15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lev sukkerfritt – nyttig informasjon, tips, oppskrifter og mye mer!

Sukkerfritt liv sukkerholdig mat hva du skal se etter

Så unødvendig som det høres ut, kan vi ikke nekte for at sukker gjør livet vårt søtere. Nyt en is på en varm sommerdag, noen småkaker med kaffen om ettermiddagen eller et stykke sjokoladekake til dessert – alle matvarer som lenge har erobret ganen vår. Sukker er et av de mest forbrukte stoffene i verden og dessverre et av de farligste for helsen. På lang sikt kan sukkerforbruk påvirke livskvaliteten og være årsaken til mange helseproblemer. Hvis du har bestemt deg for å gi opp hvitt raffinert sukker, fortsett å lese artikkelen vår – vi har mange nyttige tips og informasjon om hvordan du lever sukkerfritt!

Lev sukkerfritt: nyttige tips

Living Sugar Free Hidden Sugar Recognizing Tips

Hver gjennomsnittlig voksen bruker mye mer sukker enn nødvendig, så det er ikke en dårlig idé å kutte ned på ekstra sukkerinntak. Noen mennesker går et skritt videre og kutter sukker helt ut av kostholdet. Mange ønsker å leve sukkerfritt fordi det er en av de mest effektive måtene å holde seg frisk. Vi gir deg noen tips om et øyeblikk for å hjelpe deg med å komme deg gjennom denne overgangen.

Å kutte sukker fullstendig Fordeler helsen

Rydd opp kjøkkenet ditt og kast alt sukkerholdig – Cookies, müsli, chips, fruktyoghurt, brød, ketchup og alle andre sauser – dessverre er listen veldig lang. Bytt ut med sunne alternativer, slik at det er mindre sannsynlig at du kommer til en usunn matbit når du for eksempel sitter foran TV -en. Prøv å bake dine egne informasjonskapsler eller lag en sukkerfri marinara-saus til spagettien din.

Unngå alt søtsaker – Sjokolade, kake, is eller bare en kjeks – hvem liker dem ikke? Alle fyller deg først, men de kan stimulere appetitten din enda mer. Siden sukkeret fra søtsakene absorberes i blodet uten mye fordøyelsesarbeid, stiger blodsukkernivået raskt. På kort tid produserer kroppen mye insulin for å balansere de høye sukkernivåene i blodet. Med for mye insulin faller blodsukkernivået vanligvis under normalgrensen, noe som øker suget etter søtsaker.

Living Sugar Free Tips Fordeler

Hvis du virkelig liker den søte tannen, kan du prøve følgende Alternativer slutten:

1. Fersk frukt er naturlig søt og inneholder mye fiber, vitaminer og mineraler. Men husk at frukt også inneholder sukker. For å tilfredsstille din søte tann er det best å velge frukt med lav glykemisk indeks – bær, grønne epler og alle sitrusfrukter er perfekte valg.

2. Gresk yoghurt med kanel er rik på kalsium, protein og vitamin B12.

3. Mørk sjokolade – Jo høyere kakaoinnhold, desto mindre sukker.

4. En håndfull tørket frukt som også er naturlig søte og veldig næringsrike..

5. Krydre rettene – koriander, kanel, muskat og nellik Kardemomme søte maten på en naturlig måte og redusere søtsuget.

Levende sukkerfrie tips Unngå drikker som er rike på sukker

Mye av sukkeret du spiser hver dag kommer ikke fra maten du spiser, men fra drikkene du spiser. Hvis du vil leve sukkerfritt, bør du også mange elskede drinker unngå. Brus, energidrikker og brus er fylt med sukker. Mange såkalte ‘sunne’ drinker som smoothies og fruktjuicer inneholder også fantastiske mengder. For eksempel, i en halv liter 100% eplejuice er det mer enn 13 skjeer (ca. 50 g) sukker. Du ville aldri trodd, ville du? Her er en liste over sunnere drikkealternativer:

1. Vann er gratis og har ingen kalorier.

2. hjemmelaget brus – Musserende vann med en skvett frisk sitron eller lime

3. Vann med agurk og mynte er ganske forfriskende på varme dager.

4. Urte- eller fruktte Du kan nyte både varmt og kaldt om sommeren på balkongen med venner.

5. Te eller kaffe du bør også drikke det usøtet eller med veldig lite melk.

Lev sukkerfritt Unngå sukkerholdige sauser og lag dem selv

Ok, hva med sausene som finnes på nesten alle kjøkken? Ikke bra, dessverre – sukkerinnholdet i de fleste av dem er sjokkerende høyt. For eksempel inneholder en enkelt spiseskje ketchup (rundt 15 g) opptil 5 g sukker! Siden mange ikke har sukkerfrie alternativer, er det bare å lese næringsinformasjonen på baksiden for å være sikker på at du kjøper sausen med det laveste sukkerinnholdet. Vi har noen alternativer for hvordan du kan krydre rettene dine når de er sukkerfrie:

1. Friske eller tørkede urter ikke inneholder sukker eller kalorier og vil være bra for helsen din.

2. Sennep er veldig velsmakende og har i motsetning til ketchup praktisk talt ingen sukker og er lav i kalorier.

3. Pesto Med sin lette nøtteaktige smak er den perfekt til pastaretter eller smørbrød. Det er best å forberede det selv hjemme.

