15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

35 ideer om planteplanting for individualitet utendørs

ideer terrasse plante stein gulv peis bete busker

Når du designer terrassen, bør du vurdere terrasseplanting. Tross alt vil du føle deg nær hagen din der også. Flott Ideer for planteplanting det er nok. I tillegg til potteplanter i vakre potter, kan du bruke forskjellige plantingsvarianter for å skape en koselig atmosfære. Disse inkluderer for eksempel innebygde senger som er innebygd i selve bakken eller kan representeres i form av hevede senger. Sistnevnte kan også være konvertibel. Med et par hjul har du muligheten til å flytte plantene dine rundt avhengig av tidspunktet på dagen. Dette er også praktiske uteplantingsideer hvis du har en liten uteplass og trenger å skape mer plass nå og da. Du kan plante hele trær selv på terrassen, som gir deg behagelig skygge på varme sommerdager.

Ideer for terrasseplanting – moderne design med buksbom

ideer terrasse plante buksbom aksent belysning moderne

Vi vil tilby deg gode terrasseplantingsideer som du kan inkludere i utformingen av terrassen din. Fra fargerike blomster til grønne planter, det er ingen grenser. Lag blomsterbed i vakre former og innram terrassen med dem, eller legg til en farget naturlig aksent i midten. La deg inspirere og nyt hagearbeidet, så vel som de avslappende timene på den nydesignede terrassen med dine individuelle terrasseplantingsideer.

Ideer for terrasseplanting med hevet seng

uteplass plante ideer blomsterkasse hevet seng hjul blomster tomater

Hvis du ikke har plass til en stor grønnsaksflekk, kan du ganske enkelt lage et lite høybed i en blomsterpotte eller blomsterkasse. Grønnsakene i den kan også kombineres med blomster, slik at du får både nyttige og dekorative planter i ett. Sengen er spesielt praktisk på hjul, for når den er fylt med jord, blir beholderen veldig tung og kan bare flyttes med mye innsats.

Terrasseplanting med klatreplanter

ideer terrasse plante klatreplanter espalier plen statuer Middelhavet

En åpen terrasse kan plantes fantastisk ved å velge klatreplanter. Da vil du ikke bare få behagelig personvern og solbeskyttelse, men du vil føle deg enda nærmere hagen på terrassen. Du kan ramme sittegruppen med espalier eller en bue for dette formålet. Pergolaen er også veldig populær. Og med det store utvalget av klatreplanter, finner du sikkert raskt en variant hvis omsorgsbehov tilsvarer fritiden din.

 Smal seng som en idé for terrassen

ideer terrasse beplantning høybed sukkulenter graeser smal

Forhøyede senger kan integreres fantastisk på terrassen, som en lav vegg med et hulrom som du fyller med jord og deretter planter som du vil. Hvilke planter som er best, avhenger av plasseringen. Er den høye sengen i den brennende solen hele dagen, eller får den delvis eller til og med full skygge på grunn av en baldakin? Avhengig av terrassestilen kan du også dekorere sengen med mulch eller grus i stedet for bar jord.

 Blomsterbed midt på terrassen

ideer terrasse plante fliser utendørs beige aksent blomsterbed graeser

Hva synes du om en seng midt på terrassen som i dette eksempelet? Dette er en god idé, spesielt for større terrasser som ikke er dekket. Med en slik seng kan du optisk skille forskjellige områder fra hverandre. Lag for eksempel et salongområde på den ene siden og et spisestue på den andre. Kanskje du også har et basseng som er en forlengelse av terrassen? Da kan blomsterbedet også brukes til visuell separasjon i dette tilfellet.

 Høye planter innrammer terrassen

ideer terrasse plante blomster lilla blomster tre stoler

Du kan til og med bruke blomster til å erstatte vegger, noe som skaper en mer naturlig terrassedesign. Det er mange høyere eksemplarer som kan tjene som personvern og vindbeskyttelse. Allium, for eksempel, er en av disse plantene og er gledelig for øyet med vakre lilla blomsterkuler. Selvfølgelig kan forskjellige blomsterfarger av forskjellige typer blomster også kombineres med hverandre, som i denne hagen. Du får følelsen av at du er midt på en eng.

 Legge inn senger i bakken

ideer terrasse plante blomsterbed striper lilla blomster inspirasjon desig vindeltrapp

I prinsippet er det mange forskjellige måter å integrere blomster i terrassedesignet. La større ledd være mellom fliser eller treplater og plant noen passende blomster. Du kan til og med skjule uønskede hull eller ledd på disse og deretter legge til noen potteplanter. Uregelmessige terrassedesign eller de på forskjellige nivåer kan brukes til frodige terrasseplantingsideer.

 Høyd seng idé

terrasse plante ideer hevet seng personvern skjerm pergola vegg fontene

Hvis terrassen skal plasseres mot en høy vegg, kan du også vurdere å lage en seng mellom disse to elementene. Hvis du også setter opp espalier eller små pergolaer i den og forsyner dem med klatreplanter, får du samtidig en slags veggdekorasjon, som får den blanke veggen til å se mye mer tiltalende ut. Hvis sengen også er litt høyere, har området utenfor en mer interessant struktur.

 Plante gress rundt terrassen

terrasse plante ideer graeser design grus seng inspirasjon

Du kan også lage struktur hvis du designer en uregelmessig seng i stedet for en rett seng. Det virker som om naturen selv har tatt seg rundt terrassen. Disse terrasseplantingsideene kan brukes til alle terrasser og hagestiler. Og selvfølgelig står du også fritt til å velge plantene dine. Lag en moderne, middelhavs-, vill- eller ørkenlignende blomst og plantebed.

 Moderne og ryddig terrasseplanting

terrasse plante ideer fliser grå moderne sjeselong seng aksent

Her kan du se en annen terrasseide hvor de enkelte områdene er skilt fra hverandre med en seng midt på gulvet. Samtidig dannes det også en hagesti som fører til inngangsdøren. Uteområdet er ikke bare innrammet av blomsterbed, men også av en frodig grønn plen, som alle sammen danner et pent og elegant uteplass.

terrasse plante ideer elegant design hevet seng busker busker sittegruppe grill

terrasse plante ideer fargerike blomsterbed sittegrupper stoler møbeltrekk

terrasse plante ideer blomsterpotter pergola rotting møbler svart

terrasse plante ideer blomsterkasser høye hengende planter parasoll

terrasse plante ideer seng eviggrønt gjerde tre plen design

terrasse plante ideer tre planter inspirasjon sengetøy fliser stort format

terrasse plante ideer tre plante høy seng tre blomster

terrasse plante ideer banan eviggrønne blomsterbed buegang stein fliser

terrasse plante ideer aksent blomsterbed rød søyle murstein pergola swing

ideer terrasse planting frodig sofa benk belysning gjerde moderne

ideer terrasse planting stemorsblomst fiolett seng buksbomgrønt

ideer terrasse planting steinhage graeser gjerde hvit treplen

ideer terrasse plantebenk innebygd hevet seng klatreplante

ideer terrasse planting flytende effekt hevet seng metall blomstervegg

ideer terrasse plante svart hagemøbler utendørs teppe potteplanter

ideer terrasse planting rundt terrasse peis stein hage sofa

ideer terrasse plante romantisk forslag mos ledd stein peis

ideer-terrasse plantehylle småsteinplanter småstein sukkulenter

ideer terrasse beplantning-asfaltering stein kant sengetøy dekorasjon banantre

ideer-terrasse plante plante potter design trær sittebenker møbeltrekk

ideer-terrasse plante planter blomster sittegruppe metallmøbler

ideer-terrasse plante moderne stil trær tregulv spisebord

ideer-terrasse planting middelhavsstil stein gulv ledd plener

ideer terrasse plante-bøtte blå planter tre terrasse

Previous Post
Moderne renovert bassenghus tilbyr fleksibilitet i bruk
Next Post
Lage og plante myrbed – tips og egnede plantearter