15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design hagen din med arrangementer av blomster og busker

hagedesign inspirasjoner-planter-vegg-murstein

De Design hagen du kan gjøre det på hvilken som helst måte du vil. Det er veldig klart. Imidlertid er det noen ting du bør vurdere når du velger planter. Hver art stiller forskjellige krav til miljøet. Mens noen trives veldig godt i den brennende solen, foretrekker andre delvis skygge eller til og med full skygge. Vi har samlet en liste over forskjellige blomsteroppsatser som du kan bruke til å lage en naturlig hage, og som du kan velge og sette sammen avhengig av beliggenhet for å gjøre valget ditt litt lettere.

1. Design hagen med bartrær og sparaceous busker

hage-design-bartrær-nåletre-idé-livets tre-teppe einer

Dette arrangementet er best for lyse områder i hagen. Bartrær er fokuspunktet som du kan ramme inn med vakre primulaer om våren for å lage et attraktivt teppe. Når primulaene er over, vil den rosa dvergspareren og dagliljen glede deg over blomstene sine. Med dette arrangementet kan du lage fantastiske veikryss i hagen.

2. Design hagen med hortensiaer og spydbusker

hage-design-hortensia-spurver-einer-av-liv-tre-dekorative

Med denne ordningen kan du på en fantastisk måte plante luftige og solrike steder i hagen. Barrtrærne, som inkluderer thuja, einer og gran, med sine vakre bladfarger og teksturer sørger for at de andre plantene også kommer til sin rett og gir en flott bakgrunn for den hvite blomstrende hortensiaen og lungeurt..

3. Beite i myke farger

hage-design-selje-lilla-funkien-fargerike-blader

Du kan også designe hagen fantastisk med selje. Denne ideen er egnet for et solfylt til delvis skyggelagt sted i hagen. Arrangementet består av en kombinasjon av sølvfargede og blålige blader, samt forskjellige bladformer, som alt i alt utstråler en behagelig harmoni.

4. Blomsterbed med iris

hagedesign blomsterbed-sverd-lilje-gylden cob-daylily-blomster

Delvis skyggefulle og fuktige områder eller områder i solen er godt egnet for dette arrangementet hvis du vil designe og plante hagen. Allerede på våren er den preget av lyse farger, som er representert av primulaene og Kaukasus-glem-meg-ikke. Sommeren etter imponerer daylilies og iris igjen. På sin side er gemsrotet satt i gule aksenter.

5. Blærespar

hage-design-blære-spar-einer-idé-purpurgloeckchen

Den mørkerøde boblen “Diabolo” har vakre blader som skaper en flott kontrast til den sølvfargede einer og er et skikkelig blikkfang når du designer hagen. Den hvite panikken er et blikkfang på våren når blomstene begynner å blomstre. I tillegg imponerer disse gjennom sommeren. Arrangementet er fantastisk egnet for nybegynnere, ettersom alle plantene er veldig krevende. De er egnet for en lys beliggenhet, så vel som for delvis skygge.

6. Gult arrangement

hage-design-gul-blomstre-lys-ragwort-funkien

Plantene i dette arrangementet føler seg også hjemme i lyse og delvis skyggelagte områder. Thujaen og hostaene med sine lyse bladkanter skaper gule effekter. I mai og juni tilsettes rosa farger takket være liljer og danner et perfekt bakteppe i hagen. Når du designer hagen, kan du bruke dette arrangementet både som et enkelt område og som en overgang til et annet.

7. Kant med blågran

hage-design-blå-gran-fjell-primroser-einer-idé

Hvis du vil designe ledige stillinger i hagen, kan du bruke denne sammensetningen. Det er godt egnet for områder mellom bygninger, stier og trapper. Granens blå nåler harmonerer fantastisk med de mørke bladene til bergenia og einer. Du får blomster om våren. Alt dette ser veldig dekorativt ut hele året hvis du designer hagen på denne måten. Velg et sted i solen eller delvis skygge.

8. Selje med einer

hage-design-selje-einer-lilla-narcissus-primrose-fargerik

Dette arrangementet for hagen er også veldig dekorativt hele året. Det er igjen egnet som en overgang mellom to andre senger i hagen og også for å dekorere frie hjørner. Arrangementet av blomster og planter er også veldig plassbesparende, noe som gjør den perfekt for mindre hager der det ikke er mye plass til frodige blomsteroppsatser. Hvis du vil designe en dam i hagen, kan du bruke denne ideen til grønnere.

9. Rør busker med hortensia

hagedesign fløyte-bush-hortensia-panicle-deco-utendørs

Du kan få nøytrale farger med denne ideen i hagen. Det er et samspill mellom hvite blomster og grønne blader. Fra vår til høst blomstrer den flekkete lungeurt i en sølvhvit farge, hvoretter den hvite roten først imponerer med sine delikate blomster. Etter det spiller hortensiaen også inn og gir et imponerende høydepunkt når du designer hagen på denne måten. Til våren kan du også plante påskeliljer, krokus eller tulipaner.

10. Design hagen med klematis

hage-design-klematis-klatre-planter-senger-lage-funkien

Fuktig jord er en god forutsetning for dette vakre blomsteroppsettet. Hvis det også er sol, er beliggenheten perfekt, og penumbra er også egnet. Høydepunktet her er uten tvil espalien med den attraktive klematisen, som skaper en perfekt bakgrunn og blomstrer hele sommeren og høsten. Den gule blomstrende gullpæren er en fargerik kontrast og bør ikke mangle i denne komposisjonen for hagearbeid. Dekorer en husvegg, vegg eller gjerde med disse plantene.

11. Spurve og einer

hage-design-spurver-fjell-furu-nellik-steinhage

Bartrærne i dette eksemplet er igjen fantastisk egnet for en luftig og solrik beliggenhet. Den spisse rakettbiten er spesielt slående. Rett ved siden av er granen og i bakgrunnen furu. Den gule einen er en raskt voksende plante og må beskjæres regelmessig for å holde størrelsen innenfor grenser. Frontområdet er prydet med polstret phlox, nelliker og fete høner. De er en god idé hvis du vil bruke bakdeksler til å designe hagen.

12. Gule blomster for skyggen

hagedesign skygge-gule-blomster-ragwort-arrangement-idé-seng

Hvis du har ledige plasser under trærne og ønsker å designe disse områdene i hagen, trenger du planter som gjør det bra i delvis skygge. Du kan se et passende arrangement her. Den består av noen få stauder. Gule og gulgrønne blomster samt de slående bladene på platebladene gjør sengen til et skikkelig høydepunkt. Siden det ikke er blader om våren for å gi skygge, kan du bruke dette faktum til å legge til vårblomster du kan endre hvert år når du designer hagen din.

Previous Post
Instruksjoner for øyesminke: Tips for sminke for en festlook
Next Post
Hold bena dine i form med Pilates -øvelser – trening av stjernene