4. Harissa -pasta er en veldig god erstatning for chilisaus.

Sunne snacks og barer fulle av sukker lever sukkerfritt

Med den såkalte ‘Sunne snacks og barer’ du bør også være forsiktig. Alle vet at informasjonskapsler og sjokolade inneholder sukker, og det er derfor mange vender seg til de ‘sunne’ alternativene. Overraskende kan snacks som granola eller proteinbarer ha like mye eller enda mer sukker enn konkurrentene – en granola bar kan inneholde opptil 35 gram sukker. Men det betyr ikke at snacking er helt forbudt. Slik at du kan fortsette å leve sukkerfritt og unne deg noe nå og da, har vi noen alternativer for deg:

 • En håndfull nøtter er fullpakket med gode kalorier, sunt fett og protein.
 • Sti -blanding er også et veldig godt og velsmakende alternativ.
 • Hardkokte egg er rike på proteiner, vitaminer og mineraler.

Les matetiketter og finn skjulte sukkerarter

Sukkerfritt kosthold Fakta om ernæring Les skjult sukker

Vil du leve sukkerfritt eller redusere sukkerforbruket? Så er det en ting som er helt viktig – les matetikettene! Det er to typer sukker – naturlig og tilsatt. Ikke bare inneholder de fleste søtsaker tilsatt sukker, men også mange smakfulle matvarer som salatdressinger, pastasauser og brød. To brødskiver kan inneholde opptil 8 gram sukker. For å sjekke om sukker er tilsatt i en matvare, sjekk ingredienslisten og hvor sukkeret er, ettersom ingrediensene med den høyeste prosentandelen vil bli oppført først.

Den anbefalte daglige sukkermengden for kvinner er 25 g og for menn 35 g. Næringsinformasjonen forteller oss om det totale sukkerinnholdet og ikke om sukkertypene. For å se om det er tilsatt sukker i en matvare, bør du se på ingredienslisten og gjøre deg kjent med de mange navnene på sukker. For å gjøre det lettere å oppdage tilsatt sukker, må du holde øye med følgende ord:

Agave, honning, druesukker, melasse, fruktosesirup, fruktpuré, fruktjuice, fruktose, byggmalt, tørket frukt, glukose, kokosblomstsukker, skummet melkepulver, mysepulver, laktose, sukrose etc..

Lev sukkerfritt, honning, lev sunt, gå ned i vekt

På emballasjen til mange matvarer står det ofte “sukkerfritt” eller “med mindre sukker”, noe som kan være litt misvisende for mange mennesker.

 • Sukkerfri: mindre enn 0,5 gram per porsjon
 • med mindre eller redusert sukker: minst 25% mindre sukker per porsjon sammenlignet med en standard serveringsstørrelse på det opprinnelige produktet.
 • Ingen tilsatt sukker betyr at det ikke ble tilsatt sukker under behandlingen, og at det bare inneholder naturlig sukker.

Lev sukkerfritt: fordelene på et øyeblikk

Levende sukkerfrie diettendringer er bra for kroppen vår

Å leve helt sukkerfritt er en skikkelig utfordring. Men å gjøre uten tilsatt sukker har mange fordeler for kroppen din.

1. Mer vakker hud – Sukker frarøver ikke bare kroppen viktige vitaminer og mineraler, men har også en negativ effekt på det ytre utseendet. Hvis det er for mye sukker i kroppen din, kan det påvirke funksjonen til kollagenet og øke risikoen for hudlidelser og rynker.

2. Ikke mer akne – sukkeret er en av de viktigste mistenkte for akne -problemene dine.

3. Mer energi – overdreven sukkerforbruk gjør deg trøtt og søvnig fordi det forstyrrer blodsukkernivået. Velg ubehandlede, sunne og proteinrike snacks og matvarer for å komme mer energisk gjennom dagen.

