15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Er kastanjer sunne? Disse næringsstoffene og vitaminene finnes i kastanjer

kastanjer kalorier vitaminer næringsstoffer på et øyeblikk

En verdsatt matkilde i mange kulturer, spesielt Kina, Korea, Japan og Middelhavsbassenget, søte kastanjer har blitt dyrket i mer enn 6000 år i Kina og 3000 år i Europa. Grekerne verdsatte kastanjer mer enn mandler, hasselnøtter og valnøtter. Kastanjer smaker veldig godt både stekt som mellommåltid mellom måltidene og tilberedt i supper, salater eller som tilbehør. De scorer også med mange vitaminer og næringsstoffer. I dagens artikkel forklarer vi hvorfor kastanjer er sunne og hvordan de verdifulle ingrediensene de inneholder kan ha en positiv effekt på helsen vår.

Kastanjer – sunt og velsmakende

Søte kastanjer sunne om høsten Fordeler

Kastanjer inneholder mye fiber

100 gram kastanjer inneholder 3 gram fiber, noe som tilsvarer 6 prosent av det anbefalte daglige kravet. Fiberinnholdet er høyere enn for valnøtter (2,1 g per 100 gram), pekannøtter (2,3 g per 100 gram) og pistasjenøtter (1,9 g per 100 gram).

Høyfibre, plantebasert mat kan senke kolesterolnivået og redusere risikoen for hjertesykdom. Kastanjer er en av matene med lav glykemisk indeks. Dette betyr at de ikke øker blodsukkernivået for mye eller for raskt. Så det er verdt å legge disse sunne nøttene til DASH -dietten.

kastanjer ingredienser sunne vitaminer stekt

Næringsstoffer og kalorier fra kastanjer

Ifølge en studie gir kastanjer 195 kalorier per 100 g porsjon. Dette skyldes hovedsakelig deres høye karbohydratinnhold. 100 gram ristede kastanjer inneholder 60 gram karbohydrater, inkludert 3 gram naturlig sukker. Til sammenligning har de fleste nøtter, som mandler, macadamia eller cashewnøtter, 550 til 800 kalorier per 100 gram, noe som er spesielt viktig når du prøver å redusere kaloriinntaket..

Nyt varme kastanjer sunne kastanjer om høsten

Fett- og fettsyreinnhold

Kastanjer har mindre enn 1 gram totalt fettinnhold, noe som gjør dem til en fettfattig matbit. De fleste typer nøtter inneholder rundt 14 til 21 gram fett, mens det meste kommer fra sunt umettet fett. Men du må også vurdere at du vil gi avkall på helsemessige fordeler av de flerumettede fettsyrene som valnøtter og andre nøtter tilbyr.

Kastanjer inneholder mye essensielle fettsyrer, inkludert linolsyre, som er gunstig for kardiovaskulær helse og riktig nevrologisk utvikling hos spedbarn. Kastanjeolje består hovedsakelig av palmitinsyre og oljesyre – fettsyren som finnes i store mengder i olivenolje.

spise kastanjer kastanjer sunne vitaminer mineraler

Proteininnhold

Imidlertid har normale nøtter rundt 16 til 28 gram protein per 100 gram, mens kastanjer har et proteininnhold på bare 2,42 gram. Vær imidlertid oppmerksom på at proteinrike snacks undertrykker sult og derfor kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

kokte kastanjer høsttid høst i kombinasjon med gresskar

natrium

En fordel med ristede kastanjer er at de er nesten natriumfrie, med bare 4 mg per 100 gram. Du kan naturlig senke eller regulere blodtrykket ditt ved å redusere natrium i kostholdet ditt. Friske mennesker bør ikke konsumere mer enn 2300 mg natrium per dag. Hvis du allerede har høyt blodtrykk, har diabetes eller er over 50 år, er grensen 1500 mg per dag.

Forbered kastanjer i ovnen selv. Høsttid

Andre næringsstoffer og vitaminer

Kastanjer er rike på vitamin C, mineraler som kalium, kobber og magnesium, aminosyrer og antioksidanter. Stekte kastanjer gir 168 mg kalium. Helseeksperter anbefaler å konsumere minst 4700 mg kalium per dag. Kalium er viktig for å regulere blodtrykket. Kastanjer har 20 mcg folat, som er 5 prosent av anbefalt daglig mengde og 7 mg vitamin C, eller 12 prosent av anbefalt daglig mengde. Et tilstrekkelig inntak av folat kan redusere risikoen for hjertesykdom. Vitamin C, derimot, er nødvendig for immunsystemet og for sårheling.

Kuri okowa ris med kastanjer høst vinter japansk rett

Mutterallergi

Noen mennesker kan være allergiske mot kastanjer. En studie av Dong-A University i Busan, Korea identifiserte 21 ingredienser i kastanjer som reagerer med antistoffer og et nytt allergenisk protein som har en struktur som ligner på et pollenallergen i eik. Mer enn halvparten av blodprøvene som ble testet i studien viste en viss grad av sensitivitet.

Salat med kastanjekål og quinoa

La oss avrunde seks av de mest kjente helsemessige fordelene med kastanjer:

de styrker det immunforsvar – Den høye konsentrasjonen av vitamin C og andre antioksidanter i kastanjer gjør dem til et ideelt dopant for immunsystemet ditt.

de øker beinmineraltettheten – Kobber er et sporelement som øker beinstyrken, støtter dannelsen av røde blodlegemer og støtter nervefunksjonen. Kobber er også ekstremt viktig for jernabsorpsjon i kroppen. Magnesium er veldig bra for å øke beinmineraltettheten og tilbyr en rekke andre helsemessige fordeler. Disse vitale mineralene som finnes i kastanjer kan bidra til å forhindre eller bremse utbruddet av mange aldersrelaterte tilstander, for eksempel osteoporose.

kandiserte kastanjer og posjerte pærer høstdessert

de løser Fordøyelsesproblemer – Kostfiber stimulerer først og fremst gastrointestinal aktivitet. Kastanjer kan stimulere peristaltikk til å regulere avføringen og forhindre betennelse og smerte. Dette bidrar til å redusere risikoen for forstoppelse og tarmsykdommer som divertikulose. Kastanjer inneholder ikke gluten og er også egnet for pasienter med cøliaki (en sykdom som forstyrrer tynntarmen).

Stekte varme kastanjer sunn lavkarbo

– de forbedrer hjernens funksjon – Hjernefunksjon og kognisjon forbedres på mange måter ved å spise kastanjer. Først og fremst er disse nøttene rike på vitamin B -vitaminer (f.eks. Folat, riboflavin, tiamin), som er direkte knyttet til riktig nevrologisk utvikling og funksjon. Kalium som finnes i kastanjer kan også øke blodstrømmen til hjernen og fremme god helse i nervesystemet, og dermed øke fokus og hukommelse.

Ravioli søte kandiserte kastanjer valnøtter jul

de senker aldringsprosessen – Kastanjer er rike på spormineral mangan – en antioksidant som binder frie radikaler i kroppen og reduserer risikoen for kreft og hjertesykdom. Mangan spiller også en nøkkelrolle i aldringsprosessen, ifølge University of Maryland Medical Center. 100 gram kastanjer inneholder 750 ug mangan, noe som tilsvarer 20 prosent av det anbefalte daglige inntaket. Mangan hjelper også i produksjonen av bindevev og blodpropp.

– de kontrollerer blodtrykket – Når det gjelder å senke blodtrykket, er få mineraler like viktige som kalium. Kalium styrer bevegelsen av vann i kroppen og fungerer også som en vasodilatator, øker blodstrømmen og lindrer spenning på innsnevrede blodkar og arterier. Å senke blodtrykket ved å senke blodtrykket kan forbedre kardiovaskulær helse og redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag. 100 gram kastanjer inneholder 600 mg kalium og dekker 15 prosent av det daglige behovet.

Spis sunne stekte kastanjer i en kjegle

Du kan kjøpe ristede kastanjer eller steke dem selv i ovnen. Næringsinnholdet er det samme for kjøpte og hjemmelagde kastanjer, men noen produsenter kan legge til ingredienser som sukker til noen av produktene sine. Sjekk etikettene på kastede kastanjer for disse ingrediensene.

Butterdeiglommer med pærefyll og kandiserte kastanjer

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner