15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Forbereder terrassen pent: Du bør ta hensyn til dette når du designer din friluftsoase

Senest på våren, når temperaturen stiger og sommeren er rett rundt hjørnet, er det på tide å designe terrassen vakkert. Det skal fungere som et koselig tilfluktssted, så vel som et møteplass for venner og familie – og det bør forberedes deretter. Terrassen kan være en slags andre stue, i hvert fall om sommeren, men med riktig tilnærming året rundt. Trenden går i økende grad mot å tilbringe så mye tid ute som mulig. Enten for en grillmat eller en kaffe med venner eller bare for å lese en god bok i fred og ligge i solen, å ha et koselig uteområde rett foran ditt eget hus eller leilighet er gull verdt. I mellomtiden er terrasser og balkonger etterspurt som aldri før i de store byene. Her forklarer vi hvordan du kan forberede terrassen din perfekt, forberede den på alle hendelser og hva du bør ta hensyn til.

Riktig taktekking for alle værforhold

Bruk terrassen i all slags vær med et terrassetak av aluminium

Først og fremst er det viktig at terrassen ideelt sett kan brukes i all slags vær. Så du bør være beskyttet mot for mye sol både i utendørsområdet og mot regn. For det ville være synd hvis det koselige grillfesten måtte bryte opp bare fordi det kom en regndusj. Terrassetak er ideelle her. Den ene er spesielt stilig og fremfor alt lett å ta vare på Terrassebelegg av aluminium. Aluminium er et materiale av høy kvalitet og veldig ufølsomt. Takket være fleksibiliteten til aluminium, kan baldakinene utformes individuelt etter dine ønsker og trosse alle værforhold. Selv etter flere år ser det robuste materialet vanligvis ut som nytt og kan også rengjøres veldig enkelt. Dette gjør aluminium til det ideelle materialet for et terrassetak. Et tak gir deg muligheten til å bruke terrassen hele året. For selv om vinteren kan det være fint å drikke en gløgg på terrassen med venner pakket inn i tykke tepper. Med terrassetak av høy kvalitet er snø og regn ikke noe problem.

Vakre møbler gir kos til terrassen

Fine møbler til terrassehagesettet

Hvis du vil gjøre terrassen din spesielt koselig, kan du stole på vakre hagemøbler. Lounge møbler som gjør det utvendige området til en andre stue. Møblene du velger skal ikke bare være komfortable og se bra ut, de skal også være laget av materialer av høy kvalitet. Godt tre er ideelt her, eller i kombinasjon med terrassetaket er aluminium et spesielt robust materiale.

Innred terrassen pent med planter i potter

Når du velger de riktige utemøblene, spiller imidlertid også plass en avgjørende rolle. Størrelsen på sittegruppen må tilpasses størrelsen på terrassen for å unngå at det hele ser overveldende og ubehagelig ut. Hvis du er så heldig å ha mye plass, kan du ikke gå galt med en stor sittegruppe bestående av sofa, lenestol og salongbord. For mindre terrasser er en hjørnesofa i kombinasjon med et mindre salongbord mer egnet.

Riktig tilbehør for den perfekte terrassen

Innred terrassen pent med eventyrlys for å skape en koselig atmosfære

Nå er terrassen utstyrt med det optimale terrassedekselet for vind og vær og har de riktige møblene. Men den er ikke ferdig ennå. For å gi den siste touchen av komfort, mangler det riktige tilbehøret nå. Det bør alltid være planter på en terrasse for å understreke forbindelsen mellom hagen og stuen. Det er best å bruke potteplanter. Hvis du liker det fargerikt, kan du sette opp planter med vakre blomster, for eksempel roser, hortensiaer eller oleander. Hvis du foretrekker grønne planter, anbefales sypress, bambus eller laurbær. Men utvalget er stort og avhenger av individuell smak.

Lys og lys for koselige kvelder utendørs

Hvis terrassen nå er utstyrt med nok planter, bør det riktige lyset gis i det siste trinnet. Elektriske feelys skaper en spesielt koselig atmosfære utendørs, spesielt når fargen er oransje. I tillegg er det selvfølgelig lys på terrassen. Utstyr i beste fall utendørsstuen med duftlys, som samtidig skremmer bort uvelkomne gjester som mygg.

Overbygd terrasse med stue og spisestue med utsikt over hagen

For å få en virkelig fin terrasse, bør du derfor stole på en passende kombinasjon. Dette inkluderer et terrassetak som skal beskyttes mot all slags vær, samt passende utemøbler. Vakre, robuste planter og et koselig belysningskonsept gir utsiden prikken over i’en.

Previous Post
Grå klinkersteinskiver gir fasaden til dette huset en dynamisk karakter
Next Post
Sy en lappeteppe – enkle instruksjoner for nybegynnere