15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

5 tips for å designe den perfekte terrassen – de viktigste tingene på et øyeblikk

Salong hagemøbler hengestol værbestandig treskygge

Så snart våren dukker opp og de første blomstene og bladene dukker opp, føler vi trang til å gå inn i hagen og hilse på de solfylte, varme dagene. Hva kan være hyggeligere enn å spise frokost i morgensolen, tilbringe en koselig grillkveld med venner eller bare slappe av i solen på en fluktstol? Et fint sted i frisk luft er en ekte magnet for lykke. Slik at du virkelig kan nyte tiden utendørs, bør terrassen være innbydende vakker. Derfor får du nyttige tips fra oss om hvordan du kan gjøre terrassen din til en unik oase av velvære.

Lag en terrass benk komfortputer puter

Først planleggingen, deretter utførelsen

Riktig planlegging er viktig når du designer den perfekte terrassen. Spør deg først om hvilket formål du vil bruke terrassen til: som en utendørs stue, som en grønn oase med sin egen urtehage, som en lekeplass for barna eller litt av hvert? Det er viktig å tenke på områdets struktur og å avgrense de enkelte områdene fra hverandre. Mål terrassen nøyaktig og tegn en skala. Hvis du har de eksakte dimensjonene, kan du enkelt anslå hvor mye plass som er tilgjengelig for hagemøblene, tilbehørene og alt annet. For et sitte- og spisestue, for eksempel, trenger du mellom 15 og 30 kvadratmeter, avhengig av antall personer.

Design terrassegulv belegningsstein moderne hagemøbler personvern hekk

Et helhetlig utseende er mer stemningsfullt

Terrassen blir vanligvis sett på som en forlengelse av stuen eller hele huset. Eksperter anbefaler derfor ofte å visuelt koordinere huset, terrassen og hagen. Men det er ikke et must. Terrassen din er din private avslapningssone, hvor du kan la tankene vandre. Så du har muligheten til å designe din utendørs oase i henhold til dine preferanser. Det er bare viktig å holde seg til en ensartet stil for å skape et sammenhengende helhetsbilde. Den valgte terrassestilen bestemmer materialet, designet og effekten av de andre designelementene som gulv, solbeskyttelse, hagemøbler, dekorasjon og mer.

Design terrassideer benk teak hageputer

Hagemøbler – det som passer best?

Akkurat som en stue i huset, bør en terrasse også være utformet for å være koselig og innbydende. Valget av de riktige terrassemøblene er basert på kriterier som funksjonalitet, bekvemmelighet, utseende, brukervennlighet og holdbarhet. Trenden går i økende grad mot møbler som er værbestandige, men også komfortable og tidløst vakre. I tillegg til den langvarige teak, er rustfritt stål, aluminium og værbestandig plast på vei oppover. Mest populære er reserverte naturlige farger, som deretter kombineres med fargerike puter og puter. Hagestilen spiller også en stor rolle i søket etter nye terrassemøbler. Klassiske eller moderne, luksuriøse eller praktiske hagemøbler – på Kees Smit for eksempel finner du et bredt spekter av forskjellige stiler og modeller. Enten du velger en sittegruppe med et bord, en overdådig lenestol eller en vakker trebenk er helt opp til deg.

Design terrasse moderne solbeskyttelse hekk separasjon

Solbeskyttelse er viktig

Hvis du vil bruke terrassen på veldig varme sommerdager, trenger du også passende solbeskyttelse. Valget av skyggealternativer er ganske stort. Her må for eksempel plasseringen av terrassen og installasjonsvariantene inngå i planleggingen. Vil du ha en stabil, permanent løsning? Da ville en pergola eller et permanent terrassedeksel være ideelt for deg. Er en permanent installasjon ikke ønsket eller umulig? Deretter bør du se deg om etter et klemmemarkise, fortelt eller parasoll.

Tilbehør fullfører helhetsbildet

Med riktig solbeskyttelse og riktige møbler er terrassen nesten fullstendig møblert. Det som fortsatt mangler er de små aksentene som understreker den koselige feel-good-atmosfæren. Multifunksjonelt og praktisk hjemmetilbehør blir stadig mer populært uteområdet. Dette er for eksempel: dekorative skuffer, krakker med lagringsplass eller koselige tepper. Lyktene, lysende kulene, lanternene og Co. sørger for romantikk og humør på milde sommerkvelder.

Vi har oppsummert de viktigste elementene i terrassedesign her, men i dag er det mange alternativer du kan åpne for å designe terrassen individuelt etter dine ideer! Lag din egen oase av velvære!

Bildekilde: Kees Smit hagemøbler

Previous Post
Jernmangel hva skal jeg gjøre? – En oversikt over årsaker, symptomer og matvarer som inneholder jern!
Next Post
Å bygge og legge ut et drivhus i hagen – det du må vurdere