15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å lage en terrassedam – 25 moderne og plassbesparende ideer

Lag-en-terrasse-dam-moderne-ideer-plassbesparende

Hvis du vil lage en terrassedam, må du planlegge presist og vise kreativitet i designet! Vi hjelper deg gjerne og viser deg 25 ideer som du kan lage en liten oase med. Med eller uten vannfunksjoner, med planter i et naturlig utseende eller ganske enkelt og moderne – la deg inspirere av eksemplene i bildeserien nedenfor!

Lag en terrassedam – med eller uten vannplanter?

Terrassedam-opprett-spisestue-plass-tre-bro

Terrassedammen er vanligvis bygget i enden av terrassen og anses å være en fortsettelse av terrassen rent rent visuelt. Terrassen er deretter sømløst koblet til hagen med en moderne trebro. Denne designen er ekstremt praktisk og moderne – et stilig tillegg til et enfamiliehus i minimalistisk stil. De som velger å gjøre det, kan klare seg uten vannplanter og i stedet dekorere den grunne dammen med elvesteiner. Alternativt kan dammen plantes med vannliljer, siv eller en sumpgrønn.

Lag en terrassedam – med eller uten vannfunksjoner?

Lag-en-terrasse-dam-design-moderne-hage-ideer

Hvis terrassedammen er ganske liten, kan den fremheves med vannfunksjoner. Hagefontener eller en foss vil slappe av sansene og tiltrekke seg fugler og sommerfugler. Uansett, hvis dammen er større, kan du klare deg uten det og bosette deg med koifisk eller skilpadder i stedet. I fotogalleriet finner du ytterligere herlige eksempler på vellykket terrassedesign med vanndam. La dette inspirere deg og skape en oase av velvære!

Legg terrassen med tre og lag en liten hagedam rett ved siden av den

Lag terrassedam-tre-vannliljer-betong-belegningsstein

Uansett om du har en stor eller liten hage, trenger du ikke klare deg uten vannelementet. Hagedammer passer faktisk overalt og inviterer deg til å dvele på vakre solfylte dager. Det er et stort utvalg av terrassedamtyper. Avhengig av størrelsen på hagen og personlige preferanser, vil du sikkert finne den riktige typen som passer best til den forrige stilen i hagen din. Hvis du er en naturelsker, kan en hagedam med mange planter i forskjellige soner være det rette for din smak.

Stilig terrasse innrammet av to små hagedammer

Terrasse-dam-lage-tre-vannliljer-siv

En slik dam kan opprettes som en foliedam i hvilken som helst form. En nesten naturlig terrassedam er også tilgjengelig som prefabrikkerte dam. I en formell hage, for eksempel, vil en formell koi -dam eller pryddam passe. Disse tjernene imponerer med sine klare linjer og få planter som brukes effektivt. En formell terrassedam er vanligvis laget ved siden av et sete. Den kan enten være laget av betong eller laget av folie. Kanten av filmen er dekket med murstein eller steinheller.

Moderne minimalistisk terrassedesign med et grunt hagedam dekorert med elvesteiner

Lag-en-terrasse-dam-kant-flat-trinn

Hvis du vil bygge et stort hagedam, er det best å velge et foliedam. Med denne rimelige varianten er det ingen grenser for designet. En prefabrikert dam, derimot, er den ideelle løsningen for mindre hager. Den er rask å sette opp, veldig stabil og holdbar. De forskjellige vannsonene er forhåndsdefinerte og kan ikke endres. Hvis du vil lage en dam, må du tenke nøye over hvor dammen skal plasseres.

Moderne terrassedesign – grunt hagedam med vannfunksjoner

Terrasse dam-lage-tre-terrasse-grus gulv-vann funksjoner

Hvis du velger en hagedam med planter, er det viktig at den får seks timers sol slik at plantene kan trives. For at du alltid skal kunne kjenne den forfriskende og avkjølende effekten av terrassedammen, bør dammen også være godt synlig fra setet ditt. En terrassedam under trær er ikke en god avgjørelse, da løpet vil falle rett i vannet.

