15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Svartfrøoljeeffekt og påføring – helsemessige fordeler og bivirkninger

Mange studier tyder på at svartfrøolje kan være effektiv for mange helse- og kosmetiske problemer. For eksempel vil det hjelpe deg å gå ned i vekt, forbedre huden din og til og med behandle kreft og diabetes. De sorte frøene til oljen er hentet fra ekte svart spidskommen (Nigella Sativa) busk og har blitt funnet i mange legemidler i tusenvis av år på grunn av deres terapeutiske fordeler. Selv om forskning på helseeffektene av svartfrøoljebruk er ganske begrenset, er det noen bevis på at det også har visse bivirkninger. På grunn av dette vil vi her prøve å liste opp de viktigste fordelene og potensielle risikoene ved opplevelser med svartfrøolje.

Viktig informasjon om effekten av svartfrøolje

helsemessige fordeler av svarte frø naturlige produkter fra nigella sativa black cumin oil effects

Et annet navn for svart spidskommen er “Kalonji”. Oljen brukes til å behandle tilstander som astma, høyt blodtrykk og andre plager, samt for vekttap. Det er noen vitenskapelige bevis for de gunstige effektene av svartfrøolje, men dette kan ikke bekreftes med alle typer applikasjoner. Tidligere har folk brukt svarte frø mot hodepine og tannpine, nesestopp, luftveissykdommer, leddgikt og tarmorm. I dag kan du til og med bruke den sorte frøoljen mot flått på hunder. Det sies også å være effektivt for konjunktivitt, abscesser og andre problemer. Svartfrøolje inneholder tymokinon, en antioksidant og antiinflammatorisk forbindelse som også kan ha svulstreduserende egenskaper.

Ta varianter av svart spidskommen olje gjennom svart spidskommen olje kapsler eller frø

Arkeologer fant til og med svarte frø i kong Tutankhamuns grav, og understreket deres betydning i historien for helbredelse og beskyttelse. Du kan også bruke disse i matlagingen for å tilsette smak til brød, krydder og andre matvarer. Når de spises, har frøene en bitter smak som folk ofte sammenligner med spidskommen eller oregano. Svartfrøolje har også vist seg å ha antioksidantegenskaper. I tillegg kan disse bidra til å redusere betennelse i kroppen og på huden. Urter og kosttilskudd i form av svarte frøoljekapsler er også tilgjengelig nesten overalt, selv om du bør fokusere interessen din på anerkjente merker. Det er også mulig å tilsette massasjeoljer, sjampo, hjemmelagde hudpleieprodukter og dufter til oljen.

Bruk og effektivitet

olje kalingi i flaske og sausskål med svart kumminoljeeffekter på helsen

De siste årene har svartfrøolje vokst i popularitet innen helsekostfeltet etter hvert som bevisstheten om de påståtte helsemessige fordelene sprer seg. Du kan finne svartfrøolje på nettet og i helsekostbutikker og helsekostbutikker. De fleste opplever svartfrøolje med en veldig sterk, bitter smak. Det er nok derfor mange blander det med sukker eller honning. Lotioner, sminke og andre skjønnhetsprodukter bruker det også. Enkelte merker inneholder høyere nivåer av de kjemiske forbindelsene som passer for deg (tymokinon og karyofyllen). Så sjekk etikettene nøye før du kjøper slike produkter av sortfrøolje.

Kan bekjempe svartfrøolje allergi eller astma?

Bekjemp astma med svart kumminoljeeffekter hos unge kvinner med inhalator

I noen små studier brukte forsøkspersoner svarte frøoljedråper i nesen for å behandle milde, moderate eller alvorlige symptomer på allergisk rhinitt, også kjent som høysnue. Etter 6 uker rapporterte 9 av 10 personer at de ikke lenger hadde nysing, kløende øyne, nesetetthet eller andre symptomer, eller at de delvis forsvant. Dette gjaldt imidlertid bare 3 av 10 personer i gruppene som brukte vanlig matolje.

lilla blomster av nagilla sativa -planten svart spidskommen kalonji

Astma er også en kronisk tilstand der veggene i luftveiene hovner opp og musklene rundt dem strammes, noe som gjør det vanskelig å puste. Andre undersøkelser tyder på at ingredienser av svartfrøolje, og spesielt tymokinon i oljen, kan hjelpe til med å behandle astma ved å redusere betennelse og slappe av muskler i luftveiene. Forskning viser at oral svartfrøolje tatt med astmamedisin kan forbedre hoste, piping og lungefunksjon hos noen mennesker. Imidlertid ser dette bare ut til å fungere for personer med svært dårlig lungefunksjon før behandling. I tillegg er effekten av svartfrøolje ikke like sterk som stoffene teofyllin eller salbutamol.

