15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Økologiske produkter og dagligvarer! Rett eller galt?

Markedskjøp Fordeler Ulemper med sunt kosthold

Hver andre vesteuropeiske kjøper Økologiske produkter og dagligvarer. Egg, frukt og forskjellige grønnsaker er blant de mest populære. Men det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål om disse matvarene. Vi har svaret på dette med Dr. Etterlyst: Jean-Michel Lyoserf, ernæringssjef ved Pasteur-instituttet i Lille, Frankrike.

Det er fortsatt ingen eksakt statistikk, men forbruket av økologiske produkter øker utvilsomt over hele verden. Spesielt når det gjelder å mate babyer og småbarn og mate mennesker generelt som bryr seg om helsen sin. Her er noen grunnleggende organiske sannheter og falske påstander som sikkert vil interessere deg.

De økologiske produktene og matvarene er spesielt gunstige for helsen!

Grønnsaker frukt økologiske matvarer

Ikke sant: De organiske produktene inneholder ikke plantevernmidler, de er i prinsippet ikke behandlet med spirer. I sjeldne tilfeller er det funnet giftige rester i de organiske produktene, men dette er en effekt av miljøforurensning.

De økologiske produktene og matvarene er rikere på vitaminer og mineraler

Mat er sunt kosthold riktig ernæring

Ikke sant: Det kan antas at grønnsakene og fruktene som dyrkes uten for intensiv vanning, har tykt tørrstoff, det vil si – en høy konsentrasjon av vitaminer og mineraler. Imidlertid har sammenlignende studier vist at forskjellene er minimale og ubetydelige.

Økologiske meieriprodukter og matvarer er rike på omega-3 fettsyrer

Mat melk sunt å spise barn

Høyre: The Konsentrasjonen av omega-3 fettsyrer i disse produktene er mye høyere. Omega-3 finnes imidlertid også i høye konsentrasjoner i kjøtt og egg som ikke er økologiske produkter. Det avhenger faktisk av hvordan dyrene ble avlet.

Organiske frukter og grønnsaker inneholder flere bakterier

Varianter av organiske produkter inneholder flere bakterier

Ikke korrekt: Soppdrepende midler brukes ikke i landbruket, og bruk av antibiotika er tillatt i begrenset grad, så risikoen for forurensning av mikroorganismer og dannelse av mykotoksiner bør være større. Imidlertid er mykotoksiner like anerkjent i økologiske produkter som i fruktene fra tradisjonelt landbruk – ikke mer, ikke mindre. Mange studier beviser det. På den annen side kan mugg utvikle seg mye lettere på organiske produkter fordi de ikke behandles med soppdrepende medisiner. Sannheten er at dette problemet oppstår nettopp med lagring av produktene, i perioden mellom høsting og salg.

De økologiske produktene og dagligvarene smaker deilig

smak deilige grønnsaker

Ikke sant: Generelt er smaken på økologiske produkter og matvarer veldig god fordi de høstes når de er modne. Men det er tilfeller der utvalgte frukttyper noen ganger til og med smaker bedre enn de økologiske produktene.

De økologiske produktene sikrer et balansert kosthold.

Ernæring av hele familien Økologiske produkter og mat

Ikke korrekt: Et balansert kosthold har ingenting å gjøre med økologisk mat. Mange velger økologiske produkter fordi de er av god kvalitet. En diett med mat av høy kvalitet går ofte hånd i hånd med et balansert kosthold.

Hvis du vil spise økologiske produkter, må du spise produkter i løpet av modningstiden.

Ernæring økologiske produkter fruktsalat

Ikke sant: Siden Økologiske produkter og dagligvarer ikke modnes etter høsting, de samles i prinsippet når de er modne. Det følger at forbruket av frukt og grønnsaker skyldes i den tilsvarende sesongen. Hvis vi vil spise kirsebær i januar, må vi ta det i betraktning, de er definitivt dyrere fordi de kommer langveisfra og transportkostnadene må tas i betraktning. Ja, du må betale ekstra for små eller store gleder!

Previous Post
Kosthold uten karbohydrater – gå ned i vekt raskt og effektivt
Next Post
Brysttrening for menn hjemme – å bygge muskler under korona -krisen