15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Steinterrasseideer – moderne og praktiske eksempler for hagen din

Materialtypen du kombinerer med de matchende steinterrasseideene kan ha stor innvirkning på utseendet. En utendørsterrasse kan fullstendig forandre hagen din og tilby mer brukbar plass hvis du designer den etter dine egne behov. Nedenfor er noen tips og ideer for bruk av forskjellige steinmaterialer. Dermed kan du lage et vakkert uteplassdesign som du kan nyte med familie og venner.

Tips og ideer til steinerrasser

Vingård i en gryte som dekorasjon på gårdsplassen stein terrasser ideer betongplater

Med mindre det er den tradisjonelle betongplaten, må du velge materialer som ikke bare ser bra ut. En uteplass du designer for å vare, bør være laget av materialer som er sterke og holdbare. Så med økt holdbarhet og flotte visuelle egenskaper er naturstein et smart valg. Dette kan skape et vakkert, unikt landskap som vil tjene deg godt i årene som kommer. Enten du jobber alene eller med en landskapsdesigner, vil budsjettet, romstørrelsen, fargen og arkitektoniske stilen i hjemmet ditt påvirke valg av materialer. Dette gjelder også tilgjengelighet. Lokale steiner smelter inn i miljøet og koster ikke så mye som vanskelig å finne materialer som må transporteres.

solrik utendørsterrasse med designermøbler i asiatisk stil med en pergola laget av bambus og natursteingulv

Med et utendørsområde som er designet for å passe dine egne behov, kan du fullt ut nyte ditt utendørs oppholdsrom. I tillegg kan du kombinere slike steinterrasseideer med tilleggsfunksjoner som utendørs kjøkken eller peis. På denne måten skaper du et møtepunkt som gjør underholdning til barns lek. Men tenk først på hva du skal bruke terrassen til. Flat, glatt og jevn overflate er nødvendig for spisestue, stuer og tilgjengelighet. Grove brostein og ujevn betongstein kan føre til at noen snubler eller svekker mobiliteten til noen som bruker stokk, rullator eller rullestol. Motsatt kan glatte overflater som betong eller polert granitt bli glatte når de er våte. Påfør sklisikre belegg på overflater med mye trafikk som kan bli glatte. Øk din nytelse ved å investere i drømmens uterom.

Typer terrassestein

Kveldslamper på hageterrassen med innebygd grill og bassenggulv med stein

Travertin er en luksuriøs stein som kommer i en rekke farger: fra elfenben til lysebrunt til gull. Dette materialet vil se best ut med en slipt eller tumlet finish, slik at det er sklisikkert og har en mer interessant gulvprofil. I tillegg holder denne typen stein seg kjølig til tross for eksponering for sollys. Videre er slike steinheller kjent for det rike spekteret av jordfarger fra lysebrun til rød til mørkegrå. Du kan også kutte steinhellene uregelmessig. Dette går bra med rustikke ordninger. Denne steintypen krever lite vedlikehold og tåler varme, fuktighet og konstant bruk. Denne populære varianten er spesielt egnet for hageterrasser i polert glans med naturlig blågrå glans.

grå granittfliser lagt på utendørsterrassen med vannfunksjon og solsenger

Skifer er en annen type stein som har blitt brukt i århundrer. Som terrassestein kan den være tung, men holdbar og ha en interessant fargepalett som spenner fra blågrå til lilla, grønn og svart. Kalkstein er også en vanlig steintype i de fleste områder og har en vakker dempet farge av beige, brun og til og med nyanser av rosa. Korallsteinen, for eksempel, består av kalkstein med porer laget av fossiler, koraller og sand og ser veldig porøs ut. Selv om dette er perfekt for terrasser med et tropisk utseende, kan korallstein også tåle frost og dugg i kaldere klima.

romantiske ideer til steinterrasse med utsikt over innsjøen og rustikke tremøbler

Denne sorten er også sklisikker, selv når den er ferdig i en matt finish, og er iboende værbestandig. I likhet med kalkstein, er sandstein også et sediment som spenner fra lysebrunt til rødt. Denne lagdelte bergarten er lett å jobbe med hvis du vil lage et jevnt farget område. Sandstein har også en tendens til å opprettholde sin jevne korn og farge når den kommer fra samme steinbrudd.

Bruk betong

kombinasjon av tre og grus med sukkulenter for ideer til steinterrasse

I tillegg til materialet som brukes til steinterrasser, er det også viktig å velge et spesifikt oppsett for designet. Stein kan kuttes i små lineære former for å skape en kontrast mellom de forskjellige nyanser av naturstein. Store og uregelmessige former kan derimot vise mye av steinens naturlige korn. Et attraktivt og kostnadsbesparende alternativ er å bruke betongbelegg, som kan helles i forskjellige størrelser, former og farger. Så du kan bruke forskjellige teksturer og overflater på betong. Dette vil for eksempel være steinsalt, tilslag, syntetiske overflater, etsninger, frimerker og utskjæringer. Selv gjenstander som er så enkle som kosten eller raker kan skape attraktive strukturelle overflater. Både stein- og betongbelegg er ofte på avstand, med løse materialer som grus, sand eller bakdeksel som timian eller mose som fyller hullene.

Populære design for steinerrasser

Middelhavet hus med stein terrasser ideer kombinere i lyse farger med en peis

Nedenfor ser du en rekke design for steindekk i forskjellige innstillinger. Huset i det første eksemplet har en kombinasjon av rene, avrundede, hvitkalkede vegger. Et søylebygd område laget av tynt skåret sandstein med en delt overflate formidler en middelhavsstemning. Terrassegulvet har pene firkantede fliser av grov kalkstein. Dette er en god base for bruk av kjedelige røde puter på terrassemøblene. Senteret på terrassen er sentrert rundt en peis som er malt den samme kalkmaling som villaveggene.

Utside av luksushus med steinheller av naturstein og kalkstein

I det neste eksemplet har det moderne luksushuset en lang, lineær terrasse som strekker seg fra den ene enden av hjemmet til den andre og er innredet med lyse beige og mørkebrune møbler. Gulvet består av store steinheller og finkornet kalkstein. En lav vegg skiller også terrassen fra bassenget og fungerer som små plantebokser. Selv om de er laget av de samme store kalksteinsplatene, har de vertikale overflatene på disse små hagemurer en grovere, tynnere, mørkere variant av sandstein, som fremhever huset med gulvsteinen og de hvite veggene og panelene.

sommerlig følelse i bakgården stein terrasser dekket med travertin fliser i hagen

Denne vakre terrassen på gårdsplassen er laget av travertinplater. Med sin nøytrale farge skaper disse steinflisene et naturlig miljø som passer perfekt til et stort utvalg av design og stiler. Travertin er ekstremt holdbar og tåler vekter på opptil 3 tonn per kvadratmeter.

uteplass indre gårdsplass dekket med steinterrasser og peis i midten for en koselig atmosfære

Selv om denne klassiske steinterrassen i bakgården er liten, føles uteplassen varm og innbydende, hovedsakelig på grunn av den innebygde peisen i den ene enden. Med tre steinbuer blir noen røde og hvite steiner behandlet i små hauger, som er støttet av en brun vegg. Gulvet består av små biter av sandstein i forskjellige farger, som er beholdt i et klassisk sildebensmønster. En liten grønn flekk kan sees over den hevede plenen med et lite tre og gress.

Rustikk stil med naturstein

gammel hage med trapper i naturstein og terrasse med hagemøbler i tre

Denne gamle hagen i rustikk stil har en veldig naturlig terrasse med store steinheller og trinn av mørkegrå sement. For terrasseres landskapsarbeid, så vel som for steintrinnet, brukes støttemurer laget av en grå stein. Sistnevnte er stablet i tilfeldige rader. På den ene siden av terrassen er det et enkelt bord og stoler som hagemøbler i en varm rød trefarge som matcher den rustikke estetikken. Så når du leter etter ideer med steinete terrasser, kan bruk av steinheller gi designet et naturlig utseende. Steinheller har tiltalende jordnære brune og røde som skaper en veldig organisk stil.