Svart frøolje for huden

sorte frø av nagilla sativa -plante og svart kumminolje gunstig effekt på huden

I en liten studie fra 2013 sammenlignet forskerne de terapeutiske fordelene med sorte frø med reseptbelagte legemidler. Som et resultat kan svartfrøolje redusere alvorlighetsgraden av håndeksem. Andre undersøkelser tyder på at svartfrøoljes antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter kan forbedre tegn på akne. I en relatert studie vurderte 58 prosent av deltakerne at responsen på denne behandlingen var god, mens 35 prosent mente resultatene var moderate. Svartfrøolje kan også fukte håret, myke opp huden og fungere som en fuktighetskrem, selv om det mangler vitenskapelig bevis for å bekrefte disse fordelene.

kvinne vasker ansiktet med vann etter bivirkninger av svart frøolje på utsiden av huden

Bruk av svartfrøolje har vist seg å redusere betennelse og tilstedeværelse av bakterier for å hjelpe sårheling. Selv om det ikke ser ut til å være nyttig for å dyrke nye kollagenfibre, stimulerer det andre vekstfaktorer til å hjelpe kroppen til å skape ny, sunn hud. I tillegg til medisinsk bruk, brukes svartfrøolje ofte lokalt for å hjelpe mot en rekke hudforhold. Husk imidlertid også at bruk av sortfrøolje lokalt ikke bør erstatte reseptbelagte behandlinger en lege kan gi deg. Det har imidlertid noen skjønnhetsfordeler som, i tillegg til disse behandlingene, kan fungere for å forbedre huden din. Til tross for påstander om at oljen også kan bidra til å fukte hår og redusere flass, støtter ingen kliniske studier disse påstandene.

Kan du gå ned i vekt eller senke høyt blodtrykk med svartfrøolje?

sunt for hjertet svart spidskommen i form av frø eller olje ta svart spisskummen olje erfaringer positive

Mange forskere med en rekke spesialiteter har studert de potensielle fordelene med svartfrøolje. Imidlertid er det viktig å merke seg at mange studier hittil har brukt celler eller dyr som modeller, og det er begrenset forskning tilgjengelig om effekten av svartfrøolje på mennesker. Forskning har vist at svartfrø -tilskudd kan bidra til å senke folks kroppsmasseindeks (BMI). Studiedeltakere rapporterte ingen alvorlige bivirkninger av å ta dette kosttilskuddet. Svartfrøolje har vært knyttet til forbedret leverfunksjon og forebygging av leverskade, leversykdom og type 1 og type 2 diabetes. I tillegg har de kjemiske forbindelsene vist seg å ha sterke anti-patogene og soppdrepende egenskaper. Ifølge en studie kan svartfrøolje redusere risikofaktorer hos overvektige kvinner.

Nybakt tyrkisk börek med svarte spisskummenfrø skåret på et trebord

For studien spiste kvinner nigella sativa olje eller placebo mens de var på et kalorifattig diett i åtte uker. På slutten av studien reduserte vekt, midjeomkrets og triglyseridnivåer mer i gruppen som tok oljen. En annen åtte ukers studie kombinerte aerob trening med svartfrøolje hos overvektige kvinner. Forskerne fant at treningsprotokollen, kombinert med tilskudd, ga fordeler som lavere kolesterolnivå.

stor trebolle full av svarte frø

Oljen er også rik på sunne fettsyrer som kan hjelpe deg med å opprettholde et sunnere kolesterolnivå. Eksempler på disse fettsyrene inkluderer linolsyre og oljesyre. Oljenivået kan variere avhengig av hvor de svarte frøene vokser. Folk kan også se resultater fra å innta de knuste frøene. I tillegg har det vist seg å ta svartfrøolje i to måneder for å senke høyt blodtrykk hos mennesker hvis nivået er litt forhøyet.

Andre potensielle fordeler og dosering for optimal svartfrøoljeeffekt

Behandle revmatoid artritt med kalonji -frø med svart frøolje

Svartfrøolje kan også ha andre helsemessige fordeler, inkludert:

  • Testrørsstudier har vist at tymokinon i svartfrøolje styrer vekst og spredning av forskjellige typer kreftceller.
  • På grunn av dets antiinflammatoriske effekter tyder begrenset forskning på at svartfrøolje kan bidra til å redusere leddbetennelse hos personer med revmatoid artritt.
  • Begrenset forskning tyder på at svartfrøolje kan forbedre sædkvaliteten hos menn diagnostisert med infertilitet.
  • Svartfrøolje har også vist seg å ha soppdrepende effekter. Spesielt kan den beskytte mot Candida albicans. Dette er en gjær som kan føre til candidiasis.

Selv om tidlig forskning viser lovende muligheter for bruk av svartfrøolje, er det nødvendig med flere menneskelige studier for å bekrefte disse effektene og den optimale doseringen. Effekten av svartfrøolje kan ha noen helsemessige fordeler, men den erstatter ikke dagens medisiner som du kanskje allerede tar. I tillegg er det foreløpig utilstrekkelig bevis for å fastslå en anbefalt dosering. Derfor er det viktig at du snakker med legen din før du bruker svartfrøolje.

anbefalinger for svart frøoljedosering med to teskjeer per dag

Avhengig av den tiltenkte bruken, varierer mengden olje som er undersøkt kraftig. For eksempel, hos personer med astma, var det trygt og effektivt å ta 1 mg svarte frøoljekapsler daglig i 4 måneder som en komplementær behandling. På den annen side har studier av vekttap og senking av blodsukkernivåer vist at høyere doser på 2-3 gram svartfrøolje per dag i 8-12 uker er mest effektive. Siden doseringen kan variere avhengig av applikasjonen, anbefales det at du snakker med legen din først for å få et personlig doseringsprogram.

Mulige bivirkninger av svartfrøolje

Kvinnelig person klør kløende hud på ryggen på grunn av svartfrøoljeeffekt

Svært lite er kjent om sikkerheten ved langvarig bruk av svartfrøolje eller når den brukes i mengder som er høyere enn vanlig i mat. Imidlertid er det tegn på at påføring av svart frøolje direkte på huden kan forårsake allergisk utslett hos noen mennesker. Ifølge noen rapporter kan en komponent av svartfrøolje kjent som melantin være giftig i større mengder. For eksempel, i en saksrapport, utviklet en kvinne væskefylte blemmer etter å ha påført oljen på huden. Hun inntok det også, og rapportens forfattere sier at blemmer kan ha vært en del av en systematisk respons som toksisk epidermal nekrolyse.

Blomstrende plante nigella sative svart kumminoljeeffekt av pressede frø

Videre kan svartfrøolje senke blodpropp og øke risikoen for blødning. Hvis du har en blødningsforstyrrelse eller tar medisiner som påvirker blodproppene dine, bør du ikke ta svartfrøolje. Det er noen bekymringer for at inntak av for mye svart frøolje kan skade leveren og nyrene. Det er mulig for svartfrøolje å samhandle med mange vanlige medisiner, for eksempel betablokkere. Slutt å ta svartfrøolje minst to uker før en planlagt operasjon. Gravide og ammende kvinner, eller de som prøver å bli gravide, bør ikke bruke svartfrøolje. Husk å snakke med legen din hvis du vil ta svartfrøolje. Du bør ikke stoppe noen av medisinene dine uten å snakke med legen din, eller forsinke eller unngå konvensjonell behandling.

Svartfrøolje for hunder og andre kjæledyr

Spørsmål om svartfrøoljehundepåføring med nærbilde av et kjæledyr

Hvis du vil behandle hunden eller katten din for parasitter med svartfrøolje, kan det vise seg å være et av de mest kraftfulle og effektive urteproduktene for en rekke bruksområder og fordeler. De allsidige ingrediensene sikrer at det er trygt for både mennesker og dyr. Du er kanskje allerede klar over at egyptere og mange andre kulturer som kineserne brukte svarte frø. Derfor kan et neste trinn være å dele og utvide kunnskapen og bevisstheten om dette lille, men kraftige frøet med dyreriket. En av de største fordelene med svartfrøolje for kjæledyr er at det ikke er fare for skade. Med andre ord er dette urteproduktet helt kompatibelt med hunder, katter og andre dyrearter.

to hunder sitter på plenen utendørs svart frøolje mot flått hos hunder mulig

Kjæledyrallergi kan noen ganger oppstå på grunn av loppebitt og andre insektbitt. Resultatet kan være alvorlig kløe og pustevansker. Heldigvis har svartfrøolje en rekke unike egenskaper som kan hjelpe kjæledyr med slike problemer. Hunder kan reagere på frigjøring av histaminer, som er svært vanlige. Prosessen er veldig lik menneskers. Så det er ikke rart hundeeiere er på utkikk etter en urt, trygg og effektiv behandling. Den svarte frøoljeeffekten nøytraliserer histaminer og allergier og muliggjør rask gjenoppretting. Dette kan lindre smerter og betennelser, samtidig som kjæledyrets immunsystem naturlig forbedres. Hvis du bruker svartfrøolje som en ekstern applikasjon for hunder eller katter mot flått, kan dette også ha en veldig positiv effekt på dyrehuden.

Siste ord om effekten av svartfrøolje

Mel og olje laget av pressede frø av svart spidskommen med helsemessige fordeler

Svartfrøolje er et vanlig supplement til alternativ medisin som brukes til å behandle en rekke medisinske tilstander. I tillegg kan de antiinflammatoriske og antioksidante effektene av tymokinon i svartfrøolje beskytte hjernens helse. Disse bremser også kreftcellevekst. Imidlertid er det nødvendig med mer forskning for å bestemme langsiktig sikkerhet og effektivitet av svartfrøolje. Før du prøver svartfrøoljeterapi, bør du bestille time hos legen din. Slik kan du avgjøre om og hvor mye du trenger å ta i svartfrøolje.

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner