15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dusj skikkelig hvis du er forkjølet med en kald dusjsåpe – slik støtter du kroppen din!

Nesten alle bruker den behagelige friskheten i en dusj om morgenen for å få dagen godt i gang og få kropp og sinn i gang. Det er nå kjent for alle at en kald dusj eller vekslende dusjer er bra for helsen din, fordi de styrker immunsystemet ved å få sirkulasjonen i gang. Og hva med en varm dusj? Det er igjen en fordel i kveldstimene, fordi det senker blodtrykket, slik at du lettere kan slappe av og bli sliten etter arbeidsdagen. Det eneste spørsmålet som gjenstår er hva som er best hvis du er forkjølet … Er det bedre å ta en kald eller varm dusj hvis du er forkjølet? Eller burde det være bedre å slutte å dusje og stole på det gode gamle badet? Og gir en kald dusjgel egentlig noe? Vi svarer på disse spørsmålene i dag.

Ta en kald dusj hvis du er forkjølet for å styrke immunsystemet?

Ta en kald dusj eller en varm dusj - nyttige tips for rask gjenoppretting

Alle som tror de kan gjøre noe godt for kroppen med en kald dusj under forkjølelse, da dette normalt styrker immunsystemet, tar feil. Dette gjelder også hvis du har feber, og enda mer. Det er rett og slett for sent på dette tidspunktet. Hvis du er syk, betyr det at du allerede har et svekket immunsystem. Immunsystemet jobber for tiden med full hastighet og dusjing, som er preget av konstante temperaturendringer, også stresser kroppen eller immunsystemet. Forskere har også funnet bevis på at kulde gjør det vanskelig for immunsystemet å bekjempe virus. Siden kortison frigjøres under stress, blir immunsystemet hemmet. Så å ta en kald dusj hvis du er forkjølet er ikke en god idé.

Dusj riktig hvis du er forkjølet eller influensa, avhengig av din fysiske tilstand

Hjelper med å ta en varm dusj med forkjølelse?

Ifølge den britiske professoren Ron Eccles kan du raskt bli kvitt forkjølelse hvis du blant annet starter dagen med en varm dusj i stedet for en kald. Som kjent dannes det damp som hjelper til med å roe de betente slimhinnene i nesen og de andre luftveiene og dermed løsne slim fra nesen. Så de vil hjelpe deg med å bli kvitt forkjølelsen raskt.

I stedet for å dusje hvis du er forkjølet med feber, ta et varmt bad

Ta en dusj eller et bad hvis du er forkjølet?

Så lenge feberen ikke er for høy, er det faktisk bra. Det hjelper nemlig kroppen til å bekjempe patogenene. Så når du føler deg syk og tar en varm dusj eller et varmt bad, lager du en slags kunstig feber for å hjelpe kroppen din til å bekjempe det. Det bør imidlertid utvises forsiktighet hvis du faktisk allerede har feber. Da bør du lytte til kroppen din fremfor alt, fordi alle reagerer annerledes og hver forkjølelse eller influensa har en annen effekt på velvære.

Generelt er et bad sannsynligvis det bedre alternativet fordi det er der du kan legge deg ned og slappe bedre av. Et fotbad er også veldig effektivt. Hvis du føler deg svak og rammet, noe som ofte er tilfellet med feber, kan varmt bading eller dusjing føre til sirkulasjonsproblemer. Så hvis du vil bli rask raskt, bør du ikke belaste kroppen din. Hvis du har feber, gjelder følgende:

Et varmt bad slapper av kroppen når du er forkjølet

  • Ikke bade i mer enn 20 til 25 minutter.
  • Velg en behagelig temperatur. Ideelt sett er dette ikke høyere enn 37 grader.
  • Ikke ta et fullt bad. Det er bedre hvis armer, skuldre og knær ikke er under vann.

Så snart du føler deg fysisk sprekere, kan du ta en dusj igjen hvis du er forkjølet. Så om bading eller dusjing er bra eller dårlig når du er forkjølet, avhenger i stor grad av din fysiske tilstand. Lytt til kroppen din slik at du kan bekjempe influensa eller forkjølelse raskt!

Spesiell dusjsåpe for kalddusj

Kald dusjgel for raskt å bekjempe forkjølelse mens du dusjer

Du kan bekjempe forkjølelsen raskere hvis du også bruker en såkalt kald dusjgel i tillegg til tipsene nevnt ovenfor. Disse inneholder essensielle oljer som skal hjelpe deg til å føle deg bedre – akkurat som å ta et kaldt bad. Eksempler på slike oljer er eukalyptusolje, kamfer og mynteolje. Det har også en nærende effekt på huden og beskytter den mot å tørke ut med fuktighetsgivende stoffer og en nøytral pH -verdi. Tørr hud er ikke uvanlig i de kaldere årstidene, for når det blir kaldere, produserer huden også mindre talg.

Eukalyptusolje, mynteolje og kamfer er ingredienser for kalde dusjgeler

Så hvis du dusjer med forkjølelse, kan du gjøre noe godt for kroppen din med slike produkter. Sørg for å bruke et produkt som er fritt for silikon, parafiner og mikroplast, noe som kan påføre kroppen ekstra belastning. Slike produkter er for eksempel de fra Tetesept. Den eneste ulempen er at en kald dusjgel ikke kan vare så lenge som et kaldt bad. Imidlertid har ikke alle badekar, så kald dusjgel er det perfekte alternativet for folk som bare kan dusje.

Dusj med forkjølelse og feber eller, enda bedre, bade

Previous Post
10 bunndekkende planter som et alternativ til plener
Next Post
Flotte yogaøvelser for deg og babyen din tone hele kroppen