15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Terrasseheller laget av naturstein – egnede steintyper, fordeler og ulemper

terrasseheller laget av naturstein fargerike-farger-inngang-terrasse-design

Alle som har valgt naturstein når de designer terrassen, kommer garantert ikke til å gå galt. Fordi det lettstelt og værbestandige materialet ikke bare ser bra ut. De forskjellige typene som er egnet for et terrasser dekker stein har et annet utseende og farge, slik at ikke bare en middelhavs- og rustikk stil kan utformes, men også en moderne eller elegant. Vi har listet opp noen egnede typer med alle deres egenskaper, fordeler og ulemper for å gjøre det lettere for deg å velge terrasseplater i naturstein. Du kan også finne ut hvilken stein som tilbyr hvilke fargevarianter, slik at terrassen også kan farges etter dine ønsker.

Terrasseheller av naturstein – granitt

terrasseplater laget av naturstein beige-granitt-moderne terrassedesign

Granitt er veldig populært på grunn av holdbarheten. Det er også et mangfold av farger. Hvis du vil ha den mer nøytral, kan du velge hvilken som helst nyanse i grått. Rosa-grå har også bevist seg selv og gir terrassen et hyggelig utseende. Det blir litt mer fargerikt og kraftig med gule granittterrasseplater. Men du har også valget mellom blått, grønt, brunt, lilla, rødt, hvitt og til og med elegant svart.

terrasseheller laget av naturstein granitt-grå-peis-polert

En annen spesiell egenskap ved steinen er dens kornete overflate. Dette distribueres uregelmessig. Mens strukturen gjør steinen jevnt noen steder, er det interessante striper andre steder. Granitt kan også ha en grov overflate og på denne måten se spesielt naturlig ut, i tillegg til å bli polert, noe som gir den et elegant, skinnende utseende som også er veldig egnet for terrassen.

Fordeler:

Granitt er i seg selv veldig værbestandig og veldig holdbart. Hvis steinen også får en polering, er dens vakre utseende garantert i flere tiår. Dette skyldes hovedsakelig hardhet og tetthet. Steinen er til og med syrefast, slik at rengjøring av terrassehellene av naturstein er spesielt lett og ikke krever spesielle rengjøringsmidler. Denne brukervennlige eiendommen er en annen grunn til at granittplater er så populære for utendørs bruk.

Ulempe:

Det som er en fordel viser seg også å være en ulempe. Fordi hardheten til fjellet fører til en svært tidkrevende prosessering. Dette fører igjen til rask slitasje på verktøy og maskiner som brukes til dette formålet, og dette er selvfølgelig også inkludert i prisen. Granitt er derfor en veldig dyr naturstein, noe som spesielt er tilfelle når spesielle design er ønsket.

terrasseheller laget av naturstein granitt-mørk grå-design-moderne-hagemøbler

Hvis granitt er for dyrt for deg for terrasseplater laget av naturstein, kan du også kombinere det med andre typer naturstein og på denne måten bare bruke granitt her og der for å sette aksenter. Husk at investeringen definitivt er verdt det.

Legg terrasseplater av naturstein med basalt

terrasseplater laget av naturstein basalt-attraktiv-mørk-grå-moderne-eksteriør

Basalt er også fantastisk egnet for å kombinere terrasseheller laget av naturstein. Den mørkegrå fargen muliggjør interessante design med høy kontrast ved å velge en lys naturstein som et annet materiale. Fargevalget her er imidlertid ikke så variert som med granittstein. Den varierer fra mørkegrå til svart. Likevel gjør dette ikke steinen mindre interessant. Det subtile utseendet gjør den tidløs og ideell for moderne og elegant design. Impregnering anbefales for utendørs bruk.

terrasse-plater-naturstein-basalt-grå-tre-hvit-utvendig-design-ideer

Fordeler:

Basalt er en vulkansk stein, som også gjør den veldig værbestandig. Det absorberer bare vann i svært liten grad. Så frost plager ham ikke i det hele tatt. I tillegg garanterer den grove overflaten en sklisikker og trinnfast eiendom, noe som er spesielt viktig for uteområder der regn og snø påvirker overflaten.

