15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å kjøre bort mygg på terrassen: disse metodene, hjemmemedisinene og tipsene hjelper virkelig!

De solfylte dagene og milde sommerkvelder inviterer oss til å tilbringe fritiden i hagen og på terrassen. Men allerede etter et kort opphold i det fri, og spesielt når det blir mørkt, merker vi dem – de små blodsukkerne som angriper våre utsatte armer og ben. I tillegg til de kløende bittene, kan disse insektene også overføre en rekke smittsomme sykdommer. Ikke la det ødelegge sommeren din! Hvordan du kjører bort myggene og holder dem unna terrassen, vil du lære i denne artikkelen.

Det er angivelig mange forskjellige måter å holde irriterende mygg i sjakk. Fra husholdningsressurser til velduftende planter til forskjellige enheter for å avvise mygg. Her oppsummerer vi alle alternativene slik at du kan finne et passende middel mot myggpesten på terrassen din.

Forhindre mygg på terrassen

Myggpest på terrassen hva du skal gjøre tips metoder

Hvis du har å gjøre med et stort myggangrep på terrassen, må du først stille deg selv spørsmålet: Hva tiltrekker mygg egentlig og hva misliker insektene? Bare da kan du effektivt beskytte deg selv og din familie.

Det første du må gjøre er å forhindre at myggen kommer inn på terrassen din. Så for å gjøre dette må du fjerne alt som kan tiltrekke seg insektene.

Ikke stående vann

Stående vann på terrassen tiltrekker seg mygg

Mygg legger egg i stillestående, ikke-klorert vann, enten det er et oppblåsbart basseng eller en blomsterpotte. Sørg for at det ikke er stående vann på terrassen for å stoppe skadedyrene fra å formere seg. Hvis du har en hagedam, kan du for eksempel bygge en liten fontene eller annen vannfunksjon slik at vannet ikke står stille.

Bytt belysning

Triks mot mygg på terrassen endrer belysningen

Du vet kanskje allerede at lys tiltrekker seg mygg. Men noen lys foretrekker insektene, for eksempel det hvite lyset. Hvis du vil holde myggene vekk fra terrassen om kvelden, bruk lys med høy andel gul, oransje eller rød. Det fargede lyset beskytter ikke bare mot irriterende mygg, men skaper også en veldig hyggelig atmosfære.

visste du at? LED -lamper har en lav UV -komponent, noe som gjør det vanskelig å oppfatte mygg og andre insekter. Siden blodsukkerne ikke liker LED, holder de seg vanligvis borte fra stuer og terrasser med LED -belysning.

Hold hagen godt trimmet

Tips mot mygg Klipp plenen regelmessig og klipp plantene

Mygg elsker de skyggefulle områdene som er skapt av gjengroing av planter. Busker, høyt gress og gjengrodde trær er flotte gjemmesteder for mygg på varme sommerdager når de trenger en pause fra solen.

En sikker måte å kvitte seg med mange av disse skadedyrene på er å beskjære hekker, busker og annet grønt for å rydde gjemmestedene og sikre at de ikke har noe sted ved siden av terrassen din.

Men ikke stopp der! Ta en titt på hagen til naboene dine. Hvis de er gjengrodde og gir mye ly for myggene, bør du også gi dem ideen. Hvis alle blir med og beskjærer hagen sin regelmessig, vil myggene ikke ha noe sted i nærheten å bosette seg.

Unngå å bruke parfymerte kroppsprodukter

Ikke bruk parfymerte kroppsprodukter for å forhindre mygg på terrassen

Det er bevist at mygg tiltrekkes av de fleste dufter som brukes i kosmetiske produkter. Så det er ikke uvanlig at vi tiltrekker mygg på terrassen selv. Hvis du ikke bruker parfymerte dusjgeler og kroppslotion, er det mindre sannsynlig at du blir stukket.

Avvis mygg med en vifte utendørs

Mygg kjører bort utendørs med fans

Det er ikke for ingenting at du ser fans inne og ute i myggrike områder som tropene. Faktisk har en vifte vist seg å redusere insektlanding hos mennesker som sitter i nærheten med 45 til 65 prosent. En vifte gjør det ikke bare vanskeligere for mygg å fly mot luftstrømmen, det hjelper også med å spre karbondioksid som slippes ut av mennesker. Så plasser fansen der du tilbringer mesteparten av tiden på terrassen din.

Å kjøre bort mygg naturlig: Disse alternativene er tilgjengelige

Hvordan kjempe og bli kvitt mygg på terrassen

Mygg har en veldig sterk luktesans. Dette er faktisk hovedårsaken til at de tiltrekkes av mennesker og andre dyr. Karbondioksidet som dannes når du puster ut og mange av duftene vi avgir er uimotståelige for disse skadedyrene. Mygg finner også et stort antall lukter uattraktive. Disse kan brukes til å drive skadedyrene bort uten å ty til kjemikalier eller andre avstøtende midler.

Planter som et naturlig middel mot mygg på terrassen

Avvis mygg på terrassen med basilikumplanter

De mest miljøvennlige måtene å kjøre bort mygg på terrassen er planter og urter, hvis duft holder myggene borte. Du kan plante disse i potter og plassere dem ved siden av setet på terrassen.

