15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Med disse design- og dekorasjonstipsene blir pergolaen enda vakrere

Pergola tre rotting utemøbler landsted teft utendørs kinoskjerm

Pergolaen blir uanstrengt hovedpersonen i uteområdet. Men det er alltid en bedre måte – med følgende tips kan hageeiere oppnå maksimal effekt. Avhengig av hvordan du vil designe pergolaen din, er det mange forskjellige stiler å velge mellom. Romantisk, asiatisk eller moderne: Vi viser deg hvordan en enkel pergola kan gjøres enda vakrere.

Et stort utvalg av pergolaer åpner mange muligheter

Pergola gardiner solbeskyttelse tre svart

Som kjent oppfyller pergolaen flere oppgaver samtidig. Rent funksjonelt er det solbeskyttelse; en skygge leverandør som Finnes i så mange stiler og design, at det er den rette løsningen for hvert engasjement. Samtidig er det et blikkfang som forsterker atmosfæren i hele uteområdet. Enten med gardiner eller ikke, enten i det klassiske treutseendet eller veldig moderne, enten rektangulært eller rundt: Pergolaer har tatt tyske hager, takterrasser og vinterhager med storm.

Og på grunn av denne utbredelsen er ønsket om individuell utsmykning ganske forståelig. Det er ingen mangel på muligheter, og det første eksemplet viser allerede at verken kostnadene eller innsatsen trenger å være spesielt høye.

Enkel, men fantastisk: Pergola med en romantisk teft

Pergola romantisk teft rottingmøbler steinsøyler

En pergola er perfekt for å skape en romantisk atmosfære. Mange varianter tar seg av det hele selv, men ved hjelp av en rekke lys og en peis blir effekten betydelig forbedret. Spesielt lyskjeden gir et vennlig, fredelig preg og setter scenen i et strålende lys om kvelden. Så eksklusivitet og eleganse er også en del av spillet.

Asiatisk design som et godt eksempel

lukket pergola asiatisk zen hage

Asiatisk utseende har blitt brukt som modeller i flere tiår, spesielt innen hagedesign. Og det er ikke rart: Japanske hager imponer med oppmerksomhet på detaljer, med fine linjer og med akkurat den rette graden av minimalisme. Ikke overraskende finnes det også pergolaer i pagodestil. Kombinert med andre elementer som planter i bonsai-stil og bambusmøbler, strever et snev av teseremoni gjennom pergolaen.

Stengt, men fortsatt gratis

Pergolaer blir automatisk assosiert med sommervær og frisk luft. Men det er ikke alltid tilfelle i Tyskland. Lukkede pergolaer er ideelle for å tilbringe tid i det elegante tilfluktsstedet utenfor sommeren. Den eksakte designen er et spørsmål om smak, siden det er mange alternativer. For eksempel er glassfronter som det opprettes en vinterhage på bakkenivå veldig populære. Rustikke trevegger basert på modellen til en fjellhytte er også mulige, naturstein spiller også ofte inn og gir en rekke, takket være hvilken en individuell leveopplevelse skapes.

Tilbake til røttene: Pergolaer med et naturlig utseende

Pergola klatreplanter Country House Natural

Naturlige design er på vei oppover. De symboliserer naturlig livsstil, som igjen oppmuntrer til trenden mot bærekraft. Selvfølgelig er dette også mulig med en pergola. Forvitret tre tillater utallige kreasjoner, elementene trenger ikke engang å bli kjøpt i en spesialbutikk, ettersom naturen selv har mye å tilby. Med riktig omsorg oppnår naturlige pergolaer lang levetid og kan være et godt pris-ytelse-kjøp. Et tips: Med vegetasjon (f.eks. Eføy) ser pergolaen ikke bare mer naturlig ut, men blir også et habitat for dyr som fugler eller marihøner.

Pergola Pavilion Nature Romantic Design Walkway

Gode ​​nyheter: pergolaer er ikke et spørsmål om penger

Så fristende som eksemplene nevnt kan høres ut, er det også klart at de alltid er forbundet med litt tid og penger. Den økonomiske byrden er imidlertid begrenset. Mindre pergolaer er allerede tilgjengelige for godt under 100 euro, større konstruksjoner er også innenfor grenser. Sammenlignet med mange andre kjøp for hagen, for eksempel hagemøbler i teak av høy kvalitet, er disse kostnadene nesten ubetydelige.

Selvfølgelig er dette desto mer sant hvis så mye personlig initiativ som mulig bringes inn, det være seg i materialene som brukes eller i konstruksjonen. Avhengig av formen på pergolaen, er mengden nødvendig materiale heller ikke spesielt høy. Den enkle naturen til pergolaene blir dermed også en økonomisk fordel som flere og flere hageeiere dyktig utnytter.

Moderne tak i pergola -tre av aluminium

Bilde 1: © istock.com / JamesBrey

Bilde 3: © istock.com / KatarzynaBialasiewicz

Bilder 2-6: © pxhere.com CC0

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer