15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Terrasseveggveggideer – slik får du personvern og lydbeskyttelse

Å få nok privatliv i din egen hage er veldig viktig. Tross alt vil du kunne sole deg, lese eller snakke i fred uten å bli forstyrret av fremmede øyne. Men spesielt hvis du bor på rekke eller tomannsboliger, kan dette være en utfordring. Du vil bevare personvernet ditt, spesielt på terrassen. Og det er her terrasseskillevegger kommer deg til hjelp. Det er mange av dem – laget av tre, gabioner, glass, fast eller mobil … Vi har satt sammen noen ideer og tips for å hjelpe deg med å velge.

Terrasse partisjon ideer & Tips – Følg lokale forskrifter!

Terrasseveggveggideer - plantevegger for en grønn atmosfære i salongen

Hver føderal stat har sine egne forskrifter, og hver by og kommune har sine egne forskrifter. Det er viktig å observere disse slik at du ikke plutselig trenger å fjerne din vakre, nye partisjon igjen. Så informer deg selv på forhånd om den respektive naboloven (NachbG) i det ansvarlige bygningsreglementet. Der vil du få informasjon om hvor høy en slik skillevegg kan være, hvem som må ta del i den, og hvilke materialer som er tillatt. Så det kan være at de lokale forholdene er avgjørende. For eksempel, hvis murveggpartisjoner er vanlige i nabolaget ditt og former det generelle utseendet, må du mest sannsynlig handle deretter. Slike ordninger er spesielt fordelaktige når du ikke kan komme til enighet med naboen. Da er regelverket din løsning.

Design en grønn terrasseskillevegg

Høye hekkplanter som bakgrunn for terrassen

De som verdsetter mye grønt kan selvfølgelig velge terrasseskilleveggideer med planter. Om du planter ugjennomsiktige hekker (i noen lokalsamfunn er dette til og med obligatorisk) eller velger høye stauder og busker avhenger av om du også setter pris på blomster. Klatreplanter som kan vokse opp på klatrehjelpemiddel er også veldig populære.

Trellis med klatreplanter for en fin personvernskjerm

Avhengig av hvilken type planter du velger, må du vente en stund til de har vokst seg store nok til å være tilstrekkelig ugjennomsiktige. Du kan kjøpe planter som allerede er vokst, men dette er også det dyrere alternativet. Eller du kan kombinere de mindre plantene med en høybed som automatisk løfter dem. Du bør også vurdere om du trenger personvernskjermen i de kaldere månedene og vurdere dette når du velger planter, fordi ikke alle planter er eviggrønne.

Terrasseveggveggideer med planter - hekker gir naturlig personvernbeskyttelse

Grønne terrassepartisjon ideer er uten tvil veldig vakre å se på. Men husk at de selvfølgelig er veldig behov for omsorg. Noen må beskjæres regelmessig eller miste blader og blomster som må feies opp. Dessuten er det ikke uvanlig at du tiltrekker deg insekter – noe som ikke alle liker og som du trenger å snakke med naboen om. I tillegg er heller ikke plantebaserte terrasseskilleveggideer spesielt lydisolerte.

Romantiske uteplasspartisjoner med klatrehjelpemidler til planter

Eksempler på egnede planter er:

 • Blodbær
 • Boksved
 • Deutzie
 • Steinpære
 • Forsythia
 • Kolkwitzie
 • Livets tre
 • Rørbusk
 • Fantastisk spar
 • Ranunculus (Kerrie)
 • Thuja
 • Ville roser
 • Weigela

Terrassevegg ideer laget av tre

Terrasseveggveggideer laget av tre - Skill terrassen fra inngangspartiet

Det er noen flotte terrasseskilleveggideer laget av tre som kan tilpasses enhver terrassestil. Et klassisk flettet gjerde kan velges blant grener, som du selv kan veve selv. Men andre varianter er også mulige. For eksempel kan moderne modeller bygges av tynne strimler eller kjøpes ferdig. Men klassiske brett er også ideelle og kan festes vertikalt eller horisontalt etter ønske. Vær oppmerksom på riktig treslag! Velg en type som er værbestandig, slik at du kan nyte personvernsskjermen så lenge som mulig.

DIY uteplasspartisjon ideer med treplater og blomsterpotter som dekorasjon

Det er veldig praktisk at du også kan designe en personvernskjerm for tomannsboligen på terrassen. Hvis veggen er for bar og kjedelig for deg, kan du for eksempel dekorere skilleveggen med dekor på terrassen. Sett opp hyller hvor du kan vise figurer, henge lanterner eller felys eller trafikklysplanter. Eller hva med å plante skilleveggen på terrassen? Vertikale hager er egnet for dette, men også blomsterkasser for å henge opp.

Metall, PVC og glass som materialer for en moderne og edel følelse

Terrassevegg ideer laget av glass for delvis personvern på en hevet terrasse

Du har sikkert allerede sett forskjellige terrasseskilleveggideer laget av glass. Uten tvil er glass et av de vakreste materialene for både innendørs og utendørs bruk. Det ser elegant og moderne ut, og i form av en terrasseskillevegg for rekkehuset, forvandles det raskt til et dekorativt element som er mer enn bare nyttig. Men: glass er bare delvis ugjennomsiktig. Siden du er ute etter personvern, vil du selvfølgelig velge ugjennomsiktig frostet glass. Imidlertid er det fortsatt silhuetter å finne ut, noe som er noe å huske på når man vurderer glass.

PVC og cortenstål kombineres med motiver på terrassen for personvern

PVC, derimot, er et billig, lettstelt og ganske robust materiale som også er veldig populært og beskytter pålitelig mot nysgjerrige øyne. Siden den tilbys i et stort utvalg farger, inkludert treimitasjoner, er det akkurat det rette for enhver smak. Enten du står alene som et stort panel eller som et vedlegg til en murvegg for å heve det, i form av et maske eller espalier – spør om det beste for dine behov.

Brunt metallgjerde i kombinasjon med personvernskjerm av tre og pergola

Metall er like holdbart og praktisk som et materiale. Aluminium og rustfritt stål er spesielt populære. Sistnevnte er også tilgjengelig i det vakre rustutseendet, som passer for både tradisjonelle og moderne hagestiler.

Terrasseveggveggideer laget av metall - Cortenstål for et edelt rustutseende

Metall personvernskjerm for terrasse og hage

Patio -partisjon ideer for smale hager med metallgjerder

Gabions

Kombiner tre og gabioner for en høy personvernskjerm

Gabions er også moderne, værbestandig og robust. En annen fordel med gabion -gjerder som ideer for terrasseskillevegger er at disse også er lydisolerte. Disse består av trådkurver som vanligvis er fylt med steiner, men ikke bare. Avhengig av høyden som er tillatt for terrasseskilleveggen og hvor høyt du til slutt vil bygge den, kan det også være nødvendig med et fundament.

Fyll stangmatter med pukk for en tynn skillevegg og hevet seng

Siden gabions kan vise seg å være ganske frodige, kan du også bruke såkalte barmatter som skillevegg for tomannsboligen og terrassen. Stangmatter er rutenett som settes opp i par i hvilken som helst avstand fra hverandre og deretter fylles. Fra et visuelt synspunkt er de det samme som gabions, bare i en smalere versjon. Hus- og hageeiere liker å velge trebark eller kokosnøttskall for fylling i stedet for småstein og grus. Det er en smakssak. Til slutt får du en vegg til terrassen uten å måtte mure. Gabions og barmatter er derfor uten tvil veldig praktiske og raskt installerbare terrasseskilleveggideer hvis du liker det moderne utseendet.

