15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vakre blomster for hagen skaper en ekte eksplosjon av farger

toårig foxgloves digitalis - lilla fiolett - blomstrende blomster i hagearbeid

Har du alltid drømt om vakre blomster i hagen din? Vel, her er en mulig løsning for å gjøre den drømmen til virkelighet. I dag vil vi presentere noen spesielle typer blomster. Disse blomstene har vanligvis mange farger som ikke falmer på lenge, de sprer seg raskt og kan snart fylle hagen din med fantastiske nyanser og flotte dufter. I tillegg vokser de i hvert blomsterbed! Er ikke det unikt? Er du interessert nå? Bare les videre for å finne ut mer om disse fantastiske Blomster til hagen å oppleve.

Blomster til hagen – her er noen lettstelte arter

Glem meg ikke blå hvite rosa nyanser blomsterbed hage

Du kan nesten ikke tro det, men alle disse blomstene er enestående skjønnheter. På grunn av egenskapene som er nevnt ovenfor, inkluderer denne gruppen den årlige Nigella damascena (jomfru i det grønne), Eschscholzia calofornica (California valmue), Calendula (ringblomst), toårige revehansker (digitalis), fioler og også noen flerårige blomsterarter hvis livet er 3 – varer 4 år – columbines, lupin (Lupinus), etc..

Valmuefrø i California

Plante Eschscholzia calofornica Californian valmue blomster lys oransje

Alle disse blomstene er i stand til å produsere rikelig med frø og forplante seg selv. Så de kan vises på sitt gamle sted i hagen, men også i andre områder. Dette er godt å vite, slik at du ikke vil bli overrasket over posisjonen din.

Disse blomstene til hagen trenger ledig plass

flerårige blomsterplanter trenger ledig plass

Hvis du virkelig har mye ledig plass i hagen, er det verdt å dyrke disse vakre blomstene der. Men vær forsiktig: ikke plant dem i umiddelbar nærhet av sterkt voksende planter som pelargoner og eviggrønne planter. De liker ikke hverandre.

Jungfer i det grønne

Jungfer im Grünen-nigella-damascene tips for planting i hagen

Vanligvis plantes disse blomsterskjønnhetene rundt flerårige blomster. Når de blir større, fyller de hullene i hagen din, og du vil nyte de fantastiske fargene. Du kan lage mange vakre komposisjoner uten å legge mye krefter og penger på det. Av denne grunn er mange gartnere spesielt glad i disse plantene og bruker dem til å designe blomsterbedene i en romantisk stil eller i en landlig idyll.

Rød spurflower

rød spurblomst Centranthus ruber ideer til blomster uten mye innsats

Noen hobbygartnere tror at oppførselen til disse plantene krysser alle grenser. Ja, den røde spurflower (Centranthus ruber), California valmue, columbines og glem-meg-ikke-spredt uten mye innsats. Hvis du ikke vil at disse blomstene skal erobre nytt territorium, må du ta alle tiltak: Fjern unødvendige og visne planter før frøene er modne.

Blomster til hagen: lag komposisjonen din

Romantisk stil blomsterbed design-hage ideer hobby gartnere

Vi tilbyr deg en enkel måte å fylle ut hullene i hagen din. Om våren, kort tid etter at jorden er varm, kan du så frøene i et blomsterbed uten noen spesiell rekkefølge. Frøplantene som ble dyrket tidligere vil fortsatt blomstre i slutten av april. Du kan også la frøene vokse i potter fylt med pottejord og la dem stå i vinduskarmen i vårsola. Etter noen uker vil du kunne plante de unge plantene i hagen.

Blå glem-meg-ikke 

Glem-meg-ikke i hagen, ta vare på blå nyanser

Det er selvfølgelig ikke en dårlig idé å kjøpe noen blomster fra hagesentre heller. For eksempel fingerbøl, glem-meg-ikke og fioler. De vil gi deg mye farge denne sesongen og vil fylle de tomme plassene i hagen din med fargerike nyanser. Du kan stole helt på det! De blå blomstrende glem-meg-notene er veldig enkle å ta vare på og nyter stor popularitet. Denne planten elsker fuktig jord, så vel som delvis skygge. Denne hageblomsten utvikler bare fulle blomster på et sumpete sted. Biologisk mangfold er veldig stort, det er mer enn 50 forskjellige typer glem-meg-ikke. I blomstringstiden fra mars til mai vil denne flotte hageblomsten glede øynene dine. I tillegg er disse plantene lette å så. Sommermånedene juni og juli er de beste tidspunktene for dette. Alle som har glem-meg-ikke i hagen sin, må vite at planten sår selv. Det eneste kravet er ikke å fjerne de falmede blomsterstandene. Sørg for at de enkelte plantene har nok plass til å utvikle seg ordentlig. Du trenger ikke å befrukte de glem-meg-ikke.

