15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mat for ren hud – Den beste sunne maten for en glødende hud

mat for ren hud kvinne avokado halv

Hud som ser bra ut og føles det samme er ikke bare et skjønnhetsideal, men også en indikator på vår helse. Det er mange årsaker til uren hud og ujevn hud. Ernæringseksperter og hudleger er imidlertid enige om at naturlige matkilder kan hjelpe deg med å oppnå en strålende og sunn hudfarge. I dagens innlegg skal vi ta en titt på riktig diett som lover vakker hud. Sjekk ut maten for ren hud nedenfor og la huden gløde.

Den beste maten for ren hud – Moringa

moringa pulvermat for ren jaut

Det er ikke tilfeldig at Moringa regnes som udødelighetens tre. Den inneholder ikke bare vitamin C og mineraler, den er også rik på karotenoider, som beskytter huden mot skadelig UV -lys. Hvis du vil implementere mirakelpulveret i kostholdet ditt for god hud, kan du legge det til juice og smoothies eller bruke det i dips eller i baking.

Nettles

brennesle mat for ren hud Tilbered te

Nettle har med god grunn tjent sin plass på listen over matvarer for ren hud. I form av te, kapsler eller som ingrediens i supper, har den medisinske urten antiinflammatoriske effekter, lindrer hudirritasjoner og forhindrer akne og eksem. Nettlene virker avgiftende og beskytter mot frie radikaler.

Vilde Bær

mat for ren hud mørke bær en frisk hudfarge

Skogsbærene regnes også som en mat for vakker hud. De inneholder hudrensende antioksidanter og mye fiber. De deilige fruktene bekjemper sultangrep og regulerer insulinproduksjonen. Tilsett de mørke bærene til müslien eller bland en sunn villbærsmoothie til frokost.

peppermynte

peppermynte medisinsk urtete for stråler

I stedet for umiddelbart å ty til masker og til og med medisiner, prøv å kjempe mot kviser og kviser med en kopp beroligende myntete. Peppermynte er en utprøvd mat for vakker hud. Det beroliger og blodsirkulasjonen i huden og har en antiseptisk effekt. Cellene fornyer seg raskere, noe som forbedrer den generelle hudfargen.

nøtter

sunn mat for ren hud paranøtter selen sink

På spørsmål “Hvilke matvarer er gode for ren hud?” Svaret er veldig klart – nøtter! De inneholder sink og selen som bidrar til å øke hvite blodlegemer. E -vitamin, kobber, magnesium, mangan, kalium, kalsium og jern er avgjørende for helsen til huden din. En håndfull mandler eller paranøtter som mellommåltid er en enkel formel for glødende hudfarge.

tomater

røde tomater grønnsaker rike på vitaminer

Tomater er rike på vitamin C, som støtter produksjonen av kollagen, og som igjen gjør huden stram. Det røde pigmentet, lykopen, får ikke bare tomatene til å se appetittvekkende ut, men stimulerer også blodsirkulasjonen. Inkluder denne maten i kostholdet ditt for frisk og vakker hud, og legg av og til noen tomatskiver til salaten eller snacken.

Brønnkarse

brønnkarse blad grønnsaker hudrensende naturlig

Neste gang du lager en skarp salat, bytt ut noen salatblader med en liten brønnkarse. De grønne bladene inneholder mye antioksidanter, i tillegg til mineralene mangan, karoten og kalium. Det er disse ingrediensene som gjør supermatkarse til et kraftig rensemiddel som gir næring til huden din og bidrar til å fjerne giftstoffer og overflødig væske fra kroppen.

fennikel

fennikelpære aromatisk og krydret

Liker du den aromatiske anisduften av den vakre fennikelpæren? Fennikel er naturens undermedisin som stimulerer fordøyelsen, reduserer hevelse i kroppen og driver giftstoffer og overflødig væske ut av kroppen. Det gjør underverker mot tørr hud og holder rynker i sjakk. Prøv en duftende fennikel -te, dampbad eller ansiktspakke.

Havremelk

havremelk sunn mat mot kviser

Det er noen bevis på at eliminering av meieriprodukter fra menyen kan lindre symptomer på akne hos noen pasienter. Dessverre har denne observasjonen ikke blitt vitenskapelig bevist. De som ønsker å gjøre et lite eksperiment, kan erstatte melk med et plantebasert alternativ og observere hudens tilstand over tid. Havremelk er for eksempel rik på fiber, laktosefri og spesielt rik på vitamin E og folsyre, som støtter sunn hud.

Røde druer

røde druer mot hudsykdommer

Røde druer og frøene deres antas å inneholde kraftige naturlige kjemikalier og antioksidanter som helbreder hudsykdommer som psoriasis og eksem. Som et naturlig antihistamin kan druer også bidra til å minimere bivirkningene av allergiske reaksjoner. De verdifulle aktive ingrediensene i druefrøene forhindrer for tidlig aldring av celler og vev og holder kroppen ung. Noen få røde druer og frø er en ideell ingrediens for din ferske salat. Du kan også nyte en håndfull druer som en sunn matbit mellom måltidene.

Rødbet

rødbete mat for ren hudjuice

Hvis du vil oppnå ren hud gjennom ernæring, må du ikke ignorere rødbeten. De lilla røttene er spesielt rike på vitamin A, kalium, natrium, kalsium, magnesium og vitamin E, som er avgjørende for sunn og silkeaktig hud. Når de kombineres, utgjør disse næringsstoffene en kraftig allsidig kroppsrens som driver giftstoffer ut av kroppen og senker kolesterolnivået. Drikk deg sunn med en kraftjuice laget av rødbeter, gulrøtter, epler og ingefær.

tofu

tofu soyaproduktmat for ren hud

Rik på antioksidanter og mineraler som jern, kobber og mangan, anses tofu som en supermat. Det myke soyaproduktet inneholder vegetabilsk protein, kalsium og sunt, umettet fett. Denne kombinasjonen forhindrer hudsykdommer. Fytoøstrogenene i tofu forsinker aldring av huden. De sikrer at huden får elastisitet og dermed blir fastere totalt sett.

brun ris

brun rismat for ren hud

Økningen i blodsukkernivået utløser en økt produksjon av insulin, noe som kan ha en betydelig effekt på hudens utseende. Derfor er det fornuftig å bytte bearbeidede hvite karbohydrater for brune fullkornsprodukter med lav glykemisk indeks, for eksempel brun ris. En servering om dagen er ikke bare en rik kilde til B -vitaminer, proteiner, selen og magnesium, men det gir også flere antioksidanter.

belgfrukter

bønner linser belgfrukter ernæring for ren hud

Protein og energi er nødvendig for hver helbredelsesprosess og belgfrukter som erter, bønner og linser florerer. De inneholder også en sterk cocktail av vitaminer og mineraler samt en spesielt høy andel fiber, som støtter den naturlige fordøyelsesprosessen og avgiftning. Alle disse tingene hjelper i kampen for klar og vakker hud.

kål

grønnkål, bladgrønnsaker, rik på vitaminer, folsyre

Grønnkål inneholder et komplett utvalg av vitamin A, B -kompleks, C, E og K, samt store mengder mangan, kalsium, kalium, jern, magnesium, protein, folsyre og fosfor. Bare legg en håndfull til grønnsaksupper, som en base for salater eller til og med nyte den som en pesto.

avokado

avokado mat vakker hud

Hvis du vil endre kostholdet ditt, bør du definitivt inkludere avokado på listen over gode matvarer for ren hud. De er rike på vitamin A og E, som fungerer som hudens naturlige beskyttende barriere. Den høye andelen umettede fettsyrer gjør dem også til et mirakelvåpen for tørr hud. I tillegg får biotin huden til å lyse. Unn deg selv en rik avokado ansiktsmaske nå og da!

Alfalfa spirer

alfalfa spirer den beste maten for vakker hud

Alfalfaspirene inneholder verdifulle, hudforklarende næringsstoffer som kalsium, folsyre, magnesium, mangan, fosfor, kalium, silisium, natrium og sink og gir et stort utvalg av vitamin A, B-kompleks, C, E og K. Du don trenger ikke multivitaminer, men du kan drysse noen spirer på salaten din eller i smørbrødet.

brokkoli

brokkoli grønnsak ren hudnæring

Antioksidantene den inneholder, for eksempel vitamin A, B -kompleks, C, E og K, gir huden lysstyrke og hjelper til med å regenerere skadet vev. Dannelsen av hudormer er hemmet og helbredelsen av kviser blir akselerert. Omega-3 fettsyrer, kalsium og folsyre støtter helbredelsesprosessen og riktig funksjon av hudcellene.

artisjokk

artisjokkmat for ren hud

Hvis den spises regelmessig, forbedrer denne fibrøse grønnsaken hudens lysstyrke. Artisjokk brukes av en grunn som et urtemedisin i kremer og kosmetikk. Det kan øke fordøyelsen, senke kolesterolet og støtte kroppens forsvar. Denne gode maten stimulerer intern avgiftning, sikrer rene porer og får din hud til å lyse.

Egg

egg selen rik på protein vakker hud

Eggeplommene er spesielt rike på selen, sink, protein og vitaminer. Proteinet er et utmerket middel for dyprensing og frigjør huden fra overflødig talg. Egg er også raske med å lage mat og holder deg mett lenge.

burre

klokkeblomstring ren hudnæring

Denne medisinske urten inneholder kalsium, kalium og magnesium. Med sine antibakterielle og soppdrepende egenskaper er burdock -roten perfekt mot spredning av akne og bekjemper en rekke hudsykdommer. Hva med en blodrensende burdockrotte kanskje neste gang?

hytteost

cottage cheese sunn mat rik på protein sunn hud

En annen mat som kan bidra til å forbedre hudfarge er cottage cheese. Den inneholder selen og vitamin E, som bekjemper frie radikaler og får huden til å se sunnere ut.

Grønn te

grønn te mat vakker hud

En annen mirakelkur fra naturen er grønn te. Den inneholder antioksidanter og antibakterielle midler som har egenskapen til å hemme betennelse og regulere hormonelle aktiviteter. Ekstrakt av grønn te strammer huden og har en virkelig forfriskende effekt.

søtpotet

søte poteter rotgrønnsaker sunn vakker hud

Disse rotgrønnsakene inneholder karotenoider, som omdannes til vitamin A under fordøyelsen, noe som gjør huden din vakker og glødende. Regelmessig inntak av søte poteter bremser den fysiske aldringsprosessen og forhindrer mange sykdommer. Betakaroten finnes også i gresskar og gul paprika.

Acai bær

acai bær naturlig mat glødende hudfarge

Acai er en mirakelfrukt fra Brasil og fortjener utvilsomt en permanent plass i listen over matvarer for ren hud. Bærene har først og fremst antioksidanter som nøytraliserer frie radikaler. Acai bær inneholder også rikelig med kalium, kalsium og vitamin D, som er avgjørende for en frisk hudfarge.

fisk

makrellfisk ren hudnæring

De som ønsker en glødende, glødende hud og flekkfri hud, bør øke inntaket av fet fisk som makrell. Den inneholder eikosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA), som bekjemper betennelse i huden. Laks regnes også som en god mat for ren hud, da den inneholder essensielle fettsyrer og biotin, som sikrer en frisk glød.

Østers

østers blåskjell sjømatmat for ren hud

Østersmuslingene inneholder aminosyrer og vitaminer (B1, B2, B3, B5, B12) som styrker og gir næring til huden. Østers har en revitaliserende effekt på grunn av sine verdifulle marine mineraler og sporstoffer som kalium, fosfor, natrium, sink, kalsium, magnesium og jern. Dette sikrer en jevn og matt hud, sunn cellebeskyttelse og smidig hud.

Gresskarfrø

gresskarfrø ren hudnæring

Hvis du ikke liker sjømat, kan du drysse en håndfull gresskarfrø over salaten og selvfølgelig kan du også ta tak i gresskarfrøene av og til. De sprø kjernene inneholder magnesium, jern, vitamin E, sink og umettede fettsyrer, som huden bare kan dra nytte av.

Previous Post
Lag hagedekorasjoner av betong selv – 28 flotte ideer
Next Post
Et fantastisk DIY -armbånd, armbånd eller armring