15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kosthold fra 40: hvilke matvarer du bør inkludere i menyen og nyttige tips på et øyeblikk!

De sier at 40 er den nye 30. Men det er ikke mulig å komme seg rundt det – etter hvert som du blir eldre, blir det også kroppen din, og det blir vanskeligere og vanskeligere å opprettholde vekten eller gå ned noen kilo. Det spiller ingen rolle om du er 25 eller 50 år gammel – et balansert og sunt kosthold er alltid viktig. Å gå ned i vekt er vanskelig for alle, men i 40 -årene kan det til tider være en skikkelig utfordring. Kanskje den deilige pastaen til middag vil føre til oppblåst mage og vekten vil umiddelbart vise 1-2 kilo mer neste morgen? Du er ikke alene! For å holde deg frisk og i form, er det veldig viktig å tilpasse kostholdet ditt til dine behov og livsstil fra du er 40 år. I vår artikkel vil vi fortelle deg hvilke matvarer du bør inkludere i menyen og mange nyttige tips.

Hud over 40 diett Kollagenproduksjon Fremme kvinners sunne matvarer for vekttap

Når du blir eldre, endres både ernæringsbehovet og stoffskiftet – det bremser og kroppen brenner ikke lenger kalorier like effektivt. Sluttresultatet er at mens du er på samme diett som du gjorde for 5 år siden, virker det ikke lenger. Vitenskapelige studier har vist at kvinner over 40 år i gjennomsnitt mister 0,5 kg muskler per år. Det gjør det enda vanskeligere å gå ned i vekt. Ifølge University of California kan overvekt føre til en rekke sykdommer, inkludert diabetes type 2, kreft og hjertesykdom. Heldigvis er det ting du kan gjøre for å øke stoffskiftet, øke energinivået og minimere risikoen for sykdom. Det perfekte kostholdet for alle eksisterer ikke – mens det som fungerer best for en kvinne ikke fungerer i det hele tatt for en annen. Imidlertid er det noen næringsstoffer som er viktige komponenter i et sunt kosthold fra fylte 40 år.

Kosthold for 40+ – Hvorfor bør du endre matvaner?

Diett vekttap fra 40 kalorifattige matvarer hvor mange kalorier per dag kvinne

Uansett om det er mann eller kvinne – alle over 40 vil føle det. Selv om folk ikke har endret matvaner og trener, går de opp i gjennomsnitt 1 kilo i året. Er ikke det irriterende? Hovedårsaken til dette er at kroppssammensetning og metabolisme endres gjennom årene. Det skjer imidlertid ikke over natt – stoffskiftet reduseres med 5% hvert 10. år fra 25 -årsalderen. Siden kroppen ikke lenger kan bryte ned sukker og karbohydrater så godt, øker også risikoen for diabetes type 2 med 5%, spesielt hvis det også er vektøkning. I en alder av 40 faller også det kvinnelige østrogennivået, og dette kan igjen føre til fettlagring i mageområdet. Forskere fra Harvard University har funnet ut at hormonelle endringer forårsaket av perimenopause og overgangsalder bidrar til fettakkumulering. Løsningen? Spis mer fiberrike matvarer og vær aktiv.

sunn mat for vekttap hud over 40 ernæring for kvinner

Evaluer din nåværende spisestil og tenk på dine tidligere spisevaner – dette er den eneste måten å velge dietten som passer dine behov. Usikker på hvor du skal begynne? Nedenfor er noen nyttige tips om hvordan du spiser et sunt kosthold for kvinner over 40 år.

 • Prøv å konsumere minst 5 porsjoner ferske grønnsaker og frukt om dagen.
 • Bruk fettfattige meieriprodukter og tilbered rettene med lavt fettinnhold. Grilling, baking og damping er alltid bedre enn frityrsteking.
 • Eliminer hurtigmat og ferdigretter fra menyen og drikk alkohol i sunne proporsjoner.
 • Protein er avgjørende for et sunt kosthold over 40 år – hvert måltid bør inneholde minst én proteinrik mat. Tenk egg, fisk, magert kjøtt eller nøtter og belgfrukter som veganske proteinkilder.
 • Mindre enn 5% av dine daglige kalorier kan komme fra bearbeidet mat eller desserter.
 • Se på ditt natriuminntak – det kan ikke være mer enn 2300 milligram per dag.

Sunt fett og proteiner bør definitivt stå på menyen

Kosthold fra 40 års kvinnemetabolisme stimulerer hjertesunn mat

En vanlig myte i ernæringsverdenen er at fett gjør oss tykke. Men sannheten er at kroppen vår er avhengig av sunt fett. I tillegg spiller fett og essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6 en avgjørende rolle i hormonbalansen og beskytter blodårene mot avleiringer. Fet fisk som laks og sild, nøtter, avokado og vegetabilske oljer som linfrø er gode naturlige kilder til sunt fett og bør ikke mangle i en diett fra fylte 40 år..

Kosthold for kvinner over 40 Hjerte Sunn matliste Metabolisme Stimulerende tips

Ifølge undersøkelser spiser hver tredje kvinne over 45 år altfor lite protein. Et proteinrikt kosthold hjelper ikke bare med å bygge muskler og gå ned i vekt, det styrker også immunsystemet og stimulerer hormonproduksjonen. Senest når perimenopausen begynner, kan kroppen ikke lenger absorbere proteiner like effektivt. Derfor bør riktig diett inneholde nok sunne proteiner av høy kvalitet fra 40 år. En blanding av vegetabilske og animalske proteinleverandører ville være ideell for å holde seg frisk og passe i alderdommen. Helseeksperter anbefaler rundt 1,0 til 1,3 gram protein per kilo kroppsvekt.

Kosthold for kvinner over 40 år – hvilke mineraler og vitaminer kroppen trenger?

Kostfiber for vekttap diett fra 40 kvinne sunn mat

Kvinner over 40 år rammes oftere av vitamin- eller mineralmangel enn menn. Hvilke vitaminer som er spesielt problematiske og hvilke matvarer du bør stole på finner du nedenfor.

 • Kalsium – Det er viktig å få i seg nok kalsium og vitamin D for å opprettholde bentettheten. Når kvinner blir eldre, blir beinene tynnere og risikoen for sykdommer som osteoporose øker. Gode ​​kalsiumkilder er grønne grønnsaker, nøtter, frø, brokkoli og hard ost.
 • Jern – Alle kvinner over 40 år har et økt jernbehov. Ifølge leger bør dietten for kvinner over 40 inneholde rundt 18 milligram jern per dag. Rødt kjøtt, bladgrønnsaker, nøtter og frø er spesielt rike på jern.
 • Folsyre er avgjørende for et sunt kosthold for kvinner over 40, fordi for lite av det kan føre til en forstyrret og redusert metabolisme. Folsyre finnes hovedsakelig i grønnsaker som tomater, kål og asparges, samt soyabønner, erter og fullkornsprodukter.

Nyttige tips for å holde deg i form og frisk i alderdommen

Trening og kosthold for 40+ sunne matvarer for vekttap Kvinner vekttapstips

 Kosthold er ikke det eneste som er viktig for å holde seg frisk og i form etter en viss alder. Resten av dine vaner spiller også en avgjørende rolle i dette.

 • Juster kaloribehovet – Som nevnt tidligere, gjennom årene bremser stoffskiftet og kroppen bruker langt færre kalorier. Så det mest nyttige og viktige tipset for dietten over 40 er å redusere kalorier.
 • Spis sakte og med glede – Å spise sakte, unngå distraksjoner mens du spiser eller legge ned gaffelen mellom måltidene, hjelper deg med å lære å lytte til kroppens signaler. Intuitiv spising hjelper oss å kjenne igjen når vi virkelig er sultne og mette.
 • Drikk bare alkohol med måte – Alkohol trekker vann ut av kroppen og bremser stoffskiftet. Fra 40 -årsalderen fungerer leveren ikke lenger som den pleide, og alkoholen kan ikke brytes ned så raskt. 1 glass vin eller 1 øl er fortsatt greit og kan til og med ha en positiv effekt på det kardiovaskulære systemet.

