15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Terrasse laget av tre – hvilket tre skal du velge for terrassebord?

hvilket tre for terrassebord ideer informasjon sammenligning

Nå er ekspertene enige om én ting – terrassegulv i tre er tilbake på moten! Ja, det er en virkelig investering i hjemmet ditt, men opprinnelsen og typen av tremateriale og selvfølgelig endringene i utseende over tid er avgjørende for valg av gulv. Du kan for tiden finne et veldig stort utvalg av oljede og ubehandlede treflater på markedet. Men hvilken Tre til terrassebord er anbefalt? Du ser best selv.

Hvilket treverk for terrassebord?

tre dekker hvilket tre du skal velge

Terrassen din er din personlige utendørs scene, ikke sant? Her kan du beundre solen i sin høydepunkt, det grønne av trærne, de brede åkrene, fjellene i det fjerne og skorsteinene i de andre bybygningene. Terrassen som åpner en helt ny verden er her. Her føler du deg nært knyttet til naturen og føler en følelse av frihet. Vi kan nevne mange faktorer som gjør at du trenger å utstyre ditt personlige uterom på en slik måte at det formidler en spesiell atmosfære gjennom tregulv og en unik estetikk. Det naturlige trematerialet er alltid i full harmoni med miljøet rundt oss, uansett hvor vi bruker det: i hagen, på balkongen, høyt over takene i byen eller rundt bassenget. I motsetning til stein eller fliser, er og forblir treet varme som utstråler og skaper en koselig, uforglemmelig atmosfære i enhver atmosfære.

Teak – det klassiske utegulvet med et interessant utseende

boblebad terrasse i teak

Når jeg tenker på teak, har jeg mange hyggelige assosiasjoner: fra et liv i kolonial prakt til den sørlige livsstilen. Teak kommer fra monsunregionene i Sør- og Sørøst -Asia. Dette er en av de mest kjente treslagene, ikke bare egnet for utendørs bruk. Dette klassiske dekket er ideelt og bevist for bruk i alle åpne områder. Den edle teak overbeviser oss med sin høye kvalitet, elegante estetikk, naturlige holdbarhet og motstand. Teaken har en struktur og farge som minner om europeisk valnøtt. Det kan mørkne litt når det utsettes for sollys. Et typisk trekk ved teak er dens klare struktur, som gir teakgulvet en interessant karakter og utseende.

teak terrassebord gulv basseng sofa solseil hvite gardiner

Utskårne teakfliser vakre mønstre

Ipe gulv – glatt overflate, høy holdbarhet

ipe terrasse som dekker vakker farget hageterrasse

Ipe -gulv er holdbart, stabilt og kjennetegnes av høy mekanisk styrke. Dette trematerialet kommer fra Tabebuia -trærne i Latin -Amerika og er spesielt egnet for utendørs gulv. Tabebuia-trærne når en høyde på opptil 30 m. Trematerialet, nyhakket eller saget, er lysebrunt til lysegult grønt og blir gradvis mørkere til mørkebrunt og olivenbrunt over tid. Fargen på de enkelte treplanker er heterogen og skaper bevegelige bilder på gulvet, mens den glatte og jevne strukturen gir et skinnende utseende. Den høye tettheten og fine strukturen til Ipe -gulvet avrunder bokstavelig talt det glatte bildet her.

ipe terrass med slitesterk mørk utendørs dusj

ipe terrassegenskaper høy holdbarhet bærekraftig  ipe wood for terrasseplater holdbar cantilever paraplyterrasse

ipe terrassebord egenskaper tre holdbarhet

Lerket tregulv – oppnå et vennlig utseende

lærketre dekker farge kjerneved slitesterk nåletre

Kjerneveden til lærken har en særegen struktur som årringene tydelig kan sees på, som avbrytes av sirkulære knuter. Fargene på lerketreplatene er varierte og livlige, fra gul og hvit til brun til mursteinrød. Over tid mørkner lerkvedet sterkt. Kjennetegn på lerketreet er høyden, det kan bli opptil 40 meter høyt. Vi skylder den typiske, behagelige duften av lerketre til det høye harpiksinnholdet og dets høye motstand mot ytre værforhold. Denne holdbare nåletræren ble skapt av naturen på en slik måte at den lett kan motstå vær og vind i mange år. Jo lenger nord lerketrærne vokser, jo mer stabilt og bærekraftig er lerketre.

