15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan lage terrassen skandinavisk med matchende møbler og dekorasjoner

Stilig spisebord med matchende stoler i vevd design for familiemiddager i hagen

Den skandinaviske stilen er ekstremt populær og ikke bare for uteområdet, men også for terrassen og hagen. Og når du først har begynt å innrede på en nordisk måte innendørs, vil du ikke stoppe der. Hvis du nå har lyst til å redesigne eller redesigne terrassen din, kan du velge den koselige og stilige skandinaviske stilen. I denne artikkelen vil vi forklare deg hva du bør ta hensyn til for å gjøre stilen rettferdig. Finn ut hvilken type møbler og dekorasjoner og hvilke farger som er best hvis du vil lage en terrasse skandinavisk. I tillegg til nyttige tips, finner du også et inspirerende bildegalleri på slutten som illustrerer alt igjen.

Skandinavisk design av terrassen i de riktige fargene

Skandinavisk designterrasse i svart og grått og med blomstrende planter

Nøytrale farger er nøkkelordet hvis du vil designe terrassen på en skandinavisk måte. Fargene hvit, svart og blandinger av disse to tonene, dvs. alle gråtoner, er ideelle og representerer den nordiske innredningsstilen. Andre nøytrale farger som beige er også egnet og kan velges for tekstiler og tepper. Noen få dristige farger kan dukke opp her og der, men ikke overdriv for at hovedstilen ikke skal bli forstyrret. Hvis du vil bruke flere lyse farger, må du holde deg til pastelltoner og nyanser som ser utskylte ut.

Salongmøbler i mørkegrå med skandinavisk stil og fargerikt teppe

Du kan bruke de dristige fargene litt mer modig hvis du er bestemt for et typisk skandinavisk møbeldesign. Slike møbler er for eksempel stolene Eames, Acapulco eller Wishbone. Så hvis selve designet skriker etter Skandinavia, kan du også avvike fra reglene når det gjelder farge. Du kan også bruke litt mer farge på tepper hvis møblene rundt eller på det er mer nøytrale.

Eames Plastic Lenestol – 50 ideer for moderne møbler med designklassikere

Wishbone Chair – Den ikoniske Hans Wegner stolen med et unikt skandinavisk design

Designerstolen Acapulco for interiøret – historie & Ideer

Hvilke mønstre passer?

Når det gjelder mønstre, er det best å holde seg til geometriske former: sirkler og andre runde former, firkanter, rektangler, linjer, sikksakk og diamanter, for eksempel, er gode valg og finnes på de fleste skandinaviske tekstiler og tepper. Teppet skal ikke mangle i det hele tatt, ikke engang utendørs. Hvis du designer terrassen på en skandinavisk måte, kan du ikke bare bruke teppet til en mer komfortabel salong, men også dekorere spisestuen med spisebord og stoler med den.

Design en skandinavisk terrasse med mye tre

Design terrassen din på en skandinavisk måte med et utendørs teppe med et nordisk mønster

Tre er det viktigste materialet i skandinavisk stil. Dette gjelder både innendørs og utendørs områder. Lag et koselig sittegruppe med tremøbler, som du gir matchende puter og pynteputer. Om sofa, lenestol eller stoler ikke spiller noen rolle. Det viktigste er at det er enkelt. Bjørk og furu er typisk nordiske tresorter, men i utgangspunktet spiller tresorten ingen rolle, det viktigste er at det er naturlig og ikke lakkert i forskjellige farger. Selv de trendy møblene laget av Euro -paller er egnet for en nordisk terrassedesign. Likevel er det selvfølgelig lurt å velge en tresort for utendørs bruk som tåler værforholdene så lenge som mulig.

Lag en skandinavisk terrasse med tredekk, betongbøtter og paller til bordet

Hvis du er ute etter spesielt værbestandig tre, er teak det riktige valget. Med riktig omsorg beholder denne tresorten til og med sin behagelige brunlige farge. Men den forvitrede grå versjonen ser også veldig pen ut og er perfekt hvis du vil designe terrassen på en skandinavisk måte. Den grå misfargingen endrer ikke treets holdbarhet.

Enkel og liten sittegruppe med stol og sidebord i hvitt

Gulvet på terrassen bør ideelt sett også være av tre. Et tredekk gir utsiden den nødvendige sjarmen. Hvis husfasaden også er laget av tre eller i det minste en høy personvernskjerm av tre fungerer som bakgrunn, sikres den nødvendige atmosfæren.

