15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Eliminer vinterskader i kolonihagen i god tid – vårsjekk

Tildelingshage vinterskade terrasse-sjekk-reparasjon

Vintersesongen påvirker hagen – frost kan skade vannrørene i uteområdet, plener og planter lider av soppsykdommer under det lukkede snødekket, drivhuset / hagehuset settes på prøve. For å unngå dyre reparasjoner, bør vinterskader fjernes i kolonihagen i god tid. En vårsjekk er definitivt verdt for hobbygartneren – en nøye sjekk kan forhindre mange problemer. I tillegg vil de kommende sommermånedene gi tilstrekkelig tid til å utbedre feil.

Reparere vinterskader i en kolonihage – lage en sjekkliste

Tildeling hage vinterskade sjekkliste-opprettelse-hobby-gartner-tips

Avhengig av hvordan hagen er utstyrt / anlagt, kan det oppstå ulike typer vinterskader. Derfor er det verdt å lage en sjekkliste basert på hageskissen. Terrassen, bassenget, hagestien, drivhuset / hageskuret, kloakksystemet og hagegjerdet bør inspiseres grundig i slutten av mars / begynnelsen av april. Dette gir nok tid til å finne spesialister som kan reparere vinterskader i kolonihagen. Hvis denne kontrollen utføres årlig, er et mindre budsjett tilstrekkelig for vedlikehold – men rundt 100 euro per måned bør definitivt settes av som en finansiell reserve. Kostbar skade / for eksempel som følge av storm / boks med en Online lån kan repareres.

Fra midten av april kan plantene og plenen også kontrolleres. Her kommer hageskissen nevnt ovenfor igjen for å hjelpe med orientering.

Kontroller bygninger og systemer i utendørsområdet grundig – hva må vurderes?

Tildeling hage vinterskade hage hus-sjekk-reparasjon

For hageboden / drivhuset er en visuell inspeksjon også tilstrekkelig for å fastslå vinterskader. Ved flislagt tak kontrolleres de enkelte flisene grundig, yttervegger og flate tak kontrolleres for mose, og takdrenering må også fungere godt.

Avhengig av hvilket gulvbelegg som er valgt for terrassen, må det også kontrolleres for sprekker, sprukne fliser, mose på tregulvet. Selv små reparasjoner kan ikke vente her, da fuktighet trenger inn på våren, noe som kan skade strukturen.

Kolonihage, vinterskader, plen, våretips

Hvis trappeplatene har steget i den kalde årstiden eller hagestien må repareres, kan denne vinteren også bli fjernet om sommeren.

For vedlikehold av bassengsystemet bør de ansvarlige spesialistene ideelt sett få i oppdrag. Mindre systemer som fontener kan også rengjøres av hobbygartnere selv, og pumpen kan settes sammen igjen fra april og utover. Dreneringssystemer bør rengjøres grundig før hagevannet slås på igjen.

Metallhagegjerdet sprøytes først med høytrykkspyler om våren, deretter sjekkes den gamle malingen for riper og om nødvendig deretter delvis pusset av og malt på nytt. Når det gjelder tregjerder, spiller malingen også en avgjørende rolle i konstruksjonens levetid – den danner et beskyttende lag mot regn, snø og vind om vinteren.

Plen, planter og trær – forhindrer vinterskader i kolonihager

Tildelingshage-vinterskader-blomster-veisalt-ved siden av hagen sti

Ikke bare planter og bygninger kan ha vinterskader i kolonihager – det også Plen og plantene tåler noen ganger ikke frosten og snødekket. Noen få enkle regler vil bidra til å forhindre problemene, ellers blir skaden for stor om våren. De eviggrønne plantene i hagen blir for eksempel ofte glemt i vintermånedene – men faktisk trenger de også vanning i den kalde årstiden. Snø bør fjernes fra grener og hekker regelmessig, og trærne må beskyttes mot frost og kulde i den kalde årstiden. Plenen bør helst ikke tråkkes på, slik at det ikke dannes råte under snøen, og plutselig kan det bli stygge brune flekker i plenen om våren. Hobbygartnere bør også bruke veisalt sparsomt, da dette stoffet kan skade blomster og planter rundt hagestien.

Tildelingshage vinterskade hagedam overvintrer

Previous Post
Instruksjoner for øyesminke: Tips for sminke for en festlook
Next Post
Eksempel på blomsterrik hageplanlegging og et koselig sittegruppe