15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

10 sunne matkombinasjoner: disse matvarene går bare sammen!

sunn mat kombinasjoner kjøtt avokado tomater matlaging krydder

Ikke alt som smaker godt sammen skal spises sammen. Men disse 10 sunne matkombinasjonene lover ikke bare ren nytelse, men hjelper også med å holde kroppen i form, styrke immunsystemet eller stimulere fordøyelsen. I artikkelen ser vi ikke bare nærmere på de mest populære og populære matkombinasjonene, men forklarer også hvorfor de har en positiv effekt på organismen. Vi presenterer også mindre kjente, men veldig velsmakende blandinger av urter, kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt. Fordi smak alene ikke er nok for en fyllingsmeny. Mange av disse matvarene kan bare utvikle sitt fulle potensial hvis de er på tallerkenen i kombinasjon med andre.

Sunn matkombinasjon med grønnsaker

sunn mat kombinasjoner tomater avokado salat egg pasta

Grønnsaker er en uatskillelig del av et sunt kosthold og er som sådan en uunnværlig del av vår daglige meny. Disse kombinasjonene med grønnsaker er spesielt velsmakende og sunne:

1. Tomater er rike på lykopen (et sekundært plantestoff). Den fettløselige karotenoiden bidrar til å forhindre hjerte- og karsykdommer. Regelmessig inntak av den røde undermaten kan derfor redusere risikoen for slag betydelig. I kombinasjon med fett øker effekten betydelig og kan lett absorberes selv av kokte tomater. Dette forklarer det faktum at salat med tomater, for eksempel, i middelhavsmat er drizzled med olivenolje og pastaen med tomatsaus tilberedes også med olivenolje. Her er flere sunne tomatmatkombinasjoner:

sunne matkombinasjoner tomater avokado tilbereder salat sammen

Tomater og avokado: Matkombinasjonen mellom tomater og avokado regnes som en absolutt klassiker – sistnevnte inneholder umettede fettsyrer, som gir kroppen energi og, sammen med karotenoid lykopen og karotenoid lutein, forbedrer sirkulasjonen. Du kan dryppe grønnsakene i en salat med olivenolje. Hvis du foretrekker å spise fettfattig og klare deg uten olivenolje, kan du berike salaten med valnøtter eller pistasjenøtter. Kombinasjonen med fet ost, for eksempel sauost, regnes også som sunn.

sunn mat kombinasjoner tomat kalvekjøtt lever

Tomater og kalvekjøttlever: Jernmangel kan føre til hodepine, søvnløshet og tretthet. Personer som lider av jernmangel bør spise mat som er rik på jern. Kalvers lever anses å være en leverandør av jern, men sporstoffet kan bare absorberes fullstendig av kroppen i kombinasjon med vitamin C. Først da kan den behandles. For øvrig har kombinasjoner av salat og sitron, spinat og avokado en lignende effekt.

sunne matkombinasjoner tomatbrokkoli matlaging

Tomater og brokkoli: Ifølge en ny studie fra University of Illinois, sies denne kombinasjonen å hjelpe i kampen mot prostatakreft. Den eksakte årsaken er fortsatt ukjent, men frem til nå har både tomater og brokkoli blitt ansett som nyttig sunn mat for pasienter med prostatakreft eller som et forebyggende tiltak. Kombinasjonen sies til og med å øke effekten.

sunne matkombinasjoner endevien kikerter

2. Salat, romaine salat, endive med kikerter: Magnesium er navnet på mirakelmineralet som kan holde stresset i sjakk. Salatene inneholder magnesium og har en positiv effekt på depresjon. Personer som lider av panikkanfall føler seg også bedre med et økt inntak av magnesium. Og selv om bare en lege kan vurdere det nødvendige daglige inntaket riktig i hvert enkelt tilfelle, har en salat per dag bare positive effekter på nervesystemet. Kikerter inneholder også vitamin B6, som er nødvendig for fullstendig absorpsjon av magnesium.

3. Grønnkål og sitron, avokado og spinat: De to regnes som spesielt sunne matkombinasjoner, ettersom de forsyner kroppen med vitamin C og samtidig stimulerer fordøyelsen. De skal også styrke immunsystemet og gi det nødvendige energiløftet for folk som trener regelmessig og ønsker å bygge opp musklene.

Sunn matkombinasjon med kjøtt og fisk

sunne matkombinasjoner rosmarin etterlater kjøtt

1. Biff og rosmarin Kombiner: Krydderet sies å lindre de negative effektene av stekt eller grillet kjøtt, da det også forhindrer flatulens og har en god effekt på fordøyelsessystemet. Marinaden med nyhakket rosmarin med olivenolje, sitronsaft og salt er spesielt sunn og deilig. Pensle kjøttet sjenerøst med det og la det marinere i kjøleskapet i minst en time.

Server sunne fiskebrokkolimatkombinasjoner

2. Fisk og brokkoli: Denne kombinasjonen er ikke bare en fyllingsrett, men hjelper også som et forebyggende tiltak mot kreft. Makrell og laks er spesielt rike på mineralet selen og kan forsyne kroppen med det. Selen støtter også immunsystemet og normal skjoldbruskkjertelfunksjon. Brokkoli inneholder sennepsoljen sulforafan, som i dyreforsøk sies å ha en hemmende effekt mot visse svulstfremkallende faktorer. Dette handler ikke om et helbredende mirakel, men om sunt kosthold som et forebyggende tiltak. Mat kan selvfølgelig aldri erstatte terapi, men etter å ha konsultert lege kan det gi ytterligere støtte for helbredelsesprosessen.

sunn mat kombinasjoner rosenkål svinekjøtt

3. Svinekjøtt og rosenkål: Svinekjøtt er for fett til å bli spist daglig eller flere ganger i uken. Men ryktet for å være usunt er egentlig ikke opptjent. Kjøttet inneholder selen og har derfor, i likhet med makrell og laks, en positiv effekt på kroppen. I kombinasjon med rosenkål smaker biffene ikke bare bedre, de er også sunnere.

Sunn matkombinasjon med frukt og nøtter

sunn mat kombinasjoner fruktsalat vitaminer fettløselige

1. Frukt, nøtter og yoghurt danner en uimotståelig kombinasjon: De smaker fantastisk og er ekstremt sunne. De fettløselige vitaminene C, D og E kan absorberes bedre av kroppen. Mottoet her er: bedre å kjøpe lokal frukt. Vask alltid frukten grundig før du spiser og skjær den i kvartaler. For eksempel kan du velge nøtter:

Mandler – de inneholder nyttige mineraler og umettede fettsyrer. Selv om nøttene har en høy kaloriverdi, er de tilstede i mange diettplaner – hovedsakelig fordi de muliggjør rask absorpsjon av vitaminer i frukten. Men også fordi de fyller deg selv i små mengder.

Hasselnøtter holder nervesystemet sunt. De inneholder lecitin, en aktiv ingrediens som er bra for nervesystemet. Og flavonoider sørger for god blodsirkulasjon, så hold vener og vener i form.

sunn mat kombinasjoner som nøtter er god kropp

Cashewnøtter inneholder ikke bare jern, men også sporstoffet kobber, senker kolesterolnivået og anbefales for personer med høyt blodtrykk.

Valnøtter inneholder mye omega-6 og omega-3 fettsyrer. Menneskekroppen kan ikke produsere begge disse selv og må derfor forsyne dem med dietten. De har også en antiinflammatorisk effekt og, i kombinasjon med vitaminene, sink, jern og selen, som et forebyggende tiltak mot hjerteinfarkt.

Nøtter er så sunne at de har blitt en uatskillelig del av den daglige menyen. Du kan spise mellom 50 og 100 gram nøtter om dagen, helst rå, men vasket grundig.

sunne matkombinasjoner müsli blåbær honning appelsinjuice

2.  Granola og appelsinjuice: det høye fiberinnholdet reduserer risikoen for kranspulsårer og diabetes og senker blodtrykket. Du kan kombinere frukt og müsli med honning for best mulig effekt. Kjøp sesongfrukt for å være på den sikre siden – den inneholder virkelig vitaminene du trenger og kommer fra hagen, ikke fra drivhuset.

3. Blåbær og druer: Følgende tommelfingerregel gjelder for frukt: jo flere forskjellige sesongvarianter du kombinerer, jo bedre. Fruktsalaten er ikke bare en populær dessert, den maksimerer også de positive effektene av de enkelte fruktene på kroppen. Blåbær og druer er ikke bare deilige, men også gode for huden – mange masker og skrubber inneholder fruktene, som kan gi ansiktet viktige næringsstoffer og effektivt forbedre en flekkete hud.

Ikke alt som smaker godt er sunt – hvis du vil ha et balansert kosthold, bør du designe menyen i henhold til dine personlige behov. Noen ganger er en konsultasjon med lege eller ernæringsfysiolog et absolutt must – fordi bare de kan vurdere hvilken effekt individuell mat vil ha på din egen helse. I tillegg gjelder tommelfingerregelen: sunt kosthold i kombinasjon med daglig trening / sport eller til og med lange turer utendørs holder deg i form. Sist, men ikke minst, bør du prøve forskjellige kombinasjoner for å se hvilken effekt de har på kroppen din.

sunn mat kombinasjoner tomat avokado spise deilig kropp

Previous Post
En barnesykkel laget av bambus fremmer miljøbevissthet
Next Post
Lag kake av søtsaker selv – 9 ideer med og uten baking