15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan du kan overvinne frykten for at koronaviruset forårsaker deg

Frykt og panikk ser ut til å være en del av hverdagen for mange mennesker. Fremfor alt er det media som skremmer oss, ettersom koronaviruset nesten utelukkende blir rapportert. Det største problemet med dette er at informasjonen om det nye viruset er rikelig og alltid skiller seg fra hverandre, slik at du ikke vet hva du skal tro. Så det er ikke rart at fryktfølelser oppstår. Men i dag vil vi gi deg noen tips om hvordan du kan overvinne frykten din.

Å overvinne frykt – Men hvordan oppstår frykt for Covid 19 egentlig?

Å overvinne angst for koronavirus - tips for å bli kvitt angsten

Det hele startet i Kina, tilsynelatende langt unna oss. Selv da de første sakene ble registrert i Europa, og nærmere bestemt i Italia, forble situasjonen rolig – tross alt er ikke Italia Tyskland. Det er mulig at nettopp denne undervurderingen av den høye smittefaren også var årsaken til den raske spredningen i andre europeiske land. Men etter hvert som antallet sykdommer økte, og ikke minst på grunn av mediene som rapporterte nesten kontinuerlig om dette emnet, ble den opprinnelig rolige stemningen raskt til usikkerhet og noen ganger til panikk.

Hvordan overvinne frykten som Covid-19 utløser hos deg og venner

Å leve med frykt

Da regjeringen deretter anbefalte å kjøpe hamstere, barnehager og skoler ble stengt og flere og flere land stengte grensene, økte uroen blant innbyggerne – tomme hyller i supermarkeder og til og med utsolgte varer i nettbutikker er resultatet. Og selv de som har holdt seg rolige så langt, begynner sakte å bekymre seg for sin normale helgshopping. Spesielt de som allerede er utsatt for angst og panikkanfall kan oppleve panikkangst igjen i slike situasjoner.

Er frykten godt begrunnet??

Uavbrutte nyheter om Covid-19 og utilstrekkelig informasjon på samme tid utløser angst

I følge WHO er nesten 133 000 mennesker over hele verden for tiden offisielt smittet med Covid-19 og sykdommen sprer seg raskt. Og det er nettopp disse tallene som skremmer folk. Det som derimot stort sett ikke er nevnt i media, er antallet helbredede. Eldre mennesker og de med tidligere sykdommer, spesielt de med lungesykdom, er spesielt utsatt. Alle andre går gjennom Covid på en relativt ukomplisert måte. Imidlertid kan mange mennesker fortsatt ikke overvinne frykten for koronavirus.

Hvorfor coronavirus skremmer deg og hvordan du enkelt kan overvinne frykten din

“Dessverre er Covid-19 akkurat den typen ting som øker frykten uforholdsmessig i forhold til den faktiske faren,” sier Dr. Gail Saltz, foreleser ved New Yorks Presbyterian Hospital Weill-Cornell School of Medicine. “Grunnen til dette er at viruset er nytt og det at det ikke har noen historisk bakgrunn gjør det enda mer usikkert og usikkert (…) I tillegg er det noe usynlig og som skremmer mennesker mer enn synlige ting … hvis du ikke vet hvor og hvordan du kan bli smittet, får du følelsen av at du ikke har det under kontroll. “

Overvinn frykten i stedet for å få panikk

Overvinn panikk og frykt med enkle midler og selvkontroll

Selv om sykdommen selvfølgelig ikke skulle undervurderes, er det heller ikke en særlig alvorlig pandemi. Overholdelse av riktig hygiene og statlige sikkerhetstiltak vil redusere risikoen for infeksjon betydelig. Selv om du ikke kan påvirke hvor mye epidemien vil spre seg ytterligere, kan du i det minste påvirke måten du håndterer situasjonen på og overvinne frykten din.

Tips mot frykt

Overvinn frykten ved å følge myndighetenes forhåndsregler

For dette formål har vi satt sammen et par ting du kan gjøre hvis du vil overvinne frykten din og se mer avslappet på situasjonen rundt koronaviruset. Det er noen få enkle trinn du kan ta for å bekjempe eller i det minste redusere angsten din, slik at den ikke påvirker hele ditt daglige liv. For det er virkelig helt unødvendig.