Terrassedam med vannliljer blir raskt et blikkfang

Å lage en terrasse-dam-ideer-plante-vannliljer-vannplanter

En vakkert plantet terrassedam blir en oase som inviterer deg til å slappe av og gjør de solfylte timene uforglemmelige. For at vannet skal forbli klart og rent, må dammen plantes ordentlig. en tredjedel av vannoverflaten bør stå plantet. Egentlig kan du nesten ikke forestille deg en hagedam uten vannliljer. Bruk så små varianter som mulig for å plante dammen. De vakre vannliljer skal få det dypeste punktet i terrassedammen. Du må ikke bruke befruktet hagejord når du planter. Den ferdige damplantejord og hageleirjord uten rotrester er egnet.

Design forhagen – lag en terrassedam og plant den med vannplanter

Å lage en terrassedam med ideer og designe en forhage på en moderne måte

Undersjøiske planter gir oksygen i dammen og myrplantene brukes av dyrene som gjemmesteder. Planter med store blader, som pelargoner og hostas, er egnet for å plante dammen. Riktig damvedlikehold er av stor betydning for klart vann. Fjern derfor pollen, blader og gjengrodde planter regelmessig, regelmessig. Ulike verktøy fra hagen kan være til stor hjelp for å rydde opp i vannet. Med et landingsnett kan du for eksempel få alt ut av vannet som du ser flyte på overflaten.

Hagedammen skiller terrassen optisk fra hagen optisk

Terrasse-dam-lage-moderne-betong-belegningsstein-trinn

Hvis du vil livne opp din egen hagedam, kan du berike den med forskjellige nyttige dyr. Du er velkommen til å sette fisk som gullfisk, minnows eller bitterling i riket. Det er selvfølgelig andre akvatiske dyr som koloniserer seg selv. Interessante nybyggere er frosker som lever av vannlopper og mygg, som vi selvfølgelig kan dra nytte av. De fascinerende vakre øyenstikkerne kan også bli funnet veldig ofte ved hagedammen. Hvis du har plassert kalkstein rundt vannet, vil øgler og frosker gradvis dukke opp der.

Hagedam i stål ved siden av treterrassen

Lag terrasse-dam-moderne-ideer-tre-fliser

Sneglene er også veldig gunstige for biotopen. Nyttige arter er for eksempel tårnsneglene og pansesneglene. De sørger for at damgulvet løsnes. En annen art som balanserer ut biotopen er damsneglene. De lever av planteavfall og alger. Selvfølgelig må sneglene i terrassedammen ikke bli for store, for hvis det er matmangel, vil de spise opp plantene i dammen.

Moderne terrassedesign – koselige planter omgir terrassen, en liten dam tiltrekker seg fugler og sommerfugler

Å lage en terrasse-dam-moderne-ideer-planter

Hagedam dekorert med en hagestatue i stein – moderne designidee

Opprette en terrassedam, siv, vannliljer og betongterrasse

Lag en terrassedam i stålbassenget

Lag en terrassedam med vannliljer og sandsteinstein

Å lage en terrassedam – moderne hagedesign

Terrasse-dam-lag-foran hage-moderne-ideer

Lag en terrassedam med vannfunksjoner

Terrasse-dam-lage-vann funksjoner-moderne-ideer

Lag et terrassedamm-stein-moderne-natur-utseende

Lag en terrassedam, brazier og vannfunksjoner

Lag en terrasse-dam-hage-benk-moderne-Koi-fisk

Lag-en-terrasse-dam-liten-smal-stål-bygg-selv

Lag terrassedam-koi-fisk-vannliljer

Lag en terrasse-dam-koselig-betong-liten

Lag en terrasse-dam-ren-natur-vannliljer

Lag terrasse dam-vann funksjoner-naturstein fontene

Lag en terrasse-dam-kaskade-vann-spill-vannlilje

Previous Post
Jernmangel hva skal jeg gjøre? – En oversikt over årsaker, symptomer og matvarer som inneholder jern!
Next Post
Å bygge og legge ut et drivhus i hagen – det du må vurdere