15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Grønne smoothies: De viktigste tipsene for sunne næringsbomber

grønn-smoothies-sunn-slanking-jordbær-kefir

Ved første øyekast, på grunn av sin intense grønne farge, ser de ikke veldig appetittvekkende ut. Den som gjør seg kjent med grønne smoothies og tør en første test, vil imidlertid bli overrasket. En ting er klart: Grønne smoothies kan ikke bare smake godt, men også vise seg å være ekte ernæringsmessige mirakler. Med de riktige oppskriftene og en god blender kan de til og med erstatte frokost og støtte en sunn livsstil.

Det er derfor spesielt grønne smoothies regnes som sunne

grønne-smoothies-spinat-sunne-vekttap-tips

For å finne ut hvorfor spesielt grønne smoothies har bildet av et helsemirakel, er det viktig å se nærmere på ingrediensene. Dette viser at plantens greener i smoothien, som er laget av visse ingredienser, sies å ha en spesiell effekt. Som et sekundært plantestoff sies klorofyll å hjelpe til med å avgifte kroppen og dermed lede kvinner og menn på vei til en mer vital holdning til livet. Det at smoothien da fungerer som en skummel Halloween-drink er en bivirkning som spesielt helsebevisste mennesker gjerne aksepterer.

Hemmeligheten bak grønne smoothies: lav i kalorier og høy i næringsstoffer

grønne smoothies mynteblader

Men det er ikke klorofyllet alene som gjør en grønn smoothie så spesiell. Stikkordet her er “næringstetthet”. Klassiske ingredienser i grønne smoothies har relativt få kalorier, men de har et stort antall

• vitaminer

• sporstoffer

• mineraler

• så vel som fytokjemikalier.

Det lave kaloriinnholdet er derfor ledsaget av et høyt inntak av næringsstoffer som gjør grønne smoothies til et lavt kaloriinnhold.

En annen fordel er at grønnsakene i grønne smoothies ikke er kokt og dermed beholder de naturlige næringsstoffene. Også DGE nevner i en uttalelse sentrale argumenter for en diett basert på fersk frukt og grønnsaker. Så hvis du synes det er vanskelig å spise nok grønnsaker hver dag, kan du krysse av for en annen porsjon på kort tid med bare en grønn smoothie. Det faktum at en smoothie også inneholder betydelig mer fiber enn en juice, for eksempel, støtter sunn fordøyelse og kan gi stoffskiftet et løft.

Hvilke ingredienser bør ikke mangle i grønne smoothies

grønne-smoothies-grønnsaker-persille-agurk-kål-selleri

I teorien kunne mange kvinner og menn nå tro at en grønn smoothie fra supermarkedet er nok for et sunt kosthold. Dette er imidlertid en feil, fordi de allerede pureede smoothiene inneholder færre næringsstoffer når de senere blir konsumert. Årsaken: bevaring og lagring over lange perioder gjør at naturlige ingredienser mister effektiviteten. Så det er bedre å tilberede en grønn smoothie av ferske ingredienser og nyte den med en gang.

Men hvilke ingredienser er spesielt egnet for deilige grønne smoothies??

grønne-smoothies-spinat-grønnkål-banan-bringebær

Spesielt for nybegynnere anbefales det ikke å starte med en gang med smoothies som bare inneholder grønne ingredienser. Under visse omstendigheter kan de smake for bittert og krydret, noe som gjør den første opplevelsen unødvendig vanskelig. Hvis du foretrekker en langsom start, bør du tilberede din grønne smoothie med rundt 250 gram frukt, 60 gram grønne ingredienser og rundt 175 milliliter stille vann..

Populære frukttyper er eple, banan, pære og bær. De er laget med grønne ingredienser som brokkoli spirer, Spinat, ville urter eller grønnkål kombinert. Sikori, grønn salat, agurk og avokado er også deilige ideer for å lage din egen grønne smoothie. Videoen gir litt inspirasjon og oppskrifter til å begynne med.

 Og hvis du vil våge deg ytterligere, reduser du fruktinnholdet over tid og eksperimenterer med alt det grønnsaksavdelingen i supermarkedet har å tilby. Krydder som koriander, kardemomme, chili og ingefær kan da gi en helt spesiell tone.

Hvorfor en blender med høy ytelse er så viktig

Gang på gang sies det at blender med høy ytelse er uunnværlig for tilberedning av en virkelig velsmakende og sunn grønn smoothie. Noen fakta beviser at det faktisk er noe med denne uttalelsen.

Blandere med høy ytelse, for eksempel, har en betydelig økt effekt og kan nå opptil 40 000 omdreininger per minutt. Kombinasjonen av energi og hastighet sikrer at fibrene til alle smoothieingrediensene kan brytes ned mye bedre. Dette letter igjen absorpsjonen av viktige næringsstoffer som ellers er godt fanget i cellene til grønnsaker og urter. Når du spiser, kan forsiktig tygge gjøre det lettere å bryte ned og absorbere, men dette er sjelden mulig når du drikker en smoothie.

Blader og co. Renses spesielt fint i mikser med høy ytelse

grønne-smoothies-tips-spinat-sunn

Et annet poeng som taler for en mikser med høy ytelse, er den ultimate munnfølelsen. En smoothie fra en kraftig blender er betydelig mer tyktflytende og føles følgelig mer behagelig i ganen. Større biter av spinat, deler av ingefærrøtter og rester av spirer er ubehagelige bivirkninger av en mikser som ikke fungerer godt. Hvis du deretter forbereder din første grønne smoothie, vil du ikke prøve igjen gitt den kornete følelsen.

Det faktum at kjøp av en mikser med høy ytelse er forbundet med en ikke ubetydelig investering, får imidlertid noen til å nøle. Da kan det være fornuftig å spille gjennom andre mulige bruksområder for kjøkkenutstyret og definere den faktiske bruken. En mikser med høy ytelse kan også hjelpe til med tilberedning av supper, sauser, salatdressinger eller nøttesmør og energikuler. Ved vanlig bruk er kjøpet derfor fort verdt.

Bildekilder: Pixabay.com & pxhere.com / CC0 lisens

Previous Post
Nellik av blomster – hvilke følelser de forskjellige fargene uttrykker
Next Post
Tredemølleopplæring – 12 nyttige tips for effektive kondisjonstreninger