Vurder din personlige risiko for å pådra deg Covid-19

Å vurdere din personlige risiko kan bidra til å redusere frykten for infeksjon

Bare ved å vurdere din personlige risiko for infeksjon, kan du overvinne frykten din. Det betyr at du vurderer ulike omstendigheter i miljøet ditt og i deg selv og vurderer i hvilken grad du er i fare. Slike omstendigheter, ifølge Alicia H. Clark, PhD i psykologi og forfatter av “Hack Your Angst”, er for eksempel:

 • Var det allerede bekreftede eller mistenkte tilfeller av Covid-19-infeksjoner der du bor?
 • Har vært i kontakt med noen som nylig har vært syk?
 • Har et svekket immunsystem eller pusteproblemer, noe som kan føre til komplikasjoner hvis du blir infisert?

Dr. Clark sier at denne selvanalysen er ment å gi en følelse av kontroll over helsen din og utsatt for infeksjon. Du er ikke bare en passiv mottaker av skremmende informasjon, du er en aktiv deltaker i å bedømme det du lærer. Følgelig tjener punktene nevnt ovenfor ikke til å øke frykten, men til å redusere den. Og de lærer å håndtere frykt.

Erobre frykt gjennom mindre medieinnflytelse

Reduser medieinnflytelse - Mindre nyheter og sosiale medier beroliger nervene

Selvfølgelig bør du informere deg selv jevnlig om den nåværende situasjonen. Det er viktig å holde seg oppdatert. Men gi deg selv en pause. Siden koronaviruset er tema nummer én over hele verden, kan du høre og lese om det døgnet rundt. Men det er helt overflødig og også en årsak til den sterke panikken blant befolkningen. Hvis du vil bli kvitt frykten din, må du redusere medieforbruket.

Dr. Clark sier: “Hvis du føler at du blir påvirket av dem, må du begrense mengden meldinger du tar opp til en gang om dagen, og bare få informasjon fra pålitelige kilder til nyheter. Jo mer du tar for deg et skremmende tema som du føler at du ikke har kontroll over, desto mer redd vil du føle deg. ”Og så kan du heller ikke overvinne frykten din.

Det er normalt å bekymre seg

Det er normalt å være bekymret for en epidemi og bør ikke være stressende

… og det burde du være tydelig på. Fordi hvis du lar deg stresse av det faktum at du er stresset, vil det bare øke frykten din, noe som forhindrer deg i å overvinne frykten din. Dr. Clark sier: “Vær oppmerksom på at frykten din er normal, men ikke la den gå ut av hånden.”

“Hvis noen er opprørt over at du er redd, er det helt greit å utfordre dem,” sier Ken Yeager, doktor i filosofi ved Ohio State University Wexner Medical Center. “Svar for eksempel med” Hva gjør du for å være forberedt? “. Hvis personen prøver å bagatellisere frykten din,” kan du bare ignorere dem eller bare gjøre dem til et større problem enn nødvendig “, sier Yeager.

Følg riktige vernetiltak

Overholdelse av vernetiltak og god hygiene - dette vil gi deg en følelse av kontroll

Hvordan oppstår frykten? Akkurat, gjennom uvitenhet og usikkerhet. Så det er opp til deg å finne ut om koronaviruset. Selvfølgelig, ikke les tilfeldige nettsteder, men pålitelige. Det er nå nok informasjon om hvordan du beskytter deg selv. Og hvis du følger disse tiltakene, kan du føle deg tryggere. Selvfølgelig hjelper dette deg også med å overvinne frykten din.

Mange er for tiden redde for folkemengdene. Spesielt personer med masker og ansiktsmasker kan være urovekkende, selv om en maske ikke gir tilstrekkelig beskyttelse. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler imidlertid følgende tiltak, som også er fordelaktige som midler mot angst:

Nys og hoste skikkelig for å unngå å smitte av koronavirus

 • Unngå nærkontakt med syke mennesker.
 • Unngå å berøre øynene, nesen og munnen.
 • Rengjør og desinfiser regelmessig overflater og gjenstander som har blitt berørt med en vanlig rengjøringsspray eller klut.
 • Vask hendene ofte med såpe og vann i minst 20 sekunder. Dette gjelder spesielt etter å ha gått på toalettet, før du har spist og etter å ha blåst i nesen, hostet eller nyset.
 • Hvis såpe og vann ikke er tilgjengelig, er et hånddesinfeksjonsmiddel med minst 60% alkohol også egnet.

