15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trepergola i hagen – 17 moderne eksempler

Trepergola i hageterrassen-frittstående-sitte-spisestue-fri

Du har en veldesignet hage og det mangler fortsatt noe der, ikke sant? At sikkert noe kan kalles a Pergola i tre! Med sitt naturlige utseende ville den innskrive seg sømløst i hagelandskapet og avrunde det skikkelig.

Trepergola med integrert benk

tre-pergola-hage-skråtak-integrert-benk-peis-midten

Du vet sikkert allerede at trepergolaen ikke er noe nytt innen hagedesign. Ideen kommer faktisk fra Middelhavsområdet, hvor folk har bygd pergolaer som beskyttende strukturer fra den solskinnende solen i mange århundrer. Selv i dag kan pergolaer sees i nesten alle middelhavshager. Storslåtte pergolaer eksisterte også i det gamle Roma og i Sentral -Europa under renessansen.

Trepergola dekorert med eventyrlys

tre-pergola-terrasse-moderne-tre lameller-fe lys

I dag brukes pergolaen hovedsakelig til å skape et veldig romantisk sted i hagen. Uansett hvor du plasserer pergolaen – rett ved siden av huset, frittstående i midten av hagen eller ved siden av veggen – ser det alltid like bra ut. Lag et par pergolaer for å lage en arkade! Det kan tjene som din direkte lenke fra huset til hagen.

Tre espalier som en personvernskjerm

Trepergolaterrasse-frittstående terrasse-tregitter-klatreplanter-personvernskjerm

Utseendet til en pergola i tre ville ikke vært perfekt hvis det ikke ga personvern, spesielt på varme sommerdager, ikke sant? En passende markise eller markise er gode alternativer her, du må bare sjekke hvilken som er bedre for deg. Fordi pergolaen må gi deg skygge. Og noe annet – pergolaen er en praktisk konstruksjon som består av vertikale stolper, så den fungerer som det perfekte rammeverket for ulike klatreplanter. Og når det gjelder å designe trepergolaen, har den gode husmoren uendelige muligheter. Du kan grønn pergolaen med forskjellige, grønne og også fargerike klatreplanter. Hva har du å velge mellom her? Ivy, blåregn, laburnum og selvfølgelig rosene, som fortryller oss med sin unike skjønnhet og fantastiske duft, er veldig populære. Pergola -rammen er ofte dekorert med hengende pelargoner. En pergola som er så vakkert utsmykket med planter, tiltrekker folk til å henge der i en lengre periode, det er forståelig. Et matchende hagebord og komfortable hagestoler venter på dine besøkende!

dekorere med klatreplanter og hengende petunier

tre-pergola-terrasse-rotting-lounge-møbler-klatreplanter

Passende belysning – lamper, lys og lykter – kan gjøre denne plassen i det fri spesielt romantisk og fristende. Der kan du også organisere sommerfester og arrangementer, som du deretter snakker om lenge. Eller en middag med levende lys for to under pergolaen? Du vil ikke føle deg trygg?

Lag et koselig område for to hengekøyer

tre-pergola-terrasse-hvite-hengekøyer-gardiner-personvern

Nå er du definitivt overbevist om hvorfor du trenger en pergola i tre i hagen. Så det ser ikke bare vakkert ut, det er multifunksjonelt. Hvis du bestemmer deg for en pergola, har du sikret deg et flott sted under åpen himmel i årets fire sesonger! Fordi du virkelig kan bruke din pergola hele året. Nedenfor kan du nyte de første solstrålene om våren og duften av de første vårblomstene; om sommeren, når det er spesielt varmt, tilbyr trepergolaen deg et trygt, skyggefullt sted å slappe av. Selv om høsten kan du bli lenger under pergolaen og se prakt av hageblomstene dine. På den kalde vinteren kan plassen under pergolaen brukes som et skjermet oppbevaringsområde. Så mange alternativer er tilgjengelige for deg å velge mellom! Er du fortsatt i tvil om å ha en pergola i tre i din egen hage? Personlig er jeg ikke lenger i tvil! Jeg tenker umiddelbart på en passende pergolamodell?!

frittstående pergola laget av mørkt tre

Tre pergola terrasse-frittstående-fakler-rotting-hagemøbler

Vegglamper på søylene i pergolaen

Trepergolaterrasse-frittstående-treterrasse-personvern skjermhekk

Pergola omgitt av velduftende blomster

tre-pergola-terrasse-frittstående-hage-duftende planter

Evergreen hekker som personvernskjermer

tre-pergola-terrasse-basseng-frittstående-konstruksjon-hekk-personvern

Utendørs leseområde

tre-pergola-terrasse-semi-frittstående-rotting-slappe av lenestol-krakk

tre-pergola-terrasse-rotting-salong-møbler-hus bar

tre-pergola-terrasse-glass tak-spisebord-stoler

Tre pergola hage-frittstående-plen-tre lameller-metall konstruksjon

tre-pergola-terrasse-frittstående steinsøyler-rotting-møbler

tre-pergola-terrasse-utenfor-peis-hvelvet tak

tre-pergola-hage-frittstående-spisestue-område-fri-utendørs-grill-personvern-beskyttelse-hekker

Previous Post
Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak
Next Post
Lag kreative påskeemballasje av stoff, papir og poser og pakk vakkert påskegaver