15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Viktige næringsstoffer for kroppen i kampen mot koronaviruset

Under COVID-19-pandemien er det spesielt viktig at du bruker visse viktige næringsstoffer. Endringer i livsstil, i tillegg til sosial distansering og passende hygienepraksis, er også viktige i kampen mot koronaviruset. Imidlertid er det også viktig å forstå at denne nye sykdommen har mange usikkerheter. Så langt er det ingen mat eller medisiner som kan kurere eller forhindre infeksjonen. Imidlertid består immunsystemet av en kompleks samling av celler, prosesser og kjemikalier som hele tiden beskytter kroppen mot invaderende patogener som virus, toksiner og bakterier. Av denne grunn er et sunt kosthold som beskyttelse under koronakrisen avgjørende for å opprettholde god helse.

Viktige næringsstoffer for immunsystemet

Mat lager beskyttelsesmasker og hansker på grunn av forebyggende tiltak mot covid-19

Alle forstår at visse viktige næringsstoffer er avgjørende for kroppens helse og normale funksjon. Slike er forskjellige sporelementer som vitaminer og mineraler samt makronæringsstoffer som proteiner, fett og karbohydrater. Noen av dem produseres ikke naturlig i kroppen og må derfor skaffes eksternt gjennom mat. Så hvis du ikke har absorbert og omdannet nok essensielle og ekstra næringsstoffer, kan det føre til ulike helseproblemer og plager på grunn av mangel på energi og fokus. Dette inkluderer også fordøyelse, hud, bensystem og mange sykdommer som ligner på COVID-19.

viktige næringsstoffer for immunsystemet gjennom inntak av ingefær honning te

Når du smitter med koronaviruset, er immunsystemet ditt ansvarlig for å bekjempe det. Forskning viser at bedre kosthold støtter optimal immunfunksjon. Mikronæringsstoffer som er viktige for å bekjempe infeksjoner inkluderer vitamin A, B, C, D og E og mineralene jern, selen og sink når du bekjemper koronavirus. Så, følgende informasjon kan hjelpe deg å forstå hvor viktige næringsstoffer som støtter immunsystemet og hvilken mat du skal spise under pandemien. Imidlertid er det også noen faktorer som fører til mangel på næringsstoffer og forhindrer kroppen i å absorbere og omdanne viktige næringsstoffer. Her er 10 av dem:

pizza i karantene som spiser foran den bærbare coronavirus -pandemien

 1. Dårlig utvalg av mat og utilstrekkelig inntak av ferske, naturlige produkter
 2. Feil kombinasjon av mat
 3. Utilstrekkelig kaloriinntak
 4. Å skape et miljø for utvikling av forskjellige bakterier, virus og parasitter, hovedsakelig på grunn av underernæring
 5. Akkumulering av forskjellige tungmetaller og giftstoffer i kroppen
 6. Ulike fordøyelsesproblemer som irritabel tarm, forstoppelse, spiseforstyrrelse, gastritt, kolitt, dysbiose og andre
 7. Utilstrekkelig sollys eller vitamin D.
 8. Nedsatt tilførsel av enzymer i kroppen
 9. Genetiske mutasjoner som kan være en forutsetning for dårlig metylering, avgiftning og omdannelse av vitaminer
 10. Feil valg av kosttilskudd

Riktig ernæringsstrategi for immunsystemet

smilende kvinne med handlekurv viktige næringsstoffer fra grønnsaker og frukt mot infeksjoner i covid-19

I tillegg kan du forhindre at disse dårlige diettene skjer ved å fremme absorpsjon og omdannelse av viktige næringsstoffer i kroppen. Det finnes også en rekke ferske, godt modne frukter og grønnsaker som gir deg mange mineraler og vitaminer som kroppen din trenger. Å spise nok fersk mat som er rik på enzymer er det første viktige trinnet. Disse bør utgjøre minst 60-80% av menyen. Dette inkluderer frukt, grønnsaker, spirer, spirede frø og nøtter og ferskpresset frukt- og grønnsaksjuice.