Metall som et annet materiale

Design en skandinavisk terrasse med tre, metall og betong - rundt spisebord og grill

I tillegg til tre kan metall også brukes til design og dekorasjon i skandinavisk stil. Svært ofte brukes begge materialene til møblene samtidig. For eksempel kan du lage en spisestue på terrassen skandinavisk ved å velge et spisebord med en bordplate av tre og en ramme og bordben av metall. Begge selvfølgelig med en rett og enkel design. Det samme gjelder stolene eller benkene. Det perfekte metallet her er aluminium, ettersom det er veldig lett og lar terrassemøblene lett flyttes om nødvendig.

Ikke undervurder betong!

Design en skandinavisk terrasse med en personvernskjerm laget av tre som bakgrunn

Den grå fargen på betongen gjør den perfekt for Scandi -stilen. Så det er ikke rart at betong spiller en like viktig rolle ved siden av tre. Bortsett fra det faktum at det er mange dekorasjoner og tilbehør laget av betong å kjøpe, kan du lage mange forskjellige ting med dette materialet. Lykter, fontener, blomsterpotter, fuglebad eller tallerkener til hagestien er bare et lite utvalg!

Vevde design

Inula stoler med vevd design og moderne spisebord i lys grå

Vevingssystemer er veldig typiske for skandinaviske møbler og finnes i en rekke varianter. Dermed kan forskjellige vevemønstre bli funnet. Denne typen design er spesielt populær for stoler og benker, ettersom det gjør møblene og spesielt sittegruppene på dem mer robuste enn vanlig stoff. Materialer som tau brukes, men plast kan også brukes utendørs fordi de er mer værbestandige.

Plastrotting i grått er et perfekt materiale for terrassedesign i nordisk stil

Mens vi snakker om vevde design, vil vi også nevne syntetisk rotting, som i forskjellige nøytrale farger er ideell hvis du vil designe en terrasse på en skandinavisk måte. Selv om kunstige materialer faktisk er tabu hvis du vil designe en terrasse på en skandinavisk måte, kan du gjøre et lite unntak med syntetisk rotting. Designene er så gode i dag at de knapt skiller seg fra ekte rotting og derfor ikke nødvendigvis gir utseendet til å være kunstige.

Hvilke møbler gjør terrassen skandinavisk?

Minimalistisk gulv laget av betongplater og grus kombinert med tremøbler i nordisk stil

Det som også er satt opp på alle andre terrasser kan selvfølgelig også velges hvis du designer terrassen på en skandinavisk måte. Dette betyr at salongen kan bestå av en sofa, lenestoler eller stoler, men også en separat spisestue kan (eller ikke) utformes. Bare sørg for at designene på møblene samsvarer med det skandinaviske utseendet. Som sagt er tre nummer én – gjerne i svart, hvitt, grått eller naturlig tre, avhengig av hva du liker bedre og som passer best på terrassen din.

Vevde stoler i spisestue i svart og tre på et stort dekk

Mange møbelbutikker tilbyr mange modeller for terrassen og ulike sittegrupper i denne trendy stilen, så du vil garantert finne det du leter etter raskt. Ikea kommer fra Sverige, så det er bare logisk at det er et stort utvalg der. Men andre produsenter kan også vises og tilby en rekke design. Hvis du vil ha et typisk skandinavisk møbel, velger du en Eames stol eller lenestol, forutsatt at du kan finne en modell som er egnet for utendørs bruk.

Nordiske lenestoler og sjeselonger kan brukes til å slappe av på terrassen

Solsenger og sjeselonger er perfekte for avslapning i solen eller i skyggen ved bassenget og i hagen. Hvis du fortsatt har plass på terrassen, kan du selvfølgelig også stå der. Modeller med enkle nordiske design er tilgjengelige i overflod og også elegante, enkle møbeltrekk som gjør møblet enda mer behagelig. Du kan også slappe av på en dagseng eller på en koselig huske. Siden et komplett redesign eller redesign av uteområdet er forbundet med større utgifter, bør du være klar på forhånd hvilke typer møbler du vil kjøpe og om det er nok plass til alt. Så planlegg nøye for å unngå ubehagelige overraskelser.

Gjør terrassen skandinavisk med planter

Skandinaviske tepper og tekstiler har vanligvis geometriske mønstre

Planter bør ikke mangle på noen terrasse. Selv om det neppe spiller noen rolle hvilke planter som velges for de fleste terrasser, anbefales blomstrende prøver spesielt for en nordisk terrasse, som du får fine fargesprut som kontrast til de nøytrale terrassemøblene. Selvfølgelig kan du også kombinere enklere, grønne planter med dem. Dette betyr at du også har muligheten til å sette innendørs planter ute om sommeren og bruke dem til å designe terrassen på en skandinavisk måte, slik at plantene virkelig kan slappe av og trives i frisk luft fra vinteren.