koselig indre gårdsplass i spansk stil med vegger laget av stukk og et rustikt gulv laget av steinheller i sandfarger

Dette huset i spansk stil har lysebrune stukkvegger kombinert med varme tredører og vinduslister og stolper. De store franske dørene fører til utendørsterrassen med mørkebrune rottingmøbler og et lite karnappvindu på siden, som er prydet med tepper og puter med livlige mønstre. Terrassen er laget av grov sandstein og skåret i store steinheller. Det hele er innrammet av steinlamper i rustikk stil og lysestaker av glass.

innbydende atmosfære i en liten gårdsplass med brostein og betongplater i kombinasjon med tremøbler

Denne villaen i landlig stil har hvite vegger og et klassisk interiør synlig gjennom de store åpne dørene. En utvendig korridor med et flislagt gulv er foret med søyler av rosenrødt, stablet steinfiner dekket med eføy. Utedekket har en sirkulær brannkasse laget av samme steinfiner, mens gulvet i dette området er laget av glatt sement med stablede steinkanter som strekker seg fra den sentrale gropen. Tunge rustikke tremøbler omgir den sentrale peisen og er dekorert med dekkede blå puter. For steinete terrasser med naturlig utseende kan du også legge store steinheller med større mellomrom slik at gress og lite ugress kan vokse mellom dem og fungere som fugemasse. Dette gir utmerket landskapsarbeid med potteplanter, høye trær og villblomstrende vinstokker.

Moderne steinerrasser med klassisk teft

klassisk stil med undertak og tunge tremøbler i moderne stil

Denne overbygde utendørsterrassen fører fra to glassdører til hovedhuset. Med et vakkert undertak og rustikke hengelamper matcher de tilfeldige sandsteinflisene på gulvet det klassiske luksustemaet. Komfortable møbler i landlig stil, fra spisebordet i tre og stein til de koselige polstrede rottingstolene og salongbordet av gjenvunnet tre, fullfører hele rommet. Den koselige følelsen forsterkes av hjørnepeisen laget av mørke steinheller fra topp til bunn.

havutsikt fra steinterrasser innredet med parasoller i middelhavsstil

Denne villaen i middelhavsstil har skinnende hvite stukkvegger og turkise skodder som matcher fargene på den vakre sjøutsikten. Det luksuriøse utseendet forsterkes av de lokale rødaktige terrakottaflisene som ble brukt til gulvet, utført i en intrikat asfaltert rosett med en asfaltert kant. Den samme steinflisen brukes til rekkverket, som er toppet med fargerike blomster i leirkrukker. Møblene er igjen laget av moderne, vevd rotting, sammen med rene hvite puter og beskyttet mot den lyse solen av store hvite parasoller.

praktisk interiørdesign til uteplassen på den indre gårdsplassen med benk og belegningsstein

I dette eksempelet bytter designen på å bruke enkle sementfliser til gulvet på denne terrassen på gårdsplassen, noe som gir den et moderne industrielt utseende som er kombinert med en bygget plattform av gråmalte murstein. En liten benk er innebygd i plattformen, dekket med mørke treplater og dekorert med stripete puter. Bakveggen er frodig med krypende planter og skaper et vakkert grønt område uten å måtte opprettholde en vanskelig og dyr plen.

frodig design for den indre gårdsplassen med en statue og pergola i svart i kontrast til veggen

Lysebrune stukkvegger danner bakgrunn for den svartmalte trepergolaen. Det er også en utvendig sofa i dempede gråtoner og beige toner, dekorert med brune og beige puter. Gulvet er laget av oransje og grå skiferfliser skåret i små steinfliser og ordnet i et lineært mønster. Buddha -statuen og klatreplanten på lysthuset gir denne terrassen en tropisk, asiatisk følelse kombinert med komfort.

Previous Post
Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak
Next Post
Lag kreative påskeemballasje av stoff, papir og poser og pakk vakkert påskegaver