Kutt ut sukker som tips for sunn mat

4. Lev sukkerfri og gå ned i vekt – Det er ingen hemmelighet at sukker i seg selv er høyt i kalorier. I gjennomsnitt bruker de fleste rundt 100 gram sukker om dagen. Erstatning av raffinerte karbohydrater og sukkerholdige matvarer med sunt fett holder insulinet stabilt, slik at færre kalorier lagres som fett. Dette kan enkelt hjelpe deg med å gå ned noen kilo. Det ville ikke vært hyggelig?!

5. Sov bedre – Har du lagt merke til at de sukkerholdige snacksene om natten hindrer deg i å sove godt? Sukker er kjent for å være en av de største årsakene til søvnforstyrrelser fordi det driver bort tretthet og erstatter det med energi, og det er denne energien som holder deg våken hele natten. Bare noen få dager etter å ha redusert eller eliminert sukker, vil du sove bedre om kvelden og være mer energisk i løpet av dagen – akkurat som det skal være!

Lev sukkerfritt: oppskrifter

Levende sukkerfrie sukkerfrie oppskrifter sunt vekttap

Til tross for innsats kan sukker fortsatt krype inn i så mange sunne retter. For å vise deg at sukkerfrie måltider også kan være deilige, har vi valgt noen oppskrifter for deg!

Rå mat ‘sjokolade’ 

Ingredienser:

 • 100 g kokosolje
 • 25 g kakaopulver
 • 50 g dadler
 • litt vann

Forberedelse:

 1. Ha den faste kokosoljen i en glassbolle og varm i et vannbad til den blir flytende.
 2. Bland dadlene med litt vann og bruk en mikser til å lage en puré.
 3. Ha puréen med kakaopulveret i en bolle, hell den flytende kokosoljen over og rør godt.
 4. La avkjøle i kjøleskapet i minst 1 time.

sukkerfri levende middag sukkerfri spinat feta muffins oppskrift

Spinatmuffins med feta

Ingredienser:

 • 100 g quinoa
 • 200 g spinatblader
 • 1 løk
 • 200 g fetaost
 • 2 egg
 • salt og pepper
 • 50 g Gouda

Forberedelse:

 1. Ha quinoaen i et dørslag, skyll og renne av. Hell i 250 ml kokende vann og la det småkoke i 10 minutter over middels varme, rør av og til.
 2. Forvarm ovnen til 175 grader og smør muffinsformene. Vask spinaten og legg den i en kjele mens du drypper vått. Kollaps over svak varme i 5 minutter. Skjær løken i terninger og skjær fetaen i små biter.
 3. Visp egg og smak til. Tilsett quinoaen med spinat, feta og løk.
 4. Fordel quinoa -blandingen i muffinsformene, dryss med revet Gouda -ost. Stek i ca 40 minutter.

Sunn sukker alternativer

Friske sukkeralternativer koker sukkerfrie

Takket være de mange sukkeralternativene som finnes på markedet i dag, er det ikke lenger så vanskelig å leve sukkerfritt.

 • Bjørkesukker, også kalt xylitol har samme grad av sødme som raffinert sukker, men 40% færre kalorier.
 • Helt rørsukker er kornet, fuktig og mørk brun. Den har en ettersmak som minner om lakris. Men ikke forveksle det med vanlig rørsukker.
 • Kokosblomst sukker er laget av kokospalmer. Den har en intens og lett fruktig smak og er rik på kalium, sink og jern.
 • Stevia nyter nå stor popularitet. Det er et søtningsmiddel som er hentet fra bladene på planten med samme navn. Stevia har heller ingen kalorier sammenlignet med vanlig sukker.

Lev sukkerfritt: ulempene på et øyeblikk

Levende sukkerfrie fordeler Helse

I tillegg til de mange positive effektene et liv uten sukker gir, er det dessverre også noen få negative punkter.

 • Uttak – La oss starte med den åpenbare bivirkningen. Siden sukker fungerer som et stoff på kroppen din, er standard på det som tilbaketrekning. Den første uken vil du mest sannsynlig oppleve hodepine, humørsvingninger, tretthet, irritabilitet og selvfølgelig sterkt sug etter søtsaker. Imidlertid lindres disse symptomene lett ved å spise frukt eller sunt fett som nøtter og avokado.
 • Spis utendørs kan være veldig vanskelig. Hvis du lever sukkerfritt, bør du alltid ha noe å spise i lommen, det kan være en stor utfordring å finne noe sukkerfritt på farten. Å spise ute med venner eller nyte lokal mat på ferie er ganske enkelt en del av kulturen vår og har en positiv psykologisk effekt på oss alle. Mens du etter en stund hjemme vet nøyaktig hva som er der inne, er dette dessverre ikke tilfelle når du går til en restaurant.

Previous Post
Lag med 2 år gamle barn-20 ideer med forskjellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -trening – øvelser for å bygge muskler og forbrenne fett