Ulempe:

Ikke alt er tillatt når det gjelder pleie og rengjøring. Det brukes milde rengjøringsprodukter, som spesielt ikke må inneholde syrer. Ellers vil fargen endres. Men hvis du tar vare på riktig omsorg, kan du nyte denne steinen i mange år fremover uten å måtte bekymre deg for den stadig skiftende moten.

Terrasseheller av naturstein laget av travertin

terrasse-plater-naturstein-travertin-polert-taktekking-middelhavs-moderne-belysning

Terrasseplater som er fra Middelhavet er tilgjengelige med travertinplater. Varme farger på terrasseplatene av naturstein i beige, oker og brun er typiske for denne steinen og skaper en hyggelig, varm atmosfære. Selvfølgelig er det ikke to poster som er like. De forskjellige nyansene som oppstår med hver steinhelle skaper utseendet som er typisk for naturstein. Travertin er en kalkstein og forekommer i ferskvannssjøer. Denne typen stein har også sine fordeler og ulemper.

Fordeler:

Travertin er også tidløs, men denne steinen har ikke et enkelt, moderne utseende, men en gammel, forvitret, som gir steinhellene sin spesielle sjarm. Så til og med en helt ny terrasse ser rustikk og koselig ut på samme tid. Temperatursvingninger har ingen effekt på platene, forutsatt at de er riktig installert. Milde syrer som eddik eller fruktjuice påvirker heller ikke steinen. Likevel bør et mildt rengjøringsmiddel velges for vedlikehold. Det er også vanskelig for riper på slike plater og fliser.

terrasse-plater-naturstein-moderne-travertin-beige-grå-rekkeglass

Travertin er veldig robust og holdbar, men interessant nok føles det veldig mykt på føttene, noe som gjør det perfekt som gulv. Steinen varmes ikke opp av solen som noen andre, noe du bør vurdere når du velger, spesielt hvis terrassen din ikke er dekket. Fukt absorberes heller ikke av fjellet.

Ulempe:

Fargene på terrasseplatene i natursteinutseende varierer ofte mye. Dette betyr at selv paneler som opprinnelig kommer fra samme steinbrudd kan ha forskjellige farger. Vedlikeholdet er ganske komplekst, ettersom fjellet er preget av en porøs struktur. Disse hullene er ofte fylt med harpiks, men også det slites fort ut. Av denne grunn er det ingen polerte varianter for travertin terrasseplater laget av naturstein.

Legging av kalkstein

terrasse-plater-naturstein-kalkstein-hvit-grå-tidløs-moderne-flislegging

Kalkstein kommer i forskjellige farger. Disse inkluderer grønt, gulbrunt, rødt og også svart. Det kommer i to former. Steinen kan være myk og åpen eller tett, noe som muliggjør en edel polering. Den tette varianten er bedre egnet for uteområder, da den forvitrer saktere enn den som er preget av porer. Før du kjøper kalkstein, sjekk fordeler og ulemper med terrasseplater i naturstein.

Terrasseplater-naturstein-kalkstein-svarte-hager-design-sitteplasser-sitteplasser-benk-blomster

Fordeler:

Kalksteinheller er et veldig billig alternativ. Grunnen til dette er at berget er lettere å jobbe med og verktøy slites saktere ut. De forskjellige fargevarianter gir en variert terrassedesign som du ønsker. Spør produsenten om passende terrasseplater av naturstein, som garantert vil vær så sakte som mulig.

Ulempe:

For utendørs bruk, som allerede nevnt, er polerte plater best egnet. Du bør imidlertid huske på at disse poleringene for det meste er slitt av veldig surt regnvann. Hvis du velger paneler med åpne porer, anbefales impregnering. Det gjør materialet mer holdbart.