Nylig duftende fioler

Fiolette blomster til hagen ideer for individuelle komposisjoner

Så snart de første solstrålene kommer ut på våren, presenterer den vakre fioletten sin skjønnhet. Hvis du liker den unike duften av denne planten, kan du nyte denne duften i din egen hage lenge. Fioler er like enkle å ta vare på og foretrekker delvis skyggefulle steder. De liker jord om sommeren som verken er for tørr eller for varm. Jord som er rik på humus, som også er rik på næringsstoffer, er det ideelle valget. Den fargerike blomsten med sin nydelige søte duft har et ubegrenset utvalg av farger. Enten den er gul, blå, hvit eller lilla, vil denne delikate blomsten forskjønne hagen din. Disse blomstene kan klare seg med lite vann og overleve både tørre og våte perioder. I utgangspunktet er dugg eller regnvann helt tilstrekkelig for tilstrekkelig tilførsel av væske. Men hvis temperaturen er ekstremt høy, bør du vanne de vakre blomstene. Innfødte arter kan overvintre i hagen. Hvis du fortsatt vil flytte dem, må du imidlertid vurdere at blomsterknopper bare dannes ved temperaturer på 8-10 grader.

Ideer til blomster til hagen – ringblomst

tips blomsterhage Calendula-planting marigolds

Marigolds er en av de vakre blomstene i hagen med fantastiske lyse oransje blomster. Denne hageblomsten stiller ikke store krav til beliggenheten. Den utvikler færre blomster i delvis skygge enn på et solfylt sted. Marigolden trives i dårlig jord så vel som i næringsrik jord. Den årlige planten trenger heller ikke vannes ofte. Vann de oransje blomstene når jorden har tørket litt. Ikke bare blomsterbed kan plantes med ringblomst. Denne planten har evnen til å drive bort skadedyr, og derfor kan grønnsaksbed også ha nytte av ringblomst. Blomstens røtter forbedrer jordkvaliteten, og fremmer dermed vekst av agurker, poteter, lammesalat, jordbær og bringebær. Alle som velger marigolds i hagen må vite at timian og den fargerike marigolden ikke liker hverandre.

Columbines

Columbines mørk lilla skaper planter hagetips for hobbygartnere

En av de lettpleie blomstene i hagen som vil gi deg veldig lite arbeid er stammen. Den vakre blomsten, som imponerer med flotte hvite, gule, rosa eller blå blomster, er litt giftig, og derfor er det best å alltid ha hagetøfler. Blomstene med den ekstravagante formen kalles også sigøynerklokke, nissesko eller luehatt. Det robuste anlegget trives også på skyggefulle steder. En fuktig og humusrik jord favoriserer utviklingen av full blomst. Flotte kombinasjoner av blomster er laget av columbines, bregner, glem-meg-ikke, feltkervler og påskeliljer. Kolumbinen presenterer sine fargerike blomster fra april til juli.

Lilla hjerteglykosider

Digitalis purpurea - hjerte glykosider blomster landskap hagearbeid tips

Hvis du vil trylle frem et enkelt blikkfang i hagen din, velger du hjerteglykosider, også kjent under navnet rød foxhanske. De klokkeformede enkeltblomstene er ikke bare vakre i lilla, rødt og rosa. Fargespekteret strekker seg til gult og hvitt. De enkelte klokkene på planten blir ofte sett på innsiden, noe som gjør blomsten enda mer attraktiv. Revehanske blomstrer fra juni til august og foretrekker sandholdig og nitrogenholdig leirjord. Til tross for sin magiske tiltrekning er rød fingerbøl giftig, og det er derfor barnefamilier foretrekker å ikke bruke den.

Previous Post
17 moteantrekk – stilige kombinasjoner for kvinner
Next Post
Interessant idé for hagedesign gjør hagearbeid enkelt