Muret terrasse

Ideer til murveggpartisjoner - Hvit murstein på en uteplass

Uten tvil gir en vegg det beste personvernet og støybeskyttelsen. Hvis terrassen er murt, får du en ekstremt robust og pålitelig skillevegg, som det finnes forskjellige designalternativer for. Det er forskjellige materialer å velge mellom, som du kan implementere terrasseskilleveggideer for et stort utvalg av stiler. Klassikeren er trolig mursteinen. På sin side er eksponert betong veldig populært for moderne og minimalistiske arkitektoniske stiler, mens naturstein gir en middelhavsstil til hagen og er ideell for naturlige hagedesign. Planlegg en høyde på ikke mer enn 60 til 80 cm, av rent statiske årsaker.

Terrasseveggveggideer med vegg for sittegruppe og basseng

Med en mørtelvegg kan du få bygget en høyere vegg. 1,80 cm er mulig her, men da med en tykkelse på hele 30 cm og et stabilt fundament. Dette er viktig slik at vekten kan bære godt og veggen til terrassen kan fungere som en personvernskjerm i lang tid. Ellers er det fullt mulig at det plutselig faller om på et tidspunkt. En ekspertuttalelse anbefales derfor sterkt. Uansett kreves det mye plass for murveggideer som du bør vurdere.

Murvegg med gittergjerde i en tradisjonell hage

Flere kule uteplassvegg ideer

Terrasseveggveggideer laget av tre - fest brett horisontalt

Trevegg med hylle

Personvern gjerde av tre i grått med DIY hylle for dekorasjoner

Enkel personvernskjerm i tre i to farger

Personvernbeskyttelse med personvernhegn for rekkehus og tomannsboliger

Cortenstål på terrassen som skillevegg for tomannsbolig

Skjerm små terrasser med cortenstål i rustutseende

Liten hage i et rekkehus beskyttet mot nysgjerrige øyne

Liten byhage med terrasse og skillevegger til naboen i tre

Beskytt terrassen i en tomannsbolig med trebjelker

Moderne uteplasspartisjon ideer for tomannsboliger med vertikale trebjelker

Terrasse med halvhøy vegg og tregjerde

Lav vegg og trelister med klatreplanter som beskyttelse på terrassen

DIY skilleveggideer med integrert hylle for blomsterpotter

Hylle og skillevegg i ett - praktisk personvernskjermside med plass til blomsterpotter

Halvhøy betongvegg til naboene og blokker for bassenget

Vanlig betongvegg i hvitt beskytter mot fremmede på terrassen og ved bassenget

Trellis for en halvcirkelformet terrasse

Halvsirkelformet terrasse med trelister for et naturlig utseende

Kombiner murvegg og cortenstål

Kombiner murvegg med andre materialer - laserskårne Corten -paneler

Flett gjerdet selv med grener

Gjør-det-selv flettet gjerde som skillevegg til nabohagen

Moderne trepartisjoner og laserskåret panel

Kule terrasseveggveggideer med laserskårne paneler og personvernskjermer i tre

Kul idé for design med fotomotiver

Kul design av betongvegger med fotomotiver

Fargerike skillevegger og gjerder

Fargerik skillevegg laget av malte treplater på en hevet seng

For patio partisjon ideer – gabions som lydisolering med stein

Terrassevegg ideer med gabioner - kombinere metall og stein

Moderne i hvitt laget av betong for en liten terrasse i forhagen

Hvit skillevegg på en terrasse i den moderne forhagen

Murvegg og tregitter

Plant murveggen og kombiner den med et tregitter

Aluminiumsgitter for beplantning, kombinert med høybed

Plantbare aluminiumspaneler som klatrehjelpemidler og personvernskjermer

Previous Post
Jernmangel hva skal jeg gjøre? – En oversikt over årsaker, symptomer og matvarer som inneholder jern!
Next Post
Å bygge og legge ut et drivhus i hagen – det du må vurdere