Skjellkalkstein til terrassen

Terrasseheller-kalkstein av naturstein-lys grå-hvit-stein-deco-planter

Som navnet antyder, er kalkstein en kalkstein. Kalksteinene dannes av kalkavleiringer, for det meste i havbunnen, og inneholder ofte også blåskjell, og dette er det som kalles skallkalkstein. Også her er fargevalget mangfoldig. Fordelene og ulempene med kalkstein er de samme som kalkstein generelt.

Terrasseheller av naturstein – kvartsitt

terrasse-plater-naturstein-kvarts-stein-beige-natur-gulv-stein-plater

Kvartsitt er en fin, middels kornet stein. Den har en høy andel kvarts, og det er der navnet kommer fra. Bergarten finnes i hvite, grålige, gule og rødlige farger. Det er ofte førstevalget for utendørs bruk, takket være fordelene. Du kan finne ut mer om dem nedenfor:

Terrasseplater-naturstein-kvarts stein-grå-utseende-middelhavsgulv

Fordeler:

Kvartsitt er en veldig hard stein, noe som gjør den veldig værbestandig og perfekt for gulv. I tillegg gjør den grove overflaten den sklisikker og frost skader ikke steinen. Dette betyr at terrassen din kan tråkkes trygt på med slike fliser, selv når den er våt. Kvartsitt er også preget av en lovende motstand mot flekker og misfarging.

Ulempe:

For uteområder som er utsatt for direkte sollys, er en lysere farge mer egnet, ettersom veldig mørke steiner blir varme raskt. Det kan gjøre å sitte på terrassen uutholdelig på solskinnsdager.

Terrasseheller av naturstein – sandstein

terrasse-plater-naturstein-sandstein-beige-kombinere-småstein

Sandstein er også en av de åpne porene. Tettheten og hardheten er forskjellig. Siden sandstein brytes i mange regioner i verden, er det også et bredere spekter av farger å velge mellom, inkludert grå, gul, beige og brun, og også mer dristige farger som røde, blå, grønne og til og med flerfargede varianter. Sandstein er egnet for middelhavs- eller rustikk samt moderne teft. Alt avhenger av finishen, fargen og steindesignet.

terrasseheller-naturstein-sandstein-naturlig-optikk-utvendig-design-beige-brun

Fordeler:

Siden det finnes både harde og mykere typer, kan du velge mellom billigere og litt dyrere terrasseheller av naturstein. Derfor er det ofte førstevalget når det gjelder gulv laget av naturstein. Hvis du vil legge naturstein, kan du definitivt vurdere sandstein.

Ulempe:

For utendørs bruk bør det bemerkes at sandsteinen blir grønn raskere enn de fleste andre steintyper. Med en impregnering reduseres imidlertid denne forvitringsprosessen, slik at sandstein forblir en passende variant med et godt pris-ytelsesforhold. Regelmessig pleie er obligatorisk, og milde produkter foretrekkes.

Terrasseheller av naturstein laget av skifer

terrasse-plater-naturstein-skifer-blå-gul-attraktiv-metall-hagemøbler-smijern

Skifer er ikke en stein i seg selv. I stedet betyr det overlagring av bergarter i form av flere lag. Av denne grunn kan fargene variere sterkt og bestemmes av steintypene i skiferen. Denne varianten er mindre egnet for terrasseplater laget av naturstein, siden den ikke er særlig fordelaktig for utearealer og en natursteinsterrasse. Imidlertid kan terrasser som lukkes med skyvevinduer om vinteren enkelt legges med slike steinheller til terrassen.

terrasse-plater-naturstein-tips-ideer-utendørs-landskapsarbeid

Alle disse fordelene er ment å gi deg en omtrentlig oversikt over de vanligste steintypene. Likevel anbefales råd fra produsenten. De kan også vise deg et bredt spekter av farger og design som kan påvirke din beslutning. Produsentenes mangeårige erfaring garanterer deg kompetent råd og lar deg bedre veie fordeler og ulemper med hver steintype for terrasseplater laget av naturstein.

Previous Post
Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak
Next Post
Lag kreative påskeemballasje av stoff, papir og poser og pakk vakkert påskegaver