riktig ernæring fra 40 kvinne sunn mat

 • Vær aktiv – Selv om dette tipset virker åpenbart, handler trening og kosthold over 40 ikke bare om treningsmengden, det handler også om treningstypen. Styrketrening med lette vekter forhindrer nedbrytning av muskler og stimulerer stoffskiftet. Prøv å trene i 2-3 timer for å styrke bindevevet. Ta lengre turer og unn deg bilen oftere.
 • Få nok søvn og reduser stress – Fra en viss alder og utover bør du sikre at ikke bare kroppen din, men også hjernen din forblir i form og frisk. Utilstrekkelig søvn har en negativ effekt på hormonene ghrelin og leptin, som regulerer appetitten vår. En forstyrret hormonbalanse kan føre til matbehov og vektøkning. For mye stress fører til økte nivåer av kortisol – et hormon som også kan føre til vektøkning i mageområdet.

Riktig ernæring fra 40 – disse matvarene bør inkluderes i kostholdet ditt

sunn mat for vekttap diett fra 40 år kvinner

I tillegg til tipsene ovenfor kan inntak av visse matvarer forbedre din generelle helse fra fylte 40 år.

 • linfrø er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer og er svært viktige for hjertehelsen. I tillegg er linfrø fylt med sunt fiber, som hjelper deg til å føle deg mett lenger og holder tarmhelsen i sjakk.
 • Avokado og nøtter – Rå nøtter og avokado inneholder mye fett, men inneholder de essensielle omega-3 fettsyrene og stimulerer stoffskiftet. Det høye kaliuminnholdet i avokado gir vakker hud og kan senke høyt blodtrykk. En porsjon med 30 gram nøtter per dag reduserer risikoen for kroniske tilstander som diabetes.
 • Sauerkraut – For en sunn tarmflora er fermenterte probiotiske matvarer svært viktige for kostholdet fra de er 40 år. Vitenskapelige studier har bekreftet at de sunne bakteriene den inneholder, styrker immunsystemet, stimulerer fordøyelsen og forbedrer hudfargen.

Sport og ernæring fra 40 kvinner hjerte-sunn mat hvor mye protein per dag kvinner

 • Chili – Uansett om det er ferskt eller malt – selv små mengder chili har en positiv effekt på stoffskiftet. Den pikante capsaicini den inneholder kan øke varmegenerering i kroppen med opptil 25%, noe som fører til høyere kaloriforbruk.
 • Egg er en skikkelig allsidig når det gjelder ernæring fra 40. De inneholder vitamin D for beinhelse, kolin for hjernefunksjon og proteiner for å opprettholde muskelmasse.
 • Gulrøtter er fylt med betakaroten, som omdannes til vitamin A – et vitamin som støtter immunsystemet og fremmer øyehelsen.
 • Mørk sjokolade – Sjokolade er kanskje ikke det første du tenker på når du tenker på riktig ernæring for kvinner over 40 år. Mørk sjokolade er imidlertid rik på flavonoler, som beskytter hjertet ditt, reduserer risikoen for diabetes og senker blodtrykket. For å dra fordel av disse fordelene, velg varianter med minst 70% kakaoinnhold.

Sunn ernæring fra 40 menn – noen flere nyttige tips på et øyeblikk

Kosthold for menn over 40 idretter i alder Muskelbyggingstips

Også hos menn i alderen 40 år og eldre endres stoffskiftet radikalt og hormonproduksjonen reduseres. Derfor er det viktig å gjøre noen endringer i dine spisevaner. Mens tipsene og maten ovenfor gjelder for begge kjønn, bør menn fortsatt være ekstra oppmerksom på hjertets helse. Det ser ut til at de fleste middelaldrende menn ikke er klar over farene ved hjertesykdommer som høyt blodtrykk, hjerneslag og hjerteinfarkt. For å redusere risikoen, prøv å få nok søvn og reduser stress. Prøv å unngå bearbeidet og salt mat. Ifølge leger har ikke menn over 40 år lov til å konsumere mer enn 6 gram salt per dag.

Ernæring fra 40 menn stimulerer stoffskiftet muskelbygging i alderdommen Treningstips

Previous Post
Ugress i plenen – hvordan kontrollere de 10 vanligste artene
Next Post
Hvordan og med hva du kan dekorere pepperkakehuset – kreative ideer til vakre pepperkakehus