når alt er godt blandet, tilsett noen dråper av dine essensielle oljer.

Salvie- og lavendeloljer er blant annet kjent for sin evne til å fange ubehagelig lukt. Det er mange måter å kombinere eteriske oljer på.

Lag deodorant til deg essensielle oljer for menn

Favorittkombinasjoner av essensielle oljer:

Tea tree olje og rosmarin olje

Lavendelolje og appelsinolje

Sitronolje, lavendelolje og røkelseolje

Tea tree olje og lavendelolje

Ylang yang olje og appelsinolje

Peppermynteolje og sitronolje

Bare sørg for at eteriske oljer av sitrus er fototoksiske. Dette betyr at når de utsettes for direkte sollys, kan de forårsake hudreaksjoner.

Duften av sypress, rosmarin, sandeltre, patchuli og bergamot er flott for menn.

Fyll tomme deodorantrør. Lag deodorant selv

Oppbevar din hjemmelagde organiske deodorant ved romtemperatur i en liten glassburk med lokk og bruk den til å kremme armhulene. Et mer praktisk alternativ er å fylle deodorantkremen i et tomt rør, ideelt sett fra brukte deodorantpinner. Om sommeren kan du lagre deodoranten i kjøleskapet fordi kokosoljen begynner å smelte ved 23-24 ° C.

Ytterligere kommentarer:

* Deodoranten med kokosnøttolje vil ikke etterlate fettete flekker på klærne dine, forutsatt at du ikke bruker store mengder og lar det trekke inn noen minutter.

** Ta i betraktning at natron i denne kremete blandingen ikke vil oppløses og gi en svak peelingeffekt når den brukes under armhulene. Så ikke bruk umiddelbart etter barbering.

*** Du kan erstatte arrowrootstivelse med samme mengde maisstivelse.

Lag deodorant selv med sheasmør

Lag deodorant selv med sheasmør

Den hjemmelagde antiperspirantoppskriften er veldig lik den forrige, men med en ingrediens til. Det er sheasmør du kan kjenne alle fordelene og måtene å bruke som følger lenken. Og når vi legger til noe, endres resten av mengdene også, så her er listen over proporsjoner:

3 ss kokosolje

3 ss natron

2 ss sheasmør

2 ss pilrotstivelse eller maisstivelse

eteriske oljer etter eget valg (valgfritt)

noen bivokspellets (valgfritt)

Tilbered organisk deodorant selv, lavendelolje, kokosnøttolje, natron

Hvordan tilbereder jeg min egen organiske deodorant?

Selve preparatet er også litt annerledes fordi du må “smelte” to fett med forskjellige egenskaper. For eksempel er smeltepunktet for sheasmør 28-35 ° C, og du må blande det med kokosolje gjennom et vannbad. For å gjøre dette, legg bare de to smørene i et glass.

Vær oppmerksom på at bivoks fungerer som et emulgator (bindemiddel), det vil si at det tykner massen. Så hvis du ikke vil ha en deodorantpinne, men en krem, kan du bare la den være ute.

Du kan også smelte blandingen i mikrobølgeovnen hvis du har en for å gjøre den raskere. Fjern til slutt fra varmen og tilsett bakepulver og pilrot eller maisstivelse. Bland godt, tilsett de utvalgte essensielle oljene og la avkjøle før bruk. Det kan ta flere timer, men du kan fremskynde prosessen ved å sette glasset i kjøleskapet i noen minutter.

Lag deodorant selv – bentonittleire med antiperspirant effekt

Lag deodorant selv med bentonittleire

En annen ærlig fin ingrediens i sunne deodorantoppskrifter er bentonittleire. Bortsett fra evnen til å absorbere overflødig fuktighet, kan den også trekke ut giftstoffer som har bygget seg opp i epidermis. Derfor brukes den også i et stort utvalg ansiktsmasker. Her er et eksempel på en antiperspirant deodorant:

6 ss kokosolje (et kraftig naturlig antibakterielt middel)

2 ss natron (nøytraliserer kroppslukt og regulerer pH -verdien)

3 ss maisstivelse (mot svette)

2 ss bentonittleire (gir ekstra kraft mot svette og eliminerer toksiner samtidig)

Lag deodorantspray selv

Lag deg en deodorant spray aloe hamammelis vann

En spraydeodorant er et enda enklere alternativ hvis du vil lage en deodorant selv. For å gjøre dette trenger du en tom sprayflaske og en pumpespraybeholder fra apoteket. I det følgende tilbyr vi deg tre smarte oppskrifter for en sunn deodorantspray.

Deodorantspray med trollhasselvann

120 ml trollhasselvann

85 g aloe vera gel

¼ ts bakepulver

10 dråper salvieolje

Trollhasselvann er kjent for sine antiinflammatoriske, sår- og smertelindrende effekter. Det er flott for sensitiv hud og også som en aftershave.

Forbered deodorantspray med ingredienser av eplecidereddik

Det er mennesker som ikke tåler natron på huden. Den alkoholbaserte deodorantsprayen er et effektivt alternativ. Alkoholen har en desinfiserende effekt og dreper luktfremkallende bakterier.

Alkoholbasert deodorantspray

2 ss (30 ml) vodka eller konjakk

2 ss (30 ml) destillert vann

2 dråper rose eterisk olje

2 dråper jasminolje

2 dråper oransje olje

1 dråpe lavendelolje

Forbered deodorantspray med ingredienser av eplecidereddik

Deodorantspray med eplecidereddik

60 ml eplecidereddik

60 ml destillert eller kildevann

30 dråper sitronolje

15 dråper lavendelolje

5 dråper tea tree olje

Fortynnet eplecidereddik fungerer også godt som deodorant. Det reduserer svette og nøytraliserer lukt. Du kan også bruke sitronsaft som et alternativ til eplecidereddik.

Deodorant Rollon lager hjemmelagde oppskrifter selv

Forberedelse og generell informasjon:

Hell alle ingrediensene i flasken, rist kraftig for å emulgere blandingen helt. Pass på at du har lokket godt festet til flasken før du rister den for å unngå å sølle væsken.

Du må riste deodorantsprayen godt før hver bruk, da ingrediensene kan sette seg på bunnen av flasken. På denne måten blandes alle ingrediensene godt før bruk.

Spray 1 til 2 ganger under hver arm, og la deretter deodoranten tørke på huden før du kler deg på.

For å beholde de essensielle oljene i sprayen lenger, bruk en mørk sprayflaske for å beskytte dem mot lys. Deodorantsprayen holder seg frisk i opptil et år.

Deodorant kokosnøttolje bivoks for å tilberede essensielle oljer

Mange fans av økologiske produkter har gjort sine egne erfaringer med deodorantoppskriftene beskrevet ovenfor. Hver blogger har designet sin egen naturlige deodorant i henhold til hennes preferanser, som er perfekt tilpasset hennes personlige behov og hudtype. Ved allergi eller andre spesielle omstendigheter, må du slutte å bruke den hjemmelagde deodoranten umiddelbart.

happy woman sundress hvit duft

Previous Post
Birkenstock -sandaler som en stilig skotrend i sommer
Next Post
De beste leggings for enhver treningssituasjon – du bør ta hensyn til dette!