15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design hagen din med steiner og grus – tips for å velge den beste steinen

Hage med stein og grus skaper moderne, romantisk grus

Steiner er et av de mest brukte materialene i moderne hagedesign fordi de er enkle å ta vare på og allsidige. Ulike dekorative steiner har forskjellige egenskaper, og dette resulterer i en rekke mulige bruksområder. Våre tips hjelper deg med å velge riktig steintype ut fra dine behov. La deg inspirere til din individuelle hage med stein og grus!

Når du velger riktig steintype, bør du alltid ta hensyn til tre kriterier: farge, form og kornstørrelse. Kornstørrelsen indikerer hvor store de enkelte partiklene (kornene) er. Det er veldig store dekorative steiner i form av gabionstein og steinbrudd. De mindre variantene av prydsteinene er prydgrus, prydflis, grus og prydsand. Imidlertid bør det alltid huskes at grovere steiner er lettere å ta vare på enn mindre.

Når optikken er i forgrunnen

Designhage med middelhavsfølelse med lavendelbusk av steinrød sand

Valg av farge på steinene avhenger først og fremst av personlige preferanser og miljø. Grå prydgrus er for eksempel veldig nøytral og passer inn i nesten alle miljøer. Det er også lurt å tilpasse steintypen til hagen din. Avhengig av om du foretrekker at det er moderne, koselig eller romantisk, er valget ditt Dekorativ grus i forskjellige grus og nyanser er flott. Du kan for eksempel skape en meditativ Zen -stemning med hvit eller svart grus, mens rødaktige steiner formidler en middelhavsfølelse. Selvfølgelig er fargerike blandinger av småstein også tilgjengelig, som passer perfekt inn i en naturlig hage.

Hvis du vil lage elegante skillevegger i hagen

Lag en hage med steiner Gabions. Støttemur. Høydeforskjeller Hageterrasse

Større steiner kan brukes i gabioner, for eksempel for å lage skillevegger i hagen eller for å lage støyskjerm. Nettingkurvene fylt med steiner er også nyttige hvis du vil kompensere for høydeforskjeller i hagen eller for å sikre en skråning. Gabions kan også brukes til å lage kreative hageideer som sitteplasser og hevede senger.

Og hvilke steiner er egnet for gabioner? Vi anbefaler den noe større kornstørrelsen fra ca. 50 mm, som er ideell for de vanlige maskestørrelsene på steinkurver eller gabiongjerder. For fylling Gabions Granitt, marmor, basalt, kvartsitt, dolomitt eller kalkstein brukes ofte.

Hvis du vil forhindre ugressvekst

Stone bed lava mulch blomsterbed mot ugress

Grus og pukk er flotte som mulch. Mulchlaget sikrer at ugressveksten forblir lav, og at fuktighet kan lagres i jorden lenger.

Lava mulch er et utmerket alternativ til organisk sengetøy fordi det ikke råtner. Det er en porøs vulkansk stein med et varmt, naturlig utseende og mange positive egenskaper. For større senger anbefales en kornstørrelse på 8/16 mm slik at planting og arbeid med spaden ikke blir en tortur.

Sliver japansk hage ugressbekjempelse

Flis av skifer er flate dekorative flis og er også et utmerket alternativ til barkmaling i kampen mot ugress. Den er tilgjengelig i forskjellige farger – fra grått og svart til lilla og grønt.

Design innkjørsler, hagestier eller terrassebelegg med grus

Dekorative grus granitt hagestier terrasser oppkjørselen

Hagestier med grus og grus er enkle å lage, har et naturlig utseende og er veldig billige. Småstein snarere enn grus anbefales som terrassedekning. På grunn av den myke formen er de veldig lette å gå på og vakre å se på. Små småstein er spesielt egnet for uteplasser med møbler.

Grus brukes bedre til innganger. For å kunne kjøre bilen din uten problemer, bør du sikre en god understruktur. Grus honningkaker som holder steinene på plass gir ekstra stabilitet. Dette gjør bakken like stabil som en asfaltert sti.

Lag en hage med grushonningskaker for ekstra stabilitet

Ytterligere tips for å kjøpe prydgrus, grus og co.

  • Hvis eiendommen ligger i en liten skråning, velger du tunge dekorative steiner med større kornstørrelse. Det er viktig at de ikke er for runde slik at de ikke sklir unna.
  • For en hage med lite vedlikehold, ikke glem å legge en ugrasfleece under grus eller flis.
  • Med en plenkant er separasjonen mellom de forskjellige hageområdene, for eksempel plener, grusområder, blomsterbed og mange andre, veldig lett.

Oppdag det enorme utvalget av steiner og forskjønn hagen din i henhold til dine personlige preferanser!

Hagedesign med stein og grus fjærstein elvestein dekorasjon

dam med steiner foss oransje gule farger

Vannfunksjon dam foss skifer stein prydgrus grå

Bildekilde: Amagard.com

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Wilde Reile Trening: Hva handler kondisjonstrenden om og treningsplan for en tonet kropp!