Det føderale helsedepartementet anbefaler også:

 • skikkelig hoste og nysing (i et engangs lommetørkle eller i armkroken)
 • Avstå fra å reise, unngå offentlig transport og, hvis mulig, arbeid hjemmefra
 • Borgere eldre enn 60 år bør få vaksine mot pneumokokker

Distrahere deg selv

Å distrahere deg selv før du går inn i det er en god kur mot angst

Når du merker at du kommer inn i situasjonen og får panikk, anbefaler Yeager at du utfører en enkel beroligende teknikk som vil hjelpe deg med å overvinne frykten din. Dette ser slik ut:

Se deg rundt for å innse at du er i et trygt miljø. Minn deg selv på at du gjør ditt beste.

Hvis det ikke hjelper, distraher deg selv. Se for eksempel fuglene utenfor eller analyser gjenstander som er foran deg. Hvis du fortsetter å være redd selv om du har prøvd våre tips mot angst, eller hvis angsten din til og med øker, kan du også søke råd fra en ekspert. Terapi kan gjøre underverker.

Å overvinne frykt – hva du skal gjøre med frykt hos barn?

Hva du skal gjøre mot frykt hos barn - Ha beroligende og forklarende samtaler

Frykten for folkemengder eller til og med for å gå offentlig, dvs. frykten for å gå ut og møte mennesker, er ikke uvanlig med epidemier. Men det er ikke bare å bekymre seg for din egen helse som kan belaste nervene dine. De som har eldre mennesker og barn i familiene deres, er også veldig bekymret for dem. Frykt for barn er helt normalt, og det er spesielt viktig for dem at du overvinner frykten din.

Hva hjelper mot angst hos barn?

Fordi spesielt barn ennå ikke vet hvordan de skal håndtere en slik situasjon og derfor stoler på din styrke. Du kjenner også frykten din, og det øker selvfølgelig din også. Enkle samtaler er ideelle midler for frykt. Derfor er det viktig at du:

Snakk med barna om pandemien for å få dem til å føle seg mindre bekymret

 • snakk med dem om viruset og svar på spørsmålene deres. Finn pålitelig informasjon sammen og forklar dem det på en måte som er forståelig for deres alder.
 • få dem til å forstå at de er trygge. Forklar for dem hvordan de skal håndtere frykten, slik at de kan etterligne tiltakene dine og ikke lenger være redde.
 • redusere medias innflytelse på barn også. Dette gjelder også sosiale medier. Barn kan noen ganger misforstå og tolke informasjon.
 • opprettholde normale daglige rutiner. Det er viktig at alt går som det skal, for det gir barna en trygghet. Nå som skolene er stengt, kan du finne på morsomme aktiviteter og pedagogiske spill for hjemmet ditt som vil distrahere barna og deg også.
 • er et forbilde! Spis sunt kosthold, vær aktiv og få nok søvn fordi dette vil styrke immunsystemet ditt! Hold deg rolig, så vil du og barna dine finne veier ut av frykt og overvinne dem.

Viktig: Ikke alle barn viser frykten sin på samme måte, eller hvert barn viser sine bekymringer på forskjellige måter eller ikke i det hele tatt. Du bør derfor være spesielt oppmerksom på endringer i din oppførsel eller, som en forholdsregel, føre en samtale om emnet. På denne måten kan du iverksette tiltak mot frykt i god tid, og du kan overvinne de første fryktstilstandene.

Overvinn frykten og overlev krisesituasjonen rolig og rolig

WHO -rapport fra 13.03.2020; Forholdsregler ifølge CDC; Anbefalinger fra Forbundsdepartementet for helse

Previous Post
Null avfall når du reiser – tips for en bærekraftig ferie!
Next Post
Bygg et pepperkakehus av shortbread cookies – klassikeren med en forskjell uten baking