Brenn kaffegrut og kjør bort myggene

Brenn kaffegrut og kjør bort mygg i uteområdet

Når den brukes riktig, er kaffegrut et av de beste hjemmemedisinene for mygg. Hvis du vil drive bort myggene med kaffegrut, må du brenne dem. Denne metoden brukes ofte av mennesker som jobber i landbruket. For at kaffegrutet skal avvise myggene, må det være helt tørt. Så du legger den på litt aluminiumsfolie og tilfører noen dråper grillolje. Tenn deretter væsken, vent til bålet er tent, og kvel den deretter med en fuktig klut. Røyken vil holde myggene vekk fra terrassen.

Avvis mygg med utendørs lys

Mygg kjører unna DIY citronella lys utenfor

Kjør bort myggene og skap samtidig den perfekte atmosfæren for en avslappende sommerkveld med citronella -stearinlys. Du kan lage disse selv ved hjelp av disse instruksjonene og legge dem på bordet eller i nærheten av setet.

Eteriske oljer hjelper mot mygg på terrassen

Mygg driver naturligvis vekk eteriske oljer på terrassen

Selv om du sitter ute, kan en diffusor eller en duftlampe for essensielle oljer holde myggene borte. Du kan selvfølgelig påføre den essensielle oljen på huden din, men den må fortynnes og være mindre effektiv. De beste myteriske oljene er sitrongress (citronella), lavendel, sitron eukalyptus og rosmarin.

Hvitløksvann og eddik som hjemmemedisin for mygg

Myggavstøtende hvitløksvann i en sprayflaske

Du kan lage et enkelt insektmiddel fra hjemmemedisiner som hvitløk og eddik. For å drive myggene bort med hvitløksvann, kok opp et par hvitløksfedd først. Bruk deretter vannet du fikk da du kokte det, ha det i en sprayflaske og spray rundt terrassen. Du kan også bruke eplecidereddik for dette, ettersom lukten naturligvis vil skremme av mygg.

Hvordan og hvorfor hvitløk driver bort mygg, vil du finne ut i dette innlegget.

Spray på hydrogenperoksid

Hold mygg vekk fra terrassen med hydrogenperoksid

For å lage et hjemmelaget myggmiddel, bland en tredjedel hydrogenperoksid og to tredjedeler vann og spray preparatet på og rundt terrassen din, spesielt der du sitter og spiser. Velg 3% hydrogenperoksid for ikke å skade plantene.

Avvis mygg med sedertreolje

Sedertreolje hjelper mot mygg på terrassen

En blanding av eterisk olje fra sedertre fortynnet med vann kan sprøytes på plenen og stauder for å drive bort insekter som fluer og mygg. Ikke bare holder oljen myggen unna, men den kan også ødelegge eggene deres.

Hva hjelper mot mygg på terrassen?

Hva hjelper mot mygg på terrassen Anti-mygg enheter

Hvis du har gjort alt du kan for å skape et fiendtlig miljø mot mygg og de naturlige avstøtningsmidlene ikke virker, må du kanskje ta tøffere tiltak.

Bruk anti-mygg enheter

Hvis ingenting annet virker mot mygg, eller hvis du bare ikke vil kaste bort tid med husholdningsressurser, kan du beskytte terrassen din mot skadedyr med en moderne mygganordning.

Myggmiddel er tilgjengelig i forskjellige versjoner. De fleste av disse har fordelen at de ikke bruker kjemikalier og anses å være ufarlige for menneskers helse. Bruk heller lydbølger, radiofrekvens eller blått lys for å holde insektene på avstand. De fleste av disse enhetene fungerer på strøm, så alt du trenger er en stikkontakt.

Det finnes også avstøtende midler mot mygg som fungerer uten strøm og med gasspatron. Dette varmer opp spesielle blodplater med aktiv ingrediens som skaper en bred beskyttelsessone mot mygg i flere timer.

Avvis mygg på terrassen med røyk

Anti myggspiral som et effektivt middel mot mygg på terrassen

Ulike røkelsesblandinger, røkelsesspiraler og røkelseskegler gir et billig alternativ til forsvarsanordninger. De såkalte anti-myggspolene er godt egnet for utendørs bruk og røyken som oppstår får de irriterende myggene raskt til å løpe vekk.

Sett opp myggfeller

Sett opp myggfelle på terrassen og bekjemp mygg

For å holde mygg som mygg utenfor terrassen din, kan du sette opp et par myggfeller. Du kan enten lage disse selv eller kjøpe dem ferdige. Her er noen ideer.

DIY myggfelle laget av vann og vaskemiddel

For å lage den enkleste myggfellen, fyll en beholder som en bøtte med vann og tilsett litt vaskemiddel. Siden mygg trenger stillestående vann for å legge eggene, vil vannet du gir, tiltrekke seg dem. Vaskemiddelet fjerner imidlertid overflatespenning og insektene drukner. Du kan også øke effektiviteten til denne fellen ved å rette en lyskilde mot vannet, da mygg også vil bli tiltrukket av den.

Myggfelle i plastflaske

Bekjempelse av mygg Gjør myggfeller selv på terrassen

Vi har allerede vist deg hvordan du bygger en fluefelle ut av budsjettmidler. Ved å bruke det samme prinsippet kan du også lage en felle mot mygg selv og sette den opp ved siden av setet på terrassen. Ulempen med denne varianten er at den ikke ser veldig fin ut.

For å lage fellen for mygg trenger du en annen fylling enn fellen for husfluer. Bland litt vann med sukker og tilsett gjær. Det produseres karbondioksid, som tiltrekker seg insektene. Myggene finner veien inn i trakten, men finner ikke utgangen på grunn av den lille åpningen og drukner.

Bekjemp mygg på terrassen

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer