15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

20 ideer og tips for å designe utsiden av husene våre

ideer tips design av utearealer spiseplass lysthus eføy

Om sommeren tilbringer vi en betydelig del av fritiden på den åpne verandaen eller terrassen. Dette er stedet hvor vi liker å ta vår første kopp kaffe, lese en morsom bok, møte venner eller bare vil slappe av. På de solfylte dagene er slike ekstra boarealer ganske enkelt uvurderlige, så du må gjøre det så behagelig og koselig som mulig. Designekspertene mener at dette stedet er et av de viktigste elementene i landskapsarbeid fordi det er en Forbindelse mellom hus og hage representerer. Vi gir deg noen ideer og tips om hvordan Utforming av uterommene til husene våre, som du kan bruke når du planlegger terrassen.

fin design av utendørsområdene

ideer design av utearealer møbler dekorasjon drikke vin

Disse utearealene til leilighetene våre brukes hovedsakelig i sommermånedene, men utseendet må matche arkitektonisk stil i leiligheten eller huset. Balkongen, terrassen eller verandaen burde kan sees på som en forlengelse av stua, så vi må tilpasse utseendet til arkitekturen og interiøret. Med andre ord, hvis du har et beskjedent hjem, så er størrelsen på terrassen ikke spesielt viktig. Men hvis du har et romslig interiør, et fantastisk hus med store rom og suiter, trenger du definitivt en stor terrasse. Størrelsen avhenger av bruksformålet, men minimum anbefalt størrelse bør være 10 til 12 kvadratmeter. Selvfølgelig er det vanskelig å organisere en mottakelse på denne terrassen, det er heller ikke nødvendig, men du har et fint sted å slappe av og slappe av. Hvis du har en liten balkong, er det bedre å ikke omgi den med høy vegetasjon, men bare å dekorere den med lave blomster. Så balkongen din ser koselig og innbydende ut, og du har mye friskhet og farge der fra vår til sen høst.

Utformingen av uterommene – et sted for hvile og avslapning

shabby chic terrassemøbler tre hvit peis teppe

Mange hus har brede verandaer som ligger rett ved siden av huset. En slik veranda har den klassiske rektangulære formen, men den kan lages i forskjellige andre varianter. I mange tilfeller er verandaen bygget på et høyere nivå fra bakken. Men vanligvis fungerer det som en direkte overgang fra huset til hagelandskapet. Den beste plasseringen av verandaen eller terrassen er på sørøst, sør og sørvest siden av bygningen. Uansett bør det være nok sollys til at plantene kan vokse intensivt fra vår til sen høst. For å beskytte mot sterk sol på varme sommerdager, kan parasoller eller markiser brukes.

Forbindelse mellom hus og hage

ideer tips design terrasse hage pute lesehjørne

For å oppnå et hyggeligere utseende på terrassen, må du også bruke Landdekning tenk der. Det er et bredt spekter av forskjellige materialer som kan settes på der. Selvfølgelig avhenger typen bakdeksel først og fremst av bygningens konstruksjon og arkitektur. Moderne materialer som betong, glass, metall, rustfritt stål og andre passer godt til en elegant villa med postmoderne elementer. For et hus i landlig stil er det bedre å bruke naturlige materialer, for eksempel tre, murstein, smijern. Du vil legge til mer estetikk i hagen din hvis du bruker den riktige kombinasjonen av materialer når du designer terrassen eller verandaen, så du vil legge mye til den generelle sammensetningen av uterommet ditt.

Plantegryter pynter terrassen

ideer utforming av uteområdene terrasseplanter rundt

Her vil vi igjen understreke at forbindelsen mellom terrassen og huset er like viktig som forbindelsen mellom verandaen og hagen. Terrassen er døren til hagen. For å skape et harmonisk helhetsbilde er det nødvendig å bruke Terrasse og hage i samme stil og design å bli designet. Så du må være veldig forsiktig med hvert element – fra materialene til plantene du bruker til å lage dem. For eksempel er en terrasse med sterkt blomstrende sommerblomster ikke egnet for en hage i japansk stil. I dette tilfellet foretrekker du dempede pastellfarger. Med andre ord avhenger typen vegetasjon rundt terrassen av miljøet. Høye trær som kaster naturlige skygger bør inkluderes i det overordnede konseptet. Det er ikke bra hvis terrassen din blir for skyggelagt. Selvfølgelig betyr dette ikke at du i det hele tatt bør gi avkall på vegetasjonen ved siden av terrassen. Nei, grønne trær og busker har høy dekorativ verdi i ethvert uteområde, det påstår vi alltid!

Herlig, duftende blomster spiller også en viktig rolle i utformingen av terrassen eller verandaen. Rosene er veldig populære fordi de ser så pittoreske ut og fyller hele hagen med sin fantastiske aroma. Det finnes forskjellige typer roser, hvor du kan nyte de mange blomstringene hele sommeren.

Drivved dekorasjon

design utvendig terrasse hage rotting lenestol drivved deco

Rundt beskytte deg mot nysgjerrige øyne, du kan lykkes med å dyrke blomstrende busker og eviggrønne planter. Weigels, spurver, budleia, syriner og andre anbefales for en grønn beskyttelsesvegg på kanten av verandaen din. Det er også en annen mulighet som vi under ingen omstendigheter må glemme – Planter i blomsterbeholdere! Du kan ordne beholderne slik du vil, slik at du kan dele eller avgrense rommet. Blomsterbeholderne er en enkel, men effektiv måte å dekorere verandaen på. De representerer en jevn overgang til hagen. Med riktig valg av planter kan du få et vakkert, blomstrende bilde gjennom sesongen. Dette var våre tips for i dag om hvordan du designer terrassen eller verandaen din. En komfortabel, koselig og vakkert anlagt terrasse eller veranda kan være et fint sted for familiemåltider, for lykkelige familiesammenkomster, men det kan også bli en oase for hvile og avslapning og et veldig personlig sted for ditt privatliv. Det kan være vakkert, enkelt, moderne og romantisk. Det viktigste er at du vil tilbringe uforglemmelige øyeblikk der og alltid være i godt humør når du sitter ute på verandaen.

Møbler i teak med grå patina

ideer design utearealer deco terrasse tremøbler

koselig spisestue på terrassen

spisestue terrasse teppe rotting møbler hengende lys

flott grønt

terrasse personvern skjerm eføy vegg bygge buksbom sittegruppe

terrasse design stil deco solseng

terrasse design spisestue smijern møbler  moderne terrasse sitteplasser spisestue hvite personverngardiner

lite verandahus trapp rød lenestol

ideer design utendørs dekket terrasse planters gardiner

ideer design utendørsområder ragget teppe i rotting

takterrasse personvern skjermboks hekk solsenger

Utforming av uterom Planter bambusmatter for personvernskjermer ideer design utvendig terrasse peisbord

ideer design av utendørsområder veranda terrasse belysning sittegruppe

tips design av utearealer terrasse fest sommer

Previous Post
Strandvilla på øya Bali i Indonesia
Next Post
Å bygge en høy seng – ideer for plassbesparende hagedesign