Design terrassen din på en skandinavisk måte med urter og blomster i naturlige farger

Urter, krydder og andre spiselige planter er også egnet for pynt. Du kan også dyrke frukt og grønt på terrassen og på denne måten ikke bare produsere ferske og sunne økologiske produkter, men samtidig designe og dekorere terrassen på en skandinavisk måte. Gresset er flott og ser elegant ut. Klatreplanter skaper igjen tekstur og kan danne en grønn bakgrunn for sitteplasser eller spisestue på vegger eller til og med tjene som en personvernskjerm på en espalier. Trellises bør da selvfølgelig ha mønstrene som allerede er nevnt og være enkle i stedet for utsmykkede.

En parasoll gir skygge for små sittegrupper laget av stoler

Hva er de beste plantemaskinene for å lage en skandinavisk uteplass? Vel, du bør unngå plast her. Selvfølgelig bør det være i stedet. Tre, leire, porselen, betong eller glass er meget passende kar som er best egnet til det nøytrale interiøret i uteområdet. Du får farge takket være plantens fargerike blomster. Hvis du bare har distribuert grønne planter i stedet, kan du også bruke krukkene til å legge til litt farge.

Andre dekorasjonsideer

Dekorasjonsideer til terrassen med lykt, blomster og blomsterpotte laget av betong

Selvfølgelig legger dekorasjonene prikken over i -en til hvert område. Dette er ikke annerledes med en nordisk stil og også med terrassen. Igjen, stol på naturlige og enkle materialer og design. Lys spiller en viktig rolle, tross alt, spesielt om sommeren når det er varmt og varmt, vil du tilbringe mye tid ute og det ut på natten. Lykt og lys er derfor en god idé å skape en koselig og romantisk atmosfære med en skandinavisk karakter. Lykter og lysestaker kan også brukes, mens eventyrlys er en god idé for de øvre områdene over og rundt salongen. Har du planlagt en hagepeis? Utmerket! Fordi ingenting ser koseligere ut og passer så godt med den skandinaviske stilen enn en vakker peis. Og med det kan du til og med nyte terrassen din på kjøligere dager og kvelder.

Design terrassen din på en skandinavisk måte med enkle møbler i teaktre

Trendy svarte stoler med skandinavisk teft rundt en liten brannskål

Design en skandinavisk terrasse med noen få fargeaccenter for møblene

Svart trehusfasade med spiseplass laget av grønne stoler i Scandi-stil

Nøytrale og naturlige farger for utformingen av uteområdet med møbler og dekorasjon

Nordisk design og innredning for en overbygd terrasse i vinterhagestil

Nordisk terrassedesign med setesving, lyskjede og teppe

Uteområde med betonggulv, innebygd benk og skandinavisk gyngestol

Svart fasade og dekk til den nordiske terrassen med lyse tremøbler som kontrast

Møbler med enkel design og uten dekorasjoner for innredning av terrassen

Kombiner nøytrale farger med dristige farger for pepp i det nordiske interiøret

Kombinasjon av skandinaviske terrassemøbler og marokkanske elementer

Små senger og planter gir den enkle terrassen en naturlig teft

Liten hage med en koselig peis og nordiske sittegrupper

Grushage med Inula stoler og en bål

Kombiner boho chic og skandinavisk chic på terrassen

En romantisk hytte med skandinaviske møbler på terrassen

En uteplass blir mye mer hjemmekoselig med et teppe til utsiden

Hagekjøkken med grill og design i skandinavisk spisestol i svart

Høy terrasse for et minimalistisk skandinavisk hus i svart med forvitret møbeldesign

Idee til en terrasse foran bassenget med lave salongmøbler

Utestue med integrert benk og skandinavisk spisebord av tre og metall

Hvit hjørnesofa til hagen og terrassen i rette linjer og grå puter

Spisemøbler i hvitt metall på et dekk i tre

Baldakin for salong med hjørnesofa i nordisk stil

Terrassemøbler i hvitt og svart under en moderne pergola og planter som dekorasjon

Previous Post
Jernmangel hva skal jeg gjøre? – En oversikt over årsaker, symptomer og matvarer som inneholder jern!
Next Post
Å bygge og legge ut et drivhus i hagen – det du må vurdere