15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Omsorgstips for plantene i vinterhagen og 17 designideer

Planter i vinterhagen ideer gulvfliser jernmøbler

I denne kalde tiden, når den kalde vinteren utenfor har gjort våre vakre indre gårdsplasser til kjedelige landskap i svart -hvitt og når kulden bare gir oss en ekstra grunn til å drømme om de hyggelige timene i hagen, ser alt nå grønt ut sammen med en få fargerike blomster ser enda mer attraktive ut. I denne kalde årstiden er en kopp duftende kaffe under tropiske planter virkelig forfriskende og kan umiddelbart jage våre dystre tanker bort. Det er ikke kjent nøyaktig hvem som først kom på ideen om å skape et koselig hjem for de fargerike blomstene fra de fjerneste delene av verden. Men denne personen har satt en ny milepæl i hagearbeidets historie. En vinterhage tilbyr nesten ubegrensede muligheter for dyrking av eksotiske planter og finner endeløse horisonter før fantasien og entusiasmen til blomsterelskere. I dag skal vi gi deg noen pleietips for Planter i vinterhagen samt forskjellige eksempler på hvordan du kan designe en vinterhage.

Funksjonene til en vinterhage er forskjellige fra de i drivhuset, hvor man streber etter å opprettholde optimale forhold for plantevekst. Vinterhagen er i utgangspunktet en del av huset, og innbyggere og blomster skal føle seg mest komfortable der.

Planter i vinterhagen – akkurat som hjemme

Planter i vinterhagen opprettholder ideer bregner lenestoler vindusgardiner

En av de viktigste fordelene med vinterhagen er mikroklimaet i rommet, det gir plantene naturlige betingelser for vekst. Så du kan dyrke et ekstremt stort antall plantearter i en vinterhage, inkludert eksotiske og lunefulle, noe som faktisk ville være for problematisk i et vanlig rom i den kalde årstiden. Faktisk er valget av vegetasjonstyper nesten ubegrenset. Imidlertid er det bedre å velge plantene eller i det minste ordne dem i henhold til deres klimatiske og miljømessige behov. Tradisjonelle innbyggere i vinterhagen er tropiske og subtropiske ørkenplanter. De tropiske planteartene foretrekker fuktig og varmt klima, og noen av dem vokser veldig godt i skumringen.

Planter i vinterhagen ideer glasstak buffé skandinavisk

Subtropiske plantearter trenger derimot sterkt lys og de vokser godt når temperaturen regelmessig senkes til 5 grader. Ørkenplantene trenger mye varme og lys og veldig lite fuktighet. Hvis vinterhagen er stor nok, kan du lage noen områder for systemene for hver klimasone. Men hvis vinterhagen din er ganske liten, er det bedre at du bare velger favorittene dine blant plantene og skaper de mest gunstige forholdene for dem.

Planter i vinterhagen – sørg for nødvendig lys

Planter i vinterhagen ideer glass taklampe

En av de mest verdifulle egenskapene til vinterhagen er en god lysstrøm. Som regel har et slikt rom et mye større overflate med vinduer enn vanlige rom har. Hvis du hadde et valg om hva vinterhagen din bør orientere seg mot, så velg aldri nord. Det er en ugunstig retningsorientering hva den vellykkede veksten av din Planter i vinterhagen ville begrense.

Lyset er en viktig faktor for folks velvære Planter i vinterhagen. Derfor er ikke solkontrollglass egnet for dette rommet. Selv om du personlig ikke liker det sterke sollyset, kan du prøve å ikke henge rullegardiner, spesielt om vinteren, fordi favorittplantene dine kan miste sitt dekorative utseende uten nok sollys, og noen kan til og med dø. Du vil sannsynligvis bruke vinterhagen også om sommeren, så persienner og rullegardiner kan være svært nyttige for plantene dine inne på de varme dagene når solen er sterk ute og temperaturen bak glasset stiger konstant. En annen måte å unngå overoppheting i rommet er å sørge for god ventilasjon. Som regel må du forutse nok plass med vinduer som åpnes, de bør ta minst 1/6 av hele glassoverflaten. Og selvfølgelig, ikke glem å åpne dem i varmt vær!

Planter i vinterhagen ideer lyst trebordbord

Selv i en lys vinterhage er det mørke områder. Der kan du plassere de skyggeelskende plantene. Behovene til hver plantetype er forskjellige, og du må spørre om dem så snart som mulig etter at du har kjøpt planten eller blomsten din. Men hvis vi kan generalisere, vil vi referere til en velkjent regel, nemlig at jo tettere og mørkere grønne bladene på planten er, jo lettere er det å vokse på skyggefulle steder.

