15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sommeren er rett rundt hjørnet – bruk terrassen og hagen på en familievennlig måte

Design tilbehør til uteplass og hagemøbler familievennlig huske

I den varme årstiden lengter alle etter ferie og fritid, og det er fortsatt best hjemme. Å tilbringe litt tid i din egen hage og gi barna litt frihet gjennom trygge møbler – høres ikke det fantastisk ut etter den kalde årstiden? Vi samler noen tips om hvordan du kan bruke terrassen og hagen på en familievennlig måte, og hvordan du kan gjøre området bak huset til en trygg oase av velvære, slik at du kan få mest mulig ut av det.

Bruk terrassen og hagen på en familievennlig måte: Ditt eget hjem er det perfekte stedet å slappe av

Patio og hage personvern skjerm gjerde klatring planter

Årets første solfylte dager er allerede bak oss, og de har fått deg til å ønske deg mer. Etter en lang vinter er ingenting bedre enn å kunne tilbringe tid utendørs igjen uten en tykk jakke. Søndag ettermiddag under blå himmel er spesielt morsomt med familien. Den enkleste måten å gjøre dette på er selvfølgelig å tilbringe fritiden i ditt eget hjem – fantastiske dager kan tilbringes i hagen eller på terrassen.

For foreldre og besteforeldre er det ofte det hyggeligste når barna kan løpe fritt rundt i hagen. Men slik at dette fungerer uten bekymring eller konstant tilsyn, må alt sikres og settes opp på en barnevennlig måte. På denne måten nyter de minste maksimal frihet og uavhengighet når de leker, noe som selvfølgelig også kommer de voksne til gode. Vi gir noen forslag til hvordan uteområdet kan utformes trygt og visuelt tiltalende.

Gjør terrassen og hagen barnesikker

Terrasse og hagesyn vindbeskyttelsestips

Spesielt hvis terrassen er tilgjengelig via trapper og er litt høyere enn området rundt, er det fare for å falle. Et gjerde eller lignende beskyttelse er nødvendig for å forhindre fall. Dette kan også brukes som designelement: Sitteområdet er visuelt atskilt fra resten av hagen. En annen bonus er muligheten til å feste plantasjer til rekkverk, på klassisk måte, for eksempel med pelargoner.

Patio og hage hage gjerde personvern skjerm sikkerhet barn

Samtidig kan en slik begrensning også brukes som vind- eller personvernbeskyttelse, slik at du kan sitte ute i alle vær. Hvis dette ikke er nødvendig, ser et stakittgjerde som omgir terrassen veldig fint ut. En annen fordel med dette er at portene som kan settes inn i den gjør at terrassen kan gjerdes helt inn eller stå åpen, avhengig av situasjonen, slik at de minste eller kjæledyrene kan få tilgang til hagen.

Bruk terrassen og hagen på en familievennlig måte: vær også oppmerksom på møbler og tilbehør i uteområdet

Design din terrasse og hage Tips Møbler Personvern Beskyttelse Gjerde

Å velge riktig gulv er også viktig for at ungdommene skal kunne spille uhemmet. Den meget slitesterke steinen eller utsatte aggregatbetongplater er dårlig egnet for dette, da det er økt risiko for skade hvis de faller. Hvis dette allerede eksisterer, kan du midlertidig dekke området med gummimatter eller myke gulvfliser, noe som også reduserer risikoen for å skli til et minimum, selv når det er vått. Disse er også tilgjengelige i en visuelt tiltalende design.

Alternativt kan gulv laget av treplanker redusere risikoen for skader og se veldig stilig ut samtidig. Den eneste ulempen her er det høyere vedlikeholdet som kreves for å unngå treflis permanent. Hvis terrassen utsettes for sterk vær, er tre mindre anbefalt. Avhengig av de individuelle forholdene, er det derfor viktig å velge riktig materiale for terrassegulvet. Det er en god sammenligning, for eksempel her hos byggevareforhandleren BENZ24.

Lag en barnevennlig terrasse og hagetips

Hvis terrassen ligger litt vekk fra hagen, for eksempel i et hjørne av et hus, brukes ofte planter og lignende tilbehør for å skape en koselig atmosfære. Det må tas hensyn til at disse ikke har noen skarpe kanter. På samme måte må de ikke risikere å bli slått over av lekende barn. Så de skal være tunge og stabile nok til å tåle slike lekne “angrep”. Velg lavere planting for slike plantepotter for ikke å gi barnehender en spak å velte.

Det samme gjelder møblene i uteområdet: Det er ideelt her å ha enten ufarlige plaststoler eller stoler faste benker uten å bruke harde kanter.

Gjør hele hagen barnesikker

Uteplass og hagedam tretrær

Hvis hagen er åpen fra terrassen, må den ideelt sett være utformet for å være så fri for farer som mulig. Spesielt hvis du har en hagedam, må du sørge for at de minste ikke har direkte tilgang til vannet. Et metallgitter som kan gås på gir sikkerhet og gir samtidig nysgjerrige barn muligheten til å utforske det våte elementet på nært hold. Det samme gjelder et svømmebasseng i din egen hage – et permanent deksel anbefales spesielt for dette, da det gir størst sikkerhet.

Hele hagen må selvfølgelig være godt inngjerdet for å forhindre at den rømmer. Velg om mulig et smalt stakittgjerde uten pigger. De billige kjedeleddgjerder utgjør dessverre en risiko for skade, spesielt når du prøver å klatre.

På samme måte har ikke våre avkom lov til å ha tilgang til verktøykasser eller verksteder – verktøyene som er lagret der er ofte mer interessante for dem enn favorittleketøyene deres.

Ute i hagen!

Lag barn med terrasse og hagebasseng

Hvis alle fritt tilgjengelige områder rundt huset er sikret på en barnevennlig måte, er dager i frisk luft dobbelt så avslappende. Uten konstant direkte tilsyn kan avkomene bevege seg fritt mellom huset, terrassen og hagen og jobbe så mye de vil. Du trenger ikke engang å undvære hagedammen som en oase av ro, så lenge den er korrekt inngjerdet eller dekket. Ingenting står i veien for lokal rekreasjon med familien!

Previous Post
Grå klinkersteinskiver gir fasaden til dette huset en dynamisk karakter
Next Post
Sy en lappeteppe – enkle instruksjoner for nybegynnere