15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nattduftende planter for hagen – typer og pleietips

nattduftende planter av europeiske rør-busker-hvite blomster

Hagen har allerede sine magiske sider. Det kan gjøres til et eventyr ved å plante mange fargerike blomster eller henge trær. Men du kan ikke bare nyte hagen i løpet av dagen. Det er vakre blomster som foretrekker å hvile og sove i løpet av dagen og deretter imponere med sin blomstrende prakt om natten. Hvis du tilbringer mye tid utendørs, spesielt om kvelden, vil du definitivt være det nattduftende planter som en veldig god idé eller kanskje ikke?

Nattduftende planter – behagelig duft om kvelden

planter-natt-duftende-rosa-mirakel blomst-blomstre-støv-dekorere-hage-idé

I denne artikkelen har vi avrundet noen vakre, duftende planter du bør vurdere for hagen din. I tillegg vil du motta noen pleietips som du bør følge slik at de velduftende blomstene føles veldig gode og kan fylle luften med sin flotte aroma.

Nattduftende planter – europeisk rørbuske

planter-natt-duftende-rør-busk-busk-frodig-blomstrende-hvit-personvern beskyttelse

Den europeiske rørbusken (Philadelphus coronarius) imponerer med sine hvite blomster som dukker opp om våren og begynner å lukte om natten. Busken, som kan bli opptil 2 meter høy, foretrekker et solfylt sted i hagen, men føles også godt i delvis skygge. Siden dette er en veldig raskt voksende busk, anbefales det at du beskjærer den ofte når blomstringstiden er over.

Japansk kaprifol (Lonicera japonica)

nattduftende planter kaprifol-gul-hvit-blomst-prakt

Nok en interessant busk i den japanske kaprifolien. De attraktive blomstene, som har en asymmetrisk form, blomstrer og lukter selv om dagen. Duften er spesielt merkbar om natten. For disse buskene som nattduftende planter, kan både et sted i solen og delvis skygge velges.

Nattblomstrende klatrer

planter-natt-duftende-japansk-kaprifol-busk-dekorasjon-utendørs

Planten kan takle tørke i lang tid, men bør regelmessig motta næringsstoffer gjennom befruktning. Siden det er en klatreplante, er busken en fantastisk nattduftende plante som en personvernskjerm hvis du lar den vokse langs et gjerde. Søyler og fasader kan også prydes med denne planten.

Mirakelblomsten (Mirabilis jalapa)

planter-natt-duftende-undring-blomst-rosa-blomster-klatring-plante-personvern-beskyttelse-selvfølgelig

Selv om denne planten ikke er for imponerende i løpet av dagen, er den ofte valgt for hagedesign. Grunnen til dette er at de grønne bladene er prydet med vakre blomster i forskjellige farger etter solnedgang. Hvis du vil nyte blomster i løpet av dagen, trenger du ikke å klare deg uten disse vakre, natteluktende plantene. Hvis du planter dem i skyggen, vil du blomstre i løpet av dagen også.

Nattlys (Oenotherа sp.)

planter-natt-duftende-kveldslysblomst-lavvoksende-krevende-gul-grus

Kveldsblomsten som lavvoksende og natteluktende planter lukker sine vakre, gule blomster i løpet av den varme tiden på dagen. Denne arten er en ettårig plante, så du må plante den om hvert år. De er spesielt populære for blomsterkasser.

Ipomoea alba

planter-natt-duftende-ipomoea-alba-hage-design-idé-hvit-blomst

Dette hvite blomstrende smykket er også et årlig og samtidig en klatreplante. Planten føles spesielt hjemme i skyggefulle og mørke områder, noe som gjør den perfekt for grønnere hagen, som har mange skyggefelt. Men natter som dufter som disse kan også trives i solen. Blomstene ser imidlertid ut til å ha visnet og viser bare sin skjønnhet når det blir mørkere eller på overskyede dager.

Hvite blomster til Ipomoea alba

planter-natt-duftende-ipomoea-klatring-planter-attraktive-pleie-tips

Ved å velge natter som dufter som disse, garanterer du dem en næringsrik og fuktig jord. Dette bør imidlertid ikke holde for mye vann for å forhindre at røttene råtner. Det praktiske med denne ettårige planten er at den vil reprodusere seg selv. Frøene distribueres automatisk i hagen, så du trenger ikke bekymre deg for det neste året.

Palmelilje (yucca)

plante-natt-duftende-yucca-middelhavet-eksotisk-blomst-hvitt-sverd-blader

Palmeliljen er veldig populær for utformingen av hagen. Det gir hagen en viss eksotisk atmosfære og gleder øyet med vakre blomsterstand, som imidlertid igjen foretrekker mindre lys. Derfor er det bedre å velge et sted i skyggen. Ellers må du vente på mørke dager eller på natten. Middelhavet, nattduftende planter er ekstremt enkle å ta vare på og kan plantes hvor som helst.

Vanlig natthull (hesperis matronalis)

nattduftende planter vanlig-natt-bratsj-syrin-toårig blomst

Nattfiolen er en toårig plante som har vakre lilla blomster. Disse blomstrer bare i det andre året fra mai til august og etter solnedgang. For natter som dufter som disse, er det best å velge et solfylt sted. Om nødvendig kan du også plante den vakre blomsten i skyggen.

Garden Levkoje (Matthiola incana)

nattduftende planter hage-levkoye-farget-blomster-årlig-rosa-hvit-syrin

Selv om denne blomsten bare lever i et år og deretter må såes igjen, er den verdt å ha i hagen. De vil glede deg med frodige og drømmeaktige blomster, som også har en sterk og behagelig lukt. Hvis du vil ha denne duften i huset, kan du lage vakre blomsterbuketter. For natter duftende planter som hagen levkoy, velg en næringsrik og fuktig jord.

Nattjasmin (Cestrum nocturnum)

planter-natt-duftende-natt-jasmin-aroma-seng-design-hage

Selv om nattjasmin egentlig ikke er merkbar i løpet av dagen og faktisk ikke er noe spesielt, bør den ikke undervurderes. Fordi, som navnet antyder, klimakser det om natten. Det er ikke uten grunn at nattjasmin ofte blir referert til som “nattens dronning” som en nattduftende plante.

Mørk beliggenhet

nattblomstrende planter blomstrer-natt jasmin-gryte-idé-design-terrasse

Duften som nattjasmin utstråler som natter duftende er ganske enkelt berusende og kan beskrives som en blanding av jasmin og lindeblomst. Siden du risikerer at nattsjasmin tørker ut og dør i solen, er det bedre å velge et skyggefullt sted. Om vinteren trenger planten imidlertid et sted i huset.

Phlox “Midnight Candy”

plante-natt-duftende-phlox-hvit-rosa-midnatt-candy-art-tips

Du kan også finne nattduftende planter i phlox-planten. Det som er ment er den såkalte “Midnight Candy” -typen med sine interessante, hvite blomster. Det er en flerårig plante som også er ekstremt krevende og lett å ta vare på.

Sitron Daylily (Hemerocallis citrina)

planter-natt-duftende-sitron-daylily-gul-pen-hage-design-idé-lettstelt

Den vakre sitronliljen har gule, store blomster som blomstrer i løpet av dagen. Duften, som minner om sitroner, er imidlertid mest merkbar om natten. Hvis du setter pris på lettpleie, nattduftende planter, er denne blomsten det perfekte valget. Fordi det er veldig krevende. Den flerårige planten kan formeres ved hjelp av knoller.

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Skumrulling: hva er det egentlig, og hjelper fascia -rulletreningen mot cellulitter?