Sunt korn gir viktige næringsstoffer for å styrke immunsystemet mot infeksjoner

Spis en rekke korn og belgfrukter som gir deg en stor del av kaloriene, karbohydratene, vegetabilske proteiner og vitamin B -gruppen. La også disse trekke over natten for bedre absorpsjon. Noen av dem som bønner, brun ris og quinoa bør imidlertid skylles etter tilberedning. Mange frø og nøtter på menyen gir deg det fettet du trenger. De fleste av dem er selvlagde, men essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6 må tas utenfra. For bedre absorpsjon kan du også suge frøene og nøttene på forhånd, men bør ikke overstige 50-60 g per dag. For tilstrekkelig mengde omega-3 i kroppen anbefales minst 30% linfrø og chiafrø til daglig inntak.

sunn mat naturlig mat frukt og grønnsaker oliven blomkål sitroner vitamin c

Kombiner maten riktig for den beste fordøyelsen. Med en gjennomsnittlig høyde og moderat trening, bør du konsumere rundt 2500 kalorier om dagen. Ekskluder tunge og fete matvarer fra kostholdet ditt, for eksempel meieriprodukter, kjøtt, fisk og egg, samt konsentrert fett som olje og margarin. Disse er uønskede fordi de hindrer opptaket av mikro- og makroelementer. Drikk vann og presset juice, for med dem vil du rense kroppen din for akkumulerte giftstoffer og andre skadelige stoffer. Regelmessig sollys i 15-30 minutter er viktig, slik at du får det viktige vitamin D3 for kroppen.

Immunitet mot kosttilskudd

medisinsk kosttilskudd for mangel på næringsstoffer under koronavirusepidemien

Til tross for de vanskelige forholdene mennesker lever under karantene, kan alle ha god helse hvis de forebyggende retter innsatsen i denne retningen. Så å spise riktig mat, tilberede dem og kombinere dem riktig kan beskytte deg mot de mest utbredte ernæringsmessige manglene. En annen måte å styrke immunsystemet mot en mulig infeksjon er gjennom kosttilskudd. Slike midler inneholder også vitaminer, mineraler og andre viktige næringsstoffer. Inntaket deres kan hjelpe deg mot immunitet, men må være rimelig. Det er derfor av største betydning at kosttilskudd er skreddersydd for organismenes individuelle tilstand. Dette inkluderer analyse av tidligere og nåværende menyer, samt en mer presis diagnose gjennom ulike biokjemiske og genetiske studier. Det er derfor viktig å konsultere en spesialist som har mange års erfaring og omfattende kunnskap om de metabolske prosessene i kroppen.

goji bær spirulina chia frø supermat kosttilskudd styrker immunsystemet

Følgende kosttilskudd anbefales vanligvis:

 1. Vitamin B12 må tas av personer over 55 år. De mister vanligvis næringsstoffer som er nødvendige for å skille proteinmolekylet fra kobalamin (B12). Vitaminet kreves også av veganere og de fleste vegetarianere som ikke spiser det med mat. Videre bør vitamin B12 tas av personer med genetiske mutasjoner og forstyrret mage -tarmkanal som ikke kan aktivere det.
 2. Vitamin D3 er ekstremt viktig, spesielt om vinteren. Mangel forekommer hos mennesker som ikke er utsatt for solen, så vel som hos de som har mutasjoner i genet som aktiverer vitamin D.
 3. Omega-3 fettsyrer er gode for de som ikke kan konsumere nok rå grønnsaker som linfrø, chiafrø, purslane, spinat, salat, tang, blåbær, jordbær, etc..

Andre viktige næringsstoffer

sink og selen fra nøtter og belgfrukter som viktige næringsstoffer mot koronavirus

Menneskekroppen trenger også jern, sink og selen for vekst av immunceller. Jern hjelper til med å drepe patogener ved å øke antallet frie radikaler som kan ødelegge dem. Det regulerer også enzymreaksjonene som er viktige for immunceller for å gjenkjenne og bekjempe patogener. Sink bidrar til å opprettholde integriteten til hud og slimhinner. Sink og selen fungerer også som en antioksidant, og hjelper til med å fjerne noen av skadene forårsaket av oksidativt stress. Jern finnes hovedsakelig i kjøtt og fisk, men kan også finnes i vegetariske kilder som belgfrukter, fullkorn og jernforsterket frokostblanding. Sink finnes i østers og annen sjømat, kjøtt, kylling, tørkede bønner og nøtter. Paranøtter, korn og sopp er gode kostholdskilder til selen.

Fryserom fulle av frosne grønnsaker Corona lager mat

For alle andre typer kosttilskudd er det tilrådelig å gjøre ytterligere undersøkelser for å avgjøre om den enkelte trenger dem. Menneskekroppen har den unike evnen til å få det beste ut av minimum, å kaste alt som er unødvendig og å ta i seg alt det trenger. Dette er en naturlig mekanisme for selvbevaring som mennesker tilegner seg ved fødselen. Så hvis du spiser hovedsakelig plantebasert mat og mer frisk frukt og grønnsaker, får du viktige næringsstoffer som kan hjelpe deg med å bekjempe COVID-19.

Previous Post
Boksing – For god kondisjon og raske reflekser
Next Post
Industrielt utseende for hagen – kunstneriske designideer og tips