Vinterhagen er koselig for mennesker og behagelig for planter

Planter i vinterhagen ideer plasserer vinduer nok lys

To andre faktorer uten hvilke vinterhagen ville miste sin betydning, er temperatur og fuktighet. Å etablere de riktige verdiene avhenger av hvilken type planter du skal dyrke. Generelt antas det at gjennomsnittstemperaturen i vinterhagen bør være rundt 20-25 °, og den relative fuktigheten-60-70%. Det betyr et sunt miljø for plantene og et hyggelig miljø for menneskene.

Planter i vinterhagen ideer teppe spisestue møbler tre lys

Det anbefales at den enkelte Planter i vinterhagen Plantet i separate potter og stellet på den måten. Dette lar oss observere deres individuelle krav når det gjelder jord og vanning. En annen stor fordel er beholderen med blomster, slik at du enkelt kan flytte dem og med liten innsats kan du lage et helt nytt design.

Utformingen av vinterhagen bør være nøye gjennomtenkt og basert på ledig plass. Store potter med planter kan bli liggende på gulvet, men effekten av de mindre beboerne vil helt sikkert gå tapt hvis de ikke plasseres på blomsterstativer eller hyller. Klatreplantene, som henger på vegger og tak, sparer ikke bare plass, men de gir deg også følelsen av et ekte tropisk paradis.

Fint og praktisk

Planter i vinterhagen ideer pleie tips potter

Du kan dekorere vinterhagen din med forskjellige dekorative elementer, de som vi bruker i hagen, men i et tilsvarende mini -format. Figurer, fontener, en minidam, en liten steinhage, belysning og termometer – alt dette passer godt til interiøret. I vinterhagen kan du ha noen av dine egne favoritter som fisk eller skilpadder i et akvarium, eller plassere et bur med papegøyer i et hjørne. Det er virkelig mange muligheter for å designe dette rekreasjonsområdet. For eksempel kan du bruke kurvmøbler for å lage vinterhagen på det mest komfortable hvilestedet for deg. Et trebord med et par stoler ville også passe perfekt i dette innvendige rommet, eller et slikt plasthagesett, det har fordelen av å være billig og lett å vedlikeholde.

Planter i vinterhagen ideer design tre planke gulv steiner

Den beste versjonen for en vinterhage er definitivt rommet spesielt bygget for dette formålet, tilstrekkelig stort, hvis vegger vanligvis består av vinduer og som er utstyrt med tilstrekkelig oppvarming, fuktighet og luftsirkulasjon. Dessverre har ikke alle blomsterelskere råd til noe slikt. Fra denne uoverensstemmelsen mellom sterkt ønske og svak økonomisk evne, er det laget noen interessante, spektakulære og lett tilgjengelige versjoner av vinterhagen som kan gjøres i nesten alle hjem.

På balkongen

vinterhageplanter bryr seg om balkongbregner

I de fleste leilighetene brukes den innglassede balkongen som vinterhage. Vanligvis er dette ikke et stort rom, men med god vilje kan det huse mange blomster. Vinduskarmer, hyller og gryter kan hjelpe deg med å sette sammen favorittene dine. På denne måten skaper du virkelig et lite grønt paradis i ditt urbane hjem. I de fleste tilfeller er balkongene for smale, og det er ikke plass til en komfortabel stol eller et lite bord. Dessverre har du ikke gleden av å nyte din egen skapelse. Det er derfor mange velger å fjerne barrieren mellom balkongen og interiøret. Vi kan verken bekrefte eller benekte det, det er veldig individuelt og avhenger av forskjellige faktorer. Først må du vurdere om du ikke setter bygningsstrukturen i fare. En slik beslutning ville bryte mikroklimaet og ha en negativ effekt på fuktigheten. Men sett fra et annet synspunkt, trenger du ikke en separat varmeapparat for minikonservatoriet, og selvfølgelig vil du ha muligheten til å tilbringe mer tid under dine favorittblomster og planter.

Når det ikke er nok plass

planter vinterhage ideer satt opp baume moebel

For å skape et koselig hjem for vinterblomstene dine, kan du faktisk lage det i ethvert rom som er lyst nok og så lenge det gir nødvendig oppvarming og fuktighet. Stue, kjøkken og soverom er best egnet for dette. Men hvis du uimotståelig vil ha noen eksotiske planter hjemme, kan du gjøre et stort akvarium til en liten tropisk hage med litt innsats. Du kan også lage et lite, uvanlig stykke ørkenlandskap der for å huse kaktussamlingen din. Uansett hva du velger nøyaktig, vil vi bare håpe at vi har hjulpet deg med ideene våre og har gitt deg noen gode tips? Er det sant, ja?

planter vinterhage ideer kalibrering møbler akvarium

vinterhage planter orkide trebord  Vinter-drivhus-bord-møbler-enheter

vinterhage eksotiske planter forhold spisestue

vinterhage satt opp glassvindu tak tremøbler

vinterhage ideer sittegruppe solskjerm glasstak

Previous Post
35 Halloween-sminketips for hele familien
Next Post
22 ideer til dekorative grønnsakshager – nytelse for øynene og ganen