lærketre dekker kjerne tre lys farge

 Bangkirai -tre til terrassebord – flott utseende, myke farger

Bangkirai -tre for dekkende rød farge

Bangkirai -trær, som hovedsakelig trives i Sørøst -Asia, kan nå en høyde på 30 m. For oss har dette trematerialet nå blitt et synonym for utendørsbelegg, fordi det er ideelt for utendørs forhold. Bangkirai-treet har faktisk vært kjent i Europa lenge, nettopp på grunn av det spesielt godt egnet utendørs bruk. Fargen er lysebrun, men det er ofte store fargeforskjeller på treflisene. Strukturen er så homogen at det er veldig vanskelig å forstå forskjellene i farge. Med sin tetthet på rundt 1000 kg. / m3, er Bangkirai -treverket en av de tetteste treslagene. Siden Bangkirai -treet ikke blir angrepet av insekter og skadedyr, er det ikke nødvendig å impregnere trematerialet. På grunn av treets høye tetthet er det imidlertid tilrådelig å forhåndsbore panelene for å forhindre at de sprenger. Den anbefalte avstanden mellom støtteprofilene er 50 cm.

Bangkirai vedterrassebassenglegging

Bangkirai -treet har en lysebrun farge, det blir omtrent grått som alle andre tresorter som er utsatt for værpåvirkningen. Ved behandling med spesialoljer vil fargen beholdes over tid, men dette krever regelmessig oljebehandling (1-2 ganger i året) slik at effekten kan opprettholdes.

Masaranduba terrassebord – mørk rød møter fin struktur

massaranduba tre for dekk mørkerødt stabilt terrassebord

Veden til balatatreet omsettes under navnene Masaranduba, Balata rouge, storfeved eller hestekjøtt. Hvis det kommer fra Peru, er det et tropisk løvtre, som ligner på Bangkirai.

Masaranduba -tre til terrassegulv i peis

Det er fantastisk farge! Når det er sett, vil inntrykket av Masaranduba -gulv med sine mørkerøde til rødbrune fargenyanser forbli i minnene dine lenge. Denne tresorten er produsert i de karibiske og søramerikanske områdene, og produksjonen er preget av bærekraft. Hestekjøttved er en spesielt hard tresort. Derfor kan den brukes i skipsbygging og sovende produksjon. Basert på dens høye tetthet, skaper denne tresorten en følelse av styrke og stabilitet når du går. Treplankene kan få små sprekker. Masaranduba -tre oppnår det høyeste holdbarhetsnivået og er en av de hardeste treslagene på markedet. Tekstur på Masaranduba -treet er fin og jevn. Hvis du velger å dekke terrassen din med Masranduba treplanker, vil den bli en gullsmed i utendørsområdet ditt. Masarandubata -treet har en tetthet på rundt 1100 kg / m3, og det gjør det spesielt vanskelig. Derfor har platene av Masaranduba -tre en meget høy styrke og holdbarhet.

Mahogni gulv – naturlig glans og vakkert inntrykk

mahogni tre dekk farge rød brun

Mahogni -trærne som vokser i Afrika når en høyde på 45 meter. Etter nøye tørking er materialet ekstremt stabilt mot vridning og forvrengning. Mahogni -treet er like godt og holdbart som treslagene som presenteres her. Fersaget mahognitre har en lys oransje – rødaktig farge, som over tid blir mettet rødbrun og får en karakteristisk gyllen glans. Dette treet har en kompakt, glatt overflate takket være sin porøse struktur.

Mahogni tre dekk farge tre type

Mahognitreet kommer fra Vest-, Sentral- og Øst -Afrika. Det er veldig motstandsdyktig, holdbart, så det er godt egnet for gulvbruk. Mahogni-fargen er rødbrun og overflaten er litt porøs. Tettheten til mahognitre er ca. 800 kg / m3, og for å unngå sprekker anbefales det å forbore treplanker. Mahogni -gulvet er valgfritt tilgjengelig med et FSC -sertifikat.

Thermo aske gulv

Gulv tre terrasse termo aske tre gulvbord grå

Det termiske askegulvet imponerer med sitt usedvanlig sjarmerende utseende. Linjene til årringene på trematerialet danner et slående bilde her.

Termoskinngulv, tredekk, robust korn

Den europeiske asken vokser hovedsakelig i Sentral-Europa, men treet kan også finnes i noen euro-asiatiske regioner. Denne løvtreet når en høyde på 35 meter og maksimal alder er mellom 60 og 100 år. Varmebehandling gjør råved til termos. Dette er den foretrukne tresorten for våre geografiske breddegrader på grunn av høy styrke og holdbarhet. Den termiske asken har en homogen mørk brun farge med merket “Latte Macchiato”, hvor konturene til årringene tydelig kan ses. Den termiske asken har en kompakt tekstur og glatt overflate og er veldig behagelig å ta på. Selv i skrekkprosessen viser dette treet sin unike stil. Vi skaffer bare råvarer til termiske askebrett i kontrollerte europeiske skoger. Dette gir materialet termiske aske gulvmaterialer fordeler når det gjelder det økologiske aspektet.

termisk aske gulv terrasse planker tre mørk grå farge

Thermo furu terrassebord – moderne former, interessant utseende

Thermo furu tre for terrassebord, interessant utseende terrassebord

Thermo furu treplanker er preget av den uttrykksfulle, livlige strukturen til furu. Ovale knuter, som ser ut som små vinger, avbryter linjene i årringene. Furu når en høyde på 30 meter, jo lenger nord treet vokser, desto finere blir trekonstruksjonen. Furuskogen endrer farge gjennom termisk forfining og får karamellfargenyanser. Varmebehandlingen sikrer også styrke og holdbarhet og langvarig utendørs bruk. Under påvirkning av sollys endres fargen til en attraktiv sølvgrå. Med regelmessig oljevedlikehold beholdes den flotte, brune trefargen godt. Her må vi ikke glemme det økologiske aspektet igjen – termoplankene er laget av kontrollerte europeiske skoger.

Thermo furu terrassebelegg, sammenligning av treslag  Thermo furu terrassebord terrassebord

FAQ – ofte stilte spørsmål

– Hva slags tre skal jeg bruke til gulvet på balkongen min??

I prinsippet kan du bruke mange tresorter til dette, som er preget av utseende og fysiske egenskaper.

Vi anbefaler at du tar en titt på vår prøveterrasse, slik at du kan få et nøyaktig inntrykk av dette fantastiske materialet.

– Hvilken profil anbefales?

Glatte treplanker, fin og stor bølgepapp: Hvordan skal profilen på terrassen din se ut, er egentlig en smakssak og avhenger stort sett av dine personlige preferanser. Med de glatte treplankene er trestrukturen tydeligere sett. I tillegg er de glatte treplanker lettere å reparere ved overflatefeil og skader.

Avlastningsflater er ikke så glatte, men de krever mer forsiktighet når de rengjøres og vedlikeholdes.

Glatte, fine og store korrugerte profiler ser ikke bare annerledes ut, de gir også en annen følelse når de berøres. Valg av profil har en betydelig innvirkning på gulvbeleggets art. Men du må selv bestemme hvilke profiler du liker best.

termo aske terrassebord slitesterkt terrassebord

– Jeg må forbore?

Et tremateriale med høy tetthet må forhåndsbores før trepanelet festes til bærestrukturen med skruer. I prinsippet anbefaler vi å forbore alle treslag for å unngå sprekker.

Trenger jeg en støttestruktur for gulvet på terrassen??

En støttestruktur anbefales når du legger ut terrassen. Dette forhindrer direkte kontakt med jorden. Avstanden mellom gulvbelegg og jord gir bedre ventilasjon. I tillegg anbefales det at gulvet installeres i en liten skrå grad, slik at vannet raskt kan renne vekk fra utsiden.

Accoya terrassedekking vakker farge

– Hvilke fysiske egenskaper må jeg vurdere når jeg skal velge tresort?

Treverket er et naturmateriale som endres i henhold til omgivelsene. Dette gjelder også i sin helhet gulvbelegget. Våre massivgulv har fysiske egenskaper som du må vurdere når du kjøper gulvbrett:

Endring i form: hevelse, krymping, forvrengning

Det er velkjent at tre er et hygroskopisk materiale som har evnen til å tilpasse seg fuktighet, tilsvarende luften rundt. Prosessene for å absorbere og frigjøre fuktighet kan forårsake alvorlige endringer i profilens form (hevelse, krymping, forvrengning). Denne naturlige egenskapen til trematerialet er mye mindre uttalt i gulvet, og med riktig installasjon kan det vises som en gapforskjell på forskjellige tider av året. Av denne grunn må du ta hensyn til trematerialets hygroskopiske natur når du installerer gulvet.

terrassebord hvilken tregulv sammenligning

◦ holdbarhet

Nøkkelen til en utvendig overflate er holdbarhetsfaktoren. Treslag som er egnet for utendørs bruk må være motstandsdyktige mot mikroorganismer som ødelegger deres motstandskraft. I prinsippet må disse treslagene være i god stand over lang tid, preges av godt utseende og god holdbarhet. Holdbarheten til treslagene er beskrevet i DIN EN 350-2-standarden. Det gir et godt innblikk i holdbarheten til gulvbelegget i direkte kontakt med jord eller vann.

terrassetre typer egenskaper holdbarhet

◦ Tregrå

Forsiktighet! Enhver treslag som installeres ute, uten spesiell overflatebehandling, mister fargen over tid og blir grå.

Den anbefalte behandlingen i slike tilfeller er med spesiell olje eller voks for tre. Dette beskytter treet mot gråning. Regelmessig vedlikehold er nødvendig fordi regn vil vaske ut treoljen over tid. Våre eksperter gir deg gjerne råd om hvilken type overflatebehandling som er best for terrassen eller verandaen din.

terrassetyper av trefargeegenskaper

– Hvordan kan jeg beskytte mine tregulv?

Det er tre typer beskyttelsesalternativer for tregulvbrettene – strukturelle, kjemiske og teknologiske. Bruken av støttestrukturen er et konstruktivt tiltak for å beskytte trekonstruksjonen. Kjemiske beskyttelsesmidler er for eksempel vakuumimpregnering. Varmebehandling er et tiltak for teknisk trebeskyttelse.

doga minotti specia tredekk

– Hvordan kan jeg rengjøre tregulvet?

Lett tilsmussing kan rengjøres med en stiv børste og vann. Vær imidlertid forsiktig når du bruker vann under for høyt trykk, noe som kan skade treoverflaten. For at du skal kunne rense tung tilsmussing, anbefaler vi spesielle rengjøringsmidler som rengjør treverket grundig og trenger dypt inn. Våre eksperter gir deg gjerne råd om rengjøringsspørsmål og anbefaler de beste produktene.

– Motstandsklasse – WS -klasse

Hvor lenge tåler treet naturlige værforhold som regn, sol, mikroorganismer? Hva betyr motstandsklasse? Holdbarheten til tresorter utendørs er definert av EN 350 del 2. Den definerer stabiliteten til de forskjellige treslagene mot råte og insekter. Tabellen nedenfor viser kort de forskjellige tresorter, deres motstandsklasse og bærekraft.

terrassebord tregulv